Cenim da ćeš sestri manji problem napraviti ako joj kreiraš paypal, iskoristiš i ugasiš.
Ili poslušaj savet alfaunitsa, neka ti neko uplati dinare u Intesi (to je dozvoljeno), i pretrpi trošak konverzije.
Swift kod ti je DBDBRSBG, a IBAN je kompletan broj tvog deviznog racuna bez crtica izmedju, znaci RS35...............Nisam nikad koristio paypal ali ne verujem da mozes da registrujes obican devizni racun tamo i da placas, jer po nasem zakonu je to zabranjeno, tj na mozes slati novac van zemlje. Mozda mozes karticu da registrujes i tako placas.
Zanimljivo, ali da li mi to koristi bez onog pomenutog papira? Sumnjam da mogu da odem ovde sa sestrom u banku i na parcetu papira da imam Swift i IBAN broj.
Koliko vremena treba da legnu pare bas u banci . u pon sam zatrazio , u utorak mi je PP odobrio i pise completed a koliko treba vremena treba da prodje da se digne kes u intezi ? znam da je neko pominjao da treba i do 10 dana ?! ui pitanju je standardna intezina net kartica , viza !
i da , da li ima veze ako je sa PP prebaceno u dolarima , a na kartici idu evri , to ce banka odraditi konverziju , zar ne ? !
Da li si odradio onu verifikaciju koja se radi odmah nakon registracije kada ti skine 1.5€ sa racuna?JA registrovao Paypal nalog koristeci Master card iz Intese. obavio par kupovina i sada mi je account blokiran (locked). Sta mogu da uradim po tom pitanju osim da ih pozovem telefonom? da li se nekome nesto slicno desilo?
(mada nisam siguran kako oni mogu znati detalje posiljke, ali ne iskljucujem tu mogucnost)
Koliko vremena treba da legnu pare bas u banci . u pon sam zatrazio , u utorak mi je PP odobrio i pise completed a koliko treba vremena treba da prodje da se digne kes u intezi ? znam da je neko pominjao da treba i do 10 dana ?! ui pitanju je standardna intezina net kartica , viza !
i da , da li ima veze ako je sa PP prebaceno u dolarima , a na kartici idu evri , to ce banka odraditi konverziju , zar ne ? !
VISA Internet kartica je debitna kartica namenjena isključivo plaćanju roba i usluga Interneta i nije moguće koristiti na POS terminalima,bankomatima,za podizanje gotovine.
S obzirom da nije moguće podizati sredstva ni sa deviznog računa vezanog za Visa Internet karticu,neophodno je da Vam se u ekspozituri izvrši prenos na devizni račun za fizička lica i na taj način isplati gotovina.
Evo za one koji se pitaju da li mogu pare da se podignu :
Sad mene zanima da li ja moram sad da otvorim novi racun posto mi je lik kod kojeg sam potpisivao ugovor rekao da mi ne treba nijedan racun vise samo treba da donesem onu plastificiranu karticu sa mojim potpisom i podignem pare?
Ne treba meni za pos terminal nego samo za dizanje para u najblizoj ekspozituri...
Ili da otvoris poseban devizni racun (da ne bi gubio na kursnim razlikama), na koji mozes preko online bankinga da prebacis sredstva sa tog racuna koji je vezan za visa internet.
Uostalom, imate kontakt centar otvoren za sva pitanja, zar vam nije lakse tako, ili da se informisete u banci, nego da jurite po forumima:
Kontakt centar Banca Intesa: 011 310 88 88
kartonskom karticom mozete da podizete i uplacujete pare sa i na racun. naravno u ekspozituri. naravno sa licnom kartom.
fazon je sto u intesi govore da ne moze da se dize sa internet kartice, ali neki korisnici kazu da moze, a kad bi hteo da napravim drugi devizni racun, samo da bi na njega prebacivao pare sa deviznog koji je vezan za karticu, da li bi treba da budem zaposlen, tj. da imam mesecna primanja, i da li se placa odrzavanje istog, na njihovom sajtu ne mogu nista da nadjem.
Odes u intezu i kazes da hoces da otvoris devizni racun zbog inostranih priliva, i da ti daju swift kod. Trazi i LIB za online banking. Preko online aplikacije ces moci da prebacis novac, sa internet kartice na pravu visu electron. Sto se tice razlika u kursu, mozes jedino da dizes devize bez konverzije. Ako su dolari npr. dignes dolare pa odes u menjacnicu i zamenis za eur.
Electron se dobija uz taj "pravi" devizni račun i ništa se ne plaća. Jednino što za svaki priliv se skida par dolara ... npr. ako imaš priliv od 1000usd skinuce ti 3usd. Imaš opciju i dinarski obični da otvoriš, pa da na njega prebacuješ sredstva. Pretpostavljam da dinarski već imaš.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari