Šta je novo?

Assassin's Creed: Revelations

pa moras da pitas sta je nejasno.
ono sto je meni isprva bilo nejasno je koja je jabuka koriscena u brotherhood. posto nisu bas precizirali u toj igri ja sam mislio da je to ista jabuka koju je altair koristio, ali to nije tacno. iz ovoga vidimo da je altairova jabuka u trezoru i da je ezio ostavio tamo.
altairova jabuka je jedna od 6 jabuka od kojih 5 ima svoj broj. ona koju je ezio uzeo od pape u brotherhood je jabuka bez broja iz nekog razloga.
sve u svemu, na kraju brotherhood, desmond uzima jabuku bez broja koju je ezio uzeo od pape borgia. tada se desava i nesreca i on ubija lucy i ostaje nekoj vrsti kome. ceo revelations on je toj komi i prezivljava zbog animusa. on nastavlja da prozivljava ostatak eziovog zivota i vidi kako je ezio nasao jos jednu jabuku (altairovu). na kraju se budi, jer je uspeo da spasi svoj um, i kaze da zna kuda treba da idu. dakle, zna gde je ta jabuka, a ocigledno i ostale.
Inace, jedna jabuka je vec unistena. to je jabuka koju je abstergo imao.
palica koju je papa koristio je takodje unistena i unistio ju je, niko drugi, nego nikola tesla. do duse ostao je jedan delic koji je kasnije sahranjen sa jednim od assassina.
trebalo bi da ukupno ima 50 delova eden-a.
neke informacije su sa assassins creed wiki

au druze hvala na informacijama ali sad si me jos vise zbunio xD

Igra je zaista fantasticna, kao i prethodnici. Ima taman dovoljno novina i sitnica da nas drze prikovane uz monitor. Ono miksovanje bombi je bas dobro odradjeno, a svidja mi se i cela prica sa Turcima :)
Black Box verzija mi nije pravila nikakve probleme, niti jedan crash.

previse penjanja u nekim misijama :D

Ne mogu da pokrenem instalaciju izbaci:The filename,directoey name,or volume label syntax is incorrect.U cemu je problem?

a daj bre, nemoj tako. reci sta da ti objasnim i bicu vrlo "objasnjiv" :D

Ok, evo smislio sam par pitanja pa ako neko zna da odgovori.

1) Kako i gde je u igrici unistena jabuka i stap, ja to nisam primetio?
2) Koji ce im djavo sve te jabuke i sta ce da urade sa njima posto ih pokupe tj. kad se on ono probudi na kraju?
3) Kakve veze ima onaj video iz brotherhooda kada ono dvoje trce goli ili sta vec treba da predstavljaju adama i evu? I posle se ista ta devojka/zena pojavjuje na kraju sa detetom u rukama kada je onaj kraj sveta?
4) Koja je poenta price? O cemu se ustvari radi u ovoj igrici? xD

negde sam procitao da je ovo poslednji deo AC sa ezio i u ovom vrmemenu , a i bilo je vreme da smisle novu pricu

Poslednja izmena:
Ja vec duze vreme prizeljkujem neku akcionu 3rd person igru iz doba starog Rima i anticke Grcke, pa bi mogao mozda i AC3 da se uglavi u tako nesto..

Ok, evo smislio sam par pitanja pa ako neko zna da odgovori.

1) Kako i gde je u igrici unistena jabuka i stap, ja to nisam primetio?
2) Koji ce im djavo sve te jabuke i sta ce da urade sa njima posto ih pokupe tj. kad se on ono probudi na kraju?
3) Kakve veze ima onaj video iz brotherhooda kada ono dvoje trce goli ili sta vec treba da predstavljaju adama i evu? I posle se ista ta devojka/zena pojavjuje na kraju sa detetom u rukama kada je onaj kraj sveta?
4) Koja je poenta price? O cemu se ustvari radi u ovoj igrici? xD

1. unistenje jabuke se pominje jos u prvom delu kao abstergo incident. stap se ne pominje u glavnim igrama, ali se izgleda pojavljuje u onim romanima i, mozda, nekoj od onih psp i nintendo ds igara. taj info je sa ac wiki. stap je zapravo nebitan. ezio ga je upotrebio da bi otkljucao trezor i nije mogao da ga uzme nazad.
2. jabuke i ostali PoE bi trebalo da sadrze informaciju o kraju sveta i mogucem resenju za spas civilizacije. jos nije objasnjeno kako, ali jednom kada se skupe svi ili bar dovoljan broj, bice moguce otkriti neke tajne stare civilazacije.
3. ne mora to da bude ista devojka. zapravo je potpuno nebitno po meni. the truth video nam je dao prvi uvid u tu napradnu civilizaciju i nije bas sastavni deo price. posto se sada pominje da su napredna rasa i ljudi ziveli zajedno, moguce je da su ljudi bili radnicka rasa potcinjena naprednoj i pod kontrolom uz pomoc jabuka koje mogu da kontrolisu um. ovo dvoje su nekako uspeli da se odupru kontroli (ima onih sa pravim genima koji to mogu) i ukrali su jabuku i pobegli. pominju se i ratovi izmdju rasa sto je mzoda neki ustanak koji su ovo dvoje podigli uzimanjem jabuke. naravno da jos nije moguce znati sve odgovore.
dakle, veze ne mora da bude uopste.
4. desmond pokusava da spasi svoj mozak tako sto ce "zavrsiti" zivote ezia i altaira i tako se oni nece sudariti i desmond ce ostati desmond, a ostali samo secanje. kroz to secanje smo videli nastavak eziovog zivota i kako je on uspeo da pronadje altairovu jabuku i ostavio je tamo. poenta je da se desmond oporavio od kome iz brotherhooda i zna gde treba da ide. i na sve to smo videli kako se zavrsila stara civilizacija.

negde sam procitao da je ovo poslednji deo AC sa ezio i u ovom vrmemenu , a i bilo je vreme da smisle novu pricu

Kako bih ja voleo da radnja AC 3 bude smestena u feudalnom Japanu, samo kad bi nekako mogli da uklope price, jooooooojjj... :)

realno, mogli bi. prica o eziu se desava u XVI veku u (okvirno) evropi. iz tog perioda, na tom mestu smo videli dosta. posto bi jabuke trebalo da budu rastrkane po celom svetu sasvim bi realno bilo da ih ima i po aziji (bar jedna ako ne i dve). mislim da bi se nastanak tokija (tadasnji edo) savrseno uklopio. najveci rast je grad doziveo u XVII veku.
Koristili su najraznija oruzja, sto olaksava dizajniranje inventara. Bilo je gomila ronina koji su poksavali da nadju posao (mercs), bilo je bordela, a naravno i prevaranata i lopova. Osim toga, i ogroman broj velikih licnosti i vladara i naravno, borbe za vlast, tako da ni prica ne bi bila komplikovana. mogli bi musashija da ubace kao jednog od assassina.

Treba da im posaljete mail sa tom idejom ;)

realno, mogli bi. prica o eziu se desava u XVI veku u (okvirno) evropi. iz tog perioda, na tom mestu smo videli dosta. posto bi jabuke trebalo da budu rastrkane po celom svetu sasvim bi realno bilo da ih ima i po aziji (bar jedna ako ne i dve). mislim da bi se nastanak tokija (tadasnji edo) savrseno uklopio. najveci rast je grad doziveo u XVII veku.
Koristili su najraznija oruzja, sto olaksava dizajniranje inventara. Bilo je gomila ronina koji su poksavali da nadju posao (mercs), bilo je bordela, a naravno i prevaranata i lopova. Osim toga, i ogroman broj velikih licnosti i vladara i naravno, borbe za vlast, tako da ni prica ne bi bila komplikovana. mogli bi musashija da ubace kao jednog od assassina.

Previse je to kosookih za moj ukus u jednoj igri :p

ODLICNA ideja! Procitaj PP. :d
No da se vratimo temi...
*******i oni janicari, majku im staru! :d Nisam ocekivao da ce da izvadi pucu, nisu casni uopste. :d

Poslednja izmena:
kolko sam ja shvatio oni vec rade na sledecem delu tako da su oni vec sebi zacrtali gde ce i sta :D Nego zanima me ako redosled pronalazenja kljuveva ide - 5 knjiga 5 kljuceva kako onda ako ja nadjem knjigu mogu da naletim na templare koji su tu vec uveliko i kopaju ? to je malo nerealno kako on zna gde je kluc ako nema knjigu sa lokacijom a nema je jer je ja nadjem ? Isto tako cini mi se da su malo zaglupili protivnike tako da se igra malo vise sastoji iz cistog parkour-a koji je najtezi aspekt igre dok ubijanje nije problem , skocim zviznem assasine bacim bombu i to je to .

Poslednja izmena:
Gde se nalaze knjige? Tj. da li postoje neke posebne lokacije na kojima bih mogao da trazim (kao sa Romulovim blagom u BH) ili?

ne , jedna riba proucava mapu i daje ti info u blizini cega su knjige recimo kojeg minareta i onda ti pomocu "V" nadjes tacno knjigu , nista lakse to su bas pojednostavili

Zavrsetak serijala ce se uzivo videti 21.12.2012.
Nema realisticnijeg zavrsetka igre.

we are sorry for the delay of our game on xbox, ps3 and pc due to the end of the world, but feel free to play our new mini game in real life, meteor avoiding.
if that is not enough, get ready for the tomorrow's release of lava surfing.

we are sorry for the delay of our game on xbox, ps3 and pc due to the end of the world, but feel free to play our new mini game in real life, meteor avoiding.
if that is not enough, get ready for the tomorrow's release of lava surfing.

hahahaha meteor avoiding :D

Upravo sam pokrenuo i igra pocela sama da skida update od nekih skoro 800 mega... Da li da prekinem ili da rizikujem? Bojim se da mi ne riknu save fajlovi, ne zelim da ponovo sve igram iz pocetka. da li neko ima iskustva sa ovim auto update-om za skid verziju?

--- Reseno
Odradio auto update i instalirao verziju 1.01. Radi i kompatibilno sa gore pomenutim "izdavacem", save fajlovi OK!

Poslednja izmena:
Iskreno meni se nimalo ne svidja ideja o Japanu u AC3.
Mislim feudalni Japan je izuzetno zanimljiv ali jednostavno previse klise i vec izvakana tema toliko puta, te stvari kao nindze, shoguni i ostalo bi unistilo AC univerzum.
Takodje u feudalnom Japanu nije bilo nekih znacajnijih istorijskih dogadjaja koji su imali uticaj na citav scet kao sto su bili recimo : Krstaski ratovi, pojava Humanizma i renesanse, uspon Otomanskog carstva , zatim kasnije brojne revolucije....itd i zaista je totalno nebitno za citavu pricu kako su se nindze i samuraji rokali medjusobno.
Takodje nema ni nekih znacajnih istorijskih licnosti tamo koji su sad ostavili trag u svetskoj istoriji i imali uticaj gotovo na citavo covecanstvo i koji bi bili interesantni ljudima van Japana.

Ja mislim da bi Francuska burzoaska revolucija bilo najbolje resenje, recimo ja bi Mocarta (onog sto drzi kladionice) voleo da vidim u AC3 , mogao bi da ima slicnu ulogu kao Da Vinci u drugom delu.
Recimo protagonista bi mogao da skuplja njegove note i kompozicije koje mozda sadrze neke tajne poruke, pa mozda cak da i da se odsvira neka kompozicija na klaviru pravilno kako bi se otkljucala ta poruka ili kod , ono moras note da pogodis (kao u Guitar Hero ili Rock Band igrama)
Takodje Mocart je ziveo u doba Francuske revolucije i dosta vremena svog zivota je proveo u Francuskoj, takodje ima tu jos gomila interesatnih likova : Kralj Luj 16-ti, njegova zena Marija Antoneta, pa onda 2 zaracene frakcije Zirondinci i Jakobinci......itd

Recimo isti vrlo zanimljivo bi bilo videti i Centralnu i Juznu Ameriku u 19-om veku i brojne pobune Africkih robova , recimo znacajna figura i jedan od Master Assassina bi mogao da bude Zan Zak Desalin, revolucionar i vodja pobune Africkih robova na Haitiju 1791.

Prilicno sam siguran da ce igra imati ∞ nastavaka. Obradice sve poznate i nepoznate istorijske trenutke/lokacije/civilizacije. Prica ce vramenom postajati sve gluplja i komplikovanija da nece ni sami autori znati da opisu o cemu se tu zapravo radi, a bojim se da ce i same igre biti sve losije i losije. Smakova sveta ima po 2-3 godisnje tako da ce nastimovati pricu za neki naredni. Pronasli su kravu muzaru i sad ima da je muzu ... :smoke: Secam se kako smo svi hvalili call of duty nekada davno ... :(

Mislim da bi najbolje bilo da ovim stave tačku. Svako produžavanje priče bi samo dovelo do razvodnjavanja iste i smo bi se vrćeli ukrug. msm, 3 sw filma su bila dovoljna, kum 4 neće biti itd.

mozda bi mogli da naprave u Rusiji pricu ona je interesantna i zbog pejzaza i zbog istoriskih dogadjaja .

Nazad
Vrh Dno