Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Malo trade-a dok cekamo rasplet situacije.

Prilozi

• IMG_7922.jpeg
    IMG_7922.jpeg
    80.6 KB · Pregleda: 123
  • IMG_7921.jpeg
    IMG_7921.jpeg
    173.7 KB · Pregleda: 124
A ako padne ispod 70k kraj bull-a,
Vidit cemo sutra postoji ozbiljna prijetnja da vidimo jace crvenilo sutra.

Jos od marta 2024. sam video da od alt sezone nema nista ali jednostavno onaj ko je i dalje u altovima ne zeli to da vidi i ne veruje u to.

Sve ovo lici na kraj 2021. bice malo BTC gore, malo vise dole a altovima ce za to vreme dusa biti iscedjena.

Prvo ce ostati cme gap na 86400, to moguce da ce popuniti. Onda bi mogla krenuti rasprodaja, jer oni sto su ocekivali da ce Amerika kupovati btc i samo zbog toga kupili, sada ce da beze. Traznja bi trebalo da bude solidna ispod 80k, ali isto tako ima smisla i da se vrati na nivo 65-70k - nivo pre izbora.
Berza ne verujem da ce se oporaviti tako lako i mislim da dalja sudbina zavisi od toga da li ce fed krenuti da spasava ekonomiju ili ne. Ako krenu sa snizavanjem kamatnih stopa, deljenjem novca i sl. mozda bude jos jedan pokusaj na gore, slicno kao 2021.
Ukoliko puste da se trziste resetuje, sto opet ima smisla jer im je najbolje da to urade u prvoj godini mandata, pa onda da imaju 3 godine rasta, bice opet prilike za nisku kupovinu. Tu bih vec gadjao neki nivo od 40k ali to je jos dosta daleko.

Bull kakav čekamo će se desiti tek kada Fed krene u štampanje love prosto bez toga nema goriva za pumpanje svega što postoji i stock marketa i kripto. Za sada se to iz raznih razloga sve više oteže, do tada ko živ ko mrtav. Ko preživi pričaće.

Sreca nisam u potpunostio bio u altovima, jedan dio imam u dolarima, ali ovo sto je u konkretnim projektima ne smijem ni gledati kako se topi...

Ne sme stap biti predaleko niti sargarepa biti previsoko.

Kakva li nas nedelja čeka.... hoće li krenuti neočekivani preokret polupati shortove na BTC (čekajućia 74k) ili će nastaviti da curi i gasi nade za bull. Altovima jedino BTC D može pomoći ako se preokrene trend jer ne popušta.

Bull kakav čekamo će se desiti tek kada Fed krene u štampanje love prosto bez toga nema goriva za pumpanje svega što postoji i stock marketa i kripto.

Lepo rečeno, ali ima tu jedna caka. Do sad kad god su ubacivali novi stimulus, inflacija je bila relativno niska, sada je visoka i raste. Ako bi roknuli pare u ovoj situaciji, inflacija bi se načisto otkačila i imali bi stagflaciju, situaciju gde inflacija divlja, a ekonomija i dalje ne može da raste. U toj situaciji će se preokrenuti equities-commonidities ciklus, finansijski aseti (akcije, obveznice, kriptosi...) će i dalje rasti u odnosu na fiat, ali će padati u odnosu na zlato, govedinu ili pastu za zube, tako da ko ih bude držao samo će gubiti kupovnu moć sporije. Jedini način da izađeš iz stagflacije je da uradiš ono što je trebalo da uradiš od početka, podigneš poreze, podigneš kamatne stope, nateraš narod da štedi, a ekonomiju da proizvodi robe i uslege, a ne novac iz ničega.

Posledice trenutnog ekonomskog haosa cemo kroz parametre videti tek za 3 do 6 meseci. Koliko god republikanci budu pumpali i falsirali brojke, inflacija ce skociti.

Poslago sam ordere od 79-76 za BTC
Orderi prolaze ..

A valjda ce neki zeleni odskok da se proda.

@morbius Ajd napisi neko tvoje vidjenje kripta u buducnosti sad nam treba malo optimizma :)

Bez zezanja sad ocekujem da cemo u konacnici imati neki dead cat bounce i sansu za prodaju do kraja godine ( jos jednu i poslednju )

Ali ATH je po meni definitivno nemoguc u ovom ciklusu..

sto se tice dokle ce padati.

Ako kopiramo grafik iz proslog ciklusa onda bi trebalo da padne na oko 65k ( ne kazem da ce padati dotle nego govorim sta je sve moguce. )

Sinoc sam pisao da ocekujem crveni ponedeljak, pritisak je na sell stranu vidljiv, mozda je posljedica hakovanje pa konstantan sell pritisak, ali sve u svemu tesko je ocjeniti gdje ce biti nekog otpora. Da ce u nekom momentu okrenuti na drugu stranu, hoce sigurno ali ostaje da vidimo gdje ce se braniti i gdje ce shortere poklati.

Nisam ni ja vise optimista da ce u ovome ciklusu dostici ATH od oko 110k, mozda do 90k i to je to.

Lepo rečeno, ali ima tu jedna caka. Do sad kad god su ubacivali novi stimulus, inflacija je bila relativno niska, sada je visoka i raste. Ako bi roknuli pare u ovoj situaciji, inflacija bi se načisto otkačila i imali bi stagflaciju, situaciju gde inflacija divlja, a ekonomija i dalje ne može da raste. U toj situaciji će se preokrenuti equities-commonidities ciklus, finansijski aseti (akcije, obveznice, kriptosi...) će i dalje rasti u odnosu na fiat, ali će padati u odnosu na zlato, govedinu ili pastu za zube, tako da ko ih bude držao samo će gubiti kupovnu moć sporije. Jedini način da izađeš iz stagflacije je da uradiš ono što je trebalo da uradiš od početka, podigneš poreze, podigneš kamatne stope, nateraš narod da štedi, a ekonomiju da proizvodi robe i uslege, a ne novac iz ničega.
Da zato i kažem neće još jer se čeka spuštanje inflacije itd, a do tada će izginemo u vodu

E sad mene zanima da li je moguće da se krahom berze izazove brze spuštanje kamatnih stopa? Da je to možda plan ili ne mora da bude plan ali da to može da se desi?

Ima tu jedna caka... Americi očajnički trebaju niske kamate, jer ove godine dolazi na refinansiranje 7 biliona dolara državnog duga, što bi bilo samoubistvo odraditi sa ovim kamatnim stopama. Tako da bi recesija i reakcija FED-a sa smanjivanjem kamatnih stopa na nulu bila zapravo idealna, a inflacija bi dodatno smanjila vrednost duga, mada bi pokrenula lavinu drugih problema

Kako god okrenes, mora se proci kroz manji ili veci haos i bol.

A danas me ne bi cudilo da otresu sve one sto su u shortu. Ovo im je zicer.

Kamate su sve ove godine i podizane jer je inflacija divljala.
Sada se inflacija ponovo zaukava.

Inflacija nije onakva kakvom je vecina zamislja, a pogotovo ne onakvom kakvom je FED prikazuje na svojim sastancima. Podaci koje objavljuju cesto kasne i odrazavaju stanje od prije mjesec ili mjesec i po dana.

Inflacija ne raste, vec je zapravo deflacija.

I vise od mesec dana, bar 3 meseca kasne sto znaci da ce rezultati ovih ekonomskih mera tek da se vide a sve je poskupelo. Za sada najjaci udarac poskupljenja osete savezne drzave uz granicu sa Kanadom ali prelice se i ostale. Pre svega energetski parametri a zatim i hrana. Sprdaju se ljudi i sa cenama jaja koje su otisle u nebesa.

A inflacija je i bez tih rezultata vec u porastu :

Poslednja izmena:
Jel neki kit uhvacen i likvidiran sa velikom sumom kripta na longu?ovo se bas sve brzo desilo

Pre svega energetski parametri a zatim i hrana. Sprdaju se ljudi i sa cenama jaja koje su otisle u nebesa.
Cena jaja je zapravo počela primetno da opada, a cene energije bi trebalo da počnu da padaju čim počnu da se osećaju rezultati nove politike po pitanju eksploatacije fosilnih goriva
1741686427793.png

Nazad
Vrh Dno