Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sto ti pricas je cisto lobiranje . Nikad nista dobro nije dobijeno ako imas samo jednu stranu pocev od monopola u politici pa biznisu itd. tako da ta prica da sony hoce da nama igracima ponudi nesto nesvakidasnje ne pije vodu.
To bi otprilike trebalo da izgleda ovako .Dragi gameri mi iz kompanije sony se svim silama trudimo da vam napravimo sto bolje igre ali ovaj majkrosoft nas tjera u dugove i snizenje cjena eh samo da nije njega kako bi se lijepo igrali mozda bi bilo malo skuplje i mozda bi morali da igrate samo ono sto vam mi ponudimo ali to je mala cjena za nase kvalitetne proizvode a mi najbolje znamo sta vama treba vi ne trebate da mislite svojom glavom.:d :d
ovo vazi i za microsoft

To sto ti pricas je cisto lobiranje . Nikad nista dobro nije dobijeno ako imas samo jednu stranu pocev od monopola u politici pa biznisu itd. tako da ta prica da sony hoce da nama igracima ponudi nesto nesvakidasnje ne pije vodu

To bi otprilike trebalo da izgleda ovako .Dragi gameri mi iz kompanije sony se svim silama trudimo da vam napravimo sto bolje igre ali ovaj majkrosoft nas tjera u dugove i snizenje cjena eh samo da nije njega kako bi se lijepo igrali mozda bi bilo malo skuplje i mozda bi morali da igrate samo ono sto vam mi ponudimo ali to je mala cjena za nase kvalitetne proizvode a mi najbolje znamo sta vama treba vi ne trebate da mislite svojom glavom.:d :d
ovo vazi i za microsoft

Ja vec objasnih, ali ti nikako ne slushash. To shto ti prichash vazi mozda za svet u kome obe kompanije samo traze priliku za prevaru, ali to ovde nije sluchaj, vec sam ti objasnio u prethodnom postu.

To bi otprilike trebalo da izgleda ovako: "Dragi gameri, mi iz kompanije Sony se trudimo da napravimo najbolje moguce i zahvaljujuci tome zaradimo shto vishe para", dok kod Microsofta to nikada nije bilo u svemu shto rade. Jedini cilj im je da dodju u monopolistichki polozaj i tako zarade pare. Pogledaj samo istoriju konzola proteklih 15 godina, pogledaj istoriju Microsofta. Prichamo o osnovnim stvarima koje morash da znash ako uopshte hocesh da uchstvujesh u ovoj diskusiji.

Potpuno je isto sa svim ostalim stvarima koje Japanci rade, i u automobilima dok drugi zive na ime i totalno poremecen value for money, Japanci prave najkvalitetnije automobile i automobilie sa najboljom vrednoshcu, i u roku od 10 godina, ni od chega Toyota je najprodavanija na svetu i istovremeno najpouzdaniji automobil na svetu, po istom jednostavnom sistemu kao i Playstation.

Microsoft nikako ne tera Sony u dugove, vec je situacija obrnuta, Microsoft je taj koji je u dugovima, i samo se uvaljuje sve vishe, dok sony zaradjuje na PSPu, na PS2 ogromne pare, a par meseci i na PS3. Snizenje cene je neshto shto je doshlo zahvaljujuci Microsoftu, ali ne tako shto je napravio bolju konzolu za manje para, vec je laznim marketingom pljuvao po soniju na svakom koraku, shirio lazi i prestavljao svoju konzolu kao potpuno isto za manje pare, predstavljao bluray kao totalno nepotrebnu stvar, vrhunski kvalitet proizvoda, izbor i raznovrsnost igara, sve dodatne mogucnosti koje Sony ima, chudi me da nisu X360 prodavali kao "americhka konzola za americhku naciju". Microsoft je poslednje dve godine prichao potpuno isto kao sony, a radio obrnuto od toga, a retardirani amerikanci se primili na to i zato se X360 prodaje samo u USA, ali ni to nece josh dugo. Od nove godine do danas nije prodato ni dva miliona konzola u celom svetu.

Hocemo da prichamo o ceni ?

Prve godine X360 te koshta 470$, a svake sledece ti morash da dash po 70$, kod sonija toga nema. Drugo, na HD se prelazi vrlo brzo, hocesh da gledash film (nemoj da mi kazesh da ne gledash filmove), kod sonija je to besplatno, kod X360 morash da dash 200$ i opet ne mozesh da gledash vishe pola filmova koji postoje, vec morash da kupish bluray player po ceni od celog PS3, a HDDVD ce uskoro da nestane, pa si na kraju samo bacio pare na taj player i opet morash da kupish bluray. O Linuxu i svim ostalim "sitnim" mogucnostima necu ni da pricham.

A tek ne razumem kada Amerikanac kaze "PS3 je skup". Za 130$ razlike u startu mozesh da kupish dve igre koje ce da ti traju dve nedelje ili mesec dana (u usa ljudi kupuju po 5-6 igara mesechno), i posle toga obe konzole koshtaju isto, do prve sledece godine kada treba da uplatish live, i to je njima ogroman razlog za nekupovinu konzole, chak i da nema bluray uopshte. Chist xbotovski bullshit i lazni marketing.

E da, najveca stvar kod koje se Microsoft zeznuo je dugorochno planiranje. Oni su mislili ajde da izbacimo konzolu shto pre za shto manje para, i posle godinu dana mi cemo da vladamo, sony nas nece nikad stici. Tako se NE RADI u svetu konzola. Nije to PC da planirash 6 meseci unapred, mora se planirati 5+ godina unapred, ali Microsoft sve gleda po sistemu uzmi pare na foru shto pre mozesh, verovatno su zato uzeli Pitera Mura koji je i sam uvek po tom principu ishao, ali valjda nisu provalili da mu je svaki posao propao :D

Poslednja izmena:
gresis :) 3rlod se ne javlja samo zbog overheating-a... ms je izjavio da je svaka konzola defektna i da moze u svakom trenutku da ti otkaze... greska u dizajnu ploce, kazu oni :)

ne bih da te obeshrabrujem, ali lepo cuvaj tu kutiju...

strasno...da je svaka konzola defektna....to znaci da ce svima nama jednog dana,sve otici...znaci u bukvalnom prevodu - ako treba da se desi "rod" - desice se bez obzira dal ti konzola bila pregrejana ili ne...ili ja gresim....
Pa malo je *******o igrati igrice,dok sa polovinom mozga iscekujes da ti konzola dozivi "nirvanu".....Nego gde se vrse popravke kod nas?jel imao neko iskustva sa tim u srbiji....Napisite,cisto da se zna sta i gde raditi u slucaju najgoreg...

mislim da moze tamo na novom beogradu(necu da reklamiram^^)
btw ja ga imam oko 6 meseci i radi ko sat .. da ne ureknem :)

Popravke koje radi "VM" su iste one koje mozete i sami da izvedete prema uputstvima sa http://forum.xbox-sky.com/forumdisplay.php?f=38 a koji se sastoje u podizanju ploce od 360-kine podloge, dodavanju hladnjaka, promeni cirkulisanja vruceg vazduha u konzoli i sl. Ako pukne gpu, cpu ili odu lemovi na ploci i sl. mehanicki zezovi, u nas to niko ne moze da popravi.

Pa vecina ljudi ovde su indirektni krivci za poziciju Microsofta na trzishtu, a ima gomila onih koji brane Microsoft i iskreno misle da oni rade neshto kako treba.

Secam se vremena 286, sve je isto bilo, ja sam koristio Amigu koja je bila dve generacije ispred, i sve tako do Pentiuma kada je Amiga konachno i propala. Preshao sam na PC samo zato shto nisam imao izbora, a u poslednjih 3-4 godine cela situacija se otrgla kontroli. Cela mashinerija postoji samo da bi narod kupovao novi hardver i novi Windows koji je lepshi od prethodnog, a service pack mu je potreban mesec dana po izlasku. Dok ljudi ne batale takve proizvode, oni ce uzivati u monopolu.
Cekaj malo,ko te tera da kupujes novi hardware i novi Windows,ako samo igras igre to je verovatno tako,ali ako ti treba komp za posao, posluzice i ovo do sada!
Da se ne lazemo, Amiga 500/2000 je bila super ali je predugo bila u opticaju,dok je izasla Amiga 3000/4000 vreme ih je pregazilo,PC trziste je donelo najveci napredak hardware-a,bas zbog te sulude trke i zamene komponenti,uostalom to je i neka vrsta zanimacije,menjas budzis,srecan si neko vreme,pa onda neko vreme te briga,pa aj ponovo!:d
Kvalitet kosta,Amige su bile preskupe kao i Macintosh,zato je PC prosao masovnije!

Gledam samo kako vreme prolazi, počinje da se ostvaruje većina stvari što je driveri pričao o next-gen konzolama, iako mu se 90% ljudi smejalo pre samo godinu dana. Dobar deo tih ljudi više se ne pojavljuje u tredovima o next-gen konzolama.

pa zato sto se ta vecina lozila na grafiku, a sama rec konzola ih je vezivala za decu

Ja vec objasnih, ali ti nikako ne slushash. To shto ti prichash vazi mozda za svet u kome obe kompanije samo traze priliku za prevaru, ali to ovde nije sluchaj, vec sam ti objasnio u prethodnom postu.

To bi otprilike trebalo da izgleda ovako: "Dragi gameri, mi iz kompanije Sony se trudimo da napravimo najbolje moguce i zahvaljujuci tome zaradimo shto vishe para", dok kod Microsofta to nikada nije bilo u svemu shto rade. Jedini cilj im je da dodju u monopolistichki polozaj i tako zarade pare. Pogledaj samo istoriju konzola proteklih 15 godina, pogledaj istoriju Microsofta. Prichamo o osnovnim stvarima koje morash da znash ako uopshte hocesh da uchstvujesh u ovoj diskusiji.

Potpuno je isto sa svim ostalim stvarima koje Japanci rade, i u automobilima dok drugi zive na ime i totalno poremecen value for money, Japanci prave najkvalitetnije automobile i automobilie sa najboljom vrednoshcu, i u roku od 10 godina, ni od chega Toyota je najprodavanija na svetu i istovremeno najpouzdaniji automobil na svetu, po istom jednostavnom sistemu kao i Playstation.

Microsoft nikako ne tera Sony u dugove, vec je situacija obrnuta, Microsoft je taj koji je u dugovima, i samo se uvaljuje sve vishe, dok sony zaradjuje na PSPu, na PS2 ogromne pare, a par meseci i na PS3. Snizenje cene je neshto shto je doshlo zahvaljujuci Microsoftu, ali ne tako shto je napravio bolju konzolu za manje para, vec je laznim marketingom pljuvao po soniju na svakom koraku, shirio lazi i prestavljao svoju konzolu kao potpuno isto za manje pare, predstavljao bluray kao totalno nepotrebnu stvar, vrhunski kvalitet proizvoda, izbor i raznovrsnost igara, sve dodatne mogucnosti koje Sony ima, chudi me da nisu X360 prodavali kao "americhka konzola za americhku naciju". Microsoft je poslednje dve godine prichao potpuno isto kao sony, a radio obrnuto od toga, a retardirani amerikanci se primili na to i zato se X360 prodaje samo u USA, ali ni to nece josh dugo. Od nove godine do danas nije prodato ni dva miliona konzola u celom svetu.

Hocemo da prichamo o ceni ?

Prve godine X360 te koshta 470$, a svake sledece ti morash da dash po 70$, kod sonija toga nema. Drugo, na HD se prelazi vrlo brzo, hocesh da gledash film (nemoj da mi kazesh da ne gledash filmove), kod sonija je to besplatno, kod X360 morash da dash 200$ i opet ne mozesh da gledash vishe pola filmova koji postoje, vec morash da kupish bluray player po ceni od celog PS3, a HDDVD ce uskoro da nestane, pa si na kraju samo bacio pare na taj player i opet morash da kupish bluray. O Linuxu i svim ostalim "sitnim" mogucnostima necu ni da pricham.

A tek ne razumem kada Amerikanac kaze "PS3 je skup". Za 130$ razlike u startu mozesh da kupish dve igre koje ce da ti traju dve nedelje ili mesec dana (u usa ljudi kupuju po 5-6 igara mesechno), i posle toga obe konzole koshtaju isto, do prve sledece godine kada treba da uplatish live, i to je njima ogroman razlog za nekupovinu konzole, chak i da nema bluray uopshte. Chist xbotovski bullshit i lazni marketing.

E da, najveca stvar kod koje se Microsoft zeznuo je dugorochno planiranje. Oni su mislili ajde da izbacimo konzolu shto pre za shto manje para, i posle godinu dana mi cemo da vladamo, sony nas nece nikad stici. Tako se NE RADI u svetu konzola. Nije to PC da planirash 6 meseci unapred, mora se planirati 5+ godina unapred, ali Microsoft sve gleda po sistemu uzmi pare na foru shto pre mozesh, verovatno su zato uzeli Pitera Mura koji je i sam uvek po tom principu ishao, ali valjda nisu provalili da mu je svaki posao propao :D

I ako sam ranije mislio da stvarno smaras sa pljuvanjem po kutiji, vidim da znas dosta toga, i da si dobrim delom u pravu. Svidelo mi se u tvom postu sto si jedan od retkih koji zna da su japanci bog i batina sto se tice automobila, a i elektronike.

Medjutim, I dalje je kutija mnogo isplativija od ps3, barem za sada, ne zelim da kazem kako nabavljam igre za 360 jer bi mi post mozda bio obrisan, ali reci cu samo to da me najnoviji naslovi izadju negde oko 3 Eura, ili NZ $6 (umesto $120!!) sto je po meni extra jeftino. Sto kaze Soitj...."cu da zaglavim neku tjorku"

Samo bluray rezac trenutno kosta oko 500 Eura, znam da ce mu cena pasti, ali pitanje je kada i za koliko. Ako je sada 500 ne verujem da ce za god dana biti 50. Onda su tu bluray diskovi koje jos nisam ni video u prodaju, ne znam koliko kostaju, ali predpostavljam da su papreni, naravno DL DVD je dzaba. Dalje.....skidati sa neta 25 GB je suludo, koliko puta nesto skines pa ne radi....a dosta ljudi placa mesecni protoka na netu, kao i ja.

Pitam se koliko vas ima love da kupuje originale u Srbiji? Ne zelim da omalovazavam nikoga, ali ja ih prvi ne bih placao toliko da sam tu.

Poslednja izmena:
I ako sam ranije mislio da stvarno smaras sa pljuvanjem po kutiji, vidim da znas dosta toga, i da si dobrim delom u pravu. Svidelo mi se u tvom postu sto si jedan od retkih koji zna da su japanci bog i batina sto se tice automobila, a i elektronike.

Medjutim, I dalje je kutija mnogo isplativija od ps3, barem za sada, ne zelim da kazem kako nabavljam igre za 360 jer bi mi post mozda bio obrisan, ali reci cu samo to da me najnoviji naslovi izadju negde oko 3 Eura, ili NZ $6 (umesto $120!!) sto je po meni extra jeftino. Sto kaze Soitj...."cu da zaglavim neku tjorku"

Samo bluray rezac trenutno kosta oko 500 Eura, znam da ce mu cena pasti, ali pitanje je kada i za koliko. Ako je sada 500 ne verujem da ce za god dana biti 50. Onda su tu bluray diskovi koje jos nisam ni video u prodaju, ne znam koliko kostaju, ali predpostavljam da su papreni, naravno DL DVD je dzaba. Dalje.....skidati sa neta 25 GB je suludo, koliko puta nesto skines pa ne radi....a dosta ljudi placa mesecni protoka na netu, kao i ja.

Pitam se koliko vas ima love da kupuje originale u Srbiji? Ne zelim da omalovazavam nikoga, ali ja ih prvi ne bih placao toliko da sam tu.

Postoji još nekoliko aspekata svega toga, koji ljudi prenebregavaju da vide, ili možda ne žele/ne mogu da skapiraju kako je biti u drugačijoj poziciji.
Prvo i osnovno, veliko je pitanje na šta će ići piraterija, da li na hakovanje blu ray drajvova ili na loadovanje ISO imidža. Drugo, BD drajvovi za PC neće još barem godinu dana pasti ispod 300 evra. Diskovi su trenutno 20 evra prazni, i to je cena koju bi platili naši uvoznici u ovom trenutku po disku (tačnije, 1500 dinara za prazan 25 GB BD disk). Sa tolikim ulaganjima, više se isplati kupovati originale. Treće, kada se moraju kupovati originali i ne postoji piraterija otvaraju se neke sasvim drugačije mogućnosti.

Prvo, to će značiti da postoji razvijeno tržište polovnih diskova, odnosno da će neko kupiti taj original za 70 evra, pa kada pređe prodavati za 50 itd. Bez obzira da li si tu prvi, drugi ili treći u lancu - ne gubiš puno. Kada ti dosadi igra, prodaš je i gotovo. Drugo, zašto bih uopšte morao da igram neki abnormalan broj igara? To je jedna od stvari koje sam provalio (kada sam ja u pitanju, to je poprilično individualno) na svom PC-u. Pre poslednjeg apgredja, koji je bio pre otprilike godinu i po dana, imao sam preko 3 godine isti komp, pri čemu u poslednjoj godini on nije mogao da tera nove igre kako sam ja to želeo, naročito zbog TFTa, povećanja standardne rezolucije sa 1024 CRT na 1400x900 TFT i tako dalje. Tada sam nagomilao jedno 25 igara za koje sam mislio da su ne znam ni ja šta, sa idejom da ih odigram kada budem uzeo bolji komp. Na kraju - prešao sam možda 3 ili 4, sve ostalo sam deinstalirao posle nekog vremena. Isto važi i za igre koje su se pojavile nakon toga - prešao sam možda 10 igara za godinu i po dana (verovatno i manje), i još jedno 2-3 čekaju na novi apgrejd (više zbog neoptimizovanosti ili nekog mog hira da ih igram u 1680, nego zbog neke objektivne potrebe), a vrlo verovatno ću i njih deinstalirati posle nekog kratkog vremena.

Zaključak - na PCu probam svaku glupost. Dok je nekada bilo vremena i interesovanja da se možda to i odigra, sa protokom vremena je to interesovanje nestalo. Ranije sam davao šansu svemu, sada me interesuju hitovi u startu. Iskreno, baš me briga za gomile prosečnih igara. Još jedna stvar - nisu ovo više devedesete, pa da neki anonimni tim objavi ne znam kakvu fenomenalnu igru s'neba pa u rebra, što bi se reklo. Čekam na to već poduže, ali se to jednostavno više ne dešava, komunikacije su napredovale, produkcija, sredstva marketinga i sve što ide sa tim. Ako to imamo na umu, što je ne znam koliki trošak da kupujem 1-2 igre mesečno za PS3, odigram i posle ih prodam? Ili čak i da ih ne prodajem? Koji će mi svaka igra koja izađe? I zašto bih ih morao kupovati čim izađu? Mogu da sačekam neko vreme da padnu cene. Pored toga, tu je eBay za one koji umeju da se snađu (nisam jedan od tih, odmah da kažem :) ) pa postoje i takve mogućnosti...
Pored toga, prilično sam žanrovski ograničen, pa bih npr. igrao Killzone 2 a nikako Little Big Planet, Assasin's Creed a nikako God of War sa nekakvim svetlećim mačevima, GT5 i jedino to od vožnji, ama baš ništa drugo...Drugim rečima, tačno znam šta mi se igra i za šta bih davao pare.

Naravno, kada i ako dođe piraterija, to će biti još lepše :) Samo hoću da kažem da nije toliko strašno i bez nje, makar u mom slučaju. Odavno me je minula želja da isprobavam, a kamoli prelazim sve što stigne. Hit mesečno i to je to.

Poslednja izmena:
Postoji još nekoliko aspekata svega toga, koji ljudi prenebregavaju da vide, ili možda ne žele/ne mogu da skapiraju kako je biti u drugačijoj poziciji.
Prvo i osnovno, veliko je pitanje na šta će ići piraterija, da li na hakovanje blu ray drajvova ili na loadovanje ISO imidža. Drugo, BD drajvovi za PC neće još barem godinu dana pasti ispod 300 evra. Diskovi su trenutno 20 evra prazni, i to je cena koju bi platili naši uvoznici u ovom trenutku po disku (tačnije, 1500 dinara za prazan 25 GB BD disk). Sa tolikim ulaganjima, više se isplati kupovati originale. Treće, kada se moraju kupovati originali i ne postoji piraterija otvaraju se neke sasvim drugačije mogućnosti.

Prvo, to će značiti da postoji razvijeno tržište polovnih diskova, odnosno da će neko kupiti taj original za 70 evra, pa kada pređe prodavati za 50 itd. Bez obzira da li si tu prvi, drugi ili treći u lancu - ne gubiš puno. Kada ti dosadi igra, prodaš je i gotovo. Drugo, zašto bih uopšte morao da igram neki abnormalan broj igara? To je jedna od stvari koje sam provalio (kada sam ja u pitanju, to je poprilično individualno) na svom PC-u. Pre poslednjeg apgredja, koji je bio pre otprilike godinu i po dana, imao sam preko 3 godine isti komp, pri čemu u poslednjoj godini on nije mogao da tera nove igre kako sam ja to želeo, naročito zbog TFTa, povećanja standardne rezolucije sa 1024 CRT na 1400x900 TFT i tako dalje. Tada sam nagomilao jedno 25 igara za koje sam mislio da su ne znam ni ja šta, sa idejom da ih odigram kada budem uzeo bolji komp. Na kraju - prešao sam možda 3 ili 4, sve ostalo sam deinstalirao posle nekog vremena. Isto važi i za igre koje su se pojavile nakon toga - prešao sam možda 10 igara za godinu i po dana (verovatno i manje), i još jedno 2-3 čekaju na novi apgrejd (više zbog neoptimizovanosti ili nekog mog hira da ih igram u 1680, nego zbog neke objektivne potrebe), a vrlo verovatno ću i njih deinstalirati posle nekog kratkog vremena.

Zaključak - na PCu probam svaku glupost. Dok je nekada bilo vremena i interesovanja da se možda to i odigra, sa protokom vremena je to interesovanje nestalo. Ranije sam davao šansu svemu, sada me interesuju hitovi u startu. Iskreno, baš me briga za gomile prosečnih igara. Još jedna stvar - nisu ovo više devedesete, pa da neki anonimni tim objavi ne znam kakvu fenomenalnu igru s'neba pa u rebra, što bi se reklo. Čekam na to već poduže, ali se to jednostavno više ne dešava, komunikacije su napredovale, produkcija, sredstva marketinga i sve što ide sa tim. Ako to imamo na umu, što je ne znam koliki trošak da kupujem 1-2 igre mesečno za PS3, odigram i posle ih prodam? Ili čak i da ih ne prodajem? Koji će mi svaka igra koja izađe? I zašto bih ih morao kupovati čim izađu? Mogu da sačekam neko vreme da padnu cene. Pored toga, tu je eBay za one koji umeju da se snađu (nisam jedan od tih, odmah da kažem :) ) pa postoje i takve mogućnosti...
Pored toga, prilično sam žanrovski ograničen, pa bih npr. igrao Killzone 2 a nikako Little Big Planet, Assasin's Creed a nikako God of War sa nekakvim svetlećim mačevima, GT5 i jedino to od vožnji, ama baš ništa drugo...Drugim rečima, tačno znam šta mi se igra i za šta bih davao pare.

Naravno, kada i ako dođe piraterija, to će biti još lepše :) Samo hoću da kažem da nije toliko strašno i bez nje, makar u mom slučaju. Odavno me je minula želja da isprobavam, a kamoli prelazim sve što stigne. Hit mesečno i to je to.

Jeste samo opet se vracamo na ono, sto da das i 70 eura za polovnjaka ako ga mozes imati za 5? Mislim svi mi znamo da ce skoro svi naslovi osim nekoliko eksluziva biti na obe platforme, tako da..... Ali opet, ako imas love, sto da ne! Verujem da velika vecina u Srbiji nece moci se da priusti ni polovnu od 70 Eu. Ne znam eto ja razmisljam mozda, da prodam svoj 360 i da doplatim i uzmem sony.

Sta si ti odlucio Filipenko, sony ili kutija? Znam da si pominjao da ces uzeti xbox. Recimo da se 360 ne kvari kao sto se prica, za cega bi se odlucio?

Poslednja izmena:
@Filipenko&BaneNZ

Stvarno zrelo razmisljanje sa obe strane, nista vise za dodati.

A da je Driver bio u pravu vise nema sumnje, ali iskreno mnogo mi je zao zbog toga.
(Ne zbog toga sto je ispalo da Driver prica istinu, u to sam verovao odavno, vec zbog situacije mnogih ljudi koji su ulozili u kutiju pa se opekli)

Poslednja izmena:
@Filipenko&BaneNZ

Stvarno zrelo razmisljanje sa obe strane, nista vise za dodati.

A da je Driver bio u pravu vise nema sumnje, ali iskreno mnogo mi je zao zbog toga.
(Ne zbog toga sto je ispalo da Driver prica istinu, u to sam verovao odavno, vec zbog situacije mnogih ljudi koji su ulozili u kutiju pa se opekli)

Ja sam sasvim zadovoljan sa kutijom, jedino sto me nervira je sto dvd drajv radi kao krunjac.

No videcemo sta ce biti, da se kvari, kvari se. Sto se igara tice, ko ce odneti prvo mesto, tek ce se videti narednih godina.

Ja licno mrzim da dajem pare na igre, i ako ih volim, uvek me nekako grize savest, uvek sam mislio da je pametnije raditi nesto korisno ili citati knjigu gde nesto mozes nauciti. Doduse malo manje u skorije vreme, jer i zena voli da odigra nesto, Oblivion je presla, i samo me pita kad ce Fable 2 da izadje.....heheh

Poslednja izmena:
Jeste samo opet se vracamo na ono, sto da das i 70 eura za polovnjaka ako ga mozes imati za 5? Mislim svi mi znamo da ce skoro svi naslovi osim nekoliko eksluziva biti na obe platforme, tako da..... Ali opet, ako imas love, sto da ne! Verujem da velika vecina u Srbiji nece moci se da priusti ni polovnu od 70 Eu. Ne znam eto ja razmisljam mozda, da prodam svoj 360 i da doplatim i uzmem sony.

Sta si ti odlucio Filipenko, sony ili kutija? Znam da si pominjao da ces uzeti xbox. Recimo da se 360 ne kvari kao sto se prica, za cega bi se odlucio?
Iskreno, i dalje nisam definitivno prelomio, ali sam mnogo bliži odluci da uzmem PS3 nego Xbox 360. Prvo trebam da ćapim neki LCD TV ovih dana, a potom se bacam u dilemiranje :) Bio sam se iznervirao kada sam video da će skoro sve što se bude pojavilo na PC-u od meni interesantnih igara pojaviti i na Xboxu, pa sam posle video da će biti i za PS3, sa mogućom podrškom za miša i tastaturu. Pored toga, uz onih par ekskluziva za PS3 (neka ih bude i 5, to je 33-50% onoga što ću igrati za godinu dana), izbio je na videlo procenat defektnih konzola, a tu je i cena samog proizvoda, koja ovde u Srbiji iznosi 5X0 naspram 650 evra. A ne naginjem tome da rizikujem sve zbog 120 evra. Cena eksploatacije je nešto drugo, prvenstveno zbog toga što je Xbox već razbijen, ali sam već objasnio da zbog toga što ne bih igrao ne znam ni sam koliko igara to ne bi bilo problem. Pored toga, sa ovom promocijom konzola + 2 igre u Evropi, PS3 bi me ispao koliko i Xbox, praktično.

Ipak, ovih nekoliko trejlera što sam video je neverovatno dobro, sa sjajnom atmosferom i odličnim prikazom potencijala igara, kao i same konfiguracije sa Cell procesorom. Savršeno sam svestan toga da će od akcionih igara PC ubuduće dobijati skoro isključivo portove, pa mi se uopšte ne ulažu pare u njega. Generalno, kada bih procenjivao šta će mi biti sledeći potez, 90% su šanse da uzmem PS3, 6% da uzmem Xbox a 4% da nabudžim PC :) A u sledeća 2-3 meseca nešto od toga moram učiniti, nema mi druge :p

I jedan insajderski info - u Srbiji nije prodato ni 100 PS3 konzola :d Ovde se računaju samo zvanični uvoznici, bez varijanti kada neko donese sebi konzolu iz inostranstva, odnosno ako neka firma dovuče iz Ðamarske 5 konzola jednokratno da rasproda.

Iskreno, i dalje nisam definitivno prelomio, ali sam mnogo bliži odluci da uzmem PS3 nego Xbox 360. Prvo trebam da ćapim neki LCD TV ovih dana, a potom se bacam u dilemiranje :) Bio sam se iznervirao kada sam video da će skoro sve što se bude pojavilo na PC-u od meni interesantnih igara pojaviti i na Xboxu, pa sam posle video da će biti i za PS3, sa mogućom podrškom za miša i tastaturu. Pored toga, uz onih par ekskluziva za PS3 (neka ih bude i 5, to je 33-50% onoga što ću igrati za godinu dana), izbio je na videlo procenat defektnih konzola, a tu je i cena samog proizvoda, koja ovde u Srbiji iznosi 5X0 naspram 650 evra. A ne naginjem tome da rizikujem sve zbog 120 evra. Cena eksploatacije je nešto drugo, prvenstveno zbog toga što je Xbox već razbijen, ali sam već objasnio da zbog toga što ne bih igrao ne znam ni sam koliko igara to ne bi bilo problem. Pored toga, sa ovom promocijom konzola + 2 igre u Evropi, PS3 bi me ispao koliko i Xbox, praktično.

Ipak, ovih nekoliko trejlera što sam video je neverovatno dobro, sa sjajnom atmosferom i odličnim prikazom potencijala igara, kao i same konfiguracije sa Cell procesorom. Savršeno sam svestan toga da će od akcionih igara PC ubuduće dobijati skoro isključivo portove, pa mi se uopšte ne ulažu pare u njega. Generalno, kada bih procenjivao šta će mi biti sledeći potez, 90% su šanse da uzmem PS3, 6% da uzmem Xbox a 4% da nabudžim PC :) A u sledeća 2-3 meseca nešto od toga moram učiniti, nema mi druge :p

I jedan insajderski info - u Srbiji nije prodato ni 100 PS3 konzola :d Ovde se računaju samo zvanični uvoznici, bez varijanti kada neko donese sebi konzolu iz inostranstva, odnosno ako neka firma dovuče iz Ðamarske 5 konzola jednokratno da rasproda.

E iskreno receno trebao sam se uclaniti u ovaj forum pre nego sto sam kupovao bilo sta, mislim ne kajem se, daleko od toga, ali treba cuti misljenja i ostalih ljudi. Vidis, i ja se nesto lomim oko ps3, i da ga kupim nema monitor odnosno TV za njega. Tako da me to odmah malo u startu odvlaci od kupovine. 360 sam povezao na 19" pc lcd monitor preko VGA kabla (nisam siguran da za sony postoji tako nesto), nista narocito ali je HD, i ne moram da kvarim oci na crt, slova skoro da i ne mozes procitati na njima. Tako da, videcu jos, sto ti kazes, za sony prvo treba uzeti dobar TV. A da, zaboravih da kazem, cim dobijem BAN na live eto mene sa sony-jem.

Sto se tice PC, i ja sam rekao da je prosla godina bila zadnja kada sam ga upgrejdovao, jer me je to kostalo mnogo, razlog i zasto sam pazario konzolu. Ali....BF2 mi je kao prva ljubav, stalno tragam za nekom pucacinom na xbox sto bi mogao igrati online, i da kazem, e jednako ako ne i bolja je od BF2. Tesko, mozda Halo 3 ce da bude dobar....nista cekamo septembar...

Kazi mi, a jel se zna koliko je xbox konzola prodato kod nas?

poz

Poslednja izmena:
moze se i PS3 kaciti na monitor ali obavezan je WIDESCREEN monitor jer on ne porzava rezolucije sem PAL/NTSC, 720I/P i 1080I/P. Osim toga ne radi sa svim monitorima iako rade mnogi monitori i bez HDCP-a (naravno bez HDCP-a zaboravi na filmove). Tako da najbolje probaj pre kupovine ili kupi neki za koji se zna da radi.
Trebace ti i HDMI>DVI-D kabl uz to koji imas u TEHNOMARKET EVROPA za 990din a u BG ELEKTRONIK upola cene

moze se i PS3 kaciti na monitor ali obavezan je WIDESCREEN monitor jer on ne porzava rezolucije sem PAL/NTSC, 720I/P i 1080I/P. Osim toga ne radi sa svim monitorima iako rade mnogi monitori i bez HDCP-a (naravno bez HDCP-a zaboravi na filmove). Tako da najbolje probaj pre kupovine ili kupi neki za koji se zna da radi.
Trebace ti i HDMI>DVI-D kabl uz to koji imas u TEHNOMARKET EVROPA za 990din a u BG ELEKTRONIK upola cene

Heheh moram kupiti kartu da skoknem iz Oklanda do Tehnomarketa .......salim se....nisam znao da moze, super, ali nemam widescreen.....:zgran:

Da li se gubi na kvalitetu slike ako se stavi na PC lcd monitor?

Gledam sad bas sta treba da izadje do kraja ove god za svaku konzolu, za 360 mnogo vise i to dobrih naslova....

Poslednja izmena:
Kazi mi, a jel se zna koliko je xbox konzola prodato kod nas?
poz

Ne znam zaista koliko je na Novom Zelandu prodato :d :) Koliko mi je poznato, u Srbiji je legalnim putem prodato oko 1200-1300 Xbox 360 konzola.

Cek, sad ne kapiram, kojim legalnim putem kad ms ne prodaje konzole kod nas vec iskljucivo preprodavci?

Nije ilegalno prodavati konzole po radnjama, pobogu :) To što njihov autor ne pruža direktan support je nešto drugo, ali to je problem naših firmi koje svesno preuzimaju na sebe odgovornost da šalju pokvarene primerke konzole u Mađarsku, Češku ili gde već.

Dok god garancija postoji i vrshi se konkretno ista ne razumem u chemu je problem. Ako neko koristi chipovan xbox onda mu to dodje kupovina na sopstvenu odgovornost [sem ako neko ne prodaje isti sa garancijom].

Dok god garancija postoji i vrshi se konkretno ista ne razumem u chemu je problem.

Problem je u tome što se konzola kupuje da bi igrao video igre,
a ne da stoji po mesec dana kod majstora... a sudeći po priznanju Microsofta,
SVAKI Xbox360 će se pokvariti zbog loše izrade.

A kako se nekima Xbox360 kvario po 5-6, a nekima i desetak puta,
jasno je da to nije nimalo prijatno.

Još kad tome dodamo i domaće uslove, dobijamo puno nervoze gde treba da bude zabava.

A s druge strane, imaš stari Xbox koji se ne kvari nikada, PS2 koji ima neke minorne kvarove,
PS3 koji se ne kvari nikada, slična situacija je i sa Nintendo Wii, a tu je i alternativa zvana PC.

Ako neko koristi chipovan xbox onda mu to dodje kupovina na sopstvenu odgovornost [sem ako neko ne prodaje isti sa garancijom].

Pa, ako ćeš već kupovati sve same originale, onda ti je opet PS3 mnogo bolji izbor.

Nekada su konzole bile primer pouzdanosti i ljudi su ih kupovali bas da bi izbegli instaliranje/reinstaliranje/kompatibilnost i jos sto problema koji su mogli da iskrsnu kod igranja na pc-ju. Ovo sto se desava sa 360 je nezabelezeno kod konzola- to je najnepouzdaniji proizvod u istoriji koji je plasiran na trziste i pored lose arhitekture koja izaziva 100% crkavanja. Sto bi se reklo- to samo ms moze. Ako neko zeli to da opravdava svaka mu cast, ja kada sam kupovao 360 sigurno nisam imao u vidu da je od starta neispravan i da ce crci, mozda pre a mozda kasnije. 100 % failure rate je uzas ako neko ne kapira.

Nije ilegalno prodavati konzole po radnjama, pobogu :) To što njihov autor ne pruža direktan support je nešto drugo, ali to je problem naših firmi koje svesno preuzimaju na sebe odgovornost da šalju pokvarene primerke konzole u Mađarsku, Češku ili gde već.

Izgleda da se ne slazemo oko termina legalno. Po meni je legalna prodaja samo od strane onoga ko je ovlasceni distributer sa obucenim servisom kod nas, sve ostalo je na nivou preprodaje kupljene robe u inostranstvu koju ce popravljati ko zna ko i ko zna gde.

Nemam predstavu kako ce popravljati 360 ovi iz platoa ali znam da gmc popravlja psp tako sto rezervne delove nabavlja ne od sony-ja vec iz pokvarenih psp-ova pa onda krpi one koji su u garantnom roku. Verujem da se nesto slicno radi i sa 360 i da zato i jeste tolika razlika u ceni u odnosu na eu - od cak 150e.

Au, mislio sam da se ljudi nikad nece dozvati pameti :) (kad iz Sonija vide ovaj thread, ima dobijem bonus :D)

A u vezi priche, jasno je da je X360 u okruzenju sa 200e prosechnom platom mnogo bolje reshenje, ali zar treba da postoji reshenje ? :) Zar konzolu morash da kupish odmah sad odmah ?

Ja nemam ni PS3 ni X360, a na PCu imam integrisanu grafiku (skoro uradio upgrade za 1e :)), ali nemam nameru da kupim konzolu dok se ne pojave vishe "svetskih" naslova pa da imam ono izbor od 5-6 vrh igara (kao i Filipenka, odavno me ne interesuje prosechno, a multiplatform je u 99% sluchajeva bash to).

Shto se tiche kupovine, pa malo su se stvari promenile pre nedelju dana. PS3 sada svako moze da kupi u Madjarskoj za 500e, uz koji dobije 2 joypada i dve igre shto je vrlo povoljna kombinacija. HDCP monitora ima dosta, ako cesh uopshte vec sada da jurish za Bluray filmovima, ko se samo igra, moze na bilo koji monitor, a svi ga vec imamo, tako da kombinacija nije ni toliko skupa. Najveci problem su igre, a iako razmishljam kao Filipenko shto se tiche kupovine par igara mesechno, zamene ili prodaje polovnog, ja sam u dosta boljoj situaciji pa mogu sve da kupim sa ebaya, i necu da vam pravim zazubice, ali prema vama mogu da imam svaku novu igru za 40e, korishcene za 30-35, pa vidite koliko mene koshtaju (neko ce mozda misliti da je ovo reklama, a ja cu reci da je pre usluga ljudima koje godinama poznajem ovde :)).

I za kraj, Filipenko, rupa si ako mislish da ti se LBP nece svideti :D

Ja nemam ni PS3 ni X360, a na PCu imam integrisanu grafiku (skoro uradio upgrade za 1e :)

Zar nisi imao 6600GT ? :) Ako jesi, sisao sa konja na magarca :D

HDCP monitora ima dosta, ako cesh uopshte vec sada da jurish za Bluray filmovima

Ma daaj, ko ce da gleda Blu-ray filmove na monitoru, pa makar on bio i 24". Nije mi namera nikoga da uvredim, ali mislim da je to potpuno besmisleno

ali prema vama mogu da imam svaku novu igru za 40e, korishcene za 30-35, pa vidite koliko mene koshtaju (neko ce mozda misliti da je ovo reklama, a ja cu reci da je pre usluga ljudima koje godinama poznajem ovde :)).

Jel se tu racunaju i novajlije ? :D

EDIT: Sorry, zaboravio sam na to :)

Poslednja izmena:
Pa ko sme da igra online igre a da ne dobije ban :)

Zar nisi imao 6600GT ? :) Ako jesi, sisao sa konja na magarca :D

Tu je, josh uvek ga nisam prodao, nemam gde da ubodem AGP kartu :D

I shta mi znachi taj konj i magarac kad na 6600GT ne moze nishta da se igra ? A i da moze, ima jedna igra godishnje koja valja :D

Probao sam 5-6 novijih igara i od toga mi 5 nisu radile uopshte, pojma nemam zashto. Gubile se teksture ili sam imao neshto 5fps, a nemoguce da mi je komp bio toliko spor (recimo Test drive unlimited). Imao sam neko slobodno vreme pa sam probao i druge drajvere, bash sam se potrudio, ali nich :) Ortak mi kaze "podigni kartu za 1Mhz, deshava se da se neshto pogubi i sa time se igra ubrza 10x" :D:D Na to sam se samo nasmejao, deinstalirao sve igre i obrisao ISOe, sledeceg dana uradio "upgrade" :D Mashina mi je sada duplo brza za video i photoshop (bez chega ne mogu), PS3 ce uskoro da stigne (imam ja i PS2, novi Guitar Hero za 5 dana :)), nece mi PC vishe videti igre, koliko bude uopshte i trajao dok ga MAC ne zameni :D

Driveru, posto mi nisi odgovrio na zadnje pitanje, to znaci da mogu da se ogrebem :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno