Cisto da imate na umu: m4 ne podrzava dosta RAID kontrolera UOPSTE. Potvrdjeno od strane Crucial-a.
ZanimljivoNije pitanje RAID-a samo, nece raditi ni u pass-through/JBOD rezimu uopste.
Sto znaci ko uhvati recimo EVGA SR3 sa SAS kontrolerom, nece moci da ih prikaci na taj kontroler. Ovo je prvi SATA disk koji ne zeli da radi na SAS kontrolerima
Ovo ne vazi za Micron RealSSD C400 koji je u sustini isti disk, i kosta skoro pa isto.
^ Sto sta fali pixmaniji , jesi li imao lose iskustvo sa njom ili ?
Da se pridruzim klubu vlasnika ovog cuda
4. Nakon instalacije Win-a i drajvera sta treba uraditi po pitanju ukljucivanja/iskljucivanja nekih opcija?
![]()
1. Priključi ga na Intelov kontroler, mada posle instalacije možeš disk da prebaciš i na Marvel kontroler i uporediš performanse pa vidiš gde bolje radi.
2. Uključi AHCI pre instalacije OS-a. Tokom instalacije samog OS-a, instaliraće se drajveri za kontroler automatski u AHCI modu i sistem će videti diskove kada se završi instalacija, ne brini za to.
3. Formatiraš disk normalno, a sam OS će uraditi alignment particija (ako je Win7 recimo).
4. Nema šta da uključuje[/isključuješ/tweakuješ, nije to SF SSDInstaliraj OS i uživaj
![]()
Ako bas zelis da twikujes i da iskljucis neke opcije u win 7 imas ovde http://www.tech-forums.net/pc/f128/ssd-tweak-guide-236563/ mada ce win sam po def. postaviti neka od ovih podesavanja , a ti ih samo proveri.
Search ne znas da odradis, a?![]()
Ukljuceno, kao sto ti mighty vec receU mene je LPMDSTATE=dword:00000001
a sve ostalo je 00000000
sta to "znaci" i sta to "cini" u ovom slucaju?
Ma nema razloga panici, promenis samo po jedan parametar... ne's ni osetiti :smoke:Joj prijatelju, ja sam se onomad, davno, davno, nekoliko puta "igrao" sa registry-jem i svaki put kad sam po njemu cackao morala je da ide reinstalacija sistema...
Tako da sam se jos tada oducio od cackanja po njemu...
Ja ti u to "strasno mesto" ne smem ni da pogledam a kamo li da nesto u njemu diram ...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari