Šta je novo?

Windows 8

Tvoj je laptop is commercial klase, na nju se ne odnosi ovo sto sam naveo. A ako je njegov laptop jedan od zahvacenih (a ima ih mnogo) moze on da mu gura kakav hoce drajver, nema vajde. Problem je trebalo da resi apdejt BIOS-a, medjutim ne samo da HP nije hajao da sredi BIOS, nego je nastavio da ladno izbacuje nove modele sa istim problemom.

Ok, verujem da je tako, samo sam hteo da mu ponudim jos neku mogucnost, nisam imao prilike da ceprkam nesto mnogo po drugim HP laptopovima, malo ljudi ih ima u mom okruzenju..

Prvo izvinjavam se ako kršim neko pravilo foruma,a drugo izvinjavam se ako ponavljam već postavljeno pitanje.Dakle imam instaliran windows 8 koji nije legalan,već se radi o piratskoj verziji skinutoj sa "pirate bay"(onaj sa najvise seedera).Prvo što sam uradio po instalaciji je to da sam ugasio windows update(to radim uvek kada koristim window koji nije lincenciran).Do sada sistem mi radi bez ikakvih problema,ali zanima me sledeće.Čitam da će od 19. oktobra biti besplatno na windows store dostupna nadogradnja na windows 8.1.Ja sam do sada bez ikakvih problema skidao aplikacije sa windows store-a,ali zanima me da li ću moci da uradim tu besplatnu nadogradnji na windows 8.1?

Bolje sklanjaj ovaj post dok nije dosao neko i video ovo.. :D

Sta sam pogresno reko ?? :)

Covek u jednom postu spomene najveci piratski sajt, aktivaciju Win za koju ovde imamo izraz KH KH KH i jos nesto slicno tome, sta drugo da mu kazem.. :D

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi da moze, mislim nema razloga da ne bude, jer ako ti normalno radi store, prijavljen si i sve, nema razloga da ne mozes da svuces taj paket za instalaciju, e sad da li ce on traziti posle jos nesto ili ce se samo nadovezati na ovaj vec aktiviran to je pitanje za sad na koje verovatno niko ne zna odg.. Saznacemo uskoro..

Jel izasao update za 8.1 preko store-a ili windows update-a?

Nema preko Windows Update-a, niti ce biti, vec je receno. Izasao je preko Store-a, samo sto neki ne dobijaju obavestenja niti postoji mogucnost. Ja sam na Enterprise N i ne vidi 8.1 update.

Nema preko Windows Update-a, niti ce biti, vec je receno. Izasao je preko Store-a, samo sto neki ne dobijaju obavestenja niti postoji mogucnost. Ja sam na Enterprise N i ne vidi 8.1 update.

Ja ne znam koja je meni verzija, provericu da li ima, pa kad update uradim da uzmem od brata key preko onoga sto je dobio od faxa.
I znam da ima samo preko store-a nego sam samo pomenuo za svaki slucaj.

Sestra je kupila Asusov lap top sa windows 8 i ne svidja joj se bas.
Zanima me da li bi ja mogao da na njega instaliran windows 7 a da key od windows 8 uzmem sebi za pc?
Da li i dalje onda vazi garacija za lap top?
I kako mogu to da uradim i zasto ne :D
Hvala unapred

Backupovanje aktivacije Windows 8 pamti hardware na kojem se nalazila, tako da ne mozes da menjas.

Nema veze, sad sam video da moj faks dobija win 8 :D tacnije studenti mogu da preuzmu za free :))))

Kako da instaliram update 8.1 kad ne mogu na Store da ga pronadjem?

Ja imam gadan problem sa 8.1.
Kad god pokrenem komp iz hibernacije ili ga upalim nakon shutdowna zamrzne se onaj krug koji se obrće pri paljenju (Windows logo je tu). Ništa ne pomaže nego da se isključi napajanje.
Probao sam i clean install isto je. Kad se restartuje onda radi ok. (?!)
Čudno mi je jako jer mi je win 8 radio bez problema. :-\
U pitanju je inače hp6735s laptop.

Neko da pomogne? Vredi li zvati ovu našu tehničku podršku?

clean install, refresh pc, startup repair, ništa ne pomaže...

nešto oko hibernacije te zeza. za početak ugasi hibernaciju i onaj njihov fast boot koji je isto neka hibernacija, da bi mogao normalno da koristiš komp. prilikom restarta se windows sveže podiže, pa zato nemaš problem.

Hvala, u pravu si. Kada se isključi komp bez fast boota isto radi ok.
Ali me malo nervira što ne mogu hibernaciju da koristim, ne znam kako da otkrijem šta je problem. Svašta sam tražio po netu i pokušavao i ništa ne pomaže.

Hibernacija ima svrhu i čim ne radi kako treba, ako je po principu seci uši, krpi du*e, onda nešto ne valja.

Ja imam gadan problem sa 8.1.
Kad god pokrenem komp iz hibernacije ili ga upalim nakon shutdowna zamrzne se onaj krug koji se obrće pri paljenju (Windows logo je tu). Ništa ne pomaže nego da se isključi napajanje.
Probao sam i clean install isto je. Kad se restartuje onda radi ok. (?!)
Čudno mi je jako jer mi je win 8 radio bez problema. :-\
U pitanju je inače hp6735s laptop.

Neko da pomogne? Vredi li zvati ovu našu tehničku podršku?

clean install, refresh pc, startup repair, ništa ne pomaže...
Meni se slicno desava.Nema veze sa hibernacijom,nego ako ga ostavim neko vreme,naravno ugasi mu se ekran,a kad mrdnem misa-upali se.E pa bas kod tog paljenja krana,jednostavno se ne upali.Komp zvrji normalno,cak i ona lampica na monitoru-pozeleni (kad je monitor ugasen ona je zuta).I ne reaguje na misa ili tastaturu.E sad,nije to stalno,mozda mi se dogodilo 2-3 puta od kako sam na 8.1,neke dve i po nedelje.Jedino rucni restart pomaze.Isto tako sam primetio da nece da ide u sleep mod.Iako mi je namesteno da za 10 minuta se ugasi,to se jos nije dogodilo.

Ne znam šta da radim, Microsoft ne daje podršku za Windows preko msdnaa licence.

Nesto mi je bio zabo win i isao sam na refresh, cisto da vidim o cemu se radi i da li funkcionise, odgovor je ``radi`` :) E sad, imam pored windows foldera u C wolder i windows.old posto zauzima poprilicno, smem li da ga obrisem ?

Windows.old slobodno brisi, to su ti fajlovi od starog windows-a.

Nazad
Vrh Dno