Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

^Samo što to i dalje nije legalan Windows, bez obzira što prođe aktivaciju i nema krekovanja. Bolje čista instalacija.

Jednom odradiš upgrade, pa posle možeš clean install kad god hoćeš.

To je dosta bolja opcija nego kojekakvi KMS aktivatori.

Naravno...MS se ne obazire previse na to, imaju drugih briga...kako pribaviti sto vise korisnika.
Tako da je i ova moja egzibicija sa promenom ploce prosla.

Sve je to isto s*****,dal ces da aktiviras 10-ku preko sedmice il preko kms aktivatora.

Kad instaliras preko sedmice prilikom nadogradnje dobijas i particiju sa naznakom "OEM"od 500 mb u kojoj je smestena ta aktivacija.Kada hoces da se vratis na 7-micu,brisu se svi 10-kini fajlovi,particija od 500 mb ostaje i kad se ponovo vratis na 10-tku ponovo moze da se aktivira.Takodje moze i hardver da se menja sem diska na kojem je ta particija.E sad da li ce tako da ostane i posle promotivnog perioda,videcemo.

Cista instalacija je manje gubljenje vremena.

po mom iskustvu,clean instalacija posle apgrejda ponistava aktivaciju (sto je i logicno),kao i zamena maticne.jedini pravi nacin je full reset,a OEM particija zavisi od verzije "narodne" sedmice sa neta.naravno da ovo je i dalje piratizovan softver,nemam iluzija da MS nije upoznat sa exploit-om,pa do kad zurka,zurka traje,traje. :)

Clean install posle upgrade-a definitivno ne poništava aktivaciju. Isprobano više puta.

Pa verovatno će trajati tako dok im radite ovo besplatno beta testiranje. ( :
Ništa me ne bi čudilo da kasnije samo blokiraju login ili promene status is activated u trial koji ističe za par dana.

^ +1

kod mene takodje vise puta,svaki put brejkovana.ista stvar sa promenom maticne.
Dok se ova tema nije pretvorila u potpuni spam fest, javljalo se dosta ljudi koji su uspešno radili ovaj postupak.
Upgrade DAZ-om aktiviranog Win 7 na Win 10, a odmah zatim clean install Win 10 na istoj mašini...istu stvar sam i sam radio, dobrih 5+ puta.

Promena matične poništava aktivaciju, to da.

Verovatno pominjano ali mi je promaklo - Free upgrade na 10-ku je do juna-jula ako dobro znam...
Klinja ima legalan Win 7,koji je upgrade-ovao na 10 i juce vraceno nazad na 7.
Da li moze posle isteka roka za free upgrade da se vrati na 10-ku posto je istu vec koristio i aktivirao ili tada ne vazi vise?

Može da vrati kad god hoće.

odradi apgrejd pa reset i onda lepo imidzujete tu instalaciju desetke i mozak na otavu dok je te maticne.

Risko:

nemam pojma druze kako da ti dokazem ovo sto pricam,zadnji put pokusano na nekom laptopu koji sam budzio pre par dana,pa je win malo posandrcao i cista instalacija brikovala aktivaciju,a na hotmail nalogu ostao upamcen lap.sa druge strane,full reset uvek odradi pos'o,a ne pipa aktivaciju...

Posle promene maticne ploce...

Screenshot (828).png

Da moze i to da je slucaj...mada za insidere nema promotivnog perioda.

Sa ovom desetkom samo problemi.
Kako resiti ovo cudo??

DhiBX4G.png

Mislim na to sto mi je prva opcija cmd umesto open,pa fajlove otvaram desnim klikom.

Poslednja izmena:
Ne znam sta mu fali...nikada ga nisam koristio.
Ali ocigledno da je nezvan tu...ako sam dobro shvatio.

Open...ne vidim problem zato sto nije na prvom mestu?
Bar meni ne smeta...to je odavno tako ako se dobro secam...nesto nisam obracao paznju.
Cekaj sta se desava kada kliknes na levi?

Poslednja izmena:
Na levi se desava isto sto i u chromu kad probam otvoriti folder gde je skinut fajl.

oGz7npx.png

Poslednja izmena:
Video sam taj redosled skoro, nisam kuci da proverim...ne mogu da se setim gde?

Još jedan dokaz da su korisnici krivi za nerad windowsa 90% njih.

Promena ploce prosla super, zaista bez nekih napora, u WU mi je pored insider opcija zatrazio fix me i to je odradio brzo zatrazio pin da ukucam, kapiram da je to zbog promene ploce.
U Devices (MS nalog) sam izbrisao staru plocu, e sad kada ce da prijavi novu i tu da ostane nemam pojma...
Uglavnom bio sam i ostao na Release Preview ringu, cak sam odradio i par x restart da vidim da li ce nesto da izbaci neku gresku ili tako to, ali sve je oki :)

gggghj.PNG

Prolazi :) extra...znaci nije slucajnost.
Insider forever...

Vrh Dno