Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kutaragi je takodje dobio nogu tako da ne vidim u cemu je problem?

Nit' je dobio otkaz, nit' je isteran na ulicu.
Dakle, nisi se šalio, stvarno nemaš pojma.

kutaragi je takodje dobio nogu tako da ne vidim u cemu je problem?

Ne ti bio Zile kada ne bi pravio ovakva poredjenja i uvek sluchajno branio Microsoft. Kutaragi nije dobio otkaz, samo nije vishe na staroj funkciji, jer chovek nije dobar PR, tresne sve u facu, a u svetu u kome zivimo to je loshe. Kutaragi ce raditi naravno na PS4 i to je najbitnije. Sa druge strane, shta je Peter Moore uradio ? Svi poslovi koje je vodio, propali su ili napravili velike gubitke.

I sve ove infromacije imash na netu...

Poslednja izmena:
Ne bi me čudilo da Kutaragi opet dobije stari posao, s obzirom kako se njegova strategija ipak isplatila na kraju. tj. PS3 je za sezonu 2007-2008 krenuo ftw.

Pa nije on skinut sa te pozicije zato shto je Soniju ishlo loshe, jer mu nije ishlo loshe, to je sve Microsoftov FUD i lazni marketing, a sada je prestao jer oni sada imaju stvarne probleme.

Da li je uopshte neko mislio da PS3 nece dobiti nikakve igre, i da one nece biti na nivou ovih koje ochekujemo u Q4 ? Pa to je smeshno, to su samo izgubljeni u lazima Microsoftovih botova mogli da pomisle. Ljudi su posle 3 meseca vec otpisali konzolu koja treba i hoce da traje narednih 7 godina, i tu su uchestvovali i PC igrachi naviknuti na 6 meseci lifespan hardvera, pa misle ako se neshto ne prodaje najbolje za 6 meseci, nece nikada.

PS3 ce tek sledece godine da pochne da zivi i da se shiri po planu koji sony ima od pochetka, a Wii i Xbox360 su vec doziveli vrhunac.

Poslednja izmena:
Da li je uopshte neko mislio da PS3 nece dobiti nikakve igre, i da one nece biti na nivou ovih koje ochekujemo u Q4

Hehe, ovo sto si napisao zvuci kao da PS3 stvarno nece dobiti kvalitetne igre :). Trebao si da napises "Da li je uopshte neko mislio da PS3 nece dobiti kvalitetne igre" :) ili "Da li je uopshte neko mislio da ce PS3 dobiti nikakve igre"

i da one nece biti na nivou ovih koje ochekujemo u Q4

Cekaj, jel ovo znaci da ce najbolje igre za PS3 izaci u Q4 ? :trust:

Kutaragi je i dalje angazovan na razvoju igara (najvise na onom projektu sony+namco) al tesko da ce se vise hvatati hardvera.

Ne ti bio Zile kada ne bi pravio ovakva poredjenja i uvek sluchajno branio Microsoft. Kutaragi nije dobio otkaz, samo nije vishe na staroj funkciji, jer chovek nije dobar PR

kad sam ja to branio microsoft? rekao sam da je sramota koliko im se konzola kvari i tu vise nemam sta da dodam.

Kutaragi kao da jeste dobio otkaz, a to sto si ti napisao je sonijevo izjava i tumacenje nekog ko obozava sony.
novo radno mesto(ako se zadrzi na njemu) je nula u onosu na staro i dobio ga je samo da ne bi pokazali kolko nisu zadovoljni onim sto je uradio sa PS3.
al tesko da ce se vise hvatati hardvera.
i to sa dobrim razlogom ;)

Kojim? Covek je sam smislio ps1, ps2, ps3 i psp, izvukao sony iz finansiske bule bas zahvaljujuci ps1 ,napravio playstation brend i povrh svega prosirio krug korisnika igara u toj meri da danas nije sramota igrati video igre bez obzira na godine.

Jedini razlog za njegovo razalovanje nije los performans ps3 vec to sto je bio protivkandidat stringeru za funkciju sony-jevog sefa i posto je izgubio samo je bilo pitanje momenta kada ce ga stringer izgurati potpuno iz lukrativnog playstation odeljenja. Steta za nas igrace jer je kutaragi uvek gurao revolucionaran hardver a sve mi mirise da ce ps4 pre da vide na wii fazon nego sto ce pokusavati da pomeri granice u snazi konzolnog hardvera.

kad sam ja to branio microsoft? rekao sam da je sramota koliko im se konzola kvari i tu vise nemam sta da dodam.

Kutaragi kao da jeste dobio otkaz, a to sto si ti napisao je sonijevo izjava i tumacenje nekog ko obozava sony.
novo radno mesto(ako se zadrzi na njemu) je nula u onosu na staro i dobio ga je samo da ne bi pokazali kolko nisu zadovoljni onim sto je uradio sa PS3.

Ja ne znam o chemu ti prichash, ali Kutaragi je napravio 3 najbolje konzole u istoriji i 3 komada hardvera koji su za svoje vreme generaciju ispred svega, a prva dva su najbolje konzole svih vremena, i treca ce tek biti.

Ako je to tebi loshe, a bilo shta shto je Microsoft uradio dobro, svaka ti chast. I ja nisam video da si pljuvao po Microsoftu u bilo kom threadu, dok si u svakom pljuvanju o PS3 uchestvovao, iako je 90% svega u vezi PS3 na ovom forumu u poslednjih godinu dana bio FUD, ali proci ce verovatno 5 godina dok ti to sve pohvatash, jer ne pratish uopshte...

Ja ne znam o chemu ti prichash, ali Kutaragi je napravio 3 najbolje konzole u istoriji i 3 komada hardvera koji su za svoje vreme generaciju ispred svega, a prva dva su najbolje konzole svih vremena, i treca ce tek biti.

Ako je to tebi loshe, a bilo shta shto je Microsoft uradio dobro, svaka ti chast. I ja nisam video da si pljuvao po Microsoftu u bilo kom threadu, dok si u svakom pljuvanju o PS3 uchestvovao, iako je 90% svega u vezi PS3 na ovom forumu u poslednjih godinu dana bio FUD, ali proci ce verovatno 5 godina dok ti to sve pohvatash, jer ne pratish uopshte...

ko garantuje da ce ps3 da uspe? i on je covek i zabrljao je gadno i to ces tek videti.
ps3 se i dan danas ocajno prodaje, a trebao je da razvaljuje i prestize x360, toliko o tome kolko je taj projekat dobro odradjen.

to sto nisi video je tvoj problem i ja ne pljujem po ps3 nego samo kazem kako jeste, a ne da lupetam o 1080p i zakucanih 60fps kao ti.
tako je, proci ce pet godina dok ne shvatis da je ova generacija konzola 720p i 30/30+ fps.
i kad vec toliko pljujes po x360 mogao bi sebi dozvoliti da pohvalis joypad koji je u glavu za onaj koji sony isporucuje sa ps3 ;)

spusti se malo na zemlju i napisi jedan objektivan post ako si u stanju.

@Kraken:
ps3 i psp bas i nisu za pohvalu.
ne treba ps4 da bude na wii fazon da bi bio uspesan nego na fazon ps2!

Ser Zile, ako nisi XBot (a ako mene pitaš, jesi), a tako pričaš, onda si u najmanju ruku zatucan :).

ja sam razmisljao o kupovini xboxa, ali posle ovih kvarova okrecem se ps3, pa makar i kupovao originale. multpilejer je free, pa ona razlika u ceni pada u vodu

Ser Zile, ako nisi XBot (a ako mene pitaš, jesi), a tako pričaš, onda si u najmanju ruku zatucan :).

Koji ste vi ludaci,mnogo visite po tim stranim forumima i kupite te fraze Xbot,FUD,MUd...
Daj bre, ako neko ne tvrdi kako je PS3 savrsen proizvod a rukovodstvo Sony-a sve svetac do sveca,odma ga razapnete kako je ljubitelj M$-a!
Licno ja prepotentnije rukovodstvo od onih likova sa Sony konferencija nisam video,sem mozda onog ludaka iz nintenda,ali on bar ima sharma!
Ridgeeee Racerrrr,daj molim te!
Imao sam PS , PS2 i gomilu djubreta na tim konzolama,zato nisam u fazonu "sve sto izjavi i izbaci Sony je do JAJA"!:wall:
A inace da odgovorim Driveru,moje najvece bacene pare bile su one koje sam dao za PS2 750 Dem,a igrao sam 10 postenih igara!

Poslednja izmena:

koji je xbot rekao da je live smeće?
meni nije problem da kazem sta mi se svidja i ne svidja kod obe konzole, nemam akcije ni jedne ni druge firme.
ne znam zasto bih se pravdao za svoje postove pogotovo kad sam rekao da bih pre kupio ps3 nego x360, ali taj ps3 nije savrsen kao sto neki propagiraju.

p.s.mozda i jesam zatucan ali bot nisam kao tvoj drug driver samo sto ti njemu nikad ne bi rekao da je sonyboy ;)

Poslednja izmena:
Zile, problem je u tome shto ti X360 i PS3 gledash kao da su tu prve konzole obe firme, i prve dve konzole u istoriji igranja :) Jedino u tom sluchaju mozesh da kazesh "ne znam kakvi ce biti PS3 i X360, vreme ce pokazati", ali to nije sluchaj, i uopshte ne postoji dilema koja konzola ce za godinu dana ili za 5-6 godina biti mnogo bolja, isto kao shto nikada nije postojala dilema da li ce Bluray da pobedi. Isto tako je gomila ljudi pre samo 6 meseci prichala kako HDDVDu ide super, kako se prodje lepo, chak i vishe od bluraya, a samo neupucen je tada mogao da misli kako HDDVD ima bilo kakve shanse. Ista stvar je i sa PS3 i X360. Stvarno morash da ne znash nishta o konzolama, ove dve firme, ove dve drzave, da bi mislio kako X360 moze da uradi neshto.

guru, ne gledamo svi isto na konzole. kapiram da je meni i polovini likova ovde, xbox360 i ps3 zanimljiv sada kad su igre za njih iste ili lepše od onih na PC-ju. Za tri godine, kada PC (i ako) opet grafički prevaziđe čak i najiskusnije urađen engine za Cell, i ja ću da se vratim da igram igre tamo. Iako postoji tona igara za PS2 koje su kao igre do jaja, meni ne pada na pamet da se igram u 520 linija na PAL-u i sa polusocijalnom grafikom. Takve igre u kojima mi je grafika potpuno u drugom planu mogu da igram dok sam na sholji u WC-u. Od svih ostalih tražim da izgledaju što bolje, a problem je u tome što se granica tog dojajnog podiže iz meseca u mesec.

guru, ne gledamo svi isto na konzole. kapiram da je meni i polovini likova ovde, xbox360 i ps3 zanimljiv sada kad su igre za njih iste ili lepše od onih na PC-ju. Za tri godine, kada PC (i ako) opet grafički prevaziđe čak i najiskusnije urađen engine za Cell, i ja ću da se vratim da igram igre tamo. Iako postoji tona igara za PS2 koje su kao igre do jaja, meni ne pada na pamet da se igram u 520 linija na PAL-u i sa polusocijalnom grafikom. Takve igre u kojima mi je grafika potpuno u drugom planu mogu da igram dok sam na sholji u WC-u. Od svih ostalih tražim da izgledaju što bolje, a problem je u tome što se granica tog dojajnog podiže iz meseca u mesec.

Da dodam kacenje konzola na veeeeelike HD(ready) TV. Mislim moze to i sa kompom narocito sa bezicnim misevima i tastaturama ali ipak mi je super osecaj kad baratam samo sa dzojpedom onako zavaljen u fotelju a slika samo puca pred ocima :)

@Kraken:
ps3 i psp bas i nisu za pohvalu.
ne treba ps4 da bude na wii fazon da bi bio uspesan nego na fazon ps2!

PSP je prva dzepna konzola koju je sony uradio i prodata je do sada u preko 30 miliona primeraka i pored toga sto je apsolutno najskuplja dzepna konzola na trzistu (cak je cena bliza core 360 packu nego ds-u). Malo li je za pocetak?

A oko ps3- za sada su uspeli da proguraju BR standard preko ps3 i da samo to postignu mislim da su zadovoljni. Naravno, ako imas u vidu da su do sada od exluziva izasle motostorm i resistance i da je ps3 prodat u preko 3.5 miliona primeraka, sta mislis da ce biti krajem godine kad jos izadju uncharted, lair, hs, r&c i jos nekoliko aaa naslova? Ne brini se za sony, oni ne sprintaju nego trce maraton ;)

Znachi opet se sve svodi na grafiku ? :)

Uporedjivati 99. godinu i napredak PCa tada i danas nema nikakvog smisla, jer PC odavno ne ide nikuda, chak je i Peter Moore skoro rekao kako je PC gaming u velikom problemu i oni ce da probaju da ga izvuku Vistom i Games for windows, NOT :D

Za 5 godina igre na PCu nece ici preko 1080p, i to ako imash highend hardver, i dalje ce da izadje jedan AAA naslov godishnje, chak i da PC bude duplo jachi od PS3, ko ce da primeti tu razliku kada ce to opet biti sto puta vidjena igra sa vecim teksturama ? Od danas ce razlike u grafici biti sve manje primetne i vishe ce zavisiti od developera nego od hardvera, i kada bolje razmislim ja ne znam shta ce oni da stave u PS4, jer ako budu stavili opet neshto generaciju ispred svega kao u PS3, vraticemo se u vreme Playstation keca koji je na izlasku bio 5x jachi od PCa.

i kad vec toliko pljujes po x360 mogao bi sebi dozvoliti da pohvalis joypad koji je u glavu za onaj koji sony isporucuje sa ps3 ;)
Što se ovoga tiče, da li i kako radi Logitech ChillStream, koji je valjda isti kao X360 kontroler, kad se nakači na PS3? :trust:

Ma može da priča ko šta hoće, grafika ne znači ni 10% dobre video igre.

Čisto glupiranje ljudi koji iz nekih samo njima znanih razloga favorizuju PC
kao "jedinu pravu" igračku mašinu, jer znaju da samo tu PC može da briljira kad-tad,
pa sve svoje "argumente" bacaju na tu kartu.

Znachi opet se sve svodi na grafiku ? :)

Uporedjivati 99. godinu i napredak PCa tada i danas nema nikakvog smisla, jer PC odavno ne ide nikuda, chak je i Peter Moore skoro rekao kako je PC gaming u velikom problemu i oni ce da probaju da ga izvuku Vistom i Games for windows, NOT :D

Za 5 godina igre na PCu nece ici preko 1080p, i to ako imash highend hardver, i dalje ce da izadje jedan AAA naslov godishnje, chak i da PC bude duplo jachi od PS3, ko ce da primeti tu razliku kada ce to opet biti sto puta vidjena igra sa vecim teksturama ? Od danas ce razlike u grafici biti sve manje primetne i vishe ce zavisiti od developera nego od hardvera, i kada bolje razmislim ja ne znam shta ce oni da stave u PS4, jer ako budu stavili opet neshto generaciju ispred svega kao u PS3, vraticemo se u vreme Playstation keca koji je na izlasku bio 5x jachi od PCa.
Ali je zato PS2 od starta u nekim stvarima zaostajao,a ne vidim ni da je PS3 5x jaci od sadasnjih PC-a,to su bila druga vremena!Pa i Amiga500 je sisala PC od 86-te do 91-92-ge!

Poslednja izmena:
imas textove na ars tehnici o razlici izmedju PS i PC arhitekture. do sada svi PS imaju prilicno (da ne kazem totalno) razlicitu arhitekturu i organizaciju u odnosu na PC i to je do sada odlicno funkcionisalo. pogledaj samo kada su motion blur i deep-of-field stigli na PC? zao mi je sto ne mogu nigde da nadjem tekst o pravljenju MSG za PS2 - u tom tekstu je detaljno objasnjeno kako su napravili sve one sjajne efekte na PS2, kakve su trikove koristili...!
siguran sam da ce tako biti i sa PS3 (nije "jaci" vec je _razlicit_ od PCja).
Na PCju se ceka da M$ izbaci novu specifikaciju DirectX-a, pa da navidia i ati naprave hardware pa da programeri pocnu da koriste jedno i drugo... na PS imas sve predsobom; pa izvoli, pokazi koliko si vest :D (reci cu samo Shadow Of Colossus)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno