Ja jutros razmenio 50eur u menjacnici = 6.125,00 (122,50) u Intesi 6.223,25 (124.4651) i sad gledam u TB 6.145,00 (122.90)
Par pitanja. Putujem u Madjarsku za novu godinu. Da li da uplatim evre na karticu i tamo placam karticom. Hoce li se skidati direktno sa devizne particije bez ikakvih troskova?
I koliko se naplacuje provizija ako skidam novac na ATM?
Mozda neko zna i da li je bolje da razmenim evre/dinare u forinte kod nas, posto sam citao da tamo uzimaju proviziju po menjacnicama?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Pratih juce TB i Intesa kurs, bas je bio volatile dan za dinar. Interesantno ali je svakih 30 minuta maltene jedna bila povoljnija, a kroz 30 minuta druga..Da. Provericu za koji dan kakvo je stanjeOvako je od kad sam presao na set, ranije mi je prodajni preko aplikacije bio ~126.
U menjacnici ili banci. Vidim da je 1€=309HUF kod nas. Imas neki savet?Pratih juce TB i Intesa kurs, bas je bio volatile dan za dinar. Interesantno ali je svakih 30 minuta maltene jedna bila povoljnija, a kroz 30 minuta druga..
Intesa je uglavnom imala bolji prodajni kurs (kurs po kojem mi kupujemo evre), dok su za kupovni se bas menjali.
@kavle, gde to kod nas da kupis forinte?
Par pitanja. Putujem u Madjarsku za novu godinu. Da li da uplatim evre na karticu i tamo placam karticom. Hoce li se skidati direktno sa devizne particije bez ikakvih troskova?
I koliko se naplacuje provizija ako skidam novac na ATM?
Mozda neko zna i da li je bolje da razmenim evre/dinare u forinte kod nas, posto sam citao da tamo uzimaju proviziju po menjacnicama?
Pitao sam kolegu koji je trenutno u mađarskoj za kurs, kaže da je max 308, Tako da ipak kupuj kod nas ako možeš po 309U menjacnici ili banci. Vidim da je 1€=309HUF kod nas. Imas neki savet?
1e = 309HUF? Srednji, ne i prodajni. U Intesi bi dobio manje od 300HUF/EUR recimo (dobio bi 301 ako vec imas dinare, ali ni u menjacnici danas neces dobiti blizak srednjem kursu)U menjacnici ili banci. Vidim da je 1€=309HUF kod nas. Imas neki savet?
Zavisi dodatno i od bankomata/banke. Neki bankomati naplacuju preko onoga sto stoji u tarifniku banke. Recimo u Dubaju i pise na jednom bankomatu u hotelu da naplacuje 1.5$ provizije sam ATM! U EU to uglavnom nije slucaj, ali za UK mislim da bi trebalo da izbegavate ATMove. (za UK OBAVEZNO izbegavati menjacnice i banke, i funte kupiti unapred kod nas)Grešiš, Provizija za podizanje gotovine TB karticom ne zavisi od bankomata/banke. Stoji u tarifniku, pogledaj.
Na onom linku (TripAdvisor) bas stoji da je OTP poceo da naplacuje proviziju za podizanje kesa dodatno, preko privizije tvoje banke.Дајте људи не претјерујтеАлфа је исцрпан и темељит
али то у овом случају не важи(банкомат) као ни однос евро-форинта без додатне провизије.Плаћај картицом али имај неку резерву у кешу,еври,форинте...
Не знам шта да кажем,све би требало да буде урачунато већ у провизију домаће банке ,као и све до сада,ако не постоје нека ситна слова,зачкољице и сл.OTP poceo da naplacuje proviziju za podizanje kesa dodatno, preko privizije tvoje banke.
Često uplacujem RSD i € na bankomatu i nikada, pa ni vikendom, uplate nisu bile rezervisane, već istog trena u raspolozivim sredstvima.Uplate na bankomatima su uvek rezervisane jedan radni dan izgleda.
Мислим да знају али ме занима одговор.Ima li smisla ovo da im javim ili mislite da već znaju?
Često uplacujem RSD i € na bankomatu i nikada, pa ni vikendom, uplate nisu bile rezervisane, već istog trena u raspolozivim sredstvima.
Moguće, no moje iskustvo, posle bar 50 uplata je uvek isto: sredstva su odmah raspoloziva, nekad ranije su bila rezervisana sat vremena ili par sati, a sada vise nisu ni to. Evo, danas uvece uplatio RSD i €, nista nije u rezervisanim, sve proknjizeno.Raspoloziva da, stanje ne. Mogu se koristiti, ali nisu proknjizena. Tako je kod mene bilo uvek, cak su mi i rekli da je tako u CCu. (mislim da bese kod njih, bas za uplate, posto nigde drugde ne uplacujem na bankomatima)
Хе,хе има ли краја лудилу...Изгледа да је ТБ пионир у свему.Не важи више ништа,ни појам ,ријеч...Мени се никад није десило да располажем резервисаним средствима(ТБ у то не рачунам)Ako je rezervisano kao negativna suma, onda je raspolozivo, bas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari