Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma promaklo mi u brzini :) Vaze se svi, i vune :)

Nego evo malo shale :D

MS is all about setting extremely low expectations and meeting them this GEN

Moore on Backward Compatibility: Hey we didnt promise much so why do we need to work hard on BC. Sony promised 100% BS, in my book they are failing that plan. We are beating them because we promised less

Moore on product reliability: Things break. We never said a complex product like this would be reliable.

Moore on Japan: Well our internal plans are that we would fail miserably in Japan getting outsold 36:1 to the Wii, but you know what we have met that plan. Sony on the other hand is thought they were going to sell much better so they fail once again to meet expectations since they get outsold 6:1.

Poslednja izmena:
cekaj, ne kapiram. ovde je nesto sigurno fudovano, preduvano i sl. Lucifer je prodao gomilu konzola i nikad ni sa jednom nije bilo problema, kvarova i sl. Jel moguce da je to slucajnost. Proslo mu je kroz ruke bar 20 konzola, a nije se vratila nijedna (osim jedne ciji su DVD fleshovali sami, pa su zeznuli stvar i koja je odmah sredjena). To je manje od 5% "povraćaja". Slučajnost? Mislim da je neko krenuo u žešći FUD. Jeste, kvare se, ali sigurno ne u tim količinama koje pominjete...

Naravno da ne postoje kvarovi kod lucifera,to je sve teorija zavere da se ocrni ms i njegovo cedo 360, zato je samo preventivno dao oglas http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=133688&highlight=RING+OF+DEATH

Zovi nesu iz virtuala gde je i prodato najvise 360-ki pa ga pitaj koliko se samo njemu konzola vratilo (doduse ako bude zeleo da ti kaze jer ih prodaje, ali opet zna koliko mu ceka na lageru krepalih 360-ki koje ne moze da popravi).

Ti stvarno verujes da bi ms produzio garanciju na 3 godine i izdvojio 1 milijardu dolara za popravke iz bilo kog drugog raloga sem da izbegne fasovanje tuzbe ?

Pogledaj profil ljudi koji postuju ovde : http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=148060 pa ces videti, ako pratis neogaf kao jedan od najjacih foruma za konzole, da su dobar deo onih koji su napisali da im crkava 360 po 5-6 puta najveci ms fanboyevi pa se cak upinju da dokazu kako nije gadno slati 360 na popravku na svakih par meseci :D

Nije mi jasno samo zasto ti kupi XB360 kad nista ne valja. Vjerujem ja tebi da si ga uzeo jeftinije ali opet ga uzeti bez garancije a po tebi je veca sansa da crkne u prvih 2 mjeseca nego da sjutra svane.
Samo treba imati na umu da za ps3 7 igara kostaju koliko cijeli XB360, mozda ce se neko braniti da je za PS3 igre nemoguce dati toliko novca jer nema 7 igara da valjaju te da ce se manje novca dati na PS3 originale nego na XB360 kopije

jel treba 1000x da objasnjava... dobio je za sitne pare, isto kao sto sam i ja trebao da ga uzmem, za nekih 300e, mozda i manje... a kod nas kosta 550e pa se sve u svemu za te pare isplati.

jedno 10x je to rekao sigurno... a kazem, i ja bih ga uzeo samo kada bi imao pare za obe konzole...

300 eura jeftino za nesto sto crkava 100% a nema garanciju i ima katastrofa igre, zar mu nije bilo bolje kupiti 5 originala za PS3 (cinjenica je da sada nema 5 kvalitetnih igara ali kroz godinu dvije ko zna)

ko je rekao da ima katastrofa igre? aj ne lupaj molim te..

bolesno si nerealan i extreman u svoja uverenja

Poslednja izmena:
Uh, miso stvarno jesi poseban slucaj, tome zbora nema :D
Elem, samo darkness koji sam presao na 360-ci bi me kostao 50e, jos 4 naslova i ja sam isplatio 360 pa posle moze da mi crkava koliko hoce. Naravno, ako mi crkne pre toga napravio sam los posao, ali opet- bez rizika nema biznisa.

Razlika izmedju mene i tebe je ta sto ja nikada ne bih dao 500 e za nesto sto u eu kosta 350 i pride sto se ne zanosim da ce mi 360 potrajati preko godinu dana jer ne mislim da sam dobio carobni prmerak konzole. Naravno da sam i ja dao tolike pare za nesto csto ce da skapa za max godinu dana, i ja bih bio nervozan kao ti, ovako me bas briga :D

Ako izvuce do kraja godine taman ce da pokrije cenu 5 originala za ps3, ako ne makar sam imao priliku da probam 360 i da mogu da bez predrasuda zakljucim koja konzola mi vise odgovara.

cinjenica je da sada nema 5 kvalitetnih igara ali kroz godinu dvije ko zna

Da li ce ps3 imati vise od 5 kvalitetnih igara? Pa to miso zna svako ko nije retardirani ***** ;)

i ima katastrofa igre

Ima katastrofa igre i dao si 500 evra za to, koji si ti... :D

Poslednja izmena:
Po ovome što ovde čitam, samo treba da čekam i strepim, pa kad crkne da se ne iznenadim... ok, ali ja baš nešto imam osećaj da će da radi kao sat!

Ima li neke veze izmedju flesovanja i kvarenja XBOX 360? Mislim, prica je kao da rikne negde posle tri meseca zbog toga. Meni je ovo besmisleno ali ajde da pitam...

nema nikakve veze sa flashovanjem.

kome je ovde sa foruma crkao x360?
ako crkne svaka treca kako to da ovde ljudima ne crkava?

Mozda ms zna da ovde ljudi nece uzivati u cariuma trogodisnje garancije te salje samo dobre primerke ovamo :D

Zez na stranu pravo pitanje je- koliko ljudi ovde uopste ima 360 makar jednu godinu?

Btw ako se dobro secam BaneNZ rece da mu se kvarila?

Poslednja izmena:
Elem, samo darkness koji sam presao na 360-ci bi me kostao 50e, jos 4 naslova i ja sam isplatio 360 pa posle moze da mi crkava koliko hoce. Naravno, ako mi crkne pre toga napravio sam los posao, ali opet- bez rizika nema biznisa.

Najbolji odgovor sta se vise isplati cak i covjeku koji vec ima PS3, a da ne pricam za one koji imaju novca samo za jednu konzolu.
Moze Kraken da prica PS3 ovak-onakav ali je bio pametan da kupi XB360 jer je i uz posjedovanje PS3 sa sve crkavanjem od 100% (sto isti tvrdi) bolji pazar.
Driver je opet dosledan sebi pa kad vec nije uzeo PS3 (potpuno opravdano) neca da daje pare zlim MS-ovcima.

ms-ovci nisu zli milose... oni su glupi :)

Ko sto rekoh- za 500 e 360 je dobar samo za ovce koje vole sisanjac, za duplo manje pare je cena vec ok mada 360 ima takva ogranicenja sa multimedijom da mi sam po sebi nikada ne bi bio dovoljan. Mada kad razmisljam o razlozima za kupovinu mozda je cak najjaci bio da sam zeleo da vidim kako radi 360 i da ga direktno poredim, isto kao sto necu biti gadlkjiv da uzmem wii-ja ako mi se pruzi prilika da ga pazarim po ceni od nekih 100-150 e.

Mada pravo pitanje je- cemu ce vredeti 360 kod nas kad se pojavi piraterija, pa nece moci da se proda ni po ceni po kojoj ide ps2.

Mada pravo pitanje je- cemu ce vredeti 360 kod nas kad se pojavi piraterija, pa nece moci da se proda ni po ceni po kojoj ide ps2.

nisam znao da se čeka pojava piraterije uz onolika flešovanja i igranje "backup" kopija (ma kako se to zvalo) :p

Mislim da je iz konteksta bilo jasno da mislim na pojavu piraterije za ps3 a ne 360
:smash:

Kompletan kontingent Xbox360 vraćen iz Australije,
zbog neimenovanih "problema".

Run of bad luck continues for Xbox 360 down under?

Reports are appearing that all Australian EB Games stores have been forced to send back all their 360 stock.

By James Kozanecki, GameSpot AU
Posted Jul 15, 2007 8:09 pm PT

According to an inside source, about two weeks ago all EB Games stores in Australia were told to return every Xbox 360 they had in stock. Indeed, a look on the EB Games Web site shows that the Xbox 360 is "sold out" at every store we checked.

It's another setback for Microsoft's console, with buyers worldwide being given an extended warranty just over a week ago due to a "design fault." Coping with the increased number of repairs is expected to cost the company in excess of $1 billion.

There is no word yet whether the alleged return of Xbox 360s in Australia is a result of this same design fault or another problem entirely.

A salesman at one of the EB Games stores in Sydney told GameSpot AU that all the stock received within the last two weeks is being recalled, but also speculated that "it could go back as far as a month."

Both Harvey Norman and Dick Smith have the product in stock as of the morning of July 16. EB Games refused to return our calls and a spokesperson for Microsoft declined to comment, telling Gamespot AU that, "We're not going to comment on that."

http://au.gamespot.com/news/6175127.html?action=convert&om_clk=latestnews&tag=latestnews;title;0

Mozda ms zna da ovde ljudi nece uzivati u cariuma trogodisnje garancije te salje samo dobre primerke ovamo :D

Zez na stranu pravo pitanje je- koliko ljudi ovde uopste ima 360 makar jednu godinu?

Btw ako se dobro secam BaneNZ rece da mu se kvarila?

Poz

Jeste, kvarila mi se, tj slao sam je u Australiju na popravku posle samo 5 dana upotrebe.

Grebala mi je diskove.

I od skora je poceo dvd drive da radi kao krunjac, mislim da nece dugo, svaku igru kad ubacim on ispusta druge zvuke, ali to nije onaj zvuk vrtenja medie unutra, nego se bas cuje krrrrr krrrrrrrrr kad laser ocitava podatke.

E rekao sam, ako rikne, prodacu ga u delove, i kupicu sebi PS3!

Mada cuo sam da su likovi i koji su otvarali konzolu slali MS na popravku i ovi su ladno popravili i nisu pravili prob sto je MS sticker bio odlepljen posle otvaranja.

Poslednja izmena:
Mada cuo sam da su likovi i koji su otvarali konzolu slali MS na popravku i ovi su ladno popravili i nisu pravili prob sto je MS sticker bio odlepljen posle otvaranja.

Verovatno su oćoravili od tolike gomile 360-tki koje popravljaju,
pa više i ne gledaju šta popravljaju i zamenjuju.

Poz
I od skora je poceo dvd drive da radi kao krunjac, mislim da nece dugo, svaku igru kad ubacim on ispusta druge zvuke, ali to nije onaj zvuk vrtenja medie unutra, nego se bas cuje krrrrr krrrrrrrrr kad laser ocitava podatke.

Laser ti je lose nastelovan i isuvise je visoko pa dolazi do trenja sa diskovima. Mislim da od toga neces dobiti rod ali ce vremenom poceti da ti unistava dvd-ove.

Isto sam i ja cuo, izgleda da stvarno imaju toliko konzola u servisima da vise ni ne gledaju sta popravljaju ali zato je i kvalitet popravke takav- nikakav.

LOL, Peter Moore dao otkaz, glavne baje prodale gomilu akcija, shta je sledece :D

Laser ti je lose nastelovan i isuvise je visoko pa dolazi do trenja sa diskovima. Mislim da od toga neces dobiti rod ali ce vremenom poceti da ti unistava dvd-ove.

Isto sam i ja cuo, izgleda da stvarno imaju toliko konzola u servisima da vise ni ne gledaju sta popravljaju ali zato je i kvalitet popravke takav- nikakav.

Da, moze biti, ali nijedan dvd nije izgreban jos, ni najmanju ogrebotinu nemaju.....

A ako te provale to za sticker, onda traze da platis postarinu da ti vrate konzolu...

poz

Poslednja izmena:
hehehe :) ti likovi iz ms-a su kao zaraza... sada ce ea da pocne da tone :)

Najbolje da ovi u EA ne znaju šta rade i da su mu dali tolike pare zato što je upropastio Microsoft Gaming. Mislim, razmislite malo pre nego što nastavite nečiji FUD.

Najbolje da ovi u EA ne znaju šta rade i da su mu dali tolike pare zato što je upropastio Microsoft Gaming. Mislim, razmislite malo pre nego što nastavite nečiji FUD.

...a kada si čuo da je neki takav top-level executive dobio otkaz i da je isteran na ulicu?

Uglavnom dobiju dobro plaćenu poziciju u nekoj drugoj korporaciji,
ili u drugoj diviziji iste korporacije.

Normalno, Peter Moore nije sam kriv za ovaj debakl, ali jeste odgovoran, tako da je baš sada "svojevoljno prešao" u EA.

Profit i akcije EA u poslednje dve godine su pali nevidjeno, tako da EA vishe nije u poziciji da moze da radi shta pozeli. Sve je to zbog generichkih igara sa smeshnim izmenama svake godine, i nikakvom inventivnoshcu. S obzirom da je i Moore u istom fazonu, ne znam kako misle da ce sa njim biti neshto bolje.

Odakle to da je upropastio- pa on je doveo segu i xbox do vrhunaca :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno