Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

@poolmaker - pojedinci imaju parareligizni stav o linijama koda i nema tu diskusije. Oni vide sebe kao "branioce vere" i tu svaka objektivnost pada u vodu.

Ima ovde ljudi koji pisu o manam ali i o pozitivnim stranama.
Da li sam nekada "napadao" te ljude? neka sami kazu.

vidim da se i vama dvojici bas kocnice i ne rade.

odlican predlog za insajder temu,imate vec hejt temu,valjda svane dan kad se sme uci i u ovu...

vidim da se i vama dvojici bas kocnice i ne rade.

odlican predlog za insajder temu,imate vec hejt temu,valjda svane dan kad se sme uci i u ovu...
Ti to ozbiljno?
Izvini ali meni smeta kada u stotinama stranica jedne teme polovina komentara potiču od iste osobe.
To je klasično botovonje/fanbojizam i spamovanje teme.

Ne pričam o tome da Vuk pomaže ljudima, pomaže naravno, već sam napisao da cenim to.
Pričam o tome da u hiljadu od ukupno dve hiljade svojih komentara u temi nemilice spamuje temu i čini joj više štete nego svi dežurni hejteri windowsa 10.

Insider tema je dobra ideja.
Windows "hate" tema kao takva ne postoji, i ne treba da postoji.
Otvorio ju je čovek da iz svog ugla ispuca svoje nezadovoljstvo sa windowsom 10.
Niti je zvanična hate 10 tema niti tako nešto treba da postoji.

Poslednja izmena:
Molio bi iskusnije članove za odgovor.
Pošto mi ništa nije jasno, naime pre nekoliko dana izašao je novi OS Windows 10, Version 1511 (Updated Feb 2016), znači da svako 3 do 4 meseca imamo novi OS tj. novi Windows 10. Pre nije bilo tako, novi OS tj novi windowsi su "izlazili u razmaku od makar par godina".
Zašto je sada ovako (svakih nekoliko meseci novi OS?
U čemu je razlika ovog novog Windowsa Version 1511 (Updated Feb 2016) iz marta 2016 i onog Windowsa Version 1511 iz novembra 2015?
Zašto to nisu mogli rešiti jednostavno update-om?
Da li sada da radim upgrade ili da skidam nanovo pa clean install...?
Do kada će da traje ovo MS "tumaranje" sa novim OS svakih par meseci?
Hvala.

Ja bih zamolio Admina da sve postove koji se ne ticu ove teme prebaci u neku drugu temu.....nazovite je "O ponasanju na forumu" ili kako god vec zelite, a ova tema neka ostane za diskusiju o Win10 i svemu sto je vezano za ovaj OS.
Ipak, vecina nas ovde dolazi da procita nesto o novom windowsu i uglavnom nas ne interesuju vasa licna, a ni uopstena, prepucavanja.
Dakle, ne smeta meni sto se vi ne podnosite, samo idite to radite na nekom drugom mestu (temi).

Hvala na razumevanju.

@Ralex
Windows 10 je poslednja verzija windowsa (dakle neće biti windowsa 11).
Novi buildovi/kumulativni apdejti izlaze svakih par meseci, takva su nova pravila igre.
Microsoft has released KB 3124262, the latest Cumulative Update for Windows 10 version 1511.
Microsoft says:
"This update includes improvements to enhance the functionality of Windows 10 Version 1511."

@Srle22
Tu primedbu treba adresirati na one koji su najzaslužniji za stanje u temi kakvo jeste.

Ti to ozbiljno?
Izvini ali meni smeta kada u stotinama stranica jedne teme polovina komentara potiču od iste osobe.

i tvoje resenje problema je javno kukanje na istog,pa ja kukam sto ti kukas,onda ti kukas sto ja kukam da ti kukas i sve tako u krug dok onaj sa najdebljim zivcima ne pobedi ili moderacija reaguje.reportuj nadleznima,privatno lepo zamoli coveka i sibaj dalje,otuzno je i citati na kraju davanje licnih sudova o nekome po javnom forumu,nismo deca.

dal' je zvanicna forumska tema ili ne,"hejt",tema za nezadovoljne,razocarane,prevarene itd je tu,otvori se entuzijast/insajder tema a ovo ostane za krupnije apdejte,probleme i neku normalnu spiku.daj se uozbiljimo malo,ovo postaje suludo.

i tvoje resenje problema je javno kukanje na istog,pa ja kukam sto ti kukas,onda ti kukas sto ja kukam da ti kukas i sve tako u krug dok onaj sa najdebljim zivcima ne pobedi ili moderacija reaguje.reportuj nadleznima,privatno lepo zamoli coveka i sibaj dalje,otuzno je i citati na kraju davanje licnih sudova o nekome po javnom forumu,nismo deca.

dal' je zvanicna forumska tema ili ne,"hejt",tema za nezadovoljne,razocarane,prevarene itd je tu,otvori se entuzijast/insajder tema a ovo ostane za krupnije apdejte,probleme i neku normalnu spiku.daj se uozbiljimo malo,ovo postaje suludo.

+1

Nije windows 10 izasao kao kompletan OS, izasao je kao upgrede na neki od postijecih.
Za sad nema naznaka da ce izaci kao takav, ovaj postojeci moze se instalirati kao clean install.
Svaki novi build dolazi sa nekom zakrpom i unapredjen, nekom novom funkcijom.
Zamisljen je kao sistem koji ce stalno biti nadogradjivan.

@umart
Slažem se da je suluda situacija.
Ne može se članovima koji imaju problem ove ili one vrste govoriti da je problem do njih ili njihovih računara.
I ne može se bahato ih upućivati na kurs korišćenja windowsa.

Ne mogu se ignorisati problemi i proglašavati za nepostojeće.
To važi za sve verzije windowsa, oduvek i zanavek je problema bilo i biće ih sa svim verzija windowsa.
Sa windowsom 10 kao windowsom koji je zamišljen kao windows koji stalno "mutira", to jest značajno se menja sa updateima gornje navedeno važi još više.

Problema ima i uvek će ih biti, nekada je sam windows uzrok a ne korisnici ili njihova konfiguracija.
Samo što je ta činjenica neprihvatljiva nekima.

p.s.
Otvoriti temu za probleme sa windowsom 10?
To je tvoj predlog?
Svaka windows tema služi za diskusiju, novosti i pomoć članovima sa ovim ili onim problemom sa dotičnom verzijom windowsa.
Ne pravi se posebna tema za probleme sa windowsom 7/8.1/XP pa nije potrebna ni posebna tema za probleme sa windowsom 10.

Poslednja izmena:
Prestani vise da postavljas problem kako tebi odgovara.
Opet nije bio problem u pitanju nego..."vratio se na win 7 i sve leti".
Ja sam taj isti windows "vratio" na win 10...da bi zbog toga bio napadnut.
Niko se nije bunio kada je onako uspesno vracen na win7?

Ovde na windows 10 temi se otvoreno sugerise resavanje svih problema
vracanjem na win7? i to o strane coveka koji ga ne koristi?
Kada odreagujem na takve stvari onda sam ostrasceni bot?

Poslednja izmena:
Ti i dalje ne kapiras o cemu ti se govori!
Ti permanentno zamenjujes teze.
Nije problem Win10, niti ti kao licnost sa imenom i prezimenom.
Problem je tvoje apologetsko, fanbojevsko, parareligizno pisanje i licni odnos prema jednom OS-u, koji se provlaci kroz milion strana ove teme. Takav stav te cini neojbektivnim, pristrasnim i tvoji postovi cesto vredjaju inteligenciju ljudi koji racunar koriste za ista pametno, a nisu na W10 iz milijardu razloga.
Jel' to sad jasnije tebi i tebi slicnima, ili treba da detaljnije objasnjavam!?

...ajde malo setite se kako je radio WIN 7 pre SP1?....

Sjecam se da je radio kako i danas radi. Kakav SP1 nista tu osjetio nisam, sem mozda neki neosjetni security patchevi.
Ako on ne valja u startu, nece ni posle.[emoji62]

Jos samo da krenu kao Cyanogenmod sa nightly-ima.[emoji23]

Poslednja izmena:
Problem je tvoje apologetsko, fanbojevsko, parareligizno pisanje i licni odnos prema jednom OS-u, koji se provlaci kroz milion strana ove teme. Takav stav te cini neojbektivnim, pristrasnim i tvoji postovi cesto vredjaju inteligenciju ljudi koji racunar koriste za ista pametno, a nisu na W10 iz milijardu razloga.

Pogledaj sta je naslov teme za pocetak, posto vidim da citas samo sto ti odgovara.
Sta se ovde koga ticu ljudi koji nisu na win 10 i njihovih milijardu razloga?
Cemu tvoje gubljenje vremena u ovoj temi...samo se pitam...

E da upravo to radite, sve bagove i greske koji ima vas komp pripisujete win 10...
Ista stvar kod mene, sve odlicno radi i ja to pripisujem win 10.:D

:trust:

@Ralex
Windows 10 je poslednja verzija windowsa (dakle neće biti windowsa 11).
Novi buildovi/kumulativni apdejti izlaze svakih par meseci, takva su nova pravila igre.

Poolmaker-u hvala na odgovoru. Vuk40 takođe hvala na odgovoru. Sada su mi stvari jasnije. Molio bi za još jedno pitanje ako možda znate, da li će ova nova verzija (build) Windows 10, Version 1511 (Updated Feb 2016) izaći i kao VL VLSC, kao što je bio slučaj i sa Windows 10, Version 1511 od novembra 2015 koji ima i VL (VLSC) verziju. i ako hoće, kada? Hvala još jednom.

nov problem: desni klik na start dugme pa kad hoću bilo šta da otvorim on me "iskulira". dakle neće ništa da otvori. mogu preko search da ukucam control panel recimo pošto koristim stari cp i onda je ok. ne radi varijanta sa desnim klikom. i još jedan bag verovatno povezan sa ovim: pdf za acrobat reader xi ne otvara iz total commandera (isto kao da ništa nisam pritisnuo) a iz file explorera hoće. wtf

inače ove gluposti se događaju nakon podešavanja i instalacije programa za digitalni potpis sa sajta mupa.

Znaci Vuk,tvrdis da lazem?

U pravu je Marty,malo preterujes pa ne vidis tj neces da razumes kompletan post,gde je moj klinja trazio vracanje na stari Win a ne ja,te ni posle 2 sata nisam mogao da ga osposobim za normalan rad.
Lepo sam napisao da ne znam sta je problem i da sumnjam na neki update,do sada se nije zalio na komp i da sam pokusao sve standardne ispravke i nista,da ga licno ne koristim,kao ni Win 7 btw (osim kad cepam igre na drugom kompu),pisem sa linuxa i nisam fanboy niti pljuvac ni jednog tabora,svaki ima svoje prednosti i mane,sto ne treba normalnom coveku objasnjavati... kada me bude neki od tabora debelo placao,onda cu biti fanboy,ovako se to granici sa.... ali to je moj stav...

Nadam se da je sada dovoljno jasan post mada ne vredi ni ovako,znam...

Darkodar: po tebi ispada da treba uloziti 7k dinara tj SSD je must have da bi fluidno radio neki OS? Da ne bude zabune,SSD je svakako super stvar ali sam i na SSD-u primetio mnogo vise rada u Win 10 (dok sam bio u insider programu i kada je izasao RTM) nego sa ostalim OS-ima... nije mi jasno sta ima toliko da drlja HDD na jacoj konfi sa 8GB rama...

Mislim da je vec dostupan...vidim ima okacenih.

Jedno možda glupo pitanje. Postoji mogućnost da u skorije vreme promenim sve osim hdd i grafičke,to automatski znači da nema šanse da imam aktivirani win kao sada i ako sam prešao sa narodne verzije win7,jel to može opet ili ne?

Evo uzeh da uradim win 10 clean install i interesuje me da li da formatiram ssd na GPT ili da ga ostavim na MBR? Interesuje me jer mi je HDD od 500gb na MBR pa da ne dodje do nekog konflikta.

Jedno možda glupo pitanje. Postoji mogućnost da u skorije vreme promenim sve osim hdd i grafičke,to automatski znači da nema šanse da imam aktivirani win kao sada i ako sam prešao sa narodne verzije win7,jel to može opet ili ne?
Mogu da kazem kao insider da je meni proslo menjanje ploce.
Prvi put nije, vratio staru...ponovo aktiviran, zatim opet novu i ovaj put proslo.
Ako uspes da nadjes od spama, kacio sam ceo postupak posle 1000 srane mislim.

Poslednja izmena:
zadnje vreme obavezno brejkuje.mozda da probas sa potpunim resetom win-a,ali ti se manje vise onda i ne isplati akcija,bolje opet odraditi win7 pa gazenje 10tkom.

ma da kreneš od win 3.11 za svaki slučaj ...

jel vi mislite da će OEM proizvođači sad da instaliraju prvo w7, pa onda da ga gaze desetkom ?

dajte vremena da se win10 ispegla i da ga ljudski srede do upotrebljivog stanja (6 meseci bi trebalo da bude dosta)
za sad je ovo teška beta , sa nesagledivim i potpuno nepredvidivim ponašanjem.

Evo uzeh da uradim win 10 clean install i interesuje me da li da formatiram ssd na GPT ili da ga ostavim na MBR? Interesuje me jer mi je HDD od 500gb na MBR pa da ne dodje do nekog konflikta.

Meni nije prošlo...nakon par dana tražio je aktivaciju.Do duše ja sam prešao sa AMD-a na Intel pa je moožda do toga...

ma da kreneš od win 3.11 za svaki slučaj ...

jel vi mislite da će OEM proizvođači sad da instaliraju prvo w7, pa onda da ga gaze desetkom ?

dajte vremena da se win10 ispegla i da ga ljudski srede do upotrebljivog stanja (6 meseci bi trebalo da bude dosta)
za sad je ovo teška beta , sa nesagledivim i potpuno nepredvidivim ponašanjem.

nisi ispratio,sad vec nadaleko cuveni exploit gde kad se narodska verzija sedmice pregazi sa desetkom dobija digital entitlement full licenca...dakle bez aktivatora i sl gluposti.ovo vazi u sklopu one ponude da je za dz apgrejd sa win7,8 i 8.1 na 10 do juna.sad,dal' je ovo previd od strane MS-a (cisto sujmam) ili navlakusa i da ce prosto kad se nakupe telemetrije da poukidaju tako aktivirane masine...niko sa sigurnoscu ne moze da tvrdi.

osnovni build po mom iskustvu jako lepo i stabilno radi,bar na 15tak masina koje sam ja utezao.tako je jos od zadnjeg veceg apdejta,a i po izlasku su bile sitnije stvari koje,bar po mom iskustvu,nisu bile dealbreaker.

Nazad
Vrh Dno