Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

ako je uefi lanac neprekinut - uefi grafa,uefi ploca,bios,ahci mod - i ako se smucka USB sa rufusom ili media creation tool-om,nikakvih problema neces imati,sam win ce da izparticionise disk kako mu odgovara i imaces i uefi i secure boot.posle podesis da dize iz win bootloader-a i to je to.

meni je instalacija trajala tacno 18 minuta, ajde jos neko nek javi bas me zanima kako se kotira ovaj moj mx100 :)

Resili su onaj problem sa ikonicama u system tray.

Poslednja izmena:
Jel ima neka adblock ekstenzija za Edge? Razmišljam da za vikend probam RS. Trenutno sam na stabilnoj verziji.
Odradiću bekap da mogu brzo da vratim prethodni sistem ako RS zeza.

Sent from mTalk

Jel ima neka adblock ekstenzija za Edge? Razmišljam da za vikend probam RS. Trenutno sam na stabilnoj verziji.

Sent from mTalk
Za sada ima samo dve ekstenzije za Edge a i te 2 moraju na preko sideload-a. Extenizje će ići preko Store-a.

Ouch! Onda da ne žurim sa RS. Bolje da sačekam još koji bild i još koju ekstenziju.

Stavio sam danas Win10 Pro 14291, ali imam problem, nmg da udjem na net, na ruteru svetli lampica za net, ali nece, probao sam da iskljucim, pa ukljucim ruter, ali opet nece, sta moze da bude problem, ranije nisam imao ovaj problem? :/

Sent from mTalk
Looool pa zar ces zbog extenzije da odustanes :-D
Inace u tom posledbjem buildu rade extenzije, a ako ti bas treba ad blocker za edge evo resenja http://www.ghacks.net/2016/01/25/block-microsoft-edge-on-windows-10/ nije lose resenje, tj nema bolje trenutno..

A adblock plus vec mesec i nesto najavljuje edge extenziju :-D

30b5987b21bf7435c4bc6ab9133d4919.jpg

Pa, nisam nešto mnogo voljan da testiram W10 RS i zamajavam se sa početnim bagovima. Edge mi se sviđa ali nedostatak ekstenzija mi je glavna prepreka da ga koristim. Ono, Adguard aplikacija može da blokira oglase na nivou sistema pa samim tim i u Edge ali Ad-blocker nije jedina ekstenzija koja mi treba.

P.S. Ovo što si postavio.... Mislim da nije ad-blocker za Edge već Edge blocker, tj. blokira Edge da se ne pokreće.

Treba sacekati uBlock Origin za Edge. Ne govorim da ne treba koristiti Edge uopste, nego ne treba vise podrzavati adblock.

upravo tako,od skandala sa vajtlistovanjem treba bezati od njih.stize i adguard za edge koliko videh,uBlock je na firefox-u a adguard na chrome-u,rade perfektno i ne vidim neke razlike.

upravo tako,od skandala sa vajtlistovanjem treba bezati od njih.stize i adguard za edge koliko videh,uBlock je na firefox-u a adguard na chrome-u,rade perfektno i ne vidim neke razlike.

Stim sto se Adguard placa.

Nego sta kazete za AdMucher?Koliko je efikasan?

Je li rešen problem s audio-om na Redstone? Ko je imao prekide na TH2.

Pošto me prilično nervira, i čini mi se da nije bilo na RTM.

a?jok,evo bar god i po,nista ne placam,a iskustvo indenticno kao na uBlock-u.pokupio na mislim teksyndicate preporuku,radi,ne trazi 'leba,uvezano sa chrome nalogom,kad se ulogujem u chrome sam ga svuce i sve sljaka kako treba.

Uskoro stižu prve ekstenzije za Microsoft-ov Edge browser

Kao što je i bilo najavljeno, najnoviji web browser ekipe iz Redmonda, Microsoft Edge, će uskoro dobiti svoje prve ekstenzije.

Kako prenosi The Next Web, korisnici Windows-a 10 koji su uključeni u Windows Insider program će prve ekstenzije za Edge moći da isprobaju već nakon instalacije najnovije preview verzije operativnog sistema, a u pitanju su ukupno tri ekstenzije.

Prva od njih je Microsoft Translator i brine se za automatsko prevođenje web stranica sa jednog na drugi jezik (trenutno podržava 50 jezika), druga je Reddit Enhancement Suite, a korisnicima nudi dodatne opcije prilikom posjeta Redditu, dok treća ekstenzija služi za prepoznavanje različitih gestura koje će korisnicima omogućiti da se npr. prebace iz jednog otvorenog taba u drugi.

Osim navedenih, Microsoft je potvrdio kako će Edge u skorijoj budućnosti dobiti još ekstenzija, poput Adblock Plus-a, Evernote-a i LastPass-a.

Ne znam kako i iz kog razloga, ali juce sam primetio da mi je iz Start menija nestala opcija pin, niti mogu da pinujem nove ikonice, niti da sklanjam postojece, takodje mi je nestala opcija uninstall, jedino sto dobijam od opcija na desni klik je "more > " pa posle toga pin to taskbar i jos neke opcije. Ima li neko ideju kako ovo da sredim, s obzirom da je sistem svez instaliran pre manje od 2 meseca i reinstalacija ne dolazi u obzir.

Poslednja izmena:
Naravno da ima, skini iso i ponovo prepucaj iz windowsa.
Izaberi da ti ostane sve...
To je problem sa svezim sistemom...provereno krece da pravi probleme
posle nekog vremena, samo vidis da ti jedno po jedno otkazuje.

AdMuncher je efikasniji nego browser bazirana resenja poput AdBlock ili AdGuard. Problem je sto je meni malo komplikovan za koriscenje, whitelistovati sajt ili element na sajtu koji hoces da se prikaze je mnogo lakse izvesti sa AdGuard-om. Mislim da Muncher trosi manje memorije od browser ad blockera.

Nijedan od tih ne blokira pop-up prozore koliko znam.

Naravno da ima, skini iso i ponovo prepucaj iz windowsa.
Izaberi da ti ostane sve...
To je problem sa svezim sistemom...provereno krece da pravi probleme
posle nekog vremena, samo vidis da ti jedno po jedno otkazuje.
Je l' moguce da je toliki fail sa OSom u pitanju?

Ау, нисам ни видео ову поруку а ако је тако, онда је избегавање право решење. Једино ако то не важи само за инсајдере, мени са "обичном" верзијом све ради, мада ретко проверавам.

Vazi za oba Sistema...samo upgrade na neki od OS je bez problema.
Pokusao pre par dana na jednom pc cistu instalaciju...za dva dana haos.
Covek je igrac...morao sami DX da skidam...zakovala Cortana, pretraga preko nje...kresovanje drajvera kod glledanja YT.
Nisam hteo vise da gubim vreme...win8.1 update do kraja i upgrade na win10...proradilo sve iz prve.
Ovo je treci put da instaliram cistu instalaciju...nikad vise.

Kod mene kontra situacija, laptop kao da je prodisao posle ciste instalacije.

To istovremeno znači, da ne možeš da se osloniš na njega.

Kod mene kontra,tj upgrade brljavi vremenom... prvo kod klinca,pa sada meni na test kompu u kuhinji :)
Juce odradio upgrade sa Win 7 64 Pro,danas popodne poceli neki lagovi,klikcem na taskbar da prikaze vec otvoren prozor i nista se ne desava oko 3-4 sec,pa zapuca sve i odjednom krene i sl...
Sad vrno nazad na 7... probacu sa cistom 10-kom...

Inace skidam ISO-e sa ovog sajta sa ovom Jawa skriptom,sve zadnje official Win verzije su tu i savrseno rade:

http://www.techfleece.com/2015/12/2...ndows-8-1-or-windows-10-legally-and-for-free/

Meni radi OK 10ka, a da mi se svidja i nije bas. Nemam izbora. Navikavam se, i dobro ide. Voleo bih da mogu iskljuciti automatski update, ali ne moze izgleda.

Kolje ga HDD brate. Onaj SSD vrijedi svaku paru. Dzaba napucanije ostale komponente na HDDu, ali bukvalno dzaba.

Laptop sa SSDom star 8 godina brze radi nego najnoviji sa HDDom. Joj razlike Sunce ti kalajisano.

Vrh Dno