Danas instalirao W8 preko starog W7 (kljucna rec,nisam radio potpuni reinstall vec upgradeovao),dosao mi legalni kljuc pod ruke,pa reko da probam...i ne kajem se,"polomio" mi je narodnu verziju Vegasa i Photoshopa al sta sam trazio to sam i dobio.Iskreno,ne znam sto vam fali start dugme kad ja to nikad nisam ni palio sem kad hocu da ugasim komp.Doduse,jes da koristim RocketDock pa mi i ne treba,ali ono...Nije kraj sveta bez njega.Ovaj app sistem mi malo smrdi al navikavam se,kad ubacim tu sve sta treba i izmenim mozda ce i sluziti svrsi.
Neka resenja su malo retardirana,tipa ovaj mini task bar sa strane,gde kad god hocu misem da prebacim na prvi tab u browseru npr. upali ono sto sam prethodno radio.Trazi vise preciznosti jednostavno,nista vise.Iz ovog razloga ocu da se naviknem na keyboard shortcuts pa da takve stvari izbegnem jednostavn

pcije su gazilion puta vise user friendly nego bilo koje Microsoftovo resenje do sad,mahom zbog toga sto je ovo primarno namenjeno tabletima/telefonima,al opet je dobro.Doduse,to ima mracniju stranu,gde su neke stvari nepromenljive u poredjenju sa W7 gde jesu bile.
Ako je nesto dobro,ne treb gaa menjati - slazem se,ali mi je malo tuzno sto je ovo jedini argument kojim ljudi pravdaju svoje nezadovoljstvo ovim OSom.I XP je bio fenomenalan,pa su ipak pokusali nesto sa Vistom,fejlovali zestoko,ali se ispravili posle i izbacili neku kombinaciju prethodna dva i napravili izuzetno dobar OS - W7.
Licno obozavam da probam nove stvari makar bile i ocajne (ne kazem da je ovo slucaj),ali za ljude koji traze dlaku u jajetu i alergicni su na core promene,ovo definitivno nije OS za vas,drzite se proverene sedmice.