Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nudi mi 23H2 win 11, mozda je bolje da sam skinem zadnji build 25H2 pa da odradim apgrejd? Ili da idem redom..?

@terzazak A igrama? mislim konkretno koje nisu origigi

Znam da je bolje cist instal ali nema sanse da radim sve nanovo, pola sam i zaboravio gde, kako i sta sam podesavao, ma zaboravio sam i koje sam app sve instalirao.:p
Kad se resim idem jedno po jedno samo da mi ne dira ovo sto imam.. :D Mada tu je Macrium za svaki slucaj.
Hvala vam na odgovorima i izvinjavam se ako sam vam malo dosadio sa pitanjima..

Mislio sam ovako

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    250.6 KB · Pregleda: 55
Ako odradim apgrejd na win 11 da li mi ostaje AV Bitdefender koji sad koristim ili ga brise nova instalacija? Ne bih da mi pregazi Bitdefender jer nemam aktivacioni link za njega.
Vazi i za druge app koje koristim, razumem da moram neka doterivanja da odradim ali valjda ne moram da ih ponovo instaliram?
Navike su cudo, pogotovo kod nas matorih. Odavno nisam radio instalaciju win-a..pa se zaboravilo.😌
Verovatno neće hteti da apgrejduje dok je Bitdefendar aktivan, ostali programi ako ne diraju us sistem nisu problem. Ovo može da bude kontraverzno ali šta će ti Bitdefnder pored živog Windoes Defendera?
Pa apdejtuj na 25H2, šta čekaš ? Pošto mu je istekao suport u istoj si situaciji kao i sa W10.

Pa ako je bolji win11 defender u odnosu na 10-ku videcu.,
Ne znam ni sam, koristim BD vec dosta godina pa sam se naviko. Probacu sa disejblovanim BD pa da vidim sta ce biti.
U svakom slucaju ide vreme za 11-cu, sad kad pocnu kise..

Zašto se opterećujete i mučite sa time, zašto ne koristite WSUS Offline Update Fork 12.6.1?
Kad kažem opterećujete - koja je poenta da instalirate update čim se pojavi?
Znam da je bolje cist instal ali nema sanse da radim sve nanovo, pola sam i zaboravio gde, kako i sta sam podesavao, ma zaboravio sam i koje sam app sve instalirao.:p
Kad se resim idem jedno po jedno samo da mi ne dira ovo sto imam.. :D Mada tu je Macrium za svaki slucaj.
Hvala vam na odgovorima i izvinjavam se ako sam vam malo dosadio sa pitanjima..
Napravi instalacionu skriptu za programe na ninite.com ili počni da koristiš chocolatey - napraviš komandu koju pokrećeš iz terminala.

Pa ako je bolji win11 defender u odnosu na 10-ku videcu.,
Ne znam ni sam, koristim BD vec dosta godina pa sam se naviko. Probacu sa disejblovanim BD pa da vidim sta ce biti.
U svakom slucaju ide vreme za 11-cu, sad kad pocnu kise..
Gori sigurno nije a Defender je prerastao u pun Security system. Ažurira potpise po nekoliko puta dnevno.

Pa apdejtuj na 25H2, šta čekaš ? Pošto mu je istekao suport u istoj si situaciji kao i sa W10.
Zašto se opterećujete i mučite sa time, zašto ne koristite WSUS Offline Update Fork 12.6.1?
Kad kažem opterećujete - koja je poenta da instalirate update čim se pojavi?

Zato sto sam jos uvek na win 10, a apgrejd na 11-cu ce sigurno svasta-nesto da promeni i doda. Nadam se da nece i da obrise.
I zato gledam da sto bezbolnije predjem, da se ne zahebavam sa podesavanjima i doterivanjem naknadno.

Nekada sam radio backup OS-a kao na prvoj slici,sada Macrium vidi ovako.
Da li treba da se uradi backup svih 4 particija ili samo 3 i 4?
1000029575.png

Treba, mada lose se vidi na slici (mutna), ne znam sta ti ta 2-ga "unformatted" od 16mb. Pise da je primarna pa ne smeta da ostane na spisku.
Kod mene su dve no name (fat32 i ntfs) i sistemska.
sshot-2025-10-18-[1].jpg

Nazad
Vrh Dno