Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Meni je skinuo ali nije instalirao...

Presao na home verziju i dalje ne moze aktivacija da prodje, ne znam sta da radim..

probaj da popravis instalaciju sa sfc/ scannow i dism komandama u elevated cmd-u.

Nece nikako da aktivira w10 sa novom plojkom, ne znam sta vise da radim, i home verziju probao i ne vredi.
Ne znam da li da ostane na TH2 ili da mu instaliram insajder i da se molim da ga aktivira :trust:
Nebih neki krek da mu instaliram za aktivaciju, ako sam do sadaa imao aktiivranu verziju i radilo je sve ok.

nema,to su ti tri opcije - da platis/kupis neku licencu,da reinstaliras sistem i probas onu caku sa apgrejdom ili da krekujes.

Nece nikako da aktivira w10 sa novom plojkom, ne znam sta vise da radim, i home verziju probao i ne vredi.
Ne znam da li da ostane na TH2 ili da mu instaliram insajder i da se molim da ga aktivira
Nebih neki krek da mu instaliram za aktivaciju, ako sam do sadaa imao aktiivranu verziju i radilo je sve ok.

Nista mi nije jasno,pises nova ploca a onda posle par recenica pises da je bila aktivirana i da je radila...?

Ako besplatan upgrade još uvek važi instaliraj Windows 7, aktiviraj pa nadogradi na Windows 10. Mislim da je tako najlakše.

Pa bio je aktiviran win na vec zamenjenoj ploci, pa sam opet menjao plocu i nije proslo...sa Giga na ASRock i nece da mrdne aktivacija, neke greske izbacuje To Be Filled By OEM i smaracina Windows is not activated watermark..

A ako ja nemam W7 legalan ? :D

nema veze,to je exploit koji,bar koliko ja znam,je jos uvek aktuelan.mozes tu sedmicu da pregazis i zadnjim insajder buildom,nebitno je.da imas licencu,mogao bi i tokom instalacije desetke da ubacis kljuc od sedmice,proslo bi.takodje,posle uspesnog apgrejda mozes komotno i full reset iz desetke da odradis,ostala bi aktivacija.

build na mom win10 pro je 10586.318, vidim da ima sledeci 10586.338 koji je izasao 2.VI. Jel to imam neki problem kada nece automatski da se vise azurira?

Nemaš nikakav problem. 338 je jedna od insajder verzija. Tačnije, to je aktuelna verzija za Release Preview kanal. 14361 je aktuelna insajder verzija za Fast kanal. Ne znam koja verzija je na Slow. Možda danas izađe neki update za nas regularne korisnike.

Sent from mTalk

lepo na dve konfe radi 14361 build,malo su notifikacije preagresivne za moj ukus,ali nije strasno.

Nemaš nikakav problem. 338 je jedna od insajder verzija. Tačnije, to je aktuelna verzija za Release Preview kanal. 14361 je aktuelna insajder verzija za Fast kanal. Ne znam koja verzija je na Slow. Možda danas izađe neki update za nas regularne korisnike.

Sent from mTalk

Danas u 19h izlazi .446 build.

446? Ja malo kasnim sa vestima. Zadnja verzija za koju sam čuo da interno testiraju je bila 418. Baš me zanima šta su toliko ispravljali pošto je baš poveća razlika u brojevima naspram aktuelne 318.

Juce mi se desio cudan problem, sve na ekranu se zaledilo, ama bas sve ukoceno, slika , mis, tastatura ama bas nista ne reaguje...opalio restart i sve ok.
CPU je sa 1.4 podesen na 1.3v da nije zbog toga? mada prosao sam dosta sintetike i nije bilo frke...drajveri su sveze instalirani.
Da nije neko podesavanje u uefi? neka ideja ? hvala

Juce mi se desio cudan problem, sve na ekranu se zaledilo, ama bas sve ukoceno, slika , mis, tastatura ama bas nista ne reaguje...opalio restart i sve ok.
CPU je sa 1.4 podesen na 1.3v da nije zbog toga? mada prosao sam dosta sintetike i nije bilo frke...drajveri su sveze instalirani.
Da nije neko podesavanje u uefi? neka ideja ? hvala

Jesi li instalirao 10586 verziju?

Da to se upravo desava na TH2 na toj poslednjoj verziji.

Kad god menjaš nešto tako, prvo testiraj da nije do toga. Vrati BIOS na default.

da,sigurno je pre do win-a nego do nategnutog kloka koji je testiran ovlas sintetikom.

Instalirah na laptop Windows Enterprise N 2015 LTSB i u poređenju sa klasičnom Desetkom imam daleko više kontrole nad računarom. Jest da sam dosta stvari morao namještati kroz gpedit.msc, ali se isplatilo. Fluidniji je od 8.1, a za stabilnost ćemo još vidjeti. Možda ga i stavim na desktop ako budem imao vremena u julu.

da,sigurno je pre do win-a nego do nategnutog kloka koji je testiran ovlas sintetikom.
Zasto? 1.3 v na stock 3.2 radi lepo, sve prolazi gde god da sam testirao full load i po sat vremena i zabode tako dok npr citam neki tekst na netu ili juce dok sam gledao slike... To mi je malo cudno.

Kako je čudno? To upravo pravi probleme često posle dužeg korišćenja. A na prvi pogled prolazi testove.

Vrati stock voltažu.

Ok ;-) ali greje koji stepen vise :p

Zar nije redstone planiran za jul? ili mislis na Release Preview ring?

Nazad
Vrh Dno