Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ne postoji mogucnost da ti bilo ko uplati na racun... mora da bude ovlasceno lice. To je zbog zakona o deviznom poslovanju i dok se on ne promeni, nista ne moze u bankama da se promeni po tom pitanju. To je ujedno i razlog sto nemamo PayPal jos ;)

Ti mozes da uzmes Visa Electron, otvorice ti devizni racun ako nemas vec - trazi da otvore i EUR i USD partije ako nameravas da placas u obe valute, od skora moze i to izgleda (inace ti rade konverziju iz valute racuna u valutu transakcije po NJIHOVOM kursu - sto znaci +4-5%).
Dakle, Visa Electron, otvori i EUR i USD partiju, i onda stavljaj koliko ti treba. Samo ovlascena lica mogu da uplacuju.

pa toga sam se i plasio.

a jel postoji mogucnost da otvorim i neki dodatni tekuci racun na koji moze bilo ko da uplacuje? jel nije potrebno imati registrovanu firmu za tako nesto?

Na tekuci (dinarski) moze svako da uplacuje - jedina je razlika da li ima provizije - ako je ovlasceno lice nema, ako nije ima ;)
Na devizni NIKO NIKAKO NE MOZE (kod nas) da ti uplati novac na salteru osim ovlascenog lica.
Moze bilo ko izvan Srbije da ti posalje na taj racun, ali ne moze da uplati na salteru niti da posalje IZ Srbije (osim ako tom nekom ne prodajes stan).

Imam devizni racun vec 3 godine kod intese i na njega withdrawujem pare sa moneybookers-a. Stanje na racunu proveravam preko sajta. Otvorio sam internet karticu i na sajtu se pojavio ovaj novi devizni racun koji je vezan za karticu, medjutim gore pise crvenim slovima da nije prijavljen za e-banking.
Kad idem na Placanje pa na Prenos, tu mogu odabrati samo stari racun. Ja bih zeleo da prebacim pare sa starog na novi. Kako to da izvedem?
Hvala.

Pozovi korisnicki servis i trazi da se omoguci koriscenje tog racuna na e-bankingu.

Za plaćanje na netu da li je bolja Intesina Internet kartica ili Visa Electron

Koliki su troškovi za jednu a koliki za drugu?
Da l ina računu koji ide uz njih mogu da se otvore ovde pominjanje EUR i USD partije

Pozdrav svima,

vlasnik sam firme na internetu koja se bavi web hostingom,Klijenti mi placaju uz pomoc PayPal-a i AlertPay-a.Oba payment gateway-a su uspesno povezana na moju Visa Internet karticu (Banca Intesa).Takodje sam korisnik Intesa Hit racuna,sto znaci da imam dinarski i devizni racun,kao i e banking uslugu.

Interesuje me dali je ikako moguce prebaciti novac sa paypal-a ili alert pay-a na visa internet karticu? i koliko je otprilike potrebno da taj novac "legne"?

Poslednja izmena:
Nikako. Ako pokušaš, blokiraće ti račun. Traži neka počnu da ti plaćaju moneybookersom. Mislim da on još radi, ali nisam siguran.

Nikako. Ako pokušaš, blokiraće ti račun. Traži neka počnu da ti plaćaju moneybookersom. Mislim da on još radi, ali nisam siguran.

Radi Moneybookers extra zaista samo reci hvale za tu firmu.Ortaku su jednom blokirali racun ali ga bez problema odblokirao.

Inace cim se bavi covek hostingom pretpostavaljam da su mu vecina kupaca iz USA, a posto oni NE MOGU da imaju MB opet smo u mat poziciji:d

Koliki je procenat pri placanju sa intesinom visa karticom preko neta?Kod njih se ne placa nikakva clanarina kao kod raiffeisen banke(oni traze stalno na racunu 20 evra) ali mi pri svakoj transakciji skidaju novac,ranije je bilo oko 1.5-2.5 % a sada cak i 5%?Jel ima neko tacan podatak?

Intesina internet kartica ne treba da ima ikakve troskove. Jedino trosak konverzije deziva eventualno.

Da li neko ko je bio u slicnoj situaciji moze da mi odgovori na sledece pitanje:

Krajem godine mi istice vaznost Intezine VISA-Internet kartice. Da li ce nova kartica koju dobijem imati drugi broj a devizni racun vezan za nju ce, pretpostavljam, ostati isti?

I, da li ce me obavestiti da mi je nova VISA kartica spremna da je preuzmem ili moram da idem do Inteze i unapred im najavim da mi istice kartica i da zelim novu?

Hvala.

Intesina internet kartica ne treba da ima ikakve troskove. Jedino trosak konverzije deziva eventualno.

E, troškovi. Bio sam neki dan opet u intesi, negde neki dan sam postovao da može da se kupe dolari, i pitao sam da li neko zna da li je to bolja varijanta.

Izgleda da nije.

Koliko mi je rekla ova ovde, Ja kupim online dolare, dam dinare, platim nešto u dolarima, a banka tu transakciju odradi ovako. Dolare u evre, pa evre u dolare, pa plati.

Pa bih zamolio ljude koji su u mogućnosti, da obiđu poslovnice u svojim gradovima, da vide da li će dobiti isti odgovor.

Hvala unapred.

Da li neko ko je bio u slicnoj situaciji moze da mi odgovori na sledece pitanje:

Krajem godine mi istice vaznost Intezine VISA-Internet kartice. Da li ce nova kartica koju dobijem imati drugi broj a devizni racun vezan za nju ce, pretpostavljam, ostati isti?

I, da li ce me obavestiti da mi je nova VISA kartica spremna da je preuzmem ili moram da idem do Inteze i unapred im najavim da mi istice kartica i da zelim novu?

Hvala.

Kartica će imati mislim i isti broj, sve ti ostaje isto, samo onaj CVV kod se menja, i datum važnosti.

98 % je da će biti ovako. I da, sami će te kontaktirati, a pojaviće ti se i online još jedna kartica, pored koje će pisati "neaktivna" ....

Poslednja izmena:
Ne znam za internet, ali ostale kartice pošalju na kućnu adresu, pa odeš do poslovnice da je aktiviraš. Za akrtice koje imaju pin kod, ako je aktiviraš pre nego što stara istekne, ostaje isti pin, a ako stara istekne, pa tek onda aktiviraš, dobijaš novi pin.

Pa... moje pitanje u vezi 'ostanka' istog broja kartice sa 're-izdavanjem' nove, a zbog isteka stare, bilo je iz sledeceg razloga:

Pre, cini mi se, godinu dana, probao sam da verifikujem taj prokleti PayPal nalog. Za zemlju sam izabrao hrvatska i sve je proslo ok. Nalog na PP je verifikovan bez problema. Medjutim, posto zemlja hrvatska nije (i jos uvek nema) imala mogucnost da podize novac sa PayPal-a vec samo da ga trosi, ja nisam imao potrebe da tako aktiviran PP nalog uopste koristim.

E sada...mozda (MOZDA) se ipak desi da taj PayPal konacno podrzi Srbiju, a meni ako nova Intezina VISA-Internet bude imala isti broj kao ova koja istice, necu moci da je iskoristim za verifikaciju NOVOG PayPal naloga koji ce glasiti, ovoga puta na tacnu zemlju, tj. Srbiju.

Iz tog razloga me zanima da li ce mi Inteza dati isti broj kartice ili cu dobiti drugi?

Ili bih mozda mogao da odem u intezu i zatrazim 'gasenje' ove kartice, a zatim da zatrazim ponovno izdavanje, pritom im objasnivsi o cemu se radi. (uf, kada samo pomislim da bih morao opet da im objasnjavam sta je PayPal :( )

prva stvar koja ti ne stima u toj prici je promena zemlje na PayPal-u. To nije moguce. Znaci moraces da zatvoris stari i otvoris novi paypal. posle toga ces da dodas istu tu karticu... ako ne radi, napravis novu samo i cepas

miha, ti izgleda ne citas sta ja pisem? :)

Ja NECU da koristim stari paypal koji sam otvorio na zemlju hrvatsku.

Problem je sto ja HOCU da otvorim novi PayPal nalog, ALI ako mi broj nove VISA kartice bude isti kao i stari, PayPal to nece dozvoliti. Znaci meni za NOVI nalog na PayPalu treba 'nekoriscena' VISA, i zato me zanimalo da li cu dobiti sa obnavljanjem kartice NOV broj kartice ili ce biti isti.

Ako bude isti, da znam da moram da gasim karticu. Ako ce biti drugaciji, lepo cu otvoriti novi PayPal nalog, jer stari NEMAM nameru da koristim posto je zemlja na koju je bio registrovan 'hrvatska'.

Ako treba jos koji put da ponovim...samo reci. :)

hmm vidi promasio velika slova.. :p
mozes da koristis istu karticu. samo obavezno prvo ugasi stari nalog. ako ne bude htela da prodje unos, napisace ti poruku da se javis na email. kada se javis, pustice te... iz iskustva pisem ;)

Ako pises iz iskustva, zasto si onda u prethodnom postu napisao ovo:

posle toga ces da dodas istu tu karticu... ako ne radi, napravis novu samo i cepas

... a zatim si u drugom postu napisao ovo:

ako ne bude htela da prodje unos, napisace ti poruku da se javis na email. kada se javis, pustice te... iz iskustva pisem ;)

Ov tvoje iskustvo, izgleda, ima dve verzije koje se drasticno razlikuju. :)

Poslednja izmena:
twister, ako je to razlog tvog pitanja, nećeš morati uopšte da se mučiš. I kada bude legalan u Srbiji, opet nećeš moći da povlačiš pare. Jedina razlika će biti što ćeš moći da verifikuješ nalog, i to je to ..... nadam se da sam ja pomogao, a proverio sam i moju, ja sam dobio sa istim brojem, i sada sa dužim rokom trajanja.

Ma, kapiram MagicMaster. Isto razmisljamo. (zivimo u pogresnoj drzavi).

Ali, rekoh, kad vec istice, a ono daj da vidim moze li se srediti da bude bar na Srbiju registrovan PayPal (ako do takve mogucnosti i dodje). Ko zna, mozda kupim neku knjigu sa 'amazona' pa da me ne 'vozaju' zbog (pogresne) drzave na koju sam registrovao adresu. Nista drugo osim toga. Znam ja da od PP sa ovom 'drzavom' nema nista.

Poslednja izmena:
Ja jesam verifikovao istu karticu vise puta.
A to sto sam napisao da izvadis novu... samo sam hteo da kazem se visa internet nista ne placa pa ako nece da verifikuju jednu, ti odes i izvadis drugu (bez objasnjavanja sta je paypal, zasto ti treba i ostalih peripetija)

Evo ja sam pokusao da prebacim neki sitan novac (7.50 $) sa PayPal-a na Visa internet karticu i dobio sam 7 dana kasnije.Dali je sigurno da banka Intesa blokira racune ako se koristi paypal za transfer novca na karticu i dali se to odnosi samo na visoke transakcije?

Ljudi, nemojte da se salite sa ovakvim pitanjima. Sve sale, koje nemaju veze sa novcem, su ok.

dalibor.s je postavio odgovor da ce 'probati' u 17.36, a ti si MagicMaster odgovorio tek u 18.29 da si se zezao. To je skoro ceo sat izmedju vasa 2 posta i on je u medjuvremenu mogao vec da proba i napravi sebi problem tamo.

Znamo svi kakav je PayPal i da ne prezaju da zamrznu sredstva. Znaci, ako je ikako moguce, daj da se ne 'zezamo' sa parama.

Poslednja izmena:
Znam, prijatelju, ali ako godinama pričamo da sa PayPala NE SME da vuče pare na račun, da ne bi ostao bez istog, valjda je ukapirao da se zezam, jer sam mu u istoj rečenici rekao i da ne blokira banka račun, nego paypal.

Vrh Dno