Šta je novo?

Popusti tokom 2022.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel koristite neke "price monitore" za pracenje cena?

Mislim da za srpsko tržište toga nema (osim Cenoteka koja prati samo trenutno stanje u radnjama).
- U Nemačkoj postoji više mogućnosti pa ću ih opisati dole. Možda nekom bude značilo, a ujedno kao ideja ako se neko odluči da slično napravi za Srbiju.

Za Amazon koristim (bira se domen Amazona: de, com...):
  • Keepa - koji pokazuje promenu cena kroz vremenski period koji podesiš, i to po stavkama (novo, direkno od amazona, korišćeno, reparinano...). Takođe i obaveštava kada je proizvod koji označiš na popustu. Ima i ekstenziju/plug-in/add-on za internet browsere, pa sve stoji na Amazon strani koju otvoriš. Postoji (paprena) pretplata za pun pristup (ali mi ne pada na pamet da plaćam 18€ mesečno)
  • BangYourBuck - služi za lakše nalaženje najjeftinijeg istog proizvoda na Amazonu. Odlično je što raspoređuje cene po komadu/gramu/kilogramu/litru/tableti/... jer ovim načinom izbegavaš ručno traženje i vrtenje gomile strana kako bi našao najpovoljniji proizvod. Mislim na ono kada je recimo neko pakovanje pola kila, drugo 400g, treće 1kg i ti moraš sam da računaš. Preko ovog sajta odmah dobiješ raspoređeno po ceni u odnosu na količinu
Za praćenje cena proizvoda kako kroz vreme (do godinu dana unazad), tako i po radnjama (gde je trenutno najjeftiniji), ali i za obaveštavanje kada cena padne ispod one koju sam zadaš (koristim oba, jer je nekad jedan ažurniji, a nekad drugi. Oba imaju i aplikacije):
  • Geizhals - moje je podešen na DE i Austriju, ali postoji i opcija za EU
  • Idealo - ima i druge domene (kao npr za Italiju), ali ne znam tačno koje sve

Za akcije (znači isključivo stvari koje su trenutno na akciji, ali se mogu videti i one koje su prošle. Takođe imaju i kupone kao i besplatne stvari tipa: igre sa Steam-a/Epica, promo besplatni materijal raznih radnji...). Može se podesiti alarm da vas obaveštava kada je to što tražite na akciji, a oba daju ponude i za DE i za Austriju (svakako je maltene isto tržište i može se kupiti 99,99% stvari iz AU ako ste iz DE kao i obrnuto). U komentarima za ove akcije se mogu videti iskustva sa proizvodom, brendom i radnjom, ali se često mogu naći i dodatni popusti u vidu koda za popust i slično (što često bude onda dodato i u tekst same akcije, ali zbog kašnjenja ipak vredi baciti pogled na komentare da se ne bi propustilo):
  • MyDealz - preko aplikacije daje i "ponude dana" gde uvek ima i kupona, besplatnih stvari, ali i najboljih ponuda dana. Ovde se često može naći dosta dobrih (i povoljnih) stvari.
  • Preisjäger - isto kao gore opisano, samo imaju manji broj ponuda u "ponuda dana" (takođe samo preko aplikacije je "ponuda dana" dostupna).

Koristio sam i sledeći sajt za PlayStation (oni prvi imaju insajderske informacije i to mnogo ranije u odnosu na ostale, nekad i po nekoliko dana unapred), dok ga za druge stvari nisam koristio. Ima i aplikaciju:
  • Foraum - može se izabrati da prikazuje samo akcije iz određenih radnji (Amazon, MediaMarkt, Saturn...)

Za Švajcarsku sam koristo ranije sledeći sajt, ali ga od selidbe u Nemačku nisam više posećivao:
  • TopPreise - funkcioniše slično kao Geizhals/Idealo, ali daje samo ponude iz Švajcarske (nisam probao da naručim na Nemačku, pa ne znam jel to radi). Ima opciju odabira 3 jezika (engleski, nemački i francuski) i nekad ume da blokira i ne prikazuje sadržaj (recimo nije hteo sada da mi dozvoli preko Firefox-a čak ni u Private tab-u, dok na istom WiFi-u hoće i na telefonu i na Edge-u. Nekoliko minuta kasnije proradio i u Firefox-u).

P.S. Ako neko ima još neki sajt/aplikaciju/foru za DE/EU neka piše :)

Poslednja izmena:
Evo da se vratim na temu. Duže vreme pratim Kander dublje patike jer sam imao slične pre par godina i zaista sam zadovoljan jer ne propuštaju vodu i zaista su dobre za zimu. Svuda su bile preko 6000 na "akciji", doduše ne isti ovaj model. Ovo je najniža cena, dobio sam ih juče, prezadovoljan.

Kome se dopada model neće pogrešiti.

Gledam i ja taj Kander, prethodne sam kupio za 3600 u Extra Sports (prva sport i bonus kupovina pa je islo 20% popusta koliko se secam) pa mi je to neka default cena.

Ta cena za koju si kupio je sad relativno niska, jeftinije jos nisam video posto i ja gledam zamenu.

Ja sam svoje pre 3 godine platio 4000 din, sećam se, mislim da je bila planeta. Sad su nenormalni podigli cene jer se verovatno prodaju. Duže vreme pratim i nisam našao jeftinije, a zima stiže i trebaju mi... Ono, nek traju koliko traju, a najvažnije mi je što sam pogodio broj :)

Lanci patika imaju jako čudne akcije i najbolji su prime da ako budeš strpljiv možeš naći patike za zbilja mizerne cene.

Kad kažem čudne, bukvalno budi spreman da ono što ti je bila dobra kupovina od 50% popusta već za 2 nedelje može da ode i na 75% a onda da se vrati na 20%

Osim patika za maraton, ne sećam se kada sam poslednji put platio neke patike preko 4.000 i to samo zato što sam čekao popuste.

Pozdrav, u potrazi sam za 1tb nvme SSD za PS5(sto veca brzina za upis i citanje). Zamolio bih clanove koji imaju oko sokolovo, ako uhvate nesto povoljno da postave ovde. Hvala

Za moderatore - možda bi najbolje bilo da se promeni naziv threada u samo POPUSTI I AKCIJE a može dalje u zagradi (crni petak, božić, novogodišnji...) i bez godine. Da ostane trajni thread po uzoru na

Pravi primeri višegodišnjih threadova

Pisao sam na prethodnim stranama da tražim jaknu. Pogledao sam svašta i ne nađoh ništa iole kvalitetno, a da nije preko 17 hiljada. Spomenuti tom tailor koji je davao sniženje 50%, jaknu koju sam gledao sa tim popustom je bila 11150 din, a sad je sa nekim random popustom oko 12 i nešto. Tako da je efektivno popust bio nešto malo više od hiljadu din za black friday.

Problem je što vam ništa ne znači kakva je cena bila pre godinu dana ili pre 6 meseci. Cene su otišle tako gore da je to strašno.

Dosta ljudi nisu kupovali, jer kao e ovo je bilo toliko i toliko i kao nije neki popust. Jeste popust je, jer su cene otišle gore i vratile se na regularne pre 6 meseci godinu dana.

Ja znam par stvari koje znam koje su bile cene. Gledam nabavne cena je sad ista kao pre godinu dana maloprodajna. Od 10 do 35% je skočila tehnika.

Ja sam nesto isto hteo da kupim sebi, ali kao ajde da sačekam ne treba mi sad, naravno u nabavci skocilo i sad verovatno cu da kupim, jer ići će još 8% gore plus 4% do juna.

Ja sam svoje pre 3 godine platio 4000 din, sećam se, mislim da je bila planeta. Sad su nenormalni podigli cene jer se verovatno prodaju. Duže vreme pratim i nisam našao jeftinije, a zima stiže i trebaju mi... Ono, nek traju koliko traju, a najvažnije mi je što sam pogodio broj :)
Da ne pomislite da sam neki ''trekking elitista'' koji mrači ili troluje, ali moram da se zapitam da li je stvarno pametno platiti 6-10k din. za obuću sa ovakvom reputacijom? https://iskustva.online/kander-cipele-iskustva/

pročistih malo temu. zamolio bih da se piše o konkretnim popustima, eventualno ako neko traži nešto na popustu - do kraja tekuće godine
ukoliko su neke poruke "nastradale" tokom čišćenja, javite da ih vratimo.
hvala na razumevanju

Da ne pomislite da sam neki ''trekking elitista'' koji mrači ili troluje, ali moram da se zapitam da li je stvarno pametno platiti 6-10k din. za obuću sa ovakvom reputacijom? https://iskustva.online/kander-cipele-iskustva/
Imao sam slične Kanderove i nosio ih tri sezone, nisu mrdnule. Svako ima pravo da bira, ja sam samo naveo da su 5250 din, nisu toliko bile poslednjih 3 meseca. Kome se ne sviđa nek preskoči, svako ima pravo na mišljenje.

Lepo na početku navedoh na ne trolujem i ne provociram.

Eto, dobro je čuti i pozitivna iskustva. Pitao sam se kakve su zapravo, jer vidim da ima žalbi po netu, dobro je čuti da ima i zadovoljnih sa tom obućom.
Ovi skuplji modeli deluju ok, bar što se izgleda i đona tiče, valjda mogu da izguraju 3-4 sezone bez odlepljivanja i propuštanja vode.

Kod nas nece, a verovatno ni u EU do nedelje pred Bozic.

Hvala, kod mene neće.
Inače, za PS5 mu treba sa hladnjakom, a testovi su pokazali da brži na papiru (i kompjuteru) ne znači brzi i za PS5.
Takav je recimo slučaj i sa SN850 i SN850x, gde je iako X brzi, zapravo u PS5 nešto sporiji.

Shipping za eu nema nikakve dodatne troškove osim 4$ za samo slanje. Imaš opciju i sa heatsink-om za istu cenu! Ovo je bolji deal nego što su bili za BF!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno