Šta je novo?

Crucial m4/Micron C400 (Marvell 88SS9174-BLD2, synchronous MLC NAND)

Kod mene... i jedno i drugo:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    39.8 KB · Pregleda: 105
Pa ne baš, ako malo pogledaš po forumima, problemi s LPM se dešavaju i na SF diskovima, tj. nisu vezani za M4 i C300, već su vezani za lošu implementaciju LPM u intel RST drajverima.

A i za razliku od SF diskova i desetina verzija FW, ovo se rešava promenom vrednosti ključa u Win registry.

Da kucnem u drvo, evo mesec dana kako sam iskljucio LPM i vise se ne zaglavljuje (C300 doduse) kao sto se jako cesto zaglavljivao (bio jedno nedelju dana tek u laptopu).

OT: Ko misli da je Intel sigurniji, meni su evo vec 3 od 4 X25-E crkla za manje od 2.5godina :( (2 za manje od godinu dana!)

Prvi problem jutros ako se tako moze nazvati....

Sinoc ostavio komp upaljen, jutros ustajem i vidim monitor ugasen a lampice na kucistu trepere. Mrdam mis, pritiskam tastere po tastaturi nista...SW reset na kucistu i komp se normalno pali.

Sta je problem?

Jel ti hibernacija ugasena?

Crucial m4 radi besprekorno, na jednom mestu sata2, na drugom sata3 kontroler. Juče sam dao šansu i Kingston HyperX drajvu pa ćemo videti jesu li problemi prošlost.

Poslednja izmena:
U nedostatku jednog m4 u masini...
... al' zato ima par koza viska, ostalo mu u steku od kako je pronadjen lek za SF diskove :D

2 Uros Novakovic:
Imas li poveliki fajl (od cirka 4 giga, posto vidim da toliko imas radne memorije) u root-u, koji se zove hiberfil.sys?

Tebi je mozda hibernacija tek ugasena, ali ne i potpuno disable-ovana... mozda. Da bi to uradio, imas nekoliko opcija, mada ti je najlaksa varijanta da pokrenes Command Prompt kao administrator (da bi bio Elevated Command Prompt) i tu ukucas powercfg -h off.
I to je to, hibernacija se gasi, onaj poveliki fajl iz root-a nestaje ;)

Nemam hiberfil.sys ... da li zbog toga sto je hibernacija ugasena ili zbog toga sto se nije nijednom aktivirala do sada...

Aktivirala se ili ne - fajl je uvek tu kada se prvi put podize Win ;)
Te mora da se gasi, tj. disable-uje naknadno...

OK, tebi hibernacija nije problem, tj. nije ti ni ukljucena. To smo eliminisali :)

Da li se neko imao ovakav problem!

Portable programi kao i sitni tipa GPU-Z , HWmonitor imaju prilicna kasnjenja sa izvsenjem. GPU-Z ponekad ima kasnjenje od citavih 10 sec. ali ne uvek.
Win se dize za 18-20 sec. svi ostali programi se podizu na samu pomisao pritiska misa a da ne govorim o realnom radu u nekim zahtevnijim programima (sve leti) .
To mi je malo cudno a i nigde na netu nisam pronasao slicne probleme ili pak resenje za iste.

Proveri da li ti je stavljeno da se gase diskovi posle odredjenog vremena neaktivnosti, ako su ti portable programi na hdd-u a on je ugasen treba mu vremena dok se zavrti.

Proveri da li ti je stavljeno da se gase diskovi posle odredjenog vremena neaktivnosti, ako su ti portable programi na hdd-u a on je ugasen treba mu vremena dok se zavrti.

To je sve uradjeno jos prvog dana kada sam stavio SSD i instalirao svez win. ali evo ponovo sam sve pregledao i sva uspavljivanja i hibernacije su pogasena .
Problem je sa programima koji se pokrecu iz foldera na desktop-u, zato mi je cudno.

Antivirus?

Probaj v 5.x, Ili deinstal pa probaj programe (mozda znas, ali nod se ne gasi u potpunosti ni kad mu to kazes!)

Tek danas sam imao vremena i odradio sam deinstal nod 4 i bio si u pravu (sve je radilo normalno), mada mi je cudno da nod koji je poznat po tome da jako malo trosi resurse i pravi probleme, usporavao sistem u gore navedenim programima.
Insalirao sam nod ver. 5.x i za sad radi korektno, nema kasnjenja koje je bilo ranije sa 4.x . Videcu kako ce se ponasati tokom vremena , ali ako nije pravio problem odmah ne bi trebalo ni kasnije .U svakom slucaju hvala na pomoci resio sam problem.

Drago mi je!
Ti programi su Low-level tipa i nod ih smatra potencijalnom pretnjom pa ih dodadtno provereava (zavisno od setovanja), kod v5 su to kao i problem usporenja LAN-a konacno sredili a i "brzi" je. A za ostalo je bio oduvek brz i nije gusio. Inace i ja duze vreme koristim nod, jos od v2 pa su mi boljke poznate i prepoznajem ih :)

Da se javim kao novi vlasnik m4... Ogromna razlika u odnosu na hdd, ma milina jedna :)

Nije da mi brojke znace puno, jer sam zadovoljan kako sve radi, al ajd da postavim... Mozda moze i bolje, ko ce ga znati.

as-ssd-bench-m4-ct128-m4.png

Read bi trebao biti duplo veći, cenim da je SATA2 port na ploči...

Crucial M4 SSDs Having Major Firmware Glitch at Around 5,000 Hours Of Use

"We are aware of an issue that is currently affecting a small number of users whereby their m4 causes their system to require a restart. This issue occurs after approximately 5,000 hours of actual “on time” use. Following the initial reboot, the system then requires subsequent restarts after each additional hour of use. However, the data on the SSD is unaffected and will not be lost due to this condition. Once you hit the ~5000 hours of on time, the issue will happen regardless of how you use the drive. Through our investigation, we have determined the root cause of the problem and will be releasing a firmware update that rectifies the situation. We are currently running through our validation and compatibility process. Once this process is complete, the firmware will be made available to our customers. Although we understand the desire of some people to start using unreleased firmware now, we want to ensure that our solution works across multiple chipsets, systems, and operating systems before publishing the release code. We are currently targeting the week of January 16th, 2012 to publicly release the new firmware update"

Izvor: www.legitreviews.com

Toliko da Marvell nema problema :smash:
Svi su SSD jos deca tehnoloski gledano, ili ajde da budem fer pubertetlije! :d

E *** sad, a meni stigao pre sat vremena m4 128gb, jos ga nisam ni u masinu stavio... :(

Dok ti stignes do 5000h - ili 208 dana rada non-stop, ima oni da isprave FW!! ;)

Poslednja izmena:
I to sto kazes, palo mi je to na pamet, morace da pozure jer ja komp ne gasim uopste :D

Taman su uzeli veci deo kolaca od SF, iako je BSOD ispravljen vecina sumnja u njih sada (neopravdano - bar ne vise).
Tako da se ne smeju saliti ima oni to brzo da isprave, bag je ozbiljan - Puf svakih 30min!! :crash: :smackbum:

Ovo se tiče m4 na 0009 fw?

Nazad
Vrh Dno