Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Cilj mi je bio da ne plaćam održavanje, imam već Raiffeisen dinarski i devizni.

U redu, definitivno su dve kartice u pitanju. Znači na deviznu, ukoliko se odlučim da otvorim, jedino ide uplata preko šaltera?
 
@n1tr0dr alternativno preko menjačnice i sa dinarskim računom Visa internet kartice bi odatle mogao da kupiš evre za deviznu po eBanking kursu (isti je za Poštansku i bivšu mts banku), trenutno 117.6716.
 
To mi odgovara, otvoriću onda i devizni račun sa novom Visa internet.
 
@n1tr0dr upravo sam se setio da za potvrdu naloga menjačnice je neophodna aktivna usluga sms kod (sms otp autorizacija predviđena kroz tekuće i žiro račune) tako da ti ta opcija otpada. Imam prethodni tip studentskog računa bez integracije job broja pa mi zato na prvu nije palo na pamet da je nekakav tekući ipak neophodan i za menjačnicu.
 
Aha, šteta. Razmisliću onda šta ću. Da li znaš koji je trenutni kurs po kome bi banka evra konvertovala u dinare ukoliko bih plaćao u toj valuti dinarskom Visa internet karticom? Čisto da uporedim sa onim 117.6716 od gore.
 
Kada placam racun za supernovu,tamo pise da ako platim online da je racun 100 dindzi manji.Jel to treba negde da prijavim da cu placati onlajn preko PS,ili ce on sam videti kako je placeno pa ce mi toliko i naplatiti?Ako me razumete/
 
Poslednja izmena:
Ako si račun dobio u sanduče, prijavi se kod Supernove za online račun. U banci možeš eventualno do napraviš trajni nalog.
 
Poslednja izmena:
Još neko sa problemom?
 

Prilozi

 • IMG-20240228-WA0013.jpg
  IMG-20240228-WA0013.jpg
  52.3 KB · Pregleda: 72
Kada placam racun za supernovu,tamo pise da ako platim online da je racun 100 dindzi manji.Jel to treba negde da prijavim da cu placati onlajn preko PS,ili ce on sam videti kako je placeno pa ce mi toliko i naplatiti?Ako me razumete/
Elektronski račun se posebno prijavljuje Telekomu, odnosno Supernovi. Umesto poštom, stizaće na mejl. Plaćanje elektronskim bankarstvom nema veze s tim. Tako da neće biti umanjenja bez prijave za elektronski račun. Nalozi u platnom prometu se vide tako da su išli kliringom ili instant platnim sistemom, ali primalac ne može da zna da li si taj nalog pustio ti ili neko drugi, na primer menjačnica preko platne institucije u tvoje ime. Naravno, postoji opcija i plaćanja karticom, što je takođe nezavisno od eRačuna.
 
Je l ima negde uputstvo za aplikaciju Računa plus (želeo bih da vidim kakva je)?

I ima li skeniranje IPS QR koda iz galerije (skrinšota)?
 
Citam temu, i deluje mi interesantan Racun Plus da otvorim u Postanskoj Stedionici, al vidim da pise 1 racun 4 velute, RSD, EUR, USD i CHF. Buni me iskreno jer bi ovo iskljucivo koristio za placanje online digitalnih servisa, Imam jednom godisnje sto placam Disney+ u turkskim lirama :D Da li ce te transakciju da odbije ili ce prolaziti i radice se konverzija? Mislim dal prolaze sve valute placanja online pored ovih 4.

Takodje ako imam novac u RSD i placam EUR / USD, da li je povoljan kurs prilikom placanja digitalne usluge ili je isti kao ponudjen kurs u menjacnici? Ili se isplati da tipa kupim 20$ i 30 Eur svakog meseca i kad se vrsi placanje automatski skida sa tih racuna pare zavisno od valute placanja?
 
@Stiven do sada se pokazalo da je bolje imate eure na racunu kad se placa bilo online ili u inostranstvu.
A sto se tice prvog dela putanja to znaci da mozes na racunu imati te 4 valute, kad placas u lirama skidace eure ako ih imas a ako ih nemas bice konverzija dinara u eurima pa u lirama.
 
 • Like
Reagovanja: uji
@Stiven evro je obračunska valuta kartice pa bi iz drugih valuta išla autokonverzija u dinare pa u evre po kursu banke. Sa autokonverzijom iz dinara u evre za Račun Plus jeste nešto srećnija situacija pa nije šteta za nekoliko desetina para po evru. Svakako, iz evra u lire će pretvoriti MasterCard u jednakom iznosu. Koristio sam deviznu Visa Internet u Turskoj i autokonverziju je vršila Visa.
 
Otvorio sam sad racun plus procitao prvo da je mesecno odrzavanje 250din. Posle u toku kreiranja naloga / racuna mi pise 175din? Ne mogu nigde da nadjem gde je jos 75? Jel to mozda osiguranje mesecno za master?
 
175 динара је смањена цена, негде до септембра 2024. колико се сећам. Након тога ће бити 250 динара и очигледно нису свуда усагласили.
 
 • Like
Reagovanja: uji
Mislim da je jos uvek 175 Ako ima priliva u toku meseca Ako nema ne placa se nista gledao pre neki Dan jedino ako juce ili Danas nisu promenili na 250
175 jos uvek 🙈
 

Prilozi

 • Screenshot_20240229_220457.jpg
  Screenshot_20240229_220457.jpg
  132.1 KB · Pregleda: 32
Ako ima bilo kakvog prometa, ne samo priliva.

175 je umanjena cena zbog krize, koju je PŠ zadržala dodatnih godinu dana. 250 je regularna cena koja je bila pre te mere NBS i koja će se vratiti u nekom trenutku.
 
 • Like
Reagovanja: uji
Tako je, od 1. septembra kreću veće cene za sve.
 
@uji da li se kojim slucajem secas, kad si otvarao online racun plus. I kad si potpisao ugovor pa ti na email stiglo kako da upaltis 350,00 din :D
Stoji poziv na broj da se stavi moj broj tekuceg racuna, a uplata na neki drugi racun Postanske stedionice.

Ja sad igrom slucaja imao na racunu u PBS 1000,00 i reko ajde da uplatim interno. Zavrsim to placanje od 350 din, meni se posle par sekundi vrati taj novac. Kao da sam, sam sebi uplatio :D

Racun primaoca se razlikuje od mog racuna platioca al opet kao da sam na kraju sam sebi pustio novac, prosto sam zbunjen.
 
 • Like
Reagovanja: uji
@Stiven otvarao sam dok je bio mts pre pripajanja i posle par nedelja su skinuli 500 dinara za Master karticu.
 
@uji Gde otvoriti tekući račun?
Poštanska štedionica-Račun Plus ili Mobi Banka-Progresiv račun?
 
@uji Gde otvoriti tekući račun?
Poštanska štedionica-Račun Plus ili Mobi Banka-Progresiv račun?
Račun Plus moj savet - online preko linka:


Mobi banku možeš ali ako bi voleo da ti s vremena na vreme ništa ne radi, da ti čačkaju kartice i blokiraju ih prilikom tog čačkanja, pa da čekaš dugo re-izdavanje novih usled njihove krivice, pa da ti isto reizadavanje naplate pa da čekaš refundaciju. Da te ostave bez tvojih rođenih para, da nemaš novac na računu, pa da ga imaš ali da bude dupliran, pa opet nevidljiv u aplikaciji ...
 
Hvala vam puno na pomoći.
Kako stoje stvari, apliciraću danas za Račun Plus.
Što se tiče Mobi Banke, uvek mi je delovalo privlačno, fensi, jednostavna za korišćenje i koliko se sećam bili su prvi kso online banka. U ono vreme dosta su bili inovativni. Ne mogu da verujem da su se tako za kratko vreme srozali i da imaju takve navedene probleme.
 
@uji Gde otvoriti tekući račun?
Poštanska štedionica-Račun Plus ili Mobi Banka-Progresiv račun?
Ako nisi, da kažem zahtevan korisnik, u smislu da nećeš preterano koristiti Master karticu za inostrana plaćanja na internetu, onda je 5+ Progresiv ok (bez troškova održavanja ukoliko prebaciš zaradu ili deo veći od 35000 dinara). Problem je što Mobi banka ne vrši chargeback za skimming (povraćaj novca u slučaju prevarne transakcije) pa ti pomeranje sa avista štednje u najboljem slučaju ne gine. Kod njih imam Lite tekući i srećom nije bilo problema kad dođu visoki datumi za plaćanje Računa na klik (trajnih naloga za struju, Yettel postpaid, itd). Račun plus me je odvratio zbog toga što su stalno neki nenajavljeni radovi. Obe opcije lično ne bih posebno zavređivao.
 
Nazad
Vrh Dno