Šta je novo?

Windows 8

Ne.

Skinuo sam windows 8 iso file i posebno aktivator.Da li postoji program da u iso file od windowsa dodam aktivator,pa da tako narezem butabilan dvd zajedno sa aktivatorom?

Dobijam ovo:
windows cannot be installed to this disk. the selected disk is of the gpt partition style

kad hocu da instaliram Win na jedan laptop.. Da li neko ima resenje za ovo, a da ono ne podrazumeva brisanje celog hd, jer na D particiji ima nesto bitno, sto je sad nemoguce izvuci jer lap nece da digne OS.. ? Hitno.. :)

Za ljude koji imaju hibridne/legacy/AMD+Intel kombinacije grafickih u laptopovima sa instaliranim Windows 8:

AMD je u poslednjim mobility beta drajverima omogucio instaliranje istih, cak i na HP modele, pri cemu se izmedju ostalog ne mora vise ulaziti u BIOS da se upali ili ugasi Switchable graficka, nego se sve moze menjati iz CCC-a.

http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows+8+-+64

Ladno ne postoji vise ni klasican safe mode. Danas sam nesto izbrljavio sa chipset driverima i nije mi funkcionisao USB pod win-om. Pomislih OK, pokrenucu safe mode i srediti to, ali malo sutra. Morao sam da nadjem PS2 misa posto su mi i tastatura i mis USB. Da napomenem da sam probao shift+F8 ali se tu izgleda ulazi tek posto win pokrene chipset driver zbog kog mi inace nije radio USB...

To je verovatno cena brzeg bootovanja osmice od predhodnih windowsa.

Poz

Ladno ne postoji vise ni klasican safe mode. Danas sam nesto izbrljavio sa chipset driverima i nije mi funkcionisao USB pod win-om. Pomislih OK, pokrenucu safe mode i srediti to, ali malo sutra. Morao sam da nadjem PS2 misa posto su mi i tastatura i mis USB. Da napomenem da sam probao shift+F8 ali se tu izgleda ulazi tek posto win pokrene chipset driver zbog kog mi inace nije radio USB...

To je verovatno cena brzeg bootovanja osmice od predhodnih windowsa.

Poz

System Recovery Options pa troubleshoot pa advanced

Dok još lepo radi 8mica treba namestiti u System configuration / Boot / Timeout jedno secundu - dve, neće mnogo da uspori Boot ali će dati vremena za F8.

Dobijam ovo:
windows cannot be installed to this disk. the selected disk is of the gpt partition style

kad hocu da instaliram Win na jedan laptop.. Da li neko ima resenje za ovo, a da ono ne podrazumeva brisanje celog hd, jer na D particiji ima nesto bitno, sto je sad nemoguce izvuci jer lap nece da digne OS.. ? Hitno.. :)

Znam da kasnim sa odgovorom ali nek bar ostali znaju.

Prekljuce kada sam pokusao da instaliram W8 dobio sam istu poruku, a takođe sam imao podatke koje nisam mogao da izvucem i nije dolazilo u obzir da ih izbugim...al da ne duzim, samo x64 verzija podržava instalaciju na gpt partition style. Takođe može se desiti da sam disk ne valja (modifikovan) , tako da je najbolje "kupiti" retail W8 bez ikakvih modifikacija i tad instalacija 100% prolazi.

Uh masinac, hvala druze puno na odgovoru, zlata je vredan iako je valuable info stigao u zadnji cas!

Postoji software koji omogucava instalaciju na klasicnoj Ntfs particiji..... Ja licno sam copy/paste podatke na drugi Hdd pa kada mi je trazio to Gpt da bude particija, odradio sam format i particioniranje celog Hdd-a i tada prolazi bez problema. Ko nema drugi Hdd za back-up, resenje je taj software, googlajte, ne secam se sta bese. Evo i jednostavnog resenja:

Pri instalaciji pritisnite Shift+F10 da bi otvorili command prompt
Kucajte Diskpart (cekajte da se ucita)
DISKPART > select disk 0
DISKPART > clean
DISKPART > convert gpt
DISKPART > exit

Poslednja izmena:
trebalo bi napomenuti i da se pre select disk 0 uradi list disk da se ne bi ocistio pogresan disk :D

Jasta :) U suprotnom, sledi ekskurzija sa Get Data Back i sl hehe...

Kakva je situacija sa gaming-om na Win 8.1, bila su prijavljena ona neka uporenja ?

Posto na sluzbenom lap-u imam 8 update-ovan na 8.1 i sluzi me ok (jesta da vec nesto malo brljavi, ali ne smeta).

Stigao mi upgrade platfrome (cpu,mb,ram) na desktop masini, pa planiram da se ponovim u full-u.

ove novije su iste u odnosu na win7

Ako neko ima terminalserverpatch za vise remote desktop konekcija koji radi na 9200 64bit neka baci na pm ako ga ne mrzi
fala unapred ;)

Nazad
Vrh Dno