Šta je novo?

Xiaomi POCO X3 PRO?

conecorleone

Poznat
Učlanjen(a)
08.03.2021
Poena
32
Najavlju je se da ce izaci u toku ovog meseca, da li se zna nesto vise o samom telefonu kao i o ceni?

Pitanje za vlasnike ovog modela :)

Da li je senzor otiska prsta moguće skroz isključiti?
Kada je isključen da li i dalje pali ekran kada se dodirne?
Kao sto rece kolega iznad, moguce je. I dobro si me podsetio da ukljucim opciju da probam posto mi se desava da palim ekran svaki cas kad ga drzim u ruci. S druge strane ne znam hoce li mi raditi led lampa, namestena mi je precica na power dugme. Sad cu da probam.
Edit: sljaka sve ali ce mi trebati malo vremena da se naviknem da pritisnem dugme.

Od jueče ponosni vlasnik,posle RN 7. Za sada zadovoljan,posle pune dvije god korisnjenja RN7 ima neke sitnice da mi smetaju,povlačenja ekrana sa vrha prema dolje vazda mi pali menu wifi a ne aplikacija. Treba da vidim da izbacuje poruke na ekranu(viber WA),moze li mi reci kako podesiti? Mada nisam cackao,al i to me nervira

Od jueče ponosni vlasnik,posle RN 7. Za sada zadovoljan,posle pune dvije god korisnjenja RN7 ima neke sitnice da mi smetaju,povlačenja ekrana sa vrha prema dolje vazda mi pali menu wifi a ne aplikacija. Treba da vidim da izbacuje poruke na ekranu(viber WA),moze li mi reci kako podesiti? Mada nisam cackao,al i to me nervira
Kako ti se čini veličina i težina posle RN7?
Ja ga takođe imam i po specifikacijama mi X3 Pro deluje ogromno i preteško :D

Kako ti se čini veličina i težina posle RN7?
Ja ga takođe imam i po specifikacijama mi X3 Pro deluje ogromno i preteško :D
Pa za sada je ok posle 2 dana korišcenja,da malo je tezi al nista strasno.
Eto naisao sam na prvi problem,vidim da ga niko ranije nije imao. Radi se o tome kada podesim ton zvona sa dvije razlicite melodije na SIM1 i SIM2,zvoni samo jedna za oba sim-a:mad:
Na RN7 mi je bas to radilo bez probllema,tacno sam znao po melodiji na koji broj me zovu? Vidim da ima po netu da se rijesi,al ne shatvam kako. Moze li mi neko pomoci?

Ja ne mogu da vjerujem da je ovakva glupost. Da bi podesio drugo zvono na SIM2 moras iskljuciti mobilne podatke/wifi pa onda podesiti.
Mozda ce nekom trebati da zna

I ja se javljam kao vlasnik X3 Pro 8/256GB, prešao sa Poco F1 i telefon ispunio sva očekivanja :)

Kada podesim default pozive na sim1,ne da mi opciju uopste da pozovem nekog sa sim2 kartice? Na RN7 dam duze drzao broj ili ime korisnika i posle toga ti nudio opciju pozovi sim2? Moze li se tu sta podesiti? Hvala

Iz podešavanja za sim kartice mora da se odabere ta opcija.
Drug,nisi shvatio moje pitanje. 😃
U podesavanja sim kartice imas 3 opcije: sim1 sim2 da ti budi prioriteta poziva ili da sam odaberes prilikom poziva jednan od sim kartica 3 opcija.
Kada odaberes Sim1 kao prioritet,naravno on ti non stop poziva iz sim1. Al nekad imas potrebu da pozoves sa sim 2, i ja sam pitao kako pozvati sa sim2 ako je sim1 vec priorotet? Razumijes li sada?
A da sam sebi odgovorim,posto sam juce izgubio pola dana da nadjem ovu ocpiju🤣🤣
Morate prvo da pozovete sa Sim1 i onda na ekranu se pojavi opcija change sim,tu se klikne i onda poziva sa sim2 bez prekidanja poziva samo promjeni naziv operatera u vrhu.
Mozda ce nekom trebati💪

Drugari, zamolio bih vas da kažete da li imate problema sa MIUI? Da li kasne poruke, pozivi, loš signal ili nešto slično ?
Ne kasne, ali obaveštenja nekad zezaju, tj telefon zavibrira kao da je stigla poruka, ali ne prikaže obaveštenje, nego prikaže samo na ikonici aplikacije malu tačku kao oznaku da imaš nepročitane poruke. Dešava se najčešće kada ti stiže više poruka na jednu aplikaciju od jedne osobe pa ne bude teško provaliti gde je stiglo. nisam pokušavao da popravim, verovatno može nekako

Ja imam nešto veći problem
Jel se nekome dešava da potamni ekran u donjem delu, rekao bih iz čista mira. Softverski je problem, nadam se, pošto se posle nekog vremena ili restarta povrati na normalno stanje
Ima li neko slično i kako može da se reši?

Prilozi

• Screenshot_2021-12-16-19-05-09-153_com.mi.android.globallauncher.jpg
    Screenshot_2021-12-16-19-05-09-153_com.mi.android.globallauncher.jpg
    41.7 KB · Pregleda: 44
Devojci sam instalirao, značajno bolje fotke.

Verzija MGC by BSG 8.1.101.345618084. Config fajl koristi NaturalVibesT2Alpha0.3.3.
Da, Gcam daje neuporedivo bolje fotke od default kamere. Konacno da ima detalja kad se zumira umesto da bude mutno i zmrljavo.
Ne znam zasto jednostavno to ne poprave, stvarno nije tesko.

Vlasnik RN7 3 god uzeo Poco x3 pro 8/256 navikne se na tezinu ali par puta ispadne i udari te dok lezis boli :) Navikne se i na velicinu bolji je veci ekran uvek. Gcam pomenut u prethodnom postu odlican daje bolje fotografije. Najzanimljivije sto telefon nije brzi mnogo od RN7 sem kod slikanja i igara koje ne igram. Redmi Note 7 pro je lep tanak telefon ovaj je kao tenk pogotovo u fabrickoj maski. Proximiti radi perfektno.

Vlasnik RN7 3 god uzeo Poco x3 pro 8/256 navikne se na tezinu ali par puta ispadne i udari te dok lezis boli :) Navikne se i na velicinu bolji je veci ekran uvek. Gcam pomenut u prethodnom postu odlican daje bolje fotografije. Najzanimljivije sto telefon nije brzi mnogo od RN7 sem kod slikanja i igara koje ne igram. Redmi Note 7 pro je lep tanak telefon ovaj je kao tenk pogotovo u fabrickoj maski. Proximiti radi perfektno.
Deluje mi kao da hoćeš reći da nije previše osetan upgrade sa RN7 na X3 Pro?

Pitam jer i sam imam RN7 već 2 i po godine i takođe merkam X3 Pro.
Najviše me plaši ta veličina koju si spomenuo 😁

Pa i jeste osetan prelazak kamera je bolja dosta vise detalja hvata mozes da uvecas duplo vise , da kazem u sistemu pokretanju app je 25 posto brzi sve je tecnije taman kako treba , velicina nek te ne brine taman je samo treba naruciti ili uzeti slim masku za razliku od fabrickog silikona bez maske je full uzi je a duzi od RN7 pro.

Uđi na f3 sajt i pogledaj tamo sam okačio slike stock i Google kamerom pa vidi kolika je razlika, istu ka eru imaju X3 pro i f3. Razlika je ogromna.
F3 sajt? F3 tema ovde na benchmarku?

Stigao juče, još uvek ga podešavam i navikavam se. Prešao sam sa 5,2 " telefona sa AOSP romom tako da je ovo velika promena. Veći ekran nije problem, mada je korišćenje jednom rukom u nekim slučajevima nemoguće ili teško, npr kucanje.
Na starom telefonu koristio sam Novu i navigaciju na ekranu kroz displej, ovde to ne radi sa Novom, samo da Poco pokretačem.
Neka podešavanja nisu tamo gde su u AOSP ali se lako nađu u pretrazi.
Kvalitet zvuka tokom poziva, pa zadovoljavajući, malo nejasan kada se utiša, kada se pojača čuje se okolo. Nema AOD, ni "kofein" prečice, opcije za držanje upaljenog ekrana kada se nešto čita...

Nakon nekoliko poziva uvideo sam ogroman problem, to je da je zvuk u slušalici bukvalno kao na spikerfonu, svi okolo mogu da čuju šta sagovornik kaže. Ako smanjim ton i dalje se čuje okolo, ali je ton toliko slab da ga i ja jedva čujem. Vidim da još ljudi ima ovaj problem i da ovo nije kvar, već je takav telefon.
Zato ću ga još danas vratiti.

Nakon nekoliko poziva uvideo sam ogroman problem, to je da je zvuk u slušalici bukvalno kao na spikerfonu, svi okolo mogu da čuju šta sagovornik kaže. Ako smanjim ton i dalje se čuje okolo, ali je ton toliko slab da ga i ja jedva čujem. Vidim da još ljudi ima ovaj problem i da ovo nije kvar, već je takav telefon.
Zato ću ga još danas vratiti.
Ja kada smanjim odlično čujem, a oko mene niko ne čuje, više puta sam terao devojku da pokuša da čuje šta pričam i nije mogla. A ja sam odlično čuo. Mislim da je problem malo prenaduvan i da uopšte nije kako neki pokušaju da ga predstave.

Ne znam, probao sam u međuvremenu još nekoliko poziva, čini mi se da nije uvek ista jačina zvuka i da zavisi od toga iz koje je mreže sagovornik. Istestiraću u još nekom ambijentu sa još nekim brojevima.

Vrh Dno