Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sledećeg meseca je sledeći patch Tuesday a to je Jul.

To po meni nema smisla. Jer istog trenutka ističe i free upgrade. Treba da bude pušten ranije ako ljudi još čekaju da rade upgrade. Umesto da moraju dvaput da rade.

znaci dvadeset i deveti jul je zadnji rok za apgrejd win7/8/8.1 licenci?

Koliko vidim kodni naziv za tu redstone nadogradnju je 1607,sto znaci i datum objave(16.07). TH2 1511 je izasao u novembru.

Šema imenovanja je prve dve cifre su godina, druge dve mesec.

Novembar 2015 = 1511
Jul 2016 = 1607

Sam dan nije definisan time.
Plus amerikanci pišu mesec pa dan, tako da je po njihovom datum piše 07.16.

Poslednja izmena:
Znaci i dalje lutrija kada ce izaci RS1 zvanicno :D

meni je prosto lakse kad mi stignu ssd-ovi da odjednom sve odradim.

Posto zbog aktivacije win10 moram da se vratim na W7 sta se desava sa programima koje instaliram na W7 a pritom predjem odradim upgrade na W10 , ostaju ili?

Pa nije to račun za struju pa da se čeka poslednji momenat.
Mislim na to ljudi koji i dalje čekaju upgrade, troše prvo vreme na instalaciju TH2 pa posle par dana Redstone. Umesto u jednom cugu, i koliko se sećam TH2 je izašao na patch Tuesday. Tako će i Redstone 99%.

ne vidim sto bi to radio,samo instaliras w7,i odmah nakon prvog izlaska na desktop pokrenes apgrejd,posle apgrejda i prvog izlaska na desktop cekiras aktivaciju i lupis reset,i imas u kompletu nov w10 kao da si ga direkt prvi put instalirao.reset ne utice na aktivaciju,potvrdjeno bezbroj puta.

Imam problem od jutros sa Win10, naime ne znam šta se desilo jer sam bio na poslu ali Win se diže automatski u Safe modu i nikako ne mogu da promenim da se diže u normalnom modu. Ima li ko ideju ili da gazim ovo sedmicom? Zahvaljujem unapred.

Послато са ZP952 уз помоћ Тапатока

win key+R pa ukucas msconfig i pritisnes enter i otvara ti system configuration meni.tu pod boot tabom selektujes tvoj OS i odstikliras Safe boot pod "boot options".

posle mozes da iscekiras svoj win sa dism i sfc komandama u elevated cmd-u.

Imam problem od jutros sa Win10, naime ne znam šta se desilo jer sam bio na poslu ali Win se diže automatski u Safe modu i nikako ne mogu da promenim da se diže u normalnom modu. Ima li ko ideju ili da gazim ovo sedmicom? Zahvaljujem unapred.

Послато са ZP952 уз помоћ Тапатока
system configuration-boot i vidi da li je stikliran safe boot.

Hvala obojici,Umart je bio brži.Rešen problem,bio je čekiran safe mod.

neko ti prcka po kompu,razmisli o zastiti ili o vise naloga.takodje,nije zgoreg svakako da precesljas komp i cekiras instalaciju kao sto gore napisah.

Jeee uspeo :D

Ovo mislim da ne treba da me buni ?
Capture.JPG
u winu pise da je aktivacija prosla :) tj da je aktiviran.

Da se podesetimo sta se sve odvijalo do sada :D

*U toku 2015 uspesno aktivirao WIn 10 posto sam bio insajder , tj i ostao :)

*Kasnije menjao plocu, ista marka Gygabyte i uspesno opet aktivirao win :)

*Skoro opet menjao plocu (ovoga puta druga marka), MS nije hteo da pusti aktivaciju - smorio se...

Poslusao sam savete vas forumase i vratio na ssd-u win 7, uskoro je poskidao one get win 10 programe i uspesno pregazio win 7 sa TH2 :)

Win opet aktivan i nema nikakvih problema :) Hvala svima :)

Skoro godinu dana posle objavljivanja, izgleda da je Win10 blizu izlaska iz beta faze. Jučerašnji update konačno je namestio pločicu za vremensku prognozu u start meniju i ona sada zaista prikazuje prognozu. Godine su prošle pune muka, ali ipak im je uspelo.

S druge strane, primetio sam ranije vrlo čudnu pojavu koje nije bilo u Win7. Imam nekoliko eksternih diskova. Ako su priključeni tokom podizanja sistema, mogu naravno odmah da im pristupam. Ako prođe neko vreme, oni se sami gase i onda kod novog pristupa moram da sačekam da se zavrte. Normalno. Međutim, na Win10 se dešava nešto jako čudno. Naime, ako po podizanju sitema odmah otvorim Windows Explorer, dok su diskovi još aktivni, onda se nadalje sistem ponaša kako sam opisao. Interne diskove čita odmah, za ekterne čekam, ali tek ako kliknem da hoću nešto sa njih. Ali. Ako Windows Explorer, po prvi put, otvorim tek kada su se ektesrni diskovi već pogasili (posle uključivanja kompjutera), onda mi ne prikaže ni interne diskove, nego samo "Working on it", sve dok ne uspe da pročita i sve eksterne diskove!? Potpuno van pameti. Svako sledeće pokretanje Windows Explorer-a radi normalno, odnosno prikaže lepo sve diskove odmah, bez obzira na to da li su eksterni diskovi aktivni ili ne (ako kliknem na neki od njih, tek onda čekam da se zavrti).

Postoji i nešto što su pokvarili nedavno. U početku, čim bi našao da postoji novi update, Power opcije su se menjale u "Update and... (shut down)". Za ovaj poslednji update sam slučajno primetio belu ikonicu pored sata (system tray) i znao da me čeka update, ali prilikom gašenja Power ocija je i dalje ispisivala samo "Shut down". Deo update procesa je ipak završen pre gašenja, ali očigledno nešto mnogo frljaju i dalje.

solidna je i stardock start10...

Posle jucerasnjeg updejta i dalje nemam ovu mogucnost.

Koja je popularna aplikacija sa kojom bi mogao da custom-zujem win10?

Ja koristim StartIsBack i AeroGlass bez greske radi.

Ako nije u pitanju insajder verzija kod tebe ,ni kod mene na regularnom winu i uz zadnji update nema dark opcije za temu...

Hvala na gore spomenuti savetima cheers

2016-06-18_0022.png

Vrh Dno