Nasao sam u ovoj "tvojoj" firmi (K&M Computer), da je cena 156,97€ za Crucial m4 od 128GB, ali to je izgleda bez garancije...
Ne, to je cena sa garancijom, važi samo za online porudžbine, ali možeš i online naručiti, i izabrati da komponentu preuzmeš u filijali, u tom slučaju važi takođe ta cena. Preporučio bih ti da porudžbinu uradiš par dana pre preuzimanja, jer nešto škripi u tom njihovom sistemu, mada nisam siguran tačno šta. Moja pretpostavka je da online porudžbine preuzima centrala, i onda negde nastaje zastoj u komunikaciji centrala - filijala.
Više puta sam kupovao tako komponente kod KM-a, i većinom je bilo u redu, ali par puta mi se desilo da ne stiže e-mail sa potvrdom da mogu tu komponentu preuzeti u željenoj filijali. Jednom sam jednostavno otišao nakon dva dana čekanja u filijalu, i prodavac mi kaže da matična ploča čeka na mene, ja kažem njemu to je lepo, ali zašto me niste obavestili, na to nije mogao da mi odgovori. Drugi put posle 3 dana mi dojadi čekanje na njihov odgovor, odem u filijalu, nema ništa rezervisano na moje ime... Žao nam je, ne možemo vam prodati po toj ceni, može po većoj. E pa čekaj, ne može to tako, daj mi da pričam sa poslovođom. Dođe on, ja se tu malo izgalamim na fin način, urade proveru, odjednom nađu da moja porudžbina ipak postoji, ali da je zaglavila negde na relaciji centrala - filijala. Uglavnom, dobijem to što sam hteo, možda i iz razloga što sam ipak puno puta kupovao kod njih, i registrovan sam. Inače u principu odbijaju da prodaju po online ceni, ako ti nije stigao potvrdni e-mail da poručena komponenta leži u filijali, i da je možeš preuzeti. I nemoj im ostavljati važne podatke putem interneta, jer im je ove godine već dva puta hakovan sajt, i pokradeni podaci korisnika. Znači ime, prezime, adresa je ok, ali nikako podatke o kreditnoj kartici ili slično.
Za 6 meseci garancije dodaje se jos 4,99€ , za 12 meseci garancije dodaje se 11,99€ i za 24 meseca dodaje se 19,99€ na cenu od 156,97€ ...
To ti je doplata za dodatnu "garanciju", mada ja to ne bih zvao garancijom, već dodatnim komforom. O čemu se radi? Ako to doplatiš, u slučaju kvara, menjaju ti komponentu odmah za novu, ne ide u servis ili na proveru kod proizvođača, već odmah dobijaš zamenu.
Uglavnom Nemac mi je rekao (napisao u mejlu) da "... The current price is 186,98 Euro, inkluding taxes."
Da, to je cena kada direktno ideš prodavnicu, i hoćeš da kupiš, bez poručivanja online, može se videti i ovde:
Crucial m4 SSD 128GB (trenutno 186, 99 €), a ovo je cena za online porudžbinu:
Crucial m4 SSD 128GB (156, 97 € trenutno), znači isplati se da poručiš online.