Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali je zato PS2 od starta u nekim stvarima zaostajao,a ne vidim ni da je PS3 5x jaci od sadasnjih PC-a,to su bila druga vremena!Pa i Amiga500 je sisala PC od 86-te do 91-92-ge!

U kojim stvarima je PS2 zaostajao ? Imao manje rama, jer ti ti mogao da stavish uvek koliko si hteo ? :) Problem je samo ogranichenje rezolucije. PC je vrlo brzo imao bolje rezolucije i vece teksture, ali to nema veze sa "dobrom grafikom". GT4 danas izgleda bolje od svake voznje na PCu, Ne postoji igra na PCu koja ima kishu kao ona sa samog pochetka MGS2, ni danas posle 5 godina. Prestani vishe igru da gledash po tome u kojoj rezoluciji radi i da li trazi 1GB mesta za teksture, jer to nema veze sa dobrom igrom, dobrom grafikom i bilo chime dobrim u igri. PS3 hardver je dovoljan da izvuche grafiku za igre u narednih 5-6 godina, i kao shto je to sluchaj sa PS2 danas, niko nece za 5 godina reci "ne mogu da igram ovo na PS3 jer je grafika odvratna".

Poslednja izmena:
Ljudi pogledajte samo kako izgleda GoW 2, kad pomislim samo kako je moguce nesto da izgleda onako na 300mhz i 4mb rama stvarno.A sto se tice PS3 nemogu da zamislim kako ce izgledati igre na Cellu za neke 3 godine bice bolesno stvarno. Kad pogledamo samo kako je iskoriscen Cell u igri Lair za sada one silne borbe u pozadini i ostala cuda.

Poslednja izmena:
@driver

Sto vreme vise odmice, sve vise mi se GADI 360 i vidim da si sto se tice MS u pravu. Pa jednostavno je nemoguce uzivati, kad cujes kako se DVD drive, vecina igara, krlja, lomi, kao da se priprema eksplozija....neke opet rade veoma tiho, ali to je retkost. Pa od cega je pravljen, od papira?

Kao sto rekoh, kad cujem to, zgadi mi se sve, ni ne igra mi se onda. Jednostavno mi je pun k MS, ovo mi je prva i poslednja xbox konzola, pa makar sledeca generacija boxova bila neunistiva, nema sanse da cu ga uzeti. NIKAD VISE!

Sad cu da gledam da ga utopim, za sony3, uz neku doplatu.

Poslednja izmena:
^
LOL :) Pa valjda koristish Windows, nisi valjda mislio da ce im hardver biti bolji :D

@Ser Zile
Samo su triggeri bolji na X360 kontroleru, sve ostalo ne moze da pridje Sixaxisu. Pechurke su mekshe i preciznije i udobnije jer su ispupchene, gornji tasteri se ne mogu porediti, oni na X360 su ispupcheni i od puno pritiskanja bole prsti, kucishte za baterije na X360 kontroleru smeta, ceo joypad je pravljen za jednu velichinu shake, pa ko ima vecu ili manju, nije mu udobno, ne znam zashto su zamenili mesta D-padu i pechurki, stari setup je prirodniji.

zbog pucacina...
meni xbox360 gamepad extra odgovara... odgovarao mi je i xbox1 gamepad...
a pecurke mi isto vise odgovaraju, legne mi prst, na ps2/ps3 gamepadu mi klizaju prsti...

^
LOL :) Pa valjda koristish Windows, nisi valjda mislio da ce im hardver biti bolji :D

@Ser Zile
Samo su triggeri bolji na X360 kontroleru, sve ostalo ne moze da pridje Sixaxisu. Pechurke su mekshe i preciznije i udobnije jer su ispupchene, gornji tasteri se ne mogu porediti, oni na X360 su ispupcheni i od puno pritiskanja bole prsti, kucishte za baterije na X360 kontroleru smeta, ceo joypad je pravljen za jednu velichinu shake, pa ko ima vecu ili manju, nije mu udobno, ne znam zashto su zamenili mesta D-padu i pechurki, stari setup je prirodniji.

Meni i većini ljudi koji su probali, Xbox kontroler više odgovara. Ne može sad i to da bude bolje na PS3. Pomiri se bar sa tom činjenicom. Mislim, stvarno!

@Ser Zile
Samo su triggeri bolji na X360 kontroleru, sve ostalo ne moze da pridje Sixaxisu. Pechurke su mekshe i preciznije i udobnije jer su ispupchene, gornji tasteri se ne mogu porediti, oni na X360 su ispupcheni i od puno pritiskanja bole prsti, kucishte za baterije na X360 kontroleru smeta, ceo joypad je pravljen za jednu velichinu shake, pa ko ima vecu ili manju, nije mu udobno, ne znam zashto su zamenili mesta D-padu i pechurki, stari setup je prirodniji.[/QUOTE]

xa xa xa...ciste gluposti...pazi da ne pridje...joypad na xbox-u je nezamenjljiv,i mnogo bolji od tog Sixaxis-a ( glupog li imena )..imam samo malu zamerku,pecurke su mogle biti za nijansu sire..( jeste da prsti zaista lepo leze na njima,ali ja sam polomila nokte prilikom igranja...definitivno je pravljen samo za muskarce ili za one bez dugackih noktiju...*** nemoze i lepota i igrice )

Ja ne vidim neke posebne prednosti ovog ili onog kontrolera.

Jasno mi je da ste juche kupili prvu konzolu i tada prvi put videli joypad, ali objasnite mi sledecu stvar.

U vreme PS2 i Xboxa, niko nikada nije postavljao pitanje koji je joypad bolji, chak i vlasnicima Xboxa je bilo jasno da je to Dualshock, a sada kada je Sixaxis josh bolji od Dualshocka, a Xbox kontroler ostao sa istim pechurkama, tasterima i glomazan/tezak, odjednom je bolji ? :)

Ja sam do detalja objasnio zashto je Sixaxis bolji joypad, a vi samo shto znate da kazete je "nije" ili "Sixaxis je mnogo lak". Zato mi je, ali to nisu argumenti.

Poslednja izmena:
amm ja sam igrao ps1 jos godinu dana nakon izlaska, ako se secam dobro, bejah klinac, i posle sam igrao ps2, ali kada mi je dosao xbox gamepad u ruke, savrsenstvo...

koliko znam xbox360 gamepad je pokupio sve nagrade

meni je ps1/2/3 gamepad mali, nezgodan je, nesrazmeran za moju ruku, veliki prostor im je u saci, grce mi se prsti kada igram... dobro na stranu to sto imam ogromne sake

Poslednja izmena:
u jeeee...sto zna da podcenjuje...juce smo kupili malo sutra...nesto nisam videla da si objasnjavao nesto o tome...u slucaju da mi je promaklo izvini stvarno....

Jasno mi je da ste juche kupili prvu konzolu i tada prvi put videli joypad, ali objasnite mi sledecu stvar.

U vreme PS2 i Xboxa, niko nikada nije postavljao pitanje koji je joypad bolji, chak i vlasnicima Xboxa je bilo jasno da je to Dualshock, a sada kada je Sixaxis josh bolji od Dualshocka, a Xbox kontroler ostao sa istim pechurkama, tasterima i glomazan/tezak, odjednom je bolji ? :)

Ja sam do detalja objasnio zashto je Sixaxis bolji joypad, a vi samo shto znate da kazete je "nije" ili "Sixaxis je mnogo lak". Zato mi je, ali to nisu argumenti.

Ja imam XBOX gamepad S vec par godina na PC:u. Takodje imam i PS2 DUALSHOCK (2 komada) koji je isto shto i taj SIXAXIS a od nedavno i 360 Wireless (da napomenem SVE je na PC:u...).

360 Wireless > XBOX S > PS2 Dualshock AKA SIXAXIS
Zashto ?

1. Lezi bolje u ruci.
2. Preciznije pechurke i bolje postavljene.
3. Rumble
4. Mogucnost biranja baterije ili charger kit
5. Radi perfektno native na PC:u

Elem, igramo dosta PES 6 na PC:u i kad je jedan okoreli DUALSHOCK 2 fan priznao da je 360 Wireless bolji onda mora da je tako...:)

Poslednja izmena:

Naravno da nisu ali moras imati u vidu da su mnogi ljudi koristili ps2 poduze vreme (ps3 kontroler je isti sa minornim razlikama, osim tezine, probao sam) tako da mogu da ocene razliku. Iskreno vise mi lezi x360 kontroler, xbox1 nisam probao, bas upravo zbog svoje tezine dok sam od ortaka cuo da to njima bas smeta. O ukusima ne vredi raspravljati jer ovde ostaje samo to, tehnicke karakteristike jednog i drugog se ne razlikuju bogzna kako (cak ni u kvalitetu izrade).
Pa ne mora Sony da pobere sve lovorike lol

U kojim stvarima je PS2 zaostajao ? Imao manje rama, jer ti ti mogao da stavish uvek koliko si hteo ? :) Problem je samo ogranichenje rezolucije. PC je vrlo brzo imao bolje rezolucije i vece teksture, ali to nema veze sa "dobrom grafikom". GT4 danas izgleda bolje od svake voznje na PCu, Ne postoji igra na PCu koja ima kishu kao ona sa samog pochetka MGS2, ni danas posle 5 godina. Prestani vishe igru da gledash po tome u kojoj rezoluciji radi i da li trazi 1GB mesta za teksture, jer to nema veze sa dobrom igrom, dobrom grafikom i bilo chime dobrim u igri. PS3 hardver je dovoljan da izvuche grafiku za igre u narednih 5-6 godina, i kao shto je to sluchaj sa PS2 danas, niko nece za 5 godina reci "ne mogu da igram ovo na PS3 jer je grafika odvratna".

Problem je bio nedostatak bump mapping-a i texture niske rezolucije,znaci falio je jedan Gforce3,nista vise,sa emotion engine-om to bi bila ludnica od konzole!
PS3 je mnogo bolje sklopljen ali su ga previse naduvali u najavama,KZ2 trailer je bio prevara!

Poslednja izmena:
J
1. Lezi bolje u ruci.
3. Rumble

samo da navedem nesto

2. Bolje postavljene je stvar ukusa. Meni je svejedno apsolutno. Cak sta vise mnogo mi je lakse da kontrolisem levu pecurku kada mi je palac pod pravim uglom. A sto se tice preciznosti. Ako se dobro secam XBOX360 i dalje koristi 7step tehnologiju (poznaje samo 7 jacina signala, to se radi radi robusnosti joypada) dok je sixaxis napokon presao na fullanalog (PSX konroler je imao 5 stepena otklona, DualShock 7). Nintendo je NPR uvek bio fullanalog.
4. Ko ti brani da povezes SIXAXIS na PS3 USB kablom koji dobijas u kompletu za razliku od play-and-charge kit-a. Tada se baterija preskace (ako je puna)

Problem je bio nedostatak bump mapping-a i texture niske rezolucije,znaci falio je jedan Gforce3,nista vise,sa emotion engine-om to bi bila ludnica od konzole!
PS3 je mnogo bolje sklopljen ali su ga previse naduvali u najavama,KZ2 trailer je bio prevara!

:D bumpmaping... eno ljudi su napravili HDR na PS2 hardwareu. motion blur sam vec spominjao (PC graficke kartice mogu da ga izvedu prihvatljive brzine tek u poslednje vreme :trust:) ah, da... Xbox je imao GF3 i bumpmaping, blago njemu... :p

ko sto rekoh na ars tehnici je tacno opisana razlika izmedju grafickog hardwarea u konzoli i u PCju... PS2 nije falio GF3 (btw setite se da je M$ trazio od nvidije da spusti cenu cipova za xbox sto je nvidia odbila i eto vec sledece godine se desio nvidiji fijasko sa DX9 serijom akceleratora (GForce 5xxx), bas cudno...)

:D bumpmaping... eno ljudi su napravili HDR na PS2 hardwareu. motion blur sam vec spominjao (PC graficke kartice mogu da ga izvedu prihvatljive brzine tek u poslednje vreme :trust:) ah, da... Xbox je imao GF3 i bumpmaping, blago njemu... :p

ko sto rekoh na ars tehnici je tacno opisana razlika izmedju grafickog hardwarea u konzoli i u PCju... PS2 nije falio GF3 (btw setite se da je M$ trazio od nvidije da spusti cenu cipova za xbox sto je nvidia odbila i eto vec sledece godine se desio nvidiji fijasko sa DX9 serijom akceleratora (GForce 5xxx), bas cudno...)
Pa bumpmapping ne podrzava hardware PS2,i ti tu mozes samo da mrzis GF3,ili da te kao nije briga,posto si ocigledno jedan od onih koji kritiku PS2 licno dozivljavaju!
Xbox je imao los procesor a dobru graficku,PS2 obrnuto,i mozes da se pozivas na sta hoces to su nepobitne cinjenice!
Inace uzmi na primer CMR3 i uporedi prikaz na PS2 i xboxu i bice ti sve jasno,ja sam tada imao PS2 i opasno sam se smorio.

Poslednja izmena:
Vi teoretišite do sutra, ja se evo igram na PS2, a bump-mapping na PC-ju od 1200 evra
skuplja prašinu. Priznajem, *****'o sam se.

meni je ps1/2/3 gamepad mali, nezgodan je, nesrazmeran za moju ruku, veliki prostor im je u saci, grce mi se prsti kada igram... dobro na stranu to sto imam ogromne sake

Isto imam ogromne shake, ali to ne znachi da zato joypad mora da bude ko papucha :) Sixaxis/Dualshock je bash u prednosti zbog toga - pasuje na sve velichine shaka, od deteta do dzina, jer ti ne morash joypad da uhvatish tako da ti ispunjava celu shaku.

Btw, shto se tiche nagrada za Xbox kontroler, neshto si se ti istripovao :D Da li znash da je ubedljivo najprodavaniji joypad za PC upravo Logitechov koji je identichan Dualshocku ? :)

1. Lezi bolje u ruci.

Fora je u tome shto joypad ne treba da "lezi" u ruci i da ispunjava shake...

Davno sam koristio S joypad pa se ne secam, ali pechurke na X360 joypadu su generaciju iza onih na Sixaxisu, o tome ovde prichamo.

Opet, ne secam se kakav je bio na S joypadu, ali "rumble" na X360 joypadu nema veze sa onim iz Dualshocka, jer je to obichno vibriranje celog joypada kao mobilni telefon. Dualshock je opet generaciju ispred toga, a ochigledno ce ga i Sixaxis uskoro dobiti.

To je negativna osobina. Ni-Mh baterije se sa LiION ne mogu porediti u bilo kakvom uredjaju, pa tako i u joypadu. Punish ih kad i koliko hocesh, puni se preko obichnog USB kabla, X360 joypad ne moze nishta od toga..

E da znash da sam kupio konzolu da bi igrao igre na PCu i to josh joypadom :D

Elem, igramo dosta PES 6 na PC:u i kad je jedan okoreli DUALSHOCK 2 fan priznao da je 360 Wireless bolji onda mora da je tako...:)

A shta radish sa uzasnim dugmicima na X360 joypadu, koje u svakoj igri morash non stop da stiskash ? Sixaxis/Dualshock imaju ravne i mekshe dugmice, i da ne uzimamo u obzir to shto su analogni, 10x su udobniji i manje umaraju prste.

Ti opet prichash o tehnichkim mogucnostima na papiru ? :) Jel ti rekoh vec da PS2 u puno igara ima i DOF, i motion blur, i gomilu modernih efekata koje nisi ni mogao da zamislish 99. godine kada se PS2 pojavio. To bash govori i o buducnosti PS3. Ono shto danas vidish na PS3 nema veze sa njegovom snagom i onim shto moze, ali ljudi odavno uporedjuju PS3 hardver sa PC hardverom na papiru. Kad se samo setim Anandovog chlanka, i chlanaka ostalih PC sajtova, to je smeshno koliko su oni izgubljeni u PC svetu.

Xbox je imao los procesor a dobru graficku,PS2 obrnuto,i mozes da se pozivas na sta hoces to su nepobitne cinjenice!

Xbox je sve imao bolje od PS2, izashao je skoro 3 godine kasnije, ali to nije sprechilo PS2 da ima igre u klasi njegovog hardvera. Isto to ce se desiti sa PS3 i X360, samo shto je PS3 u startu jachi i na papiru.

Inace uzmi na primer CMR3 i uporedi prikaz na PS2 i xboxu i bice ti sve jasno,ja sam tada imao PS2 i opasno sam se smorio.

Ti opet prichash o grafici i sad josh uporedjujesh multiplatform naslove ? :) Koga bre briga za multiplatform gluposti koje se vec godinama svodi na shtancovanje sledeceg nastavka neuspele igre. Pogledaj ekskluzive, najbolje igre na PS2, i uporedi sa bilo kojim hardverom te jachine, tako cesh znati shta je PS3.

Ti opet prichash o tehnichkim mogucnostima na papiru ? :) Jel ti rekoh vec da PS2 u puno igara ima i DOF, i motion blur, i gomilu modernih efekata koje nisi ni mogao da zamislish 99. godine kada se PS2 pojavio. To bash govori i o buducnosti PS3. Ono shto danas vidish na PS3 nema veze sa njegovom snagom i onim shto moze, ali ljudi odavno uporedjuju PS3 hardver sa PC hardverom na papiru. Kad se samo setim Anandovog chlanka, i chlanaka ostalih PC sajtova, to je smeshno koliko su oni izgubljeni u PC svetu.

Xbox je sve imao bolje od PS2, izashao je skoro 3 godine kasnije, ali to nije sprechilo PS2 da ima igre u klasi njegovog hardvera. Isto to ce se desiti sa PS3 i X360, samo shto je PS3 u startu jachi i na papiru.
Ti si izglleda pobrkao loncice,ili je ta posvecenost Sony-u uticala na tvoje pamcenje, PS2 je lansiran 4 marta 2000. u Japanu,26. oktobra 2000. u Americi znaci ne `99-te,a xbox u novembru 2001. u Americi!
PS2 ima 128-bitni procesor na 300Mhz jacine 6.4Gflopsa,dok oslabljeni pentiumIII na 700Mhz u Xboxu, nema ni 0.5 Gflopsa,tako da nije sve u Mhz-ima!
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=1561&p=2
Ali ja sam mislio da ti to znas, posto se toliko busash u grudi!:d

I dalje pokusavam da ti objasnim poentu,PS2 bi sa GF3 grafickom bio ludilo od konzole,a za PS3 nemam los komentar,cekacu 2008. pa da vidimo na cemu smo.

Poslednja izmena:
Sto se tice rasprave oko dzojstika ubedljivo je najbolji dzojstik imao Nintendo 64 bio je udobniji od bilo kog next gen dzojstika(imam x360 i probao sam ps3 dzojstik), verovali ili ne mogao si FPS igre da igras jednom rukom samo mi nikad nije bilo jasno zasto taj dzojstik nije bio prenesen na Gamecube.

Poslednja izmena:
Onaj ko ne zna to treba ga izbaciti iz topica u kome se pricha o konzolama :D

Svi tasteri na DualshockII/Sixaxisu su analogni, reaguju na jachinu pritiska.

Aj razumem odbranu PlayStationa 3, ali braniti onakav kontroler je suludo. Mislim, bio je on meni super kad sam deljao Fifu sa 15 godina na PSX-u, ali brate mili, ništa nisu promenili, i dalje ne leže lepo u nejapansku šaku i izaziva neprijatan bol u zglobovima palca pri iole intenzivnijem igranju, jer su pečurkice em loše, em gusto zbijene, em imaju prevelik hod i onaj ko pokušava da igra recimo arkadne trke može samo da poludi. Revidirani kontroler za Xbox 1 je bolji sto puta, a verovatno i ovaj novi (njega, doduše, nisam uživo probao).

Poslednja izmena:
Ne razumem vas stvarno... ajd' da je dualshock/sixaxis nešto stvarno loše,
pa da kapiram tu vašu priču... al' je kontroler jednostavno -tu negde- kao ostali kontroleri.
Razlika je zanemarljiva i više je stvar navike.

Pa bumpmapping ne podrzava hardware PS2,i ti tu mozes samo da mrzis GF3,ili da te kao nije briga,posto si ocigledno jedan od onih koji kritiku PS2 licno dozivljavaju!

ne, nego ti ne kapiras razliku. procitaj text na ars tehnici za pocetak. hardware PS2 ne podrzava ni HDR a napravili su ga. to je poenta konzola, toliko su hardwerski univerzalnije i programerima su "odresenije" ruke - samo da puste mashti na volju :d
da neko strpa Cell u PC i to da dá PC (M$) programerima nikada nista ne bi napravili... (ne shvatite ovo doslovno ;) )

i boli me uvo sta ti ili bilo ko drugi prica za PS, meni ni iz dzepa ni u dzep :D samo kazem da postoji i druga strana medalje; procitaj pa ces videti da ne mora da znaci da bi GForce 3 pomogao PS-u 2 ;) mislim da su japanci odigrali pravu kartu i da su PS2 odlicno dizajnirali za razliku od M$-a.

Sony-ja je PS2 kostao sve manje i manje kako je vreme odmicalo a sta je snaslo M$ sa Xboxom i nvidiom napisao sam u prethodnom postu. Sony-jy danas ne predstavlja problem da ceo PS2 stavi na jedan chip i da ga daje uz PS3 (zarad kompatibilnosti, opet mnogo bolje resenje od M$-ovog)...

i tako u nedogled...

kakav je PS3 hardware vreme ce pokazati ali verujem da su i ovog puta japanci napravili "dobar" posao (za sada sigurno bolji od M$-a ....kao i prethodni put)

sta je CMR3? rao bih pogledao...

ne, nego ti ne kapiras razliku. procitaj text na ars tehnici za pocetak. hardware PS2 ne podrzava ni HDR a napravili su ga. to je poenta konzola, toliko su hardwerski univerzalnije i programerima su "odresenije" ruke - samo da puste mashti na volju :d
da neko strpa Cell u PC i to da dá PC (M$) programerima nikada nista ne bi napravili... (ne shvatite ovo doslovno ;) )

i boli me uvo sta ti ili bilo ko drugi prica za PS, meni ni iz dzepa ni u dzep :D samo kazem da postoji i druga strana medalje; procitaj pa ces videti da ne mora da znaci da bi GForce 3 pomogao PS-u 2 ;) mislim da su japanci odigrali pravu kartu i da su PS2 odlicno dizajnirali za razliku od M$-a.

Sony-ja je PS2 kostao sve manje i manje kako je vreme odmicalo a sta je snaslo M$ sa Xboxom i nvidiom napisao sam u prethodnom postu. Sony-jy danas ne predstavlja problem da ceo PS2 stavi na jedan chip i da ga daje uz PS3 (zarad kompatibilnosti, opet mnogo bolje resenje od M$-ovog)...

i tako u nedogled...

kakav je PS3 hardware vreme ce pokazati ali verujem da su i ovog puta japanci napravili "dobar" posao (za sada sigurno bolji od M$-a ....kao i prethodni put)

sta je CMR3? rao bih pogledao...

Auuu bre Kovac ,pricamo o babama i zabama,ja ovde nisam spomenuo PC i vrlo dobro znam razliku izmedju tih arhitektura,ako kazem GF3 to je GF3 a ne PC,pa bar tolko treba da razlikujes,graficka u PS2 je dosta slabija od GF3,mozda i nisu mogli da ga ubace u to vreme,ali da je bio slican chip, PS2 bi bio jaci!
Mislim ne znam kakve to veze ima sa PC-em, uopste ne sporim prednosti konzola i iskoristenost hardware-a konzola u odnosu na PC,ali ako ista konzola ima GF2 a ne GF3 onda je ocigledno slabija,ali batali nije mi bila poenta da razvlacim bajate price!
End offtopic;)
CMR3=Collin McRae 3

Poslednja izmena:
jos malo pa ko Lal Shimpi (anand techa) si :d ... ne znam ni ja sto ti sad spominjes PC, nije ni vazno; najverovatnije zbog jedne moje recenice o Cell-u :D u celom postu ili mozda zato sto se skoro moze staviti znak jednakosti izmedju xbox-a i PC-ja.

"graficka" u Sonyju nije ni nalik GF2 ili GF3 tako da tvoje "da je PS2 imao GF2 umesto GF3" nema nikakvog smisla :/ i naravno, da je PS2 ima jos bolju "graficku" da bi bio jos bolji :whip:

i btw sta bi sa onim tvojim: "PS2 nema bump maping a GF3 ima" ??? eno ti gore dokument-uputstvo za izvodjenje DOT3 BumpMapinga na PS2!!!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno