Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako je lociran glavni problem mozda bi sada mogla da se iznesu iskustva kako ga hladiti. Na osnovu onoga kako izgleda konzola cini mi se da bi trebalo da bude podignuta, kako bi vazduh strujao ispod, izvlacenje vazduha ventilatorom/ventilatorima iza i eventualno hladjenje sa desne strane. Ako je tako, onda ispada da je hladjenje nuklearne centrale maciji kasalj :D Vidim da se pominju i neka resenja hladenja kulerima za notebook (napajaju se preko usb) samo nije mi jasno gde se pozicioniraju? Interesantno je kako se ta stvar i dalje kupuje i pored navedenih problema. Ne samo sto smo svesno u matriksu vec smo i mazohisti :cigar:

Interesantno je kako se ta stvar i dalje kupuje i pored navedenih problema. Ne samo sto smo svesno u matriksu vec smo i mazohisti :cigar:

Ma propaganda je čudo... čisti brainwashing... Bilo ko drugi da je proizvođač nečega što ima 30% pokvarenih uređaja bi momentalno i masovno bio pljuvan na sve strane dok ne bi popravio to ili prestao sa proizvodnjom. Ali to naravno ne važi za micro$oft ili intel npr.

Dugo se vec muce da prebace 10 miliona tako da prodaa i nije tako sjajna u poslednje vreme dok recimo wii svakog meseca namakne jos par stotina hiljada ako ne i jace.

Sto se tice hladjenja Antec NOTEBOOK COOLER je odlican izbor ali kako ga prema pc berzi u ponudi kod nas "ima" samo firma koja nikada nista nema u ponudi od onoga sto navede na svom sajtu nemam pojma gde se moze naci u nas pa ako ima neko neki predlog neka kaze pa da pazarim , naravno izuzimajuci (ne)navedenu firmu :D

Dugo se vec muce da prebace 10 miliona tako da prodaa i nije tako sjajna u poslednje vreme dok recimo wii svakog meseca namakne jos par stotina hiljada ako ne i jace.

Sto se tice hladjenja Antec NOTEBOOK COOLER je odlican izbor ali kako ga prema pc berzi u ponudi kod nas "ima" samo firma koja nikada nista nema u ponudi od onoga sto navede na svom sajtu nemam pojma gde se moze naci u nas pa ako ima neko neki predlog neka kaze pa da pazarim , naravno izuzimajuci (ne)navedenu firmu :D

Da, ali gde se postavlja konkretno taj kuler? Dole, iza, sa desne strane? Cak me zanima gde stoji i kada se koristi na lap topu, nikad nisam video to "cudo".

"Turi" se ispod i onda lepo hladi ono sto se najvise greje na 360- donji deo na koji naleze ploca. Ukucaj u google antec notebook cooler i pogledaj slike na kojima ti laptop lepo stoji na toj ploci a vazduh struji odozdo nagore :)

uber cool :)
samo da se nadje ovo cudo i da se kupi... i onda svi happy.... a pretpostavljam da ovo u kombinaciji sa talismoon-om hebe kevu :p

antec notebook cooler:
Product Specs From Antec:
Size: 13" x 11.2" x 0.85"
Net weight: 1.6 Ibs / 720 g
USB power cable length: 30" / 76.2 cm
Voltage: 5V DC
Current: 0.4 A
Power consumption: 2 W
Fans: 2 x 70mm
Fan speed: 2500 RPM (Avg)
Airflow: 31.6 CFM
Acoustic noise: 25.9 dB(A)

front%20view.jpg

side%20view2.jpg

top.jpg

bottom.jpg

talismoon air cooler for xbox360:

Reincarnation. An unusual philosophy if you are developing new products. But Talismoon knows what OEM fans want when they get reincarnated - to be better performing and better looking. The new Talismoon Whisper Xbox 360 Replacement Fan moves 58% more air than the original, yet is 7% quieter. And the new red lights are enough to seduce any Xbox 360 into doing something it definitely won't regret in the morning. Let your Xbox 360 hear the secrets of a new Whisper.

Specifications (behind are the standard Xbox 360 fan specifications):
DC Power: 12V (at 5v)- Original Fan: 12V (at 5v)
Current: 160mA - Original Fan: 250mA
Speed: 4100RPM - Original Fan: 4600RPM
Air flow: 46CFM - Original Fan: 29CFM
Loudness: 38d(B)a - Original Fan: 41d(B)a

wf3-big.jpg

wf1-big.jpg

Poslednja izmena:
Ako neko slucajno naleti na ovo cudo iznad ovde kod nas neka baci post gde i cenu, posto meni je u sobi oko 532352 stepeni nisam predvideo kad sam uzimao xbox da cu leti morati u gacama da sedim i da ga igram.:cigar:

hahahaha bez klime ne pomisljaj da igras xbox360 u toj sobi :p... ozbiljno ti kazem...
ja moj necu ovde da ukljucujem pre zime sigurno... a cokolada se ovde topi kroz 2 minuta :p, sok se pretvara u caj za 3min30sec :D

Zvao sam one samozvane dilere antecove opreme i cak ne moze preko njih ni da se naruci navedeni cooler ali bitno je da su ga strpali na svoj sajt (kao i jos desetine proizvoda koje niti imaju u ponudi niti ce nabavljati).

Videcu na kraju da ga narucim iz inostranstva jer od ovih nasih vajde nema :(

to ti je jedina opcija, videcu i ja ako mogu preko nekog... nadam se da ima u svici, dojclandu i tako to...

mada kraken, ako uzimas to, uzmi i talismoon, nista te nece kostati...

Ma propaganda je čudo... čisti brainwashing... Bilo ko drugi da je proizvođač nečega što ima 30% pokvarenih uređaja bi momentalno i masovno bio pljuvan na sve strane dok ne bi popravio to ili prestao sa proizvodnjom. Ali to naravno ne važi za micro$oft ili intel npr.

Jeste li mozda razmisljali da su ove cifre malo prenabudzene pa da zato niko nista ne radi po tom pitanju.Nemojte pogresno da me shvatite xbox se sigurno kvari ali 30% od prodatih boxova je 3 miliona ja nesto u to ne vjerujem.

Poz

A ako je ostavim rasklopljenu, trebalo bi ipak malo bolje da bude sto se tice hladjenja, zar ne?

dscf0569px8.jpg

Poz

A ako je ostavim rasklopljenu, trebalo bi ipak malo bolje da bude sto se tice hladjenja, zar ne?

dscf0569px8.jpg

To je meni isto padalo na pamet + da mu stavim neki ventilator odgovarajuce velicine pravo na hladnjak. Mada sve to pocinje stvarno da bude perverzno ali ajde nema veze... sve za igranje :D

da, ali zasto jednostavno ne bi nasli onaj cooler sto je pomenuo Kraken a cije sam ja slike okacio, metnite ispod kutiju i to je to :), talismoon turite unutra i klima u sobi :)

uzivancija

@banenz...
greje se donji deo kutije, ne gornji, moras da mu sprovedes hladjenje i sto vise vazduha u donjem delu najvise...

Poslednja izmena:
da, ali zasto jednostavno ne bi nasli onaj cooler sto je pomenuo Kraken a cije sam ja slike okacio, metnite ispod kutiju i to je to :), talismoon turite unutra i klima u sobi :)

uzivancija

@banenz...
greje se donji deo kutije, ne gornji, moras da mu sprovedes hladjenje i sto vise vazduha u donjem delu najvise...

potpuno se slazem sa krakenom, ovo mi je vise bila alternativa jer ipak ovo je srbija. Od gore navedene tri stvari imam samo klimu a za prve dve treba malo vremena dok nahvatam nekog ko je u "prolazu" i sl.

Nije los fazon i staviti pod 360 nekoliko najobicnijih gumenih podlozaka da bi se odigao od podloge i dopustilo kakvo takvo strujanje vazduha ispod konzole.

PA da bi microsoft ustedeo desetak dolara sada ljudi moraju da placaju veliki novac ili za popravku ili za dodatno hladjenje- ko sta voli.

Jeste li mozda razmisljali da su ove cifre malo prenabudzene pa da zato niko nista ne radi po tom pitanju.Nemojte pogresno da me shvatite xbox se sigurno kvari ali 30% od prodatih boxova je 3 miliona ja nesto u to ne vjerujem.

Pa u tome i jeste glavni fazon. m$ krije tačne cifre (naravno). A pošto ih krije, mora da su jako velike. Ovih 30% je neka nezvanična procena... Uzmimo i da je preterana... neka je i 20% pa je to opet previše. Ljudi se valjda uvek rukovode onom "neće to valjda meni da se dogodi"
Izgleda da je ovo dobra ideja - držati konzolu otvorenu pored nekog većeg ventilatora. :p

dno konzole, dno a ne vrh... na dnu je ploca a ne odozgo...

EB Games held conference calls for its Canadian stores informing them of the new policy changes and revealing alarming failure rates of the Xbox 360. “The real numbers were between 30 to 33 percent,” said former EB Games employee Matthieu G., adding that failure rate was even greater for launch consoles. “We had 35 Xbox 360s at launch I know more than half of them broke within the first six months (red lights or making circles under the game discs). Two of them were dead on arrival.”

Interestingly, Microsoft has acknowledged that the initial batch of Xbox 360 consoles made during the launch window suffer from below average reliability. In response to an overwhelming defect rate of launch consoles, Microsoft agreed to repair all machines manufactured in 2005 free of charge, and issue a refund for those who already paid for repairs of launch units up until January 1, 2006.

The three flashing red lights – commonly referred to in gaming communities as the “Red Ring of Death” – is a sign of an Xbox 360 hardware failure. The sign is apparently common enough that Microsoft has added an option to its 1-800-4MY-XBOX support line that names “three flashing red lights” specifically.

As a result of the high failure rate of the Xbox 360, EB Games corporate nearly doubled the prices of its one-year, over-the-counter warranty. While the previous warranty would give a customer a brand new console in exchange for the broken one, the new policy now states that the customer will receive a refurbished console instead. The move was made because it was becoming too costly for the retailer to give the customer a brand-new machine, which still carries a store cost close to the MSRP. The price increase and policy change wasn’t exclusive to only the Xbox 360, however, as it also applies to all other Sony and Nintendo consoles sold.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=7892

Sta reci osim strasno. M$ je trebao odmah da se pozabavi ovim problemom, cim je iskrso a ne da odugovlaci i zamazuje oci javnosti i kupcima sa izjavama da ne postoji sistematski problem sa konzolama.

Poslednja izmena:
hahaha... citam ovih par strana i sad vidim koliko je Driver bio u pravu kad je govorio da M$ rushuje konzolu koliko god je to moguce! :D

Zar je moguce da M$ ne moze jednu (i slovima ponovo JEDNU) stvar da napravi kako treba ;( stvar je jos neverovatnije kad se zna koliko kesha ima iza sebe.

btw Da li postoji slican problem sa pregrevanjem PS3 (ili neki drugi problem)?
Mislim da cu definitivno da pazarim Wii :)

PS3 ima negde oko 1% defektnih konzola sto spada u granice normale, 360 ima oko 25% sto spada u granice normale za ms.

najviše kvarova ima u prvim serijama xbox360 konzola (od 2005) a sad smo već u 2007 trebalo bi da bude bolje ali i dalje ima kvarova ali ne toliko. Drug moj ima dotičnu konzoliu i par puta se dešavalo da konzola radi dok je upaljen ring of death:S:

Sta reci osim strasno. M$ je trebao odmah da se pozabavi ovim problemom, cim je iskrso a ne da odugovlaci i zamazuje oci javnosti i kupcima sa izjavama da ne postoji sistematski problem sa konzolama.

To nije nishta iskrslo, niti je sluchajno. Cilj Microsofta je bio da konzolu napravi shto pre i za shto manje pare, a onda da rachunaju na viral marketing. Peter Moore je na pitanje zashto se konzole toliko kvare rekao "you know, things break". Microsoft ce pre da stavi kljuch u bravu nego da pochne da radi kako treba.

najviše kvarova ima u prvim serijama xbox360 konzola (od 2005) a sad smo već u 2007 trebalo bi da bude bolje ali i dalje ima kvarova ali ne toliko. Drug moj ima dotičnu konzoliu i par puta se dešavalo da konzola radi dok je upaljen ring of death:S:

Trebalo bi da bude bolje, ali Elite ima iste probleme kao i Premium.

Kako da bude bolje kad nista nije menjano na konzoli u odnosu na launch verzije- i dalje ima x clamp, i dalje je napajanje van konzole koje isto moze da se pregreje, i dalje memoriski moduli nemaju hladnjake na sebi a na termalnoj pasti na procesoru i memoriji se stedi kao da je od zlata dok su ventilatori za izduvavanje toplog vazduha iz konzole na nivou onih koji mogu da se nadju na kineskim kucistima s klase.

Sve to i jeste rezultovalo onim sto je fox objavio sinoc:
2.5 million Xbox 360s have been reported defective
According to FOX News (10pm TV News Report), an estimated 2.5 million Xbox 360s have been reported defective. This could be the reason behind the 1.1 Billion $ fix and warranty extension.

To nije nishta iskrslo, niti je sluchajno. Cilj Microsofta je bio da konzolu napravi shto pre i za shto manje pare, a onda da rachunaju na viral marketing. Peter Moore je na pitanje zashto se konzole toliko kvare rekao "you know, things break". Microsoft ce pre da stavi kljuch u bravu nego da pochne da radi kako treba.

Trebalo bi da bude bolje, ali Elite ima iste probleme kao i Premium.

ja sam se bash pitao gde M$ nalazi sve te zaposlene... :D
Peter Moor je bio u Sega-i "being a big figure in the company's North American operations during the Dreamcast era" (wikipedija).

Kao da skupljaju sve ljude koji su radili na nekim propalim projektima... i ovaj Microsoft Surface je smesna multitouche tehnologija naspram Jefferson Hanove tehnologije.

Kao da zaposljavaju ljude po principu: ti decko imas IQ iznad 90, ne mozes da radis kod nas :d

dovoljno je pogledati onog neuroticnog Steve Balmera kako djipa po sceni i videti da head-ovima te kompanije fali sto-sta u galvi... strasno! :d

i jeste. jedva sam cekao da opletem po M$-u. kao i milion puta do sada. sta cu kada ne znaju da rade svoj posao... :| rade ga stvarno najgore moguce!

ZAboravio si onog celavog manijaka alarda koji je cuven po tome sto je odbio da gta bude exluziva na xbox-u pa su ljudi presli na ps2 i dobrim delom doprineli sahranjivanju prve ms-ove konzole :) Sad ga nigde vise nema, valjda im je preselo da ga gledaju jer se uvek sete da ih je kostao ko zna koliko stotina miliona dolara.

Inace, ko ide na krf neka se ne cudi ako vidi moore-a posto ce tamo da letuje u avgustu. A ako ga neko spotakne pajserom nek mu samo kaze "you know, things break" i sve ce da bude ok :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno