Šta je novo?

Crucial m4/Micron C400 (Marvell 88SS9174-BLD2, synchronous MLC NAND)

Uglavio sam ga ja na mesto fdd-a staje taman, ali mi se ne svidja kako stoje kablovi i to je jedini razlog zasto sam jurio adapter.

Kod mene Seq baca do 520 MB za Read i oko 110 MB za Write (AHCI)? Ovo drugo je skoro duplo manje od proseka za ovaj SSD?

Okači screenshot od AS SSD, pa da vidimo sve vrednosti.

Evo ga...

Prilozi

• m4.jpg
    m4.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 75
ili novi firmware ili driver,nema sta drugo da bude...

Pa zar nije poslednji fw na njemu ?

Reizer je stavio novi firmware(znaci nije bio) i ima write preko 200...

Znaci mora da je to u pitanju...

Poravnanje particije?
Da nije klonirao, bakapovao i sl. stari sistem pa tu nastao za**b?

*** ja sam jednom moderatoru o tome pricam al' sta znam mozda je napravio previd...

Nesto ti tu ne valja, evo koliko meni daje:

rhYJK.png

0009 fw, windows nije instaliran vec kloniran sa hdd-a na ssd
iskreno, nisam gledao koji firmware imam kad sam ga dobio vec sam odmah instalirao najnoviji, moguce da sam imao 0009 vec

Poslednja izmena:
Win 7 x64 SP1 tek instaliran, probao bez i sa poslednjim IRST drajverima i nema promene. Instalirao sam i neke Marvell drajvere i nista. SSD (fabricki je stigao sa 0009 fw-om) je nakacen na SATA3 (0) u AHCI modu. Ne znam u cemu moze da bude problem?

Onda je ok, tnx! :) Nisam znao da je write prepolovljen kod 64GB verzije. Ovo su poslednji rezovi...

Samo me buni write za 4K? Deluje premalo.

Prilozi

• m4-2.jpg
    m4-2.jpg
    75.9 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Da li ste sigurni da write za 4K treba biti tako nizak ?

Koliko ti je nakrkan drajv?

Tvoji rezultati u write su jako čudni, ovo su rezultati kod mene, imam takođe M4 64GB FW009, a ja imam samo SATA II tj. 3Gbps platformu.

Nešto tu kod tebe nije u redu. Koliko ti je ostalo slobodnog prostora, moj je trenutno 50% pun.

Takođe access time za write ti je katastrofalan.

Prilozi

• as-ssd-bench M4-CT064M4SSD2 19.10.2011 22-58-19.png
    as-ssd-bench M4-CT064M4SSD2 19.10.2011 22-58-19.png
    50.5 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
E to su vec ok rezultati a ono gore je jako slabo . Verovatno je prenatrpan ssd

Popunjeno je samo 22 GB. Sad tek vidim koji je ovo ocaj od rezultata!? Jedino sto je SATA3 kabl malo ispresavijan, ali ne verujem da je to problem. Videcu sutra.

@Jovyland

Iako sekvencijalno pisanje jeste manje na 64GB modelu, 4K rezultati su očajni, tako da negde nešto ne štima. Jedino ako se iz nekog razloga nije aktivirao sakupljač đubreta i/ili TRIM.

Napravi file preko celog free prostora i obrisi ga da uradi TRIM.

OT: Samsung 830 SSD ima trenutno slicne cene m4-ci a uskoro bi trebao da bude fizicki dostupan (trenutno je samo listed). Bice interesantna trka!

OT: Samsung 830 SSD ima trenutno slicne cene m4-ci a uskoro bi trebao da bude fizicki dostupan (trenutno je samo listed). Bice interesantna trka!

Ovo može da bude interesantno za nas iz Srbije, pošto je Samsung u pitanju, pa će valjda neko od uvoznika koji uvoze SpinPoint diskove na tone, da uveze i neko kilo ovog SSDa.... :d

Sad mi je drago sto sam sacekao za m4, iako je ostalo slicno izmedju m4 i 830, seq. write je ipak bolji primetno na 830.

Ukljucim jutros masinu, odradim bench i dobijem mnogo bolje rezultate. :)

Prilozi

• m4-3.jpg
    m4-3.jpg
    75.2 KB · Pregleda: 93
E sad je druga pesma. Definitivno disk nije stigao da uradi TRIM.

Sad je valjani rezultat :D

Nema nigde problema. M4 64GB ima ~ 2x losiji write od M4 128GB.

Jedini koji iz prve pogodi, dok svi ostali gadjali drajvere ili firmware :p

Ali interesantno kako je samo 4K write doziveo tako zestok pad, dok su sve ostale kolone (bilo read, bilo write) ostale potpuno iste.
Mislim, megabajt gore-dole ne racunam, takva odstupanja uvek postoje...

Odlučih se na pravi potez nadam se. Samo da me ne zeza i biću zadovoljan:d
009 fw. :D

Prilozi

• Crystal MSAHCI pre install Wina.JPG
    Crystal MSAHCI pre install Wina.JPG
    47 KB · Pregleda: 66
  • MSAHCI pre install Wina.JPG
    MSAHCI pre install Wina.JPG
    63.3 KB · Pregleda: 62
Menjaj potpis hardvera :) Da se i tu otarasis V2 kojim nisi bash bio zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Updejtovao sam Alfa :)
Pa pazi, svejedno mora upgrade da se radi P307. Planirano je. Biće uskoro nadam se.

Je l probao neko kako ovo cudo ucitava mape na BF3?

Nazad
Vrh Dno