meni je ps1/2/3 gamepad mali, nezgodan je, nesrazmeran za moju ruku, veliki prostor im je u saci, grce mi se prsti kada igram... dobro na stranu to sto imam ogromne sake
Isto imam ogromne shake, ali to ne znachi da zato joypad mora da bude ko papucha

Sixaxis/Dualshock je bash u prednosti zbog toga - pasuje na sve velichine shaka, od deteta do dzina, jer ti ne morash joypad da uhvatish tako da ti ispunjava celu shaku.
Btw, shto se tiche nagrada za Xbox kontroler, neshto si se ti istripovao

Da li znash da je ubedljivo najprodavaniji joypad za PC upravo Logitechov koji je identichan Dualshocku ?
Fora je u tome shto joypad ne treba da "lezi" u ruci i da ispunjava shake...
2. Preciznije pechurke i bolje postavljene.
Davno sam koristio S joypad pa se ne secam, ali pechurke na X360 joypadu su generaciju iza onih na Sixaxisu, o tome ovde prichamo.
Opet, ne secam se kakav je bio na S joypadu, ali "rumble" na X360 joypadu nema veze sa onim iz Dualshocka, jer je to obichno vibriranje celog joypada kao mobilni telefon. Dualshock je opet generaciju ispred toga, a ochigledno ce ga i Sixaxis uskoro dobiti.
4. Mogucnost biranja baterije ili charger kit
To je negativna osobina. Ni-Mh baterije se sa LiION ne mogu porediti u bilo kakvom uredjaju, pa tako i u joypadu. Punish ih kad i koliko hocesh, puni se preko obichnog USB kabla, X360 joypad ne moze nishta od toga..
5. Radi perfektno native na PC:u
E da znash da sam kupio konzolu da bi igrao igre na PCu i to josh joypadom
Elem, igramo dosta PES 6 na PC:u i kad je jedan okoreli DUALSHOCK 2 fan priznao da je 360 Wireless bolji onda mora da je tako...
A shta radish sa uzasnim dugmicima na X360 joypadu, koje u svakoj igri morash non stop da stiskash ? Sixaxis/Dualshock imaju ravne i mekshe dugmice, i da ne uzimamo u obzir to shto su analogni, 10x su udobniji i manje umaraju prste.
Problem je bio nedostatak bump mapping-a i texture niske rezolucije,znaci falio je jedan Gforce3,nista vise,sa emotion engine-om to bi bila ludnica od konzole!
PS3 je mnogo bolje sklopljen ali su ga previse naduvali u najavama,KZ2 trailer je bio prevara!
Ti opet prichash o tehnichkim mogucnostima na papiru ?

Jel ti rekoh vec da PS2 u puno igara ima i DOF, i motion blur, i gomilu modernih efekata koje nisi ni mogao da zamislish 99. godine kada se PS2 pojavio. To bash govori i o buducnosti PS3. Ono shto danas vidish na PS3 nema veze sa njegovom snagom i onim shto moze, ali ljudi odavno uporedjuju PS3 hardver sa PC hardverom na papiru. Kad se samo setim Anandovog chlanka, i chlanaka ostalih PC sajtova, to je smeshno koliko su oni izgubljeni u PC svetu.
Xbox je imao los procesor a dobru graficku,PS2 obrnuto,i mozes da se pozivas na sta hoces to su nepobitne cinjenice!
Xbox je sve imao bolje od PS2, izashao je skoro 3 godine kasnije, ali to nije sprechilo PS2 da ima igre u klasi njegovog hardvera. Isto to ce se desiti sa PS3 i X360, samo shto je PS3 u startu jachi i na papiru.
Inace uzmi na primer CMR3 i uporedi prikaz na PS2 i xboxu i bice ti sve jasno,ja sam tada imao PS2 i opasno sam se smorio.
Ti opet prichash o grafici i sad josh uporedjujesh multiplatform naslove ?

Koga bre briga za multiplatform gluposti koje se vec godinama svodi na shtancovanje sledeceg nastavka neuspele igre. Pogledaj ekskluzive, najbolje igre na PS2, i uporedi sa bilo kojim hardverom te jachine, tako cesh znati shta je PS3.