Šta je novo?

Xbox360 i kvarovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace, ko ide na krf neka se ne cudi ako vidi moore-a posto ce tamo da letuje u avgustu. A ako ga neko spotakne pajserom nek mu samo kaze "you know, things break" i sve ce da bude ok :D

VRH!:D :d

Pu, ja vec uplatio letovanje, a ladno bi otishao tamo da nisam :D

E necete poverovati sta mi se desilo danas......Upalim konzolu da malo igram,kad odjednom pocnu da mi svetle crvene lampice na njoj....Upanicim se u brzo je iscupam iz struje....Uhvatim se za glavu i pocnem da kuknjavcim po kuci,misleci da mi je konzola dozivela "totalnu nirvanu" - " ROD "....Kad sam konacno dosla sebi,provalim da su mi oni kablovi bili izvadjeini iz televizora,i da su mi ta svetla,bila svetla upozorenja...ukljucim ih opet,upalim opet konzolu i ona radi ko zmaj...htela sam da svsim od srece...danas sam prezivela pakao...Nego dal je moguce te kulere naruciti preko neta ( kartice ),koliko kostaju,i jos koliko bi te odrali dok doodju u nasu zemlju...???

Poslednja izmena:
E necete poverovati sta mi se desilo danas......Upalim konzolu da malo igram,kad odjednom pocnu da mi svetle crvene lampice na njoj....Upanicim se u brzo je iscupam iz struje....Uhvatim se za glavu i pocnem da kuknjavcim po kuci,misleci da mi je konzola dozivela "totalnu nirvanu" - " ROD "....Kad sam konacno dosla sebi,provalim da su mi oni kablovi bili izvadjeini iz televizora,i da su mi ta svetla,bila svetla upozorenja...ukljucim ih opet,upalim opet konzolu i ona radi ko zmaj...htela sam da svsim od srece...danas sam prezivela pakao...Nego dal je moguce te kulere naruciti preko neta ( kartice ),koliko kostaju,i jos koliko bi te odrali dok doodju u nasu zemlju...???

Kako smo svi postali paranoicni :D Ne znam za narucivanje ali mozda privremeno moze nesto da se uradi na brzaka. Recimo da se konzola digne na par centimetara a ispod stavi neki jaci ventilator da je hladi odozdo stime da ventilator bude priljubljen uz dno konzole ali da bude prostora izmedju njega i podloge. Ventilator koji koristim je 120mm/220V i vrti ko sumanut. Naravno ovo sve kao privremeno resenje dok se naruci neki od kulera za laptopove koji su gore pomenuti.

Crvene lampice, nikad ne sijaju ako video kabl iskljucis iz televizora, nego ako ga istekas direktno iz konzole.....

Ne bih da baksuziram ali je moguce da je ROD, i da je proradio kad se ploca opet zagrejala.

Poslednja izmena:
Crvene lampice, nikad ne sijaju ako video kabl iskljucis iz televizora, nego ako ga istekas direktno iz konzole.....

Ne bih da baksuziram ali je moguce da je ROD, i da je proradio kad se ploca opet zagrejala.

Hm nebih rekla da je " rod ",konzola do tada nije radila,bila je skroz hladna...Mada ko ce ga znati po pitanju kvarova...sad igram najvise sat vremena,jer mi je frka da mi se stvarno ne desi "rod"......A po pitanju kablova,zaista su bili iskljuceni iz televizora,a ne iz konzole.....Kakva frka....

To je "najlepsa" stvar kod 360-ke, stalna napetost u iscekivanju rod-a pri igranju igara.

Btw ventilatori spolja pa cak i zamena unutrasnjih ne prave vecu razliku, ono sto konzoli stvarno treba je stavljanje hladnjaka na kriticna mesta al sjeb je sto x-clamp pri zagrevanju u svakom slucaju lomi plocu tako da - kad je nesto tako lose napravljeno kao 360 nije pitanje da li ce vec kada ce.

Hm nebih rekla da je " rod ",konzola do tada nije radila,bila je skroz hladna...Mada ko ce ga znati po pitanju kvarova...sad igram najvise sat vremena,jer mi je frka da mi se stvarno ne desi "rod"......A po pitanju kablova,zaista su bili iskljuceni iz televizora,a ne iz konzole.....Kakva frka....

Pa proveris to lako, iskljuci ga ponovo iz TV, vidi hoce li ti se pojaviti crvene lampice. Ako ne iskljuci video kabl iz konzole, i tada ce sigurno zasijati.

ou maj gad!!!

Microsoft Admits *ALL* Xbox360's Are Defective - After many months of public complaints and outcries, Microsoft has publically admitted that *ALL* (as in every single one ever sold) Xbox 360's have a design defect that can lead to their failure. I just hope Microsoft doesn't conclude that a 3 year extended warranty is "good enough" to address this issue.

http://www.crn.com.au/story.aspx?CIID=85600&src=site-marq

Teshko da mogu da poprave hardver koji je nedovrshen izashao na trzishte. Jedino da promene plochu i ceo sistem unutra, a onda bolje da naprave novu verziju x360, shto se nece desiti. Zato se ljudima deshava da vracaju konzolu po 5x u servis, jer to se ne moze popraviti dugorochno, moze se samo zakrpiti. Mislim, ko je od Microsofta ochekivao "solid" proizvod, mnogo je naivan.

Poslednja izmena:
http://www.crn.com.au/story.aspx?CIID=85600&src=site-marq

Microsoft Admits *ALL* Xbox360's Are Defective - After many months of public complaints and outcries, Microsoft has publically admitted that *ALL* (as in every single one ever sold) Xbox 360's have a design defect that can lead to their failure. I just hope Microsoft doesn't conclude that a 3 year extended warranty is "good enough" to address this issue.

Znaci nemogu da verujem kakav je to jevrejski otpad znaci taman sam duboko u sebi verovao da ovaj box koji mi sljaka od februara nije defektan.Microsoftu zelim brzu i bolnu propast ako je ovo istina stvarno oni nemaju veze sa mozgom........laku noc

Ko sto rekoh- nije pitanje da li ce vec kada ce ...

Poslednja izmena:
ma **** mi se za xbox360, opasno su sve ispalili, stvarno nema smisla... boli njih amero-kapitalisticka bulja, a sto neki ljudi jedva skrpe da kupe kutiju i posle 2-3 meseca da zeza, mislim stvarno nema smisla, na kraju je necu nikada ni uzeti, a nekako cu prezaliti sve te silne naslove koje izlaze za nju...

Pa vecina ljudi ovde su indirektni krivci za poziciju Microsofta na trzishtu, a ima gomila onih koji brane Microsoft i iskreno misle da oni rade neshto kako treba.

Secam se vremena 286, sve je isto bilo, ja sam koristio Amigu koja je bila dve generacije ispred, i sve tako do Pentiuma kada je Amiga konachno i propala. Preshao sam na PC samo zato shto nisam imao izbora, a u poslednjih 3-4 godine cela situacija se otrgla kontroli. Cela mashinerija postoji samo da bi narod kupovao novi hardver i novi Windows koji je lepshi od prethodnog, a service pack mu je potreban mesec dana po izlasku. Dok ljudi ne batale takve proizvode, oni ce uzivati u monopolu.

Poslednja izmena:
Drajveru nisi mogao napisati bolji i tacniji post!

i svaka cast na svom onom pisanju od pre godinu dve u onim legendarnim temama PS3 vs Xbox360!

sramota je kolko crkavaju!
koliko ce njih kupiti opet x360 kad im prvi crkne posle pola godine???

Ne kapiras ocigledno amere. Imas price ljudi kojima crkne po 10 puta, provede im u servisu bukvalno godinu dana (jer popravka u usa traje oko mesec dana) i opet hvale i velicaju xbox 360. U razgovoru sa njihovim gamerima sam skapirao da je 360 pre svega americki nacionalni proizvod koji je recimo jedina konzola koju koristi USA vojska i 100% podrzava i da svaki pravi amer patriota koristi samo tu konzolu pa bi pljuvanje po njoj bilo kao pljuvanje po fordu, bjuiku, zippo upaljaccu i sl. usa only stvarima. Naravno cassual gameri su u vecini ali nije zanemarljiv ni broj ljudi koji nikad nece kupiti "istocnjacka sra&a" kao sto sam vise puta nabasao na izjave po forumima.

Naravno evropi i ostatku sveta se maxi je%e za ta prosera^anja tako da uglavnom izbegavaju robu sa fabrickom greskom a posebno onu koja ima 100% failure rate :D

Pa proveris to lako, iskljuci ga ponovo iz TV, vidi hoce li ti se pojaviti crvene lampice. Ako ne iskljuci video kabl iz konzole, i tada ce sigurno zasijati.

uradila sam tako...iskljucim kablove iz televizora,upalim konzolu i ona svetli zeleno..a pre je svetlila crveno...neznam kako je to moguce????Nebih rekla da mi se sprema "rod" jer je tad konzola bila skroz hladna,a "rod" se javlja valjda samo kadaje konzola pregrejana???ili ja gresim...sve u svemu,cimanje mi je vise i da je palim....

gresis :) 3rlod se ne javlja samo zbog overheating-a... ms je izjavio da je svaka konzola defektna i da moze u svakom trenutku da ti otkaze... greska u dizajnu ploce, kazu oni :)

ne bih da te obeshrabrujem, ali lepo cuvaj tu kutiju...

uradila sam tako...iskljucim kablove iz televizora,upalim konzolu i ona svetli zeleno..a pre je svetlila crveno...neznam kako je to moguce????Nebih rekla da mi se sprema "rod" jer je tad konzola bila skroz hladna,a "rod" se javlja valjda samo kadaje konzola pregrejana???ili ja gresim...sve u svemu,cimanje mi je vise i da je palim....

Ne. Prvi stadiju rod je crvene lampice dok je hladna.....zato je i postojao onaj "towel trick" tj jos postoji. Umotas je u peskir, ukljucis, i ostavis malo da radi, kada se zagreje onda radi ok. I tako neko vreme, na kraju ni to vise ne pali.

Ne. Prvi stadiju rod je crvene lampice dok je hladna.....zato je i postojao onaj "towel trick" tj jos postoji. Umotas je u peskir, ukljucis, i ostavis malo da radi, kada se zagreje onda radi ok. I tako neko vreme, na kraju ni to vise ne pali.

Mislim da je krajnje vreme da pocnu da se prijavljuju vlasnici "kutija" i da prijave koliko dugo im radi "kutija" bez problema, cisto da vidimo ko je rekorder :D

4 meseca, radi super, malo me nervira sto je dvd tako bucan, i cuje se kad laser cita podake sa dvd. Medjutim, i dalje necu da pljujem po njemu kao sto ovde nekima to postaje navika. O bilo cemu da se prica, u temama nevezano za xbox, uvek su tu oni koje ce da kazu kako je cista glupost imati ga.

Ako se i pojavi ROD, popravicu ga, a sony cu uzeti mozda kasnije, zavisi kako se pokaze a i kad dobijem BAN na Xbox live! Takodje, kad cene Blu Ray rezaca i diskova bude na nivou danasnjih DVD.

Uvek sam imao sony, ovo mi je prva xbox konzola.

Poslednja izmena:
Medjutim, i dalje necu da pljujem po njemu kao sto ovde nekima to postaje navika. O bilo cemu da se prica, u temama nevezano za xbox, uvek su tu oni koje ce da kazu kako je cista glupost imati ga.

Skroz si u pravu. TREBA obavezno da postoji bar dva rivala jer u slucaju apsolutne dominacije jednog svesce se sve na monopol i pogorsanje situacije (Operativni sitem Windows anyone).
Ali i u proslih par godina suverene vladavine sony-ja nije bilo nikakvih pogorsanja, samo poboljsanja pa mozda japanci ne upadaju u taj kalup :)
Ako mozes da finansijski da ispratis ni dve konzole nisu na odmet (cak ni 3 :)). Fantasticnih naslova ima i bice za obe konzole i to mi je drago. Sto sam napomenuo na drugom threadu da nema glupog rod-a vec bih pazario XBox360 jer je dosta pristupacniji i igre su jeftinije (naravno ne iz prodavnice) :D

Poslednja izmena:
meni imam ga vec 2 meseca i radi ko zmaj...mada posle svih komentara procitanih ovde,mislim da mi je bio "rod" pred vratima..pu,pu,pu da ne ureknem....

Ako neko kaze da mu je 100% proizvoda predodredjeno za kvarenje jer se stvarno treba pitati koliko je to kvalitetan proizvod?

Skroz si u pravu. TREBA obavezno da postoji bar dva rivala jer u slucaju apsolutne dominacije jednog svesce se sve na monopol i pogorsanje situacije (Operativni sitem Windows anyone).
Ali i u proslih par godina suverene vladavine sony-ja nije bilo nikakvih pogorsanja, samo poboljsanja pa mozda japanci ne upadaju u taj kalup :)

Tachno, ali u sluchaju kada se ti rivali bore kvalitetom i kada jedan drugog pretichu boljom podrshkom, igrama, servisima, snizenjem cena itd. To u X360 vs PS3 ne samo da nije sluchaj, vec je kontraproduktivno i bolje bi bilo da je samo PS3 postojao iz vishe razloga. Sony je nekoliko godina bio u chistoj monopolistichkoj situaciji (tako shto je sve ubio kvalitetom), a od pojave prve Playstation konzole je toliko ispred svih da je mogao da radi shta hoce, ali je to opet dovelo do najboljih igara ikada napravljenih. To je ono shto ja stalno pricham, "Nextgen console wars" (ili bilo koji drugi proizvod) se moze gledati neverovatno jednostavno, borbu americhke i japanske kulture, o konzolama nishta ne morash da znash.

Shta mislish zashto je sony rekao spring 2006 launch i Killzone realtime ? Jednostavno su morali da skrenu paznju na sebe zbog Microsoftove rushovane konzole. Ne mozesh se poshteno boriti protiv takve politike, to je jednostavno nemoguce, inache bi Microsoft imao velike shanse da totalno ubije Sony. Sa druge strane, Sony je vrlo lako mogao da napravi slichnu konzolu kao X360, i za jeftinije pare i brze, ali oni nisu u tom fazonu, niti su ikada bili. Sony u svemu shto radi gura industriju napred, dok Microsoft zna samo da kopira druge i kupuje tudje tehnologije. Takva firma ne doprinosi ama bash nichemu, i ne treba da postoji, a umesto toga ona je najjacha na planeti, i u konkretnom sluchaju sluzi samo kao kamen na koji ce se Sony spoticati, nishta vishe.

Pogledaj proteklu godinu i neverovatnu kolichinu lazi i svega shto je Microsoft uradio. Mnogo im je lakshe bilo da plate antimarketing protiv Sonija nego da uloze pare u konzolu koja ce da radi i tako se boriti, ali njima je jasno da nemaju nikakve shanse protiv najveceg pionira elektronike na svetu.

Ali eto sve na kraju dolazi na svoje. Tek 8 meseci posle PS3 launcha, ljudima postaje sve
jasnije ko je gde, i shvataju da se Microsoft nece promeniti preko noci, vec ce do kraja ici putem koji su ishli od prvih PC "kompatibilaca".

Poslednja izmena:
M$ je napokon potvrdio ono cega sam se ja bojao sve vreme i sto sam mislio od pocetka, sve konzole sto su prodate su defektne. Znaci ne verujem, ko da sam gledao pasulj ili tako nesto.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno