Šta je novo?

Crucial m4/Micron C400 (Marvell 88SS9174-BLD2, synchronous MLC NAND)

Ja sam skeptičan prema kupovini tehnike u inostranstvu. Glavni ralzog je garancija naime uvek postoji opasnost da nešto ne radi (da da čak i za M4 :) ) i kome ćeš posle da se žališ. Ja sam recimo bio skoro u UK ali ništa nisam kupio baš zbog toga. Tako da na žalost okreni obrini iako nevoljno mislim da je najbolja kupovina tehničke robe ipak u Srbiji...ili možda nekom inostranstvu koje je relativno blizu nas kao recimo Mađarska ili Austrija. Povtatna karta za voz do Budimpešte je oko 40 e....

Poslednja izmena:
Nego pitaj anarki-ja je li rasprodao one svoje ...
Po onim cenama?:)

Boje se ljudi da kupe bez prave garancije, a tek da nekom nepoznatom na lepe oci i mudre postove na benchu daju 180e i pojedu sebi dzigericu razmisljanjem zeheba me i maznu lovu ili ne...
Nisu morali da daju unapred. Samo mi je trebalo "moze" - niko.

Inace da sam znao da si cest putnik za D i da donosis ja bi se javio jos pre 2-3 meseca... iako me ovako doslo i jeftinije kad mi je brat isao do D.
Mada mozda mi i budes trebao za nesto drugo jos manje od m4 i jeftinije. ;)
Javi slobodno. Zavisi samo koliko je lako nabaviti ga, jer ga firma porucuje tamo.

Ja ne kažem da je šansa velika da postoji neki problem, ali postoji mogućnost i onda je praktično nemoguće da se realizuje reklamacija.

Što se tiše naših prodavaca, da pokušavaju da zaobiđu propise, ali ima i onih koji to ne rade, a i oni koji pokušavaju ako im se dovoljno podvikne obično popuste...sada zakon o zaštiti potrošača pruža neke prednosti recimo može da se vrati roba u roku od 7 dana no question asked...ja probao i radi...kada sam kupovao grafičku pre jedno 10 meseci..

Poslednja izmena:
Ja sam skeptičan prema kupovini tehnike u inostranstvu. Glavni ralzog je garancija naime uvek postoji opasnost da nešto ne radi (da da čak i za M4 :) ) i kome ćeš posle da se žališ. Ja sam recimo bio skoro u UK ali ništa nisam kupio baš zbog toga. Tako da na žalost okreni obrini iako nevoljno mislim da je najbolja kupovina tehničke robe ipak u Srbiji...ili možda nekom inostranstvu koje je relativno blizu nas kao recimo Mađarska ili Austrija. Povtatna karta za voz do Budimpešte je oko 40 e....

Mo's misliti kako je onda meni bilo kada sam, nakon mesec dana cekanja da se burazer vrne iz USA, najzad uzeo ovaj C300 u ruke... pa onako sav ustreptao ("uuuu, SSD!") sa jedne strane, ali i u prpi sa druge - "da ne bude samo DOA, majku mu" :)

Ma znam kako si se osećao zato i kažem, tako da je preferiram da nekog mogu da hvatam za gušu, makar to bili i domaći pilićari.
Šansa da komercijalna elektronika ne radi je između 2-3% posto tako da na 100 komada 2-3 sigurno ne rade...a koga da hvatam za gušu ako je to baš moj komad elektronike koji je kupljen u inostranstvu...

Pozdrav,

To je jedan od razloga što sam uzeo m4 64GB verziju (ako izuzmemo da mi veći za sada nije preko potreban) -100€ mi je neka psihološka granica do koje mogu da "otpišem" hardver ako crkne. Mada mi prijatelj često ide za USA, ima sve papiriće od Amazona i sl, pa bi mogao da uradi RMA, al opet, nadam se da neće trebati :)

Ma znam kako si se osećao zato i kažem, tako da je preferiram da nekog mogu da hvatam za gušu, makar to bili i domaći pilićari.
Šansa da komercijalna elektronika ne radi je između 2-3% posto tako da na 100 komada 2-3 sigurno ne rade...a koga da hvatam za gušu ako je to baš moj komad elektronike koji je kupljen u inostranstvu...

Pozdrav,
Jedino samog sebe, *** :D

Bah, otkud odjednom toliki pesimizam i priče o garanciji. Neće Crucial tako lako da crkne. Nije to SandForce disk... :d :D :smoke: :p

Bah, otkud odjednom toliki pesimizam i priče o garanciji. Neće Crucial tako lako da crkne. Nije to SandForce disk... :d :D :smoke: :p
Ma to niki zbog svog Kingston "sacrifice a goat" HyperX drajva... zamisli još da je to poručio iz inostranstva, pa u najavi bi pola kokošinjca morao da žrtvuje :D:D:D

Kad naručite preko neta, imate garanciju proizvođača, a i ako ne crkne a vama se ne svidi, imate 28 days money back guarantee, kada plaćate samo shipping, tako da ove priče sa hvatanjem za gušu domaćih prodavaca nemaju veze sa životom. Sa sve slanjem u bogtepitagde brže će da vam stigne, nego što ćete ovde da isterate garanciju.

Ima veze itekako hvatanje za gušu. Ja sam to iskusio na ličnom primeru a što se tiče garancije ja sam je isterao i to za 3 dana (moglo je i brže ali sam imao nekih drugih obaveza pa nisam mogao odmah da se dogovorim sa prodavcem), za moju grafičku koju sam kupio pre jedno 10 meseci. Te prema tome kako sam rekao neki prodavac je dobar neki je loš...što se tiče kupovine preko neta da to je povoljnija varijanta i tu verovatno može da se istera garancija ali opet zbog isporuke i sl. to je malo sporija varijanta, a javlja se i problem carine koja je skromnih 34% posto (koji se obično računa na ceo iznos zajedno sa troškovima) tako da se postavlja pitanje da li uopšte isplativo da se preko neta naručuje ako se napalti carina. Narano ja sam naručivao i opet ću ali ima ta nezgodacija (zakačila me je doduše samo jednom)... garancija je vrlo važna stvar samo na žalost većina to shvati kada se nešto desi (pričam to iz svog profesionalnog iskustva) i tako mislim da je bilo dosta o tome u ovoj temi....odoh sad moram da žrtvujem još jednu kozu kako bi mi moj SSD i dalje lepo radio :d

Poslednja izmena:
Bogami, smanjuje ti se stado... :p

ako se neko pita jesam li rasprodao svoje,odgovor je da jesam...Cak stavise,imam jos neke narudzbine,ali zbog nedostataka diskova u prodavnici u kojoj kupujem,moram neke ljude za kraj meseca da ostavim...

Poslednja izmena:
Za one pare iz oglasa?

Ako je tako - odlicno si prosao.

one pare da,ali cene u FR su 10-12% vece nego u DE,tako da...Ako mi uzmu diskove na carini ili slicno,sve puca po meni...Meni ne pada na pamet da mucim moje da lutaju po Parizu za 10e po disku...Da se skupi njih 7-8 i da hoce 128GB,naravno da bih spustio malo cenu,ali ovako na 2-3 komada mi ne pada na pamet...

Videh cene u Francuskoj, u pravu si, stoji to sto kazes ;)

Ima li gde kod nas da se kupi 3.5`adapter za 2.5`HDD. Trazim po netu, oci mi ispale ali nigde nisam video da prodaju.

bilo i u emmi

Nisam jos uvek aktivirao PayPal kad bude Srbije na spisku i moja kartica bude mogla da se registruje (valjda ce uskoro moci) onda cu narucivati.
Ovako sam porucio u mycosystem-u i cekam valjda ce doci.

SSD možeš uglaviti bilo gde u kućištu, neće mu biti ništa. Ja sam ga stavi iznad DVD-a :D

Dobih ga danas :)

Kod:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
                           Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read :   504.541 MB/s
          Sequential Write :   203.772 MB/s
         Random Read 512KB :   390.687 MB/s
        Random Write 512KB :   202.883 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) :    26.872 MB/s [  6560.4 IOPS]
   Random Write 4KB (QD=1) :    67.646 MB/s [ 16515.1 IOPS]
   Random Read 4KB (QD=32) :   270.393 MB/s [ 66014.0 IOPS]
  Random Write 4KB (QD=32) :   183.907 MB/s [ 44899.2 IOPS]

Test : 100 MB [C: 28.7% (34.2/119.1 GB)] (x3)
  Date : 2011/10/17 23:07:22
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

Ne razumem zasto kupujete te brackete? Pa ssd se moze staviti na dno kucista i tako raditi isto kao i u bracketu. U njemu nema pokretnih delova, nema vibracije. Ja sam moj drzao iznad optike, taman je pasovao :D
A moze i da se usrafi na mesto hdd-a ili odd-a bez bracketa sa 2 srafa i da stoji tako 100 godina jer nema 100grama u njemu...

Izgleda lepse jer je na mestu i lakse se kablira.

Nekako mi lepše da bude na mestu gde je i hdd, i da svi SATA kablovi idu zajedno.

S druge strane, najjeftinije šine sam dobio kupujući 2.5>3.5 IDE adapter, tj. ovo.

Negde sam bio našao to na nekoj rasprodaji za 200 din, šine iskoristio za SSD, a ostao mi adapter kada radim neki stari laptop da mogu da iščitam disk po potrebi.

Poslednja izmena:
S obzirom koliko je SSD lagan, možete i da ga zalepite dvostranim selotejpom praktično bilo gde u kućištu.

Nazad
Vrh Dno