Šta je novo?

Crucial m4/Micron C400 (Marvell 88SS9174-BLD2, synchronous MLC NAND)

Rucno sam odradio po ovom uputstvu , ali na napravljenim kljucevima Port0,1,2,3,4,5 nemam AN i GTF DWORD kao kod@ P307
da li treba jos nesto odraditi sem ovoga u uputstvu?

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters\
1. Go to Start-> Run..
2. Type in RegEdit and hit the Enter Key..
3. Go to the following Key location to insert or configure the registry keys for LPM:

4a. Right click "Parameters" select "New" then name it "Port0".

4b. Left click "Port0" to open and in the pane with Name/Type/Data, Right click select "New" then "DWORD" and name the new value "LPM".

4c. Repeat 4a/4b "LPMDSTATE" and "DIPM".

5. When you want to ad the other Ports also to registry, then repeat the steps from 4a to 4c and name it Port1, Port2, Port3, Port4 and Port5.

Prilozi

• LPM.JPG
    LPM.JPG
    40.9 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Evo prvi test (sata II) nakon instalacije windowsa (ultimate 64bit)

test.jpg

Sto se utiska tice - nemam rijeci kako ovo radi :D

@Care

Posto vidim da si usao u srz problema vezano za LPM reci mi da li treba jos nesto odraditi od onoga sto sam postavio u predhodnom postu.

Sta te muci tu? To sto nemas odredjene parametre na tom mestu?
Hmmmm, ovo je i meni cudno... kod mene su svi redom, potpuno ista slika kao kod P307, preslikano.

A ove dve LPM stavke... to si imao, jel' tako? I onu DIPM?

Apsolutno sve?!? Pa sta si imao pod "Parameters" - nista? :zgran:

Apsolutno sve evo ovako je izgledalo kad stignem do parametars
Bez pod kljuceva port0,1,2,3,4 koje sam rucno uneo kao i dword LPM , LPMDSTATE , DIPM.

Prilozi

• LPM1.JPG
    LPM1.JPG
    28.2 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
E, svasta... da ovo nisam video, ne bih verovao.
Nemam objasnjenje, zaista... tebi bre kao da ne postoje SATA portovi na ploci, pa ih RST ni ne detektuje :D

A opet - radi ti, sa RST-om, i to ti radi odlicno. Znam, jer naleteh na neki AS SSD shot na prethodnim stranama, sve je na mestu. I skor odlican, i lepo pise - iaStor.
Nego, imas li ti uopste muka sa zamrzavanjem, pa da cackas i dzaras LPM ili ne? :)

P.S. Ne bih da ti stajem na muku, ali gledam ovu tvoju slicku iz registry-a... pa i tu ti nesto fali :d
Evo, pogledaj kako je kod mene:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    39.4 KB · Pregleda: 42
Apsolutno sve evo ovako je izgledalo kad stignem do parametars
Bez pod kljuceva port0,1,2,3,4 koje sam rucno uneo kao i dword LPM , LPMDSTATE , DIPM.

I ja se zainteresovah i pogledah. Ista stvar kao i Cira. Nemam problema za sada sa zamrzavanjem. Nadam se da ih nece ni biti.

Treba li mijenjati ove parametre ako sve bude ok kod mene?

Takodje, da li da instaliram RST 9 ili... ?

Najludje od svega evo trenutni rez.

Prilozi

• AS_SSD2.JPG
    AS_SSD2.JPG
    66.3 KB · Pregleda: 117
Isto i kod mene, pod "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\iaStor\Parameters\" nema portova. M4 se ne zamrzava, ne pravi nikakve probleme, imam ga nekih desetak dana. Rezultate sam okacio u onoj sticky temi, deluju ok.

Ma samo rokaj:)

Kako je moguce da totalno isti SSD imaju ovako razlicite rezultate.

CIRA01 ima 812 poena

Uros Novakovic ima 597 poena

U cemu je tu caka?

^ Uros Novakovic ga vozi na SATA 2 ploci pa ne moze da izvuce maksimum iz njega.

Evo kako M4 64GB izgleda na MSI E-350IS-E45 ploci

IDE:
ide-e350.png

AHCI:
ahci-e350.png

Inace, vratio sam ga u IDE mod. U AHCI modu mi napravi pauzu od 30-60 sekundi taman pre nego pokaze desktop - ekran bude crn, vidi se strelica i ne mogu mu nista jedno 30-60 sekundi.

Uh, kolika razlika izmedju IDE i AHCI moda! :zgran:

Mnogo veca nego kod mene na C300, gde je ~300 vs. ~600.

Mislim da ovaj AS SSD nesto brlja :smash: . Sada sam drugi primerak ubacio u desktop sa SATA 2 plocom iz moje masine i dobijam 4K-64T koji je teorijski nemoguc na SATA 2 (ako sam dobro pazio na casu):

ssd-blank.png

Koristiš MS AHCI drajver ili AMD-ov?
EDIT: pitanje se odnosi na E350.
EDIT 2: Sad videh, MS ... Da probaš AMD drajver?

Poslednja izmena:
Mislim da ovaj AS SSD nesto brlja :smash: . Sada sam drugi primerak ubacio u desktop sa SATA 2 plocom iz moje masine i dobijam 4K-64T koji je teorijski nemoguc na SATA 2 (ako sam dobro pazio na casu):
Reklo bi se da je tako :D

Ja u toj koloni imam 190MB/s (jes' da je Crucial C300, ali je isto na SATA-II kontroleru).

Evo sta kaze CDM (disk je prazan, tek treba da prebacim Win na njega) na Intel SATA II kontroleru:

ssd-blank-cdm.png

Peja, citao sam nesto da se AMD nije proslavio sa svojim drajverima, a i mrzi me da se cimam. U pitanju je HTPC, nemam ni tastaturu ni misa na njemu, a VNC ne podrzava promene u BIOS-u :)
Cak i u IDE modu je sve mnoooogooo brze nego sa 5400 RPM diskom.

Poslednja izmena:
Hvala. Pokušaću kada uhvatim priliku.

edit: mislim da sam pokušao da potražim AMD drajvere kada sam stavio SSD u HTPC, ali nisam bio siguran šta da stavim u padajućim menijima na AMD sajtu. Kada izaberem čipset drajvere, ne znam gde E350 pripada (kojoj serija pripada "Hudson M1 chipset")? Da li za E350 idu isti drajveri kao za desktop ploče (koja serija)? Hvala unapred.

edit2: dosadan sam, ali skidam 11.11 verziju odavde pri tome skidam samo AHCI for Win7, ova druga dva mislim da i nisu za MSI E350 ploču .

Poslednja izmena:
Prvi problem jutros ako se tako moze nazvati....

Sinoc ostavio komp upaljen, jutros ustajem i vidim monitor ugasen a lampice na kucistu trepere. Mrdam mis, pritiskam tastere po tastaturi nista...SW reset na kucistu i komp se normalno pali.

Sta je problem?

Ne znam sta je problem, ali ne mora da znaci da je do SSD-a :)

Kako bese stojis sa infamous LPM-om, jel' ti to iskljuceno?

Ako ne radi Caps Lock on/off onda je do ploce/napajanja verovatno.
Ako radi Caps Lock - e onda moze svasta. Medjutim da je do diska, monitor i mis bi radili.

Radi caps lock...monitor nije htio da se upali, ostali diskovi su se "culi", fan kontroler je radio kao i ventovi.

Btw evo kako meni izgleda registry

reg.jpg

Kao sto vidite, nemam iaStor vec iaStorV !?

Nazad
Vrh Dno