Šta je novo?

Windows 8

To je Mikrosoftov zvanicnik izjavio u intervjuu kada su ga pitali "zbog cega su zanemareni verni desktop korisnici?". Engadget, bit-tech ili neki slicni sajt ima intervju. Mozda oba...

Pa sto nas onda ucenjuju da moras da kupis win8? Mogli su da za desktope ostave win7, a za laptope da biras 7 i
i 8.

U svakom slucaju, danas ili sutra cu odraditi downgrade na Asus ux32vd. Objasnili su mi kako se to radi. Treba da im posaljes sliku nalepnice win8 pro i racun, onda instaliras w7 pro i ukucas vec iskoriscen oem serial koji naravno nece proci. Onda ih pozoves i objasnis situaciju i oni generisu konfirmacioni code koji ce aktivirati prethodno neuspesnu aktivaciju.

To je Mikrosoftov zvanicnik izjavio u intervjuu kada su ga pitali "zbog cega su zanemareni verni desktop korisnici?". Engadget, bit-tech ili neki slicni sajt ima intervju. Mozda oba...

Mislim da si pogrešno razumeo, neće oni vraćati start meni.

Jel probao neko procureli Blue?

Dvaput sam se "naterivao" da probam osmicu i dvaput mi se zgadio zivot. Sacekacu jos i ovaj Blue da probam i to je to od mene

Jel probao neko procureli Blue?

Dvaput sam se "naterivao" da probam osmicu i dvaput mi se zgadio zivot. Sacekacu jos i ovaj Blue da probam i to je to od mene

Ako ti se nije svidjala Osmica, onda mozes slobodno da preskocis Blue. Tek Windows 9 ce mozda imati nesto drugacije.

Ne mora da ima nesto drugacije ali malo da se prilagode i srede taj ubogi Metro.
Najveci problem mi nije bio sam ui (koristio sam start8) vec admin permission na vecini foldera koji nikako nisam uspeo da resim.

U svakom slucaju Lite verzija verzija koju sam napravin (Wintoolkit) Win7 je daleko brza i elegantnija od osmice.

Za admin permissions koristi Take ownership, ili probudi built-in admina i koristi taj nalog. Ali nece biti povezan sa mrezom tako da nista od sihronizacije naloga izmedju razlicitih racunara.

Probao sve to, nista nije pomoglo. Secam se da sam pre nekih godinu ipo dana zbog neko malware-a morao da koristim Take ownership pa iako sam radio cistu instalaciju osmice nesto je tu ostalo zbrkano.

Vratio se na sedmicu posle i sve sljaka normalno.

ljudi, ja na win 8 imam samo jednu particiju od 105gb na kojoj je windows, imam instalirano skyrim, wow, d3, path of exile, gw2, world of tanks, sve programe koji mi trebaju i imam slobodno 200-300mb. win je mator pola godine, particija je krcata puna i komp radi kao i prvog dana kad je stavljen os. ako je to los os onda sam ja merlin monro. drugi ljudi koji imaju MNOGO jace masine od moje su bili kod mene i sami rekli kako mi komp brze "radi" od njihovih. sta reci? kakvu posluku porati?

Ti kao da te neko osudjuje sto koristis Win8?! Mozda reci da su bili uljudni, da nemaju ssd, da su njubare i da ne znaju ic o sredjivanju sistema i slicno...

ne nego me cudi odjednom gomila ljudi sa gomilom problema za koje ja ne bih ni cuo ni video da nisam ovde procitao. osuli ste paljbu kao da vas je neko uvredio ovim windowsom :D

kakav bre admin permission na folderima? wtf?

Standardni, sihronizovani nalog cak i ako ga prekrstis u admina ima zabranu pisanja po Win i Prog Files folderima. UAC off ne utice na to. To stvara problem u radu odredjenim aplikacijama. Zapravo je problem sto u win8 ni ne mozes iskljuciti uac na lep nacin a standardni nalog (povezan sa hotmailom) ne moze nikako postati admin.

Cudno je da se nisi sretao sa ovim problemom. Mozda je tvoja verzija wina modifikovana ili enterprise (gde verovatno nema ovih problema).

Iskljucivanje UAC u windows 8 nije isto kao ono na win 7,posto je microsoft postavio da uac i ako postavljen na "Never notify me when" i dalje radi u pozadini i ne izbacuje obavestenja.Da bi ga potpuno iskljucili uac u windows 8,neophodno je uci u registry i otici na ovu adresu : 00008.png.Posle iskljucivanja resetujete racunar i imate ponovo kontrolu nad sistemom.

Paznja:Sa potpunim iskljucivanjem UAC na windows 8 ce prestati da rade i metro aplikacije i windows prodavnica!

blue nikad i nije bio zamisljen kao nesto drugo nego revizija 8-ice, ili kako su ga neki nazivali Win9. Sledeci win(posle blue) ce navodno biti naslednik sedmice..
Nisi ti tu nesto dobro razumeo. Blue nije novi ni druga verzija nego SP (malo ozbiljniji nego dosad, ali ipak SP), a Win9 ce biti novi Win, izlazi za neke 2 godine...

Vidim da su u ovom Blue smanjili nenormalno velike tile-ove, i ubacili mogucnost do 4 metro aplikacije odjednom (umesto iskljucivo fullscreen). Izgleda im dopire do mozga, ali jako sporo...

U Blue su kompletno izbacili sve ostatke koda za start button, tako da ništa od alternativa ne radi...

Dakle nisu se opametili

Nisu oni pametni vec odavno ali je tek sada doslo ljudima do glave jer su menjali nesto jako vidljivo. Iako su Windowsi od XP do Win8 poprilicno napredovali kada su performanse u pitanju neke stvari su i ranije upropastili da tako kazem. Vec je yooyo pominjao problem sa multimonitorskim setup-om u sedmici, za sta sam ja tvrdio suprotno... Takodje tu je cuveni Homegroup, koji je nista drugo nego sharing za *****e. Sve je to po defaultu u novijim windowsima, ali dobro je pa su bar zadrzali staro (i provereno) share-ovanje kao opciju. Ima tu jos primera ali sada mi ne pada na pamet, share mi pao na pamet jer se sa njim zezecim ovih dana...

Nisi ti tu nesto dobro razumeo. Blue nije novi ni druga verzija nego SP (malo ozbiljniji nego dosad, ali ipak SP)
revizija, znaci moze biti Win8 SE/SPx isto ti dodje a "neki su ga krstili win9", znaci ne ja, neki...procitaj ponovo sta je napisano :wall:

a Win9 ce biti novi Win
bravo, bravo, posto: "Sledeci win(posle blue)" ne znaci to..uff

Elem evo za one koji nisu procitali :D

This isn't Windows Blue, either, as that is a separate update to Windows 8 that is coming later in the year. This is the true, next-generation OS from Microsoft.
overite sve linkove, spominje se Win9, Win9 phone i jos po nesto.

Standardni, sihronizovani nalog cak i ako ga prekrstis u admina ima zabranu pisanja po Win i Prog Files folderima. UAC off ne utice na to. To stvara problem u radu odredjenim aplikacijama. Zapravo je problem sto u win8 ni ne mozes iskljuciti uac na lep nacin a standardni nalog (povezan sa hotmailom) ne moze nikako postati admin.

Cudno je da se nisi sretao sa ovim problemom. Mozda je tvoja verzija wina modifikovana ili enterprise (gde verovatno nema ovih problema).

Samo daš toj aplikaciji da se pokreće sa admin pravom i tih problema neće biti :)

Po meni to što windows ne dozvoljava programima bez admin prava da rovare po sistemskoj particiji je dobra stvar.

Meni recimo nema previse smisla da je moj user admin, a da moram aplikacije da pokrecem kao admin. :wall:

UAC ima drugi smisao - da sve aplikacije pokreće podrazumevano u user modu, bez prava pristupa sistemskim stvarima i da ti traži elevaciju kad program to zahteva. Mislim da je to dobra ideja...

Znam koji je smisao UACa ali meni to nema smisla. :D

Nazad
Vrh Dno