Šta je novo?

Xiaomi Hongmi Red Rice WCDMA

Pozdrav svima posto planiram da kupim ovaj telefon mene interesuju dve stvari od ovih sto su kupili preko Smiljane sa KP:
sta se dobija u paketu (da li ima nekih dodataka tipa folija, auto punjac, olovka, maska itd...) i
koliko ih je izasla postarina i otkupnina telefona

bez njene cene (129*120 pretpostavljam da je tako po danasnjem kusru).
Tj koliko ih je na kraju totalno kostao telefon i da li su radili po pouzecu.
 
Evo mog iskustava:
- kuriru sam dao 130 EUR i cca 300 RSD za uslugu kurirske službe;
- u fabričkim pakovanju (hermetički zatvoreno) dobio sam: telefon sa fabričkom zaštitnom folijom, data kabel i bateriju. U paket nije uključen punjač niti bilo šta od dodatne opreme (folija, olovka i sl.).
 
Hmmm. Ubedjen sam da uz mob ide i punjac..
 
Punjac bi trebao da ide sa adapterom za nase uticnice. Jedino nisam siguran za olovcicu, ali ja sam je dobio.
 
Hmmm. Ubedjen sam da uz mob ide i punjac..

Verovatno je mislio na autopunjač. U originalnom pakovanju ide punjač (bez adaptera za EU utičnice), USB kabl, baterija i sam telefon. Sve ostalo, što se eventualno dobije, je naknadno dodato.

edit: vidim sad da je ipak priča o standarnom punjaču. Ja sam poručio 3 kom. (1 običan Hongmi, i 2 kom. Redmi 1s), i sva tri su stigla sa punjačem.
 
Poslednja izmena:
Upravo sam ga malopre porucio i cena je sve ukupno 15890.
"U originalnom pakovanju je usb kabel, punjač i telefon" odgovor na poruku koja je u medjuvremenu stigla.
Nego da li negde u NS ima da se kupi ili negde poruci nekakva futrola ili nesto za zastitu.
 
Baš kako sam napisao, kutija telefona je bila zapakovano u fabričku foliju a u kutiji nije bio punjač već samo USB kabel. Mislim na ,,zidni" punjač sa ili bez adaptera, nisam mislio na auto punjač.

Pošto je bio zapakovan u foliju nije niko mogao da otvori i izvadi punjač, već je tako zapakovan i isporučen, bez punjača.
 
U praksi to vise nije ni bitno. Barem meni je bolje da ga ni ne salju jer kuci imam bar 5 komada od raznih telefona koje ne koristim.
Samo prave smece bez potrebe. Sve telefone i tablete koje imamo u kuci punimo sa 2 punjaca (po jedan na svakoj etazi).
 
Evo stigao pre nekih 2 sata poceo sam intenzivno da praznim bateriju
Stigao sa punjacem kineskim, i tri folije za ekran posebno, na njemu je ona njihova hrapava kao smirgla i sa ispisanim kineskim slovima, baterijom, usb kabelom i dodatak neki beli veliki za nase uticnice to je bilo posebno zalepljeno za kutiju.
Telefon mi je odlican na prvu ruku soft u njemu je 27 i odma mi nudi updejt na 37 ali to cemo kod kuce na wifi-u da odradimo i da da napomenemo da je na kineskoj verziji od jezika ima samo kineski 2 komada i jedan engleski.
 
Izvinjavam se što upadam u temu. Da li neko ima Xiaomi Redmi Note sa 2 gb RAM-a? Kakva su iskustva sa tim telefonom
 
U praksi to vise nije ni bitno. Barem meni je bolje da ga ni ne salju jer kuci imam bar 5 komada od raznih telefona koje ne koristim.
Samo prave smece bez potrebe. Sve telefone i tablete koje imamo u kuci punimo sa 2 punjaca (po jedan na svakoj etazi).
Upravo, tako je i kod mene.
 
Čitao sam na nekom testu koji je rađen u Singapuru da su mu zamerili slabu bateriju, da je najteži u svojoj klasi i rezolucija je ostala na 720p.
Ja imam RedRice 1s pa se razmisljam da ga prodam i uzmem Note 4G.
 
Pa uvek će nešto zameriti :D Baterija na papiru je 3100mAh,a u praksi ne znam. 720p mi ne smeta, jeste da je lepše kad ima više ppi, ali moraju negde da zakinu.
 
za 165 evra je odlican a baterija je super u praksi ,2 dana sastavi sa intenzivnim maltretiranjem
 
Jeste probali ili koristili WiFi hotspot?

Kod mene se aktivira ali nisam u mogućnosti da uspostavim konekciju. Tačnije, komp se konektuje na telefon i deluje kao da je sve OK ali nakon par sekundi komp prijavi da nema internet konekciju.

Zna li neko za ovaj slučaj i da li postoji rešenje?
 
Kupih ovaj telefon pre par dana, i to mi je prvi smartfon koji koristim do sada...

Telefon je ok, odlican je za novce koje je placen...

Ipak imam jedan problem:

Nakon Update-a V45, ne radi mi google play store, tastatura, i postoje neke ikone koje nikako ne mogu da izbrisem...
Ne zam da li da ponovo pokusam da instaliram ovaj update, ili da idem na restore defult settings, pa da update-ujem na neku stariju verziju..

Jel imao jos neko ovih problema?
 
Poslednja izmena:
Kako te služi taj global rom? Znam da su ga dobro ispeglali
 
Ako mene pitas dobar je... Ne nalazim neke mane... Mada pise da je kao resen problem sa grejanjem telefona sa update-om 45 sto kod mene nije slucaj, telefon se greje iza u visini kamere, ali to mi ni najmanje ne smeta...

Verovatno cu u buducnosti probati da snimim neki custom ROM, djavo mi neda mira, moracu da isprobam sve, ali to kad nadjem vise vremena za igranje...
Vidim da se ljudi zale da je kod CM11 dosta losija kamera i zvuk.. Jel si probao?
 
Poslednja izmena:
Nešto sam gledao po netu za Snapdragon 400 i naleteo na priču o ovom telefonu. Izgleda da nema MSM8228 kako piše po specifikacijam nego MSM8226, razlika je u nekim sitnicama tipa openGL podrška i klok, 8226 radi po defaultu na 1.2 GHz tako da je tih 1.6 GHz solidan overclock i otud grejanje. Možeš da skineš cpuz da proveriš chipset, a i da staviš max clock na tih 1.2 GHz, verovatno će biti dosta hladniji i sa boljom baterijom (treba ti root za ovo).
 
Evo da se prikljucim taboru pa koliko izdrzim.
CPU-Z ga i prepoznaje kao MSM8286.
Narucucio sam od smiljane nazalost i neni je zapao model bez punjaca u kutiji.
Za sada sam zadovoljan fonom uzeo sam ga samo zbog dual sima dosadilo mi da vukljam telefone.
Video sam da ima dosta rumova za fon pa sta preporucujete bitno mi je da dualsim radi.
Posle Mi3 jos vise sam iznenadjen Xiaomiem jedva cekam da se pojavi Mi4 kod nas po normalnoj ceni pa da se opet ponovim.
 
Ja koristim cm11 i zadovoljan sam, jedino nekad nece da upali iz prve na power dugme, tj moram da pritisem par puta da ekran.
Mada mozda je izasla nova verzija,odavno sam instalirao
 
Poslednja izmena:
Kazi kako ti radi v28, da laguje kao v27? Da li je popravljen Gallery bug (lag galerije)? I uopste kakav je utisak?
 
Pitanje za kolege sa Redmi 1S verzijom.

Da li ste imali slučaj da telefon pogrešno prepoznaje kontakte? Konkretno na lockscreen-u mi u većini slučajeva pogrešno prikazuje od koga je propušteni pozivi ili nova poruka? Tačnu informaciju ko me je zvao ili od koga je poruka mogu pogledati tek kad otključam telefon i otvorim notifikaciju. Takođe, prmetio sam da i Any.do aplikacija povlači te pogrešne kontake kada me obaveštava o propuštenim pozivima.

Telefon imam cca 4-5 meseci i to se dešava cca pola tog vremena, tj. u početku nije bilo ovog bug-a. Mislim da pojava ovog bug-a nije bila vezana za posledni apdejt (v45) ili nešto slično.

Nadam se da sam vam uspeo objasniti šta je problematika. Molim vas javite mi ako imate bilo kakav direktni ili inderektni info koji bi mi mogao pomoći. cheers
 
Vrh Dno