Šta je novo?

Xiaomi POCO X3 PRO?

conecorleone

Poznat
Učlanjen(a)
08.03.2021
Poena
32
Najavlju je se da ce izaci u toku ovog meseca, da li se zna nesto vise o samom telefonu kao i o ceni?

Kao neko ko je do pre neki dan imao amoled ekran i sada ovaj poco x3 pro mogu da kazem da ima razlike ali ne bas neke velike, i jednog i drugog kada sam gledao na suncu se vide ako bas se nesto ne vidi malo se stane sa strane u neki hlad i resen problem.

Ono sto sam ja primetio je to da mi se ovaj poco manje greje dok se puni baterija... na mi 9t je telefon znao bas da se ugreje a ovaj jeste topao ali ne kao onaj. Na mi 9t sam koristio njegov punjac od 18w a poco punim sa njegovim od 33w.

Koliko god ovo zvucalo cudno ali ovaj ekran na poco x3 pro mi ima daleko bolji odziv, primera kada ga dva puta kucnem po ekranu da se odkljuca ili zakljuca to radi odmah dok na mi 9t to nije bio slucaj.

Na mi 9t sam imao otisak prsta ispod ekrana ali nije mi ni malo odgovarao... on jeste radio ali brzina naspram ovog telefona koji ima odkljucavanje sa strane i tehnologija je ista ona kao kada je senzor bio na ledjima toliko brzo telefon se odkljuca i nekako mi vise odgovara ovo nego da ciljam po ekranu da ga odkljucam.

Kao neko ko je do pre neki dan imao amoled ekran i sada ovaj poco x3 pro mogu da kazem da ima razlike ali ne bas neke velike, i jednog i drugog kada sam gledao na suncu se vide ako bas se nesto ne vidi malo se stane sa strane u neki hlad i resen problem.

Ono sto sam ja primetio je to da mi se ovaj poco manje greje dok se puni baterija... na mi 9t je telefon znao bas da se ugreje a ovaj jeste topao ali ne kao onaj. Na mi 9t sam koristio njegov punjac od 18w a poco punim sa njegovim od 33w.

Koliko god ovo zvucalo cudno ali ovaj ekran na poco x3 pro mi ima daleko bolji odziv, primera kada ga dva puta kucnem po ekranu da se odkljuca ili zakljuca to radi odmah dok na mi 9t to nije bio slucaj.

Na mi 9t sam imao otisak prsta ispod ekrana ali nije mi ni malo odgovarao... on jeste radio ali brzina naspram ovog telefona koji ima odkljucavanje sa strane i tehnologija je ista ona kao kada je senzor bio na ledjima toliko brzo telefon se odkljuca i nekako mi vise odgovara ovo nego da ciljam po ekranu da ga odkljucam.
Sem displeja, procesora i bt, koji su bolji na poco f3, ostale prednosti su na strani x3pro. Prva prednost, 30% jeftiniji a ima i slot za dodatni memoriju, klasičan 3,5mm izlaz za slušalice, gorila 6 staklo, FM radio i bateriju većeg kapaciteta.
Cenu od 30% manje, odmah osetite u džepu dok razliku u bt 5 i 5.1 nećete primetiti. Razliku u procesoru samo na sintetiki. Displej se može primetiti ali mi ta razlika nije vredna 100$ više a da zanemarim da za manje novca imam vidnu raliku u nedostatku proširenja memorije (što je meni jedna od bitnijih opcija) i plus FM radio koji mogu koristiti bez interneta, ako mi se baš sluša muzika i još mi ne moram vući sa sobom kablić za prelazak sa USDB na 3,5mm.
Naravno, o ukusima ne treba raspravljati. Samo sam naveo kako sam se ja rukovodio prilikom odlučivanja koji telefon odabrati.
A da, da ne zaboravim, ako je nekome i to bitno. F3 dolazi u staklenom a x3pro u plastičnom kućištu. To mi je uvek bila poslednja odlika telefona pošto uvek koristim zaštitnu futrolu tako da mi to od čega je kućište ne igra nikakvu ulogu ako je telefon urašen tako da se ne greje puno!
I da napomenem, to što vibrira kućište prilikom reprodukcije muzike, kažu da je to kao pasivna membrana za pojačanje niskih frekvencija. Možda je placebo, ne znam, ali ja sam upoređivao zvuk sa futrolom, bez futrole i kada pritisnem leđa telefona. Da, imam utisak da je najraskošniji zvuk kada nema futrole i leđa vibriraju?

Iskreno staklena ledja su toliko klizava da telefon nije preporucljivo da se koristi bez maske, kod mi 9t ima jedna mana a to je da ledja hoce da puknu odnosno staklo ako upadne neki kamencic ili zrno peska.

Mom kolegi je mi 9t vise puta zveknuo o patos srecom bez posledica. Bas iz tog razloga jer je klizav.

Ovaj telefon sam isto stavio u masku koju sam dobio jer kazu da se ova plastika grebe a to ne bih voleo da vidim.

Kada sam uzimao telefon poco f3 nisam ni razmisljao da uzmem, vise sam bio za varijantu mi 11 lite ali ovaj mi podpuno odgovara cak ni tezina mi ne predstavlja problem koliko sam mislio da ce mi smeta.

Kao vlasnik ovog telefona od juce, mogu da kazem da je telefon extra. Zvuk u slusalici se lepo cuje iako sam procitao da je los ali nije tacno, telefon je brz, ufs 3.1 memorija je takva da stagod da skidate i instalirate ili prebacujete da ce da odradi svoje i to dosta brzo.

Neko je pitao da li kod ovog telefona vibriraju ledja kada je pojacan do kraja, nazalost taj problem ako mogu da kazem da je to problem je idalje prisutno ali meni ne smeta.

Proximity senzor radi odlicno, mada ja telefon drzim slusalicu na uvetu a ceo ekran je odvojen od glave, malo nakoso ga drzim i koliko sam mogo da primetim u razgovoru da se ne pali ekran.

Uzeo sam 8/256 model metalik bronzani i sama pomisao na bronzano mi nije ulivala puno poverenja ali kada sam uzeo telefon u ruke sam promenuo misljenje. Presao sam sa Mi 9T modela 6/64 kojem sam ubacio custom xeu rom i telefon nikada zakucao ili nesto da sam moro da ga resetujem, ociscen od programa koji nisu koristeni, sve je radilo ok ali dosadio pa sam hteo da predjem na nesto drugacije i nisam se ni malo pokajao sto sam to uradio, inace me je ovo sve kostalo da sam dao svoj telefon i dodao jos 120 evra i uzeo ovaj Poco X3 Pro 8/256 nov u kutiji vakum pakovanje.

Ono sto me nervira je google servis za sms i pozive, ne mogu da se naviknem da ih koristim jer sam do sada na svakom saomi telefonu koristio njihove app a ovo mi je zlo bozije.

Tako da je pokrenuto odkljucavanje bootloadera i za 7 dana ubacujem custom stable rom, inace odmah sam dobio update na 12.5.2 i telefon radi extra, jos sam kao i kod predhodnog ga nakacio na kabel i sve programe i servise koji nisu bili potrebni i nisu uticali na rad telefona su uklonjeni trajno iz njega. Sada sam jos u procesu tesitranja ali koliko vidim druzicemo se dosta dugo.

Kameru jos nisam napolju koristio nesto malo po kuci ali to je to, nema neke razlike naspram predhodnog telefona posto je isti senzor ali da je brzi u obradi to jeste zbog daleko jaceg SD 860 procesora.
Pozdrav, posedujem mi 9t, android 10 MIUI 11.0.5.0

Telefon je odličan, jedina mana koju nalazim je slab speakerphone. Znači jedva čujem sagovornika kada sam u kolima recimo i prebacim na speakerphone.

Takođe, telefon zna ponekad da uspori, pa moram da ga resetujem, nije strasno ali sam očekivao da radi fluidnije.

Napisao si da si imao xeu na njemu, koliko je realno bolji od global verzije? zanima me najviše fluidnost i stabilnost sistema. Najverovatnije bih stavio MIUI 11 weekly poslednji jer mi se čini da je sa 11-icom ovaj telefon najbolji.

Takođe se razmišljam o x3 pro modelu ali mi se mi 9t više sviđa zbog ekrana, veličine...

Pojavila se verzija 8/256GB kod A1. Cena najjeftinijeg paketa je 2.5k :)
Ma daj i posle dve godine ugovora telefon izadje 60k jeste kako da ne. Nedam.

@stefan8661

Izvini tek sada sam video da si pisao.

Pa samo cu ti reci da ja ni ne znam kako je telefon radio sa global rom jer sam ga odmah prebacio na custom rom, tako da tu ti ne mogu puno pomoci. Sto se tice stabilnosti i fuiodnosti tu nemam prigovora sve je radilo normalno, samo cu reci da sam jako retko ali bas retko moro da resetujem telefon zbog nekog problema vise sam telefon resetovao zbog toga sto sam svakog petka radio update za xeu koji je izlazio cetvrtkom uvece pa sam ga instalirao pa ga ujedno i moram resetovati... ali nikada nije zabo ili da nesto nije htelo da radi, sve je otvaralo iz prve tako reci instantno. Sve app koje sam ja koristio je lepo drzao u ram menadzeru tako da tih problem nema.

Ja uopste ne zalim sto sam presao sa mi 9t na poco x3 pro, prvo mi je bilo neobicno zbog velicine telefona i tezine ali posle dan dva se naviknes i ne primecujes tu razliku, e sada mnogi se zale da ne mogu sa amoleda na ips da se vrate, ja tih problema nemam, posto imam mi 9t pro pored i kada ih stavim jednog pored drugog razlike ima ali ne sada toliko znacajne da ne mogu da se ne priviknem na poco. Cak sta vise koristim sada poco nego mi 9t pro, koji cu najverovatnije da prosledim nekome od ukucana ili familije a mozda ga i prodam jos ne znam.

Instalirao sam na telefon Cube Call Recorder. Na starom Poco f1 radio je bez problema. Sada, na novom telefonu u free verziji, on snima u amr formatu ali pri reprodukciji nema zvuka mada pokazuje da snimak postoji i preko 1mb.
Mislio sam da je do formata pa sam instalirao VLC player ali ništa.
Prebacio sam snimke razgovora na računar i pokrenuo na nekoliko playera ali zvuka nema bez obzira što pokazuje da reprodukcija ide.
Sledeći korak je bio konverzija Amr u MP3 ali isto. Reprodukcija ide ali nema zvuka?
Ima li ko ideju šta bi moglo biti?
Da li si probao Xiaomi-jev preinstalirani program za snimanje?

izvinjavam se što pišem dva posta zaredom, ali jednostavno osećam potrebu da kažem sledeće:

ja ne znam da li ovde ima forumaša koji su kupili ovaj fon pre nego što je dobio miui 12.5., ali čitajući i gledajući 5-6 recenzija, koje su uzgred rađene pre izlaska miui 12.5, dakle na 12.0 verziji, i gdje je kamera bila i više nego solinda, primećujem da su slike na 12.5 verziji sada blagi očaj. prethodno sam koristio redmi note 8 pro koji je također dobio 12.5 letos, ali ovo na poco x3 pro je baš loše, skroz loše, bolje su slike na redmi note 8 pro.

vaša iskustva?

Nemam pojma, jos nisam probao. Danas sam tek uzeo telefon i nisam stigao da se poigram s kamerama. Imam jako puno posla s aplikajama i logovanjem na svaku, podesavanja...
Na prvu loptu mi bas smeta sto ne mogu da koristim Nova lancher i gestures. To je do googla svejedno. I bice mi jako tesko da se naviknem na fingerprint scaner sa strane. Osim toga sam zadovoljan skroz telefonom, presao sam sa F1. Nisam jos ustvari ali prelazim sutra zvanicno.

Pozdrav svima,

Korsitim ovaj telefon već duže vreme (kupljen sredinom Maja). Nemam nekih zamerki, telefon je radio savršeno do sokro. Evo o čemu se radi: pri normalnom radu (pr: biranje kontakta za poziv, pisanje poruke, surfovanje netom i sl.) odjednom pošandrca - bukvalno. Prvo krene sam da otvara neke stavke, sa trenutnog ekrana, pa menja alarm, vreme. Prvo to radi "normalnom brzinom" kao što bi neki korisnik odradio pri radu, e posle par sekundi krene malo brže. Jedino što uspem tada jeste da ugasim telefon (držanje power dugmića duže od 5 sek, i onda se sam resetuje). Ovo se do sada desilo siguno 3-4 puta, i svaki put sam bio da kažem sam i nisam uspeo da zabeležim ovom pojavu video snimkom.

Pitanja:
da li je ima neko sličan problem?
šta mislite o čemu se radi, šta izaziva ovu pojavu?

konačno da je tema malo živnula, u jednom trenutku sam pomislio da sam jedini s ovim fonom.

@dbns kod tebe je izgleda ghost touch problem, hard reset iz recovery-a ti ne gine (power + volupe up).

što se tiče poco launchera, smeta mi što koriste prastare ikone za neke aplikacije, tipa photos, messenger i sl.

nego da li vama tastatura vibrira prilikom kucanja poruka? kod mene ne.

konačno da je tema malo živnula, u jednom trenutku sam pomislio da sam jedini s ovim fonom.

nego da li vama tastatura vibrira prilikom kucanja poruka? kod mene ne.
Ne vibrira ni kod mene iako je ukljuceno u opcijama.
Ja sam se iskreno zacudio kako nema vise ljudi s ovim telefonom obzirom na specifikacije. Tema 3 stranice.

Ne vibrira ni kod mene iako je ukljuceno u opcijama.
Ja sam se iskreno zacudio kako nema vise ljudi s ovim telefonom obzirom na specifikacije. Tema 3 stranice.

sad kad si tu i ti, živnut će malo :), svakako smo kolege sa poco f1 foruma :D

ne vibrira radi poco launchera, nema opcije za tastaturu, nego se u google keyboard aplikaciji ručno mora uključiti. ovo mi je prvi šomi fon da se tako to mora :)

Jel probao neko gcam za ovaj fon. Stvarno je kamera ispod proseka, vidi se da moze mnogo bolje. Slike su ok dok se ne zumira, onda nema nikakvih detalja, kao da je kompresija slika prejaka.

e upravo to, dok gledaš na ekranu čini se ok, ali čim zumiraš vidiš sve mane. dnevne slike su na mom prošlom redmi note 8 pro bile bolje. i na poco f1 su dnevne bile bolje.

čak razmišljam da zamenim ovaj za mi 10t lite.

Da potvrdim to sto si napisao... Devojka ima note 8 pro i meni je F1 jos uvek tu, oba prave bolje slike, dosta bolje slike.

do senzora nije sigurno, jer je u pitanju sony imx586 koji je na mi 9t pravi jako dobre slike. jesu li nešto u softveru/drajverima kamere namerno srozali, ne znam.

ali recimo noćne slike s night mode-om su dosta bolje od redmi note 8 pro i poco f1. jedino dnevne baš štekaju.

Zanima me da li ima neko da koristi ovaj telefon i da je pokusao da ukljuci VoLTE (kod bilo kog naseg operatera)
Da li radi VoLTE forsiranje ussd kodom 86583 i ako radi dal baguje slanje sms poruka ?

Hvala unapred

Da se upišem među ponosne vlasnike. Iskreno, očekivao sam lošiji uređaj po ovoj ceni.

Vrh Dno