Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

da ali vidis da mi pise windows is not activated, jel to neki bug ili mu treba vremena da "ucita" ? takodje, skinuo je novi insajder build ali ne nudi opciju install, niti ista radi po tom pitanju, a na ssd-u vidim tacno fale gigabajti... :trust:
Sta znam bolje da sam menjao product key na prosloj ploci pa da sam ga ovde samo ukucao... ili i to nebi pomoglo!?
Resice se to samo za dan-dva, tako je bilo i kod mene kada sam menjao plocu.

:) cool, zabrinuo se posto mi prosli x kada sam menjao plocu to odradio bukvalno za par sati :)

Instalirane naravno.

meni je lol od pre 6 godina na d:\riot games\ i koliko god sistema izmenjao, uvek je bio tu, i uvek je radio bez reinstalacije <3

Steam i sve igre sa steam-a na drugoj particiji, pri reinstalaciji sistema, pri prvom pokretanju steam izbaci grešku, pokreneš ponovo i voila :)

Kako ste vi lenji ljudi :D ja sam zbog performansi ssd-a drzao uvek igre na njemu (doduse to su 2 ili 3 igre max) i svaki x kada radim sistem ja Jovo nanovo, dok nisam izvalio da Steam ima backup and restore :) pa lepo backup na HDD pa kad zatreba lako ode na C - u Steam folderu :)

Kako ste vi lenji ljudi :D ja sam zbog performansi ssd-a drzao uvek igre na njemu (doduse to su 2 ili 3 igre max) i svaki x kada radim sistem ja Jovo nanovo, dok nisam izvalio da Steam ima backup and restore :) pa lepo backup na HDD pa kad zatreba lako ode na C - u Steam folderu :)
Pa radi se i o veličini diska, SSD ili HDD sve jedno. Kada budemo imali 1TB+ SSD onda će deljenje ponovo biti aktuelno.

ati 7770 1GB ddr5
izbriso sam sa ddu u safe mode-u pa instalirao zadnje. to je ok sada, samo me start j.ebe, vidi sliku na šta liči:

Prilozi

• 000020.jpg
    000020.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 122
Kako ste vi lenji ljudi :D

Nije to lenjost, to je praktičnost i ušteda vremena kojeg nema baš na pretek za gubljenje na reinstalacije. Imam 250GB-a SSD sa 3 particije, jedna Win, jedna Linux i jedna za igre. Poenta SSD-a je da se koristi, ne da se čuva.

ati 7770 1GB ddr5
izbriso sam sa ddu u safe mode-u pa instalirao zadnje. to je ok sada, samo me start j.ebe, vidi sliku na šta liči:
Davno je bio taj problem, koje drajvere si instalirao?
Nisu nesto dobro legli ili drajveri ili crimson.
Crimson Edition 16.6.1 Hotfix su ti zadnji...

Ma kapiram ja vas savrseno ali ja licno da delim ssd od 60GB je blago receno nebuloza :) cak ni onaj od 120 nebih delio.
Kapiram da dosta ljudi ima u lapu ili pc-u 1 veci ssd, pa zato ta potreba da se podeli - organizuje.
Ja vec godinama koristim ssd + hdd , jednostavno tako mi je najbolje , sistem na ssd a za storage je hdd.

Steam i sve igre sa steam-a na drugoj particiji, pri reinstalaciji sistema, pri prvom pokretanju steam izbaci grešku, pokreneš ponovo i voila :)
Тако може и гомила програма да ради али то одувек избегавам. Систем сам ионако инсталирао једнократно, обично када се појави неки нови windows и трајао би до следећег. Са линухима је друга прича па није за поређење.

Da imam ssd od 240gb ili veci podijelio bi i ja, ovako 120 nije za to

Sent from my Z5

Delim ssd jer mi se može :) šalim se naravno, tako organizujem sebi stvari i nebitno je skroz, vi se vezali podele ssda a mene komp ebava, nego jer ima neko rešenje za moj problem ne gašenja računara

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

ti si do sad i najrealniji.sem organizacije (taj jedan folder vise je ogroman problem u snalazenju) i igre (mada,ko toliko cesto menja sistem trebao bi valjda da ima bekap od svega,ali okej) ne cusmo realan razlog.

Mnogo mi je praktičnije da to držim na jednom odvojenom mestu, odnosno particiji nego da dupliram iliti pravim backup video igara. Poenta posebne particije mi je upravo u neplaniranoj zameni sistema, ne čestoj.

Resice se to samo za dan-dva, tako je bilo i kod mene kada sam menjao plocu.

FTW

Capture.JPG
Sta je ovo, sada vise i nema ono filled by OEM - niti W10 PC accounta u listi. da probam clean install TH2 ili poslednji insajder? mozda onda provuce aktivaciju?

pocele su glavobolje XD

Poslednja izmena:
mene zeza skener canon lide 120. wia servis sam podesio na automatic start ali on se ne startuje po ponovnom pokretanju računara, već samo trenutno...skener je neupotrebljiv dok ne pokrenem ovaj servis. pomoć?

Prilozi

• 000021.jpg
    000021.jpg
    142.5 KB · Pregleda: 108
nemam "edit" opciju...

rešeno (pogledati sliku) :wave: jeeeej :p

Prilozi

• 000022.jpg
    000022.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 150
Cime bi mogao da ubacim u W10 neku crnu temu? Nasao sam na netu da se edituje registry pa se kao dobiju pojedine stvari crno ali nije nesto kako treba. Pa me zanima neka aplikacija popularna za ove stvari.

Rusi na buildu 14361 postoji opcija da se ukljuci dark tema:

black.PNG

Ne znam jel ima na 10586 , ako nema sacekaj final redstone krajem jula.

Pozdrav,moze jedno pitanje,da li neko zna zasto igrica world of tanks kresuje na win 10 redstone insider previewer ,a na obicnom win 10 pro radio odlicno?
Hvala

Drugari u nedoumici sam dal' da prelazim na win 10, trenutno imam win 7 Ultimate i manje vise sve mi radi ok, nikad' nisam imao problema, al reko ajd da budem i ja "trendy" pa da ga sibnem:) Dal' preporucujete neki odredjeni, vidim na torentima su najpopularniji windowsi od "Team OS" i "Mafia" "gen 2", preporuka neka?

Poslednja izmena:
k1z4 sacekaj kraj jula da se ne cimas sad da instaliras pa ponovo krajem jula.

čekajte, jel će besplatan upgrade sa win 7 i 8(.1) biti i posle jula? to je onda super. planiram da uzmem laptop a i da menjam ovaj moj trenutni po izlasku zen procesora. ili bar insajderska verzija, besplatna za sve jel? mada možda i to nije toliko bitno, jer su i kms lekići efikasni

koliko ja znam,nema posle apgrejda,ni sa insajder verzijama.

Vrh Dno