Šta je novo?

ZTE Skate

Blic kao lampa ne postoji na skejtu. Ima aplikacija da koristis led ali samo da blicka.

Ne znam za lampu, ali uspeo sam da delim net sa laptopom i preko usb, a i uspeo sam da napravim hotspot, pa su se zakacila 3 lap topa i svi su imali net bez ikakvih problema...i sifru sam stavio, ukucali, i odma net...e sad sto ja imam samo 500 mb mesecno pa to ode za cas to je druga prica xD

Kod mene ponekad laptop ne dobije dhcp adresu od telefona (kod WiFi tetheringa) pa završi sa adresom 169.x.z.y. U tom slučaju iz command prompta računara treba uraditi ipconfig -renew i nakon minut ili dva bi trebalo da dobije adresu 192.168.x.y i da proradi. Nemam predstavu zašto toliko dugo radi renew.

Ne znam za lampu, ali uspeo sam da delim net sa laptopom i preko usb, a i uspeo sam da napravim hotspot, pa su se zakacila 3 lap topa i svi su imali net bez ikakvih problema...i sifru sam stavio, ukucali, i odma net...e sad sto ja imam samo 500 mb mesecno pa to ode za cas to je druga prica xD

Ne otvaraj video materijal i trajace ti dosta duze :) .

Uh, ovaj fon stvarno vredi uzeti :) e sad, posto necu uzimati na ugovor....Kako da znam koja verzija je bez problema sa mikrofonom a koja sa? Ima dosta ljudi na kupujemprodajem, valjaju ih full pack, nove za 100-110e

Pa ne mozes da znas koji ima problem, to je do jeftine izrade. Problem nije hardverski ili softverski vec se rupa za mic zapusi dust filterom. Filter se izmesti i prekrije rupu, obicno se slabo cuje a ponekad se ne cuje uopste. To mozes i sam da sredis za 5min. Na slici se vidi sta je problem.

Prilozi

• SS100007.JPG
    SS100007.JPG
    98.3 KB · Pregleda: 175
Poslednja izmena:
aham :) Posto je bilo price sa dve verzije....jedna iz madjarske koja ima taj problem, i druga koju valja telenor i nema taj problem....mada bih opet radije uzeo neki sa telenora zbog kakve-takve garancije...

Cisto sumnjam da tu ima neke dve razlicite verzije, tj za Madjarsku i za Telenor....

Pa ne mozes da znas koji ima problem, to je do jeftine izrade. Problem nije hardverski ili softverski vec se rupa za mic zapusi dust filterom. Filter se izmesti i prekrije rupu, obicno se slabo cuje a ponekad se ne cuje uopste. To mozes i sam da sredis za 5min. Na slici se vidi sta je problem.

imam isti problem sa mikrofonom.
imas li detaljnije slike ili video kako se dolazi do ove tacke rastavljanja tel. ?
da li je potreban odvrtac i koje velicine ?

Nemam vise slika, i ovo je slika sa interneta. Skines poklopac i videces 8 srafova koje treba da odvijes. Medjutim preko jednog imas stiker koji pazljivo trebas da skines i da vratis kasnije. Kada odvijes srafove skidas zadnji deo i imas pristup mikrofonu. Srafciger je klasicni zvezdasti a velicinu ne znam, to mozes videti i sam.

Otvaraj ga sa noktom u krug ,nemoj da guras neki srafciger
plastika se lako osteti, napisi izvestaj kkao je proslo...

Da li postoji neka fora da prikačim usb čitač kartica na telefon i onda na njemu gledam slike sa tih kartica?

hmmmm.
Ima fora, ali za to treba da imas OS koji to podrzava, ja sam pravio -USB host adapter- za jedan tablet koji je ima ICS na sebi i to je prosljakalo.
Potreban je i karakeristican kablic, koji ima 2 pina u kratkom spoju, to moze i da se kupi, ili da se napravi...

http://sven.killig.de/android/Blade/usb_host/

Vidim na netu da je sljakalo na Blade, pa verovatno moze i za ovo...

Poslednja izmena:
Znači *******cija... A jel postoji neki tablet koji to može odmah bez ikakvih modifikacija?

Trebalo bi da moze svaki tablet. Samo kupish USB OTG adapter. A mozes i na telefonima ali samo na skupljim / novijim. Na ovom ZTE-u nemoze poshto njegov chipset nepodrzava USB Host.

I ajde kad vec postujem ovde:

Koji je najbolji CM7 a koji CM9 ROM ( ako ih ima vise ) ??

Poslednja izmena:
Ja vidim da su na Blade uspeli?

Elem ja sam imao Paladin Novo 7, i prodao ga za 100 evrica.
Za njega ti samo treba kablic, koji ili kupis ako ima gde, ili napravis, mene je kostao 50 kinti taj kablic.

HINT: ja imam semu za Micro i Mini USB, pa treba gledati da imaju takav konektor na tabletu....

Danas mi je stigao ZTE Skate. Utopio sam Samsung Galaxy Ace za 110 i dodao 20 i eto ga Skate. Kupio sam ga sa kupujemprodajem.com u full packu sa telenor garancijom. Na prvi pogled mi je bilo cudno sto na garanciji pise telenor i sto je pecat malo razmazan ali onda sam pitao poznanika i kaze da je i njegova cerka pre dve nedelje dobila istu garanciju iz telenora sa istim pecatom. Bilo mi je cudno posto sa Samsungom sam dobio samsungovu garanciju. Ali dobro tu je kopija fiskalnog i garancija a ja se nadam da mi nece trebati. :)

Na prvi pogled mi je ok, jedino me nerviraju harware-ski dugmici... navikao sam na back i menu da su touch kao na Samsungu. Ali valjda cu navici i na ove.
Kamera je stvarno losa, skilao sam nesto na blizu sa blicom i slika je bela sve se sija a boje su solidno isprane. To shto se sve sija od blica to je do autofokusa, right ? I ladno kamera nema macro mode ? Dali je moguce ? I mobilni signal je dosta losiji od samsunga u sobi gde sa samsungom imam -89dBm sa ZTE signal je -101dBm.

Josh nesto shto sam ovako na brzinu primetio: na play storu kad udjem u neku aplikaciju npr opera mobile u tom meniju gde imam install pa kad povucem skros dole do kraja strane i dalje nemoze i ja povucem josh slika od dole na nekih 1cm sirine treba da postane plava i polako da ide na belo ( kad drzim prst i vucem na gore ) na ovom zte-u slika bude plava ali neide postepeno na belo nego u skokovima... neznam bolje da objasnim slikacu kad budem mogao.

I josh nesto: koji rom je najbolji pored onog Cold Fusion ICS-a ?

Poslednja izmena:
I meni je stigao danas Skate od Telenora, ali uz jedno veliko neprijatno iznenađenje. Juče kada sam dogovarao promenu paketa, dotični telefon je bio uz željeni paket 10200 din doplate. Rekoh ajde na 6 rata, neće se ni osetiti. Stiže mi danas telefon kurirskom službom, potpišem ja sve, preuzmem telefon, probam ga, sve OK. Posle par sati pokazujem sestri na netu telefon i vidim da je danas Skate sa istim paketom 6000 din. :mad:

U ovoj zemlji samo gledaju kako da te *****u 100%. Telenorov sam korisnik već 10 god i do sada nisam imao sličnih ispala, rekoh ajde da vidim šta sad. Nije mi dupe zinulo za 4000 din, ali lično ne volim kada se prema korisnicima tako odnose. Fora je što sam ja danas potpisao ugovor (01.06.) i po današnjem cenovniku je telefon sa tim paketom 6k din. Požalim se lepo korisničkom centru i ladno me jako neprijatno odjebu, u fazonu bole nas uvce potpisao si ugovor i to je to. Lično mislim da bi jedna ozbiljna kompanija kao što je Telenor ipak trebala da se prema nama korisnicima ponaša kao prema partnerima, a ne kao prodavci na buvljaku koji samo gledaju da te *****u na svakom koraku.

Na kraju sami ih lepo zvao i rekao raskidam ugovor i nosite se u 3 PI PI PI (cenzurisano). U ugovoru imam pravo da raskinem isti i vratim neoštećen telefon. Završim to i onda uzmem novi ugovor za isti telefon i sa istim paketom za 6k din, ili ako budu i dalje neljubazni pokupim broj i pređem kod nekog drugoga.

*** znam da post nije direktno vezan za opis i funkcionalnost dotičnog telefona, ali me baš zanima da li su još nekoga *****ali na istu foru?

Nikad nepodpisuj ugovor pred kraj meseca. Ako koriguju neke cene uvek to rade prvog u mesecu. Tako sam se i ja *****ao kad sam uzeo ace, uzeo sam ga pred kraj meseca i da sam sacekao nedelju dana ustedeo bih 4 hiljade sa istim paketom.

A nisam siguran ali ako raskines ugovor mislim da nemozes da podpises drugi na tvoje ime. Ako mozes onda samo napred 4 hiljade nije malo.

Nikad nepodpisuj ugovor pred kraj meseca. Ako koriguju neke cene uvek to rade prvog u mesecu. Tako sam se i ja *****ao kad sam uzeo ace, uzeo sam ga pred kraj meseca i da sam sacekao nedelju dana ustedeo bih 4 hiljade sa istim paketom.

A nisam siguran ali ako raskines ugovor mislim da nemozes da podpises drugi na tvoje ime. Ako mozes onda samo napred 4 hiljade nije malo.

Da li si siguran za to sa raskidanjem. Ovakve akcije sam očekivao od Lelekoma, ali od Telenora. Oprostio sam se od preko 1000 min preostalih iz prethodnih paketa i zilion poruka i još me *****u za sada sa ovim. E pa stvarno što je mnogo mnogo je. U ugovoru stoji da imam pravo da 14 dana od dana zaključenja ugovora vratim telefon i raskinem isti, bez obzira na sve. Nigde se ne pominje nemogućnost sklapanja novog ugovora.

Poslednja izmena:
Da li si siguran za to sa raskidanjem. Ovakve akcije sam očekivao od Lelekoma, ali od Telenora. Oprostio sam se od preko 1000 min preostalih iz prethodnih paketa i zilion poruka i još me *****u za sada sa ovim. E pa stvarno što je mnogo mnogo je. U ugovoru stoji da imam pravo da 14 dana od dana zaključenja ugovora vratim telefon i raskinem isti, bez obzira na sve. Nigde se ne pominje nemogućnost sklapanja novog ugovora.

A nisam siguran za to. Uglavnom znam da kod nekog naseg provajdera ako raskines ugovor pre vremena nemozes vise da podpises posto te stave na crnu listu. Ako nije kod telenora onda mora da je kod Vip-a, posto bi oni trebali biti dezurna *****...

Brale...Ako mozes raskini, reci "gospodo dovidjenja", uzmi telefon preko oglasa, i neki mix net paket u telekomu sa 50% popusta na 1 god ugovor...i bog da te vidi! Skate nov mozes naci za 100e, a u telekomu za 500 din dobijes 300 minuta, 600 mb i 600 sms...ili za 950 din, 650 minuta, 1500 poruka i 1500 mb. Ja se od Vipa oprastam, a skate uzimam za 10ak dana :)

Ontopic: Ako se rootuje telefon...da li se gubi garancija, npr ta od telenora?

Gubi se garancija, ali koliko ja razumem možeš da ga unroot-uješ i ponovo zaključaš bootloader i ne bi trebalo da mogu da izvale da si nešto čačkao.

drugarica može da uzme ovaj telefon u telenoru za dinar. kapiram da će zadovoljiti potrebe. jel može samo neko da napiše kakav je sa performansama u odnosu na recimo galaxy s? koliko je lošiji. galaxy s sam koristio i znam kakav je. kapiram da je ovaj tu negde...

word, power point dokumenti, pdf, ebook, opera mini, skype, google talk, igo. kako sve to radi? izvinite što vam upadam ovako naprasno u sred priče, ali potrebne su mi informacije iz prve ruke. hvala :D

За динар не може ништа боље да нађе. Мој брат га има, за те паре је феноменалан. Иго ради лепо, интернет исто, игре мање више без проблема. Пошто је у питању женско, верујем да није неки захтеван корисник, тако да ће њој бити и више него добар.
Да га упоредим са ѕ1 не могу, али ѕ+ који је сличан као ѕ1 уз исти пакет кошта 130е... Ако не пати од имена, нема шта да размишља.

maaa cena je vrhunska :D manja ne može :D najbitnije joj je da radi pdf i power point prezentacije lepo da može da uči sa njega kad je u pokretu... uostalom i meni je to bitno, a razmatram ovaj fon i za sebe, treba mi nešto jeftino...

Ево ја ћу да проверим како то ради чим се брат врати кући. А можда још неко у међувремену напише како ради.

rade i pdf i power point bez problema, moze i da se uci, ekran je taman da moze lepo da se cita ;)

Nazad
Vrh Dno