Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
$GetCurrent, $SysReset, $Windows.~WS, Drivers, Esd, Icons, MSOCache, OneDriveTemp, PerfLogs, Recovery, Users. Većina je Hidden po defoltu.

$WinREAgent, $SyReset, $GetCurrent, $Windows.~WS, $Windows.~BT to su sve privremeni folderi nakon instalacije i to se ne računa u Windows folder size jer se može obrisati i biće obrisano,
Drivers folder je u C::\Windows\System32 i u C:\Windows\SysWOW64 pa je to uračunato u Windows folder,
MSOCache ne postoji kod mene,
OneDriveTemp posle završene sinhronizacije je 0 bytes,
PerfLogs je 0 bytes kod mene,
Recovery je particija ne folder ???
Jedino Users i Program Files ali oni su van Windows foldera, a ja sam pitao za Windows folder.

To je sve u particiji C: u kojoj je i Windows folder koji je vaška obaška, samo jedan od foldera.
1755938468905.png
Ovo je sam i jedini WINDOWS folder

Prilozi

• 1755938574690.png
    1755938574690.png
    99.6 KB · Pregleda: 14
Recovery folder je 4 KB kod mene. Nije vredno pomena.
Pričamo o sistemskim folderima van C:\Windows koji doprinose zauzeću prostora.
Odgovorio sam ti da se ovi $. ne računaju jer su privremeni.

Pa šta ako su privremeni ako su tu, tu su. Neki se "očiste" sami a neki mogu da se čiste ručno. Posle poslednjeg updejta sam ručno očistio oko 939MB ne računajući download koji je bio oko 3.9GB. i koji je "nestao" kada je apdejt završen posle restarta. Koliko tačno Windows zauzimaju može da se kaže samo posle čiste instalacije bez dodatnih programa. Posle toga jako varira. Neki programi pišu i u samom Windows folderu anisu deo samoog sistema. U to treba uključiti i ostale particije potrebne za sistem

Vrh Dno