Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Za Visu Electron nema članarine.

Intesina Visa Electron:
Aviokarte i hoteli prolaze bez problema, za Amazon ne znam. Mislim da se Intesina Visa Electron ne isplati ako valuta nije EUR. Ovde su ljudi vec objasnjavali kako se to preracunava.
Ko ima tekuci racun u Intesi, najbolje da koristi Intesin Master card.

TT

Mislim da se Intesina Visa Electron ne isplati ako valuta nije EUR. Ovde su ljudi vec objasnjavali kako se to preracunava.

Moguce je traziti da se otvori "partija" u odgovarajucoj valuti, pa se onda pri placanju skidaju sredstva sa odgovarajuce partije i tada nema konverzija. Npr, kad sam trebao da kupim preko net-a nesto u $, otisao u banku i tamo otvorio partiju za $ uplatio direktno $. Sad za taj racun imam odvojene partije za € i $ i pojedinacno stanje za svaku od njih. Problem je sto ovo ne znaju (bar sam ja naleteo na jednu takvu) da urade u svakoj ekspozituri o_O

Da, sustina je izbeci da banka vrsi konverziju, prilikom placanja Visa electron karticom. Kada se placa Master karticom, konverzije su minimalne. I troskovi su nula, ako ne ulazis u revolving.

TT

To (partije) je OK ali pod uslovom da imas dolare, ako nemas moras da se cimas po menjacnicama za malu sumu ili opet gubis na konverziji u banci.
Dok za kreditnu konverzija (za sada) ide po medjubankarskom kursu.

Meni treba visa internet kartica za placanje preko sajtova u eurima izuzev na amazon.co.uk gde bih u funtama placao logicno.
Takodje mi treba visa electron da bih mogao da podizem pare na automatima u inostranstvu.

Intesina Visa Electron:
Aviokarte i hoteli prolaze bez problema, za Amazon ne znam. Mislim da se Intesina Visa Electron ne isplati ako valuta nije EUR. Ovde su ljudi vec objasnjavali kako se to preracunava.
TT

Pratim i podizem.

Imam Electron, vezanu za racun u evrima. Par puta prolazilo placanje na netu bez problema, ukljucujuci avionske karte, hotele, kupovinu. Amazon nisam probao, pa ne znam.

Jel moze neki info o medjubankarskom kursu?
Srednju kurs ne postoji medju bankama, on sluzi samo za knjigovodjstvo.
Za kreditne kartice se primenjuje onaj kurs koji je u trenutku knjizenja transakcije.
Konkretno ja sam platio nesto 500USD ~prosle nedelje, srednju kurs je bio 1.44 ali je medjubankarski tada bio ~1.4375 i po njemu je naplaceno. Desi se i da je kurs bolji od srednjeg, tipa u gornjem slucaju bi mi bilo naplaceno po 1.4475 nekad.
Uglavnom je jako blizu srednjeg i bolje od toga se ne moze dobiti ni u menjacnici. A i da moze nije vredno cimanja. Dok za Visa Electron konverziju vredi se cimati i za placanje od 100e ;)

Meni treba visa internet kartica za placanje preko sajtova u eurima izuzev na amazon.co.uk gde bih u funtama placao logicno.
Takodje mi treba visa electron da bih mogao da podizem pare na automatima u inostranstvu.
Podizanje gotovine je preskupo. 3% naplacuje Intesa plus suma koju ti naplacuje ATM (negde moze biti fixno tipa 2$, negde moze biti 2% negde i po 3%). Ako ne podizes evre (tj. devize koje imas na partiji) imaces i debelu naplatu konverzije. Koristi ATM samo ako VE ne radi u nekoj radnji.

Podneo sam danas zahtev za internet i electron karticu u intesi. Na kraju nisam siguran da je shvatila da zelim obe a ne samo electron jer mi na papiru koji sam dobio stoji samo electron kao. Stici ce za 10 dana navodno.
Nikad brze nisam isutiran iz banke kao danas:d jako je neljubazna bila sluzbenica.
Nebitno, bitno je to sto mi je rekla da ne mogu ni preko jedne ni druge da placam u funtama?!:mad: nego samo u eurima i da ako zelim u drugoj valuti to moze samo preko visa kreditne kartice koju ne mogu ni da otvorim jer nisam zaposlen.
Ja sam onda pitao dal moze konverzija neka preko njih da se radi ona rece ne moze. Takodje sam pitao dal moze da se otvori druga partija za funte rece ne moze.
I sad ja vas pitam: kako placate u funtama, tj. preko koje kartice?
Dal sajtovi sami konvertuju ako drzite eure na kartici po nekom njihovom kursu ili sta? Izvinjavam se ako je odgovoreno negde
Ovo me nervira jer su neki clanovi u ovoj temi pisali da su bez problema otvorili drugu "partiju" za drugu valutu na intesa internet kartici
Dodjavola sve bre

Poslednja izmena:
Neupucena je skroz. Sigurno mozes da placas u funtama, samo je pitanje koliko ce te kostati (ako nemas partiju u funtama, kostace te oko 4% valjda jer oni ti prodaju funte po njihovom prodajnom kursu a kupe tvoje evre po njihovom kupovnom kursu).
Licno nemam iskustvo za otvaranje partije u funtama ali dosta ljudi je evo reklo da moze.

Mozes kreditnu da dobijes ako uzmes Hit racun uz depozit ali nemas potrebe naspram ovih kartica.

jel moze da se koristi obicna Intezina Master Card za placanje? jedino me frka sto je ona kreditna, pa eventualno rizikujem ceo limit kredita - u tom slucaju bi mi vise znacila debitna Viza.

ima li i nekih pogodnosti ako se koristi obicna MC? oko kursa, konverzija i sl.?

Da, uvek ti ide po medjubankarskom kursu konverzija na MC. Plus svugde radi sigurno, dok Electron nece raditi bash svugde.
Ti mozes da trazis da nemas limit na MC-u, ili da imas manji od onoga sto ti odobre pa stavis novac kad ti zatreba. Samo sto za MC moras da cekas jedan dan da se proknjize uplate na karticu i ako hoces da podizes moras da ides do expoziture.

Podneo sam danas zahtev za internet i electron karticu u intesi. Na kraju nisam siguran da je shvatila da zelim obe a ne samo electron jer mi na papiru koji sam dobio stoji samo electron kao. Stici ce za 10 dana navodno.
Nikad brze nisam isutiran iz banke kao danas:d jako je neljubazna bila sluzbenica.
Nebitno, bitno je to sto mi je rekla da ne mogu ni preko jedne ni druge da placam u funtama?!:mad: nego samo u eurima i da ako zelim u drugoj valuti to moze samo preko visa kreditne kartice koju ne mogu ni da otvorim jer nisam zaposlen.
Ja sam onda pitao dal moze konverzija neka preko njih da se radi ona rece ne moze. Takodje sam pitao dal moze da se otvori druga partija za funte rece ne moze.
I sad ja vas pitam: kako placate u funtama, tj. preko koje kartice?
Dal sajtovi sami konvertuju ako drzite eure na kartici po nekom njihovom kursu ili sta? Izvinjavam se ako je odgovoreno negde
Ovo me nervira jer su neki clanovi u ovoj temi pisali da su bez problema otvorili drugu "partiju" za drugu valutu na intesa internet kartici
Dodjavola sve bre

Bez ikakvih problema placas u funtama sa internet karticom kod Intese (transakcije na internetu), a novac ostavljas u evrima, pozeljno je da dinare razmenis u evre u lokalnoj menjacnici, pre odlaska u doticnu banku.

Sa Intesom uglavnom imam probleme, ali se to lako resava kroz razgovor sa nadredjenima.. Poseta Erste ekspoziture je bila kao poseta drugoj planeti, ljubazno i usluzno osoblje, iako ne znaju svoj posao, trude se da pomognu. Trud uvek treba nagraditi.

Postoji menadzersko pravilo:

"Ako su vasi zaposleni okrenuti svojim sefovima, onda su svoju zadnjicu okrenuli klijentima"

Verujem da je ovo slucaj u Intesi.

Poslednja izmena:
Da, uvek ti ide po medjubankarskom kursu konverzija na MC. Plus svugde radi sigurno, dok Electron nece raditi bash svugde.
Ti mozes da trazis da nemas limit na MC-u, ili da imas manji od onoga sto ti odobre pa stavis novac kad ti zatreba. Samo sto za MC moras da cekas jedan dan da se proknjize uplate na karticu i ako hoces da podizes moras da ides do expoziture.

ma zanima me samo za on-line placanje. da li moze da se veze za PayPal?

ok i mene ovo zanima. Imam osnovni tekuci i devizni racun u intesi i ovu intesa internet karticu. Zelim da uzmem nesto preko amazon.com u vrednosti od 16$. Sta konkretno da uradim?? Da li ova cartica radi sa ebay-om? Pokusao sam da se registrujem al ne registruje karticu. Hvala.

Zelim da uzmem nesto preko amazon.com u vrednosti od 16$. Sta konkretno da uradim??

16+Postarina = x
Kucas na google: x dollars in euro
Zaokruzi navise na broj deljiv sa 5, i oznaci ga sa x2
Kupi x2 evra u lokalnoj menjacnici
Uplati x2 evra na devizni racun vezan za internet karticu
Kupuj na amazon.com

SAVET: Uvek uplati koji evro vise, tj. plan to fail.

EDIT: Pretpostavka je da to sto gledas salju u Srbiju

Poslednja izmena:
ma zanima me samo za on-line placanje. da li moze da se veze za PayPal?

Za online radi skroz MC, ali za PP mislim da MC uopste ne radi vise jer se broj registruje kao kartica iz Srbije :( (sve skorije uspehe na PP-u sa karticama iz Intese su javljali samo vlasnici Visa Internet i Amex-a)

^hvala na odgovorima...

Za online radi skroz MC, ali za PP mislim da MC uopste ne radi vise jer se broj registruje kao kartica iz Srbije :( (sve skorije uspehe na PP-u sa karticama iz Intese su javljali samo vlasnici Visa Internet i Amex-a)
Meni je MC iz intese vezan za paypal. (zemlju sam stavio bosnu)
Bas sam pre neki dan updatovao karticu na pp jer je stigla nova sa novim expire dateom i nikakav problem:). Ili je mozda problem ako se sad pokusa povezivanje samo nove kartice?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Sad vidim da sam trebao da se prijavim za intesa online e banking da mogu da proveravam stanje:wall:
Dal je kasno da im to kazem kad mi jave da dodjem po karticu?

Nije kasno, možeš i u medjuvremenu da odeš, da ne čekaš da stigne kartica-

Hmmm, meni kad su pravili karticu pitali su me u kojim valutama želim da plaćam, odabrao sam da želim da plaćam sa eurom i dolarima a ako želim da plaćam sa nekom naknadnom valutom da im to kažem prilikom ulplate da bi to osposobili. Npr. ja sam kupovao neku igricu koja je bila u dolarima ali sam imao sam evre na računu a banka je izvršila konverziju po njihovom kursu .A za banking reci im kad dobiješ karticu, tako sam i ja.

Poslednja izmena:
Meni je MC iz intese vezan za paypal. (zemlju sam stavio bosnu)
Bas sam pre neki dan updatovao karticu na pp jer je stigla nova sa novim expire dateom i nikakav problem:). Ili je mozda problem ako se sad pokusa povezivanje samo nove kartice?
Novi nalozi.

Sad vidim da sam trebao da se prijavim za intesa online e banking da mogu da proveravam stanje:wall:

stanje možeš da proveravaš i ovako ali nemožeš da vršiš transakcije, a možeš da dodaš ali se plaća

Ja sam izvadio karticu i posle par meseci, pri prvoj uplati trazio LIB za online stanje, odmah mi dala, potpisao i kuci vec vidim legla uplata :)
Tako da, opushteno, nije kasno

16+Postarina = x
Kucas na google: x dollars in euro
Zaokruzi navise na broj deljiv sa 5, i oznaci ga sa x2
Kupi x2 evra u lokalnoj menjacnici
Uplati x2 evra na devizni racun vezan za internet karticu
Kupuj na amazon.com

SAVET: Uvek uplati koji evro vise, tj. plan to fail.

EDIT: Pretpostavka je da to sto gledas salju u Srbiju

Hvala. Ladno ne salju :( hteo sam da uzmem Fiio E5 :(

Sad probao da uplatim neku sumu na jedan racun preko neta sa mog i potreban mi je neki cd sa sertifikatom i pin-om. Moram i to da im trazim. Smor. Sto mi odma nisu dali kad su vec aktivirali online?!

hvala svima na odgovorima
Dobio sam odgovor od intese
Sve transakcije obavljene VISA Internet karticom se obračunavaju u evrima (EUR). Ukoliko želite da obavite kupovinu u nekoj drugoj valuti a internet račun je vezan za EUR, transakcija će biti konvertovana u valutu EUR prilikom rezervisanja i naplate. Kurs za konverziju prilikom rezervisanja i slanja na naplatu od strane trgovca se obavlja po kupovnoj kursnoj listi koju formira Visa International.
Ukoliko na Vašem deviznom računu postoji više valuta, prvo se zadužuje valuta EUR, i ukoliko je to nedovoljno, onda se zadužuju druge valute, redom. Prilikom autorizacije transakcija obavljenih na domaćim sajtovima, Banka će izvršiti rezervaciju sredstava na računu koja su veća od dinarske protivvrednosti transakcije. Rezervacija sredstava vrši se zbog eventualnih kursnih razlika koje mogu nastati od momenta transakcije do momenta zaduženja deviznog računa.

Vidim da je i vise nego fer kurs koji formira Visa International

Poslednja izmena:
Vrh Dno