Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Baš ste početnici kaki kineski.
2024-12-29 12_29_56-.png

Ako napravim neku skriptu da mi se izvršava kroz CMD (.bat fajl), kako da napravim da se ista poziva sa F tasterima, recimo sa F6?

Imam par starijih mašina, tipa HP USDT 8200 i 8300 sa i3 i i5 procesorima, 8GB rama, ssd-ovi,
Kontam da bi Win11 bio previše ali koji Win10 staviti a da je minimalno opterećen junkwareom (nepotrebnim stvarima)?

Thanks.

Kako podesiti da COM port bude uvjek isto za neki USB uređaj?
Zna Windows ponekad da ga šeta.

Epson printeri imaju svoj softver koji može da mapira port. Postoji li neko univerlzano rješenje na Windows?

Primetio sam da mi screensaver nekad radi nekad ne (namesten na 3 min), nikad nisam ni primecivao ovo dok ne uzeh oled monitor pa kao da ga sacuvam malo. Jel postoji neka caka da se sredi da radi?

Sta ce ti to, namesti da ti se monitor gasi ako nisi tu posle 5 minuta ili koliko zelis i cao. Kakav screensaver...

Reko da ga ne akam tako cesto ono pali gasi al ok, kako ti kazes :D

A jel imamo negde instrukcija kako da se skinu LTSC ili Smokie verzije?
Imao sa programčić koji je u suštini bio link ka svim verzijana na mikrosoftovim serverima ali taj više ne redi
kao ni jedan link u drugom postu ove teme!

Ih bre, pa napisah da hostova ima koliko hoćeš, netaknuti original ISO, može i direktno sa M$ sajta. Guglanje ti u par minuta nađe sve što treba.
A ako insistiraš na "određenim" izdanjima, instrukcije uvek možeš dobiti preko PP-a :)

Da li moze da se pokrene Adobe premier pro 2025 na Windows 10 Enterprise IoT LTSC.
Kada ga pokrenem, krene da se pokrene i samo se ugasi.
Moze li da radi na ovom OS-u?

Da li moze da se pokrene Adobe premier pro 2025 na Windows 10 Enterprise IoT LTSC.
Kada ga pokrenem, krene da se pokrene i samo se ugasi.
Moze li da radi na ovom OS-u?

Sudeći po svemu, verovatno ne. Misli se na 21H2 oznaku.

Windows 10 Enterprise IoT LTSC 21H2 se može podići na 22H2 sa enablement package, ali ostaje pitanje, da li će takva konfiguracija biti podržana posle oktobra ove godine za windows update.

Mislim da će moći ručno update sa Catalog Update za 21H2 IoT LTSC.

Ako update nije bitan, onda nema brige oko oktobra. Dakle, treba samo enablemant package da bi se dobio 22H2 i eventualno pokrenuo adobe.

Da pitam Vas koji koristite ltsc iot ili obican, ako ste stalno na netu, sta koristite od AV ili se oslanjate samo na defender?

Samo defender, i privatno i poslovno. AdBloker pod obavezno i mozak.

OS štitim firewall -om a fajlove proveravam na VirusTotal.
Browser-e mi štiti AdNauseum.

Da pitam Vas koji koristite ltsc iot ili obican
Ltsc od 2015. kad se još zvao ltsb. Isprobano na maloj gomili mašina tokom deset godina, uvek se pokazalo da je bolje optimizovana i manje nafilovana bloatwareom od redovne verzije. A i nešto manje špijunira korisnika.
Kome treba microsoft store to se lako doda.

Nazad
Vrh Dno