Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Dobro ako mu ne treba..
Sa takvim pristupom nije ni cudo sto vam nista ne radi kako treba.

cisto razonode radi,na kraju ste se svi usaglasili da nema nista od ciste instalacije win10tke po izlasku?dakle nece biti .iso-a,stari kljucevi nece prolaziti validaciju,mozda cak nece biti ni retail pakovanja win 10?bas me zanima sta pucanstvo ima da kaze.

Taj mail ti treba samo za Store i nizasta drugo, ni za instalaciju ni za registraciju ni za update.

Pa nekom logikom sa kljucem od win7 ili win8.1 koja je upgrade na win 10
trebalo bi da moze, ali samo na toj masini sa koje je upgrade odradjen.

Pa nekom logikom sa kljucem od win7 ili win8.1 koja je upgrade na win 10
trebalo bi da moze, ali samo na toj masini sa koje je upgrade odradjen.

Vecina sa 7-com na milione njih svi imaju iste OEM kljuceve... nema sanse da radi sa istima... upgrade ce se vezat za HW/token to ce biti u sustini i aktivacija, e sad da li ce kljuc moci da se iskopa na upgradeu to cemo tek videt 29-tog, kao i da li ce isti moci koristiti za ponovnu aktivaciju bez neke intervencije backup stare aktivacije

Vecina sa 7-com na milione njih svi imaju iste OEM kljuceve... nema sanse da radi sa istima... upgrade ce se vezat za HW/token to ce biti u sustini i aktivacija, e sad da li ce kljuc moci da se iskopa na upgradeu to cemo tek videt 29-tog, kao i da li ce isti moci koristiti za ponovnu aktivaciju bez neke intervencije backup stare aktivacije
Na to sam mislio, taj generisani kljuc posle upgrade+HW/token.
Mora da ce moci cista instalacija, koliko ljudi ce morati iz mnogo razloga
da obara sistem.

Na to sam mislio, taj generisani kljuc posle upgrade+HW/token.
Mora da ce moci cista instalacija, koliko ljudi ce morati iz mnogo razloga
da obara sistem.

Pa sa tim kljucem nece moci, a sa necim drugim kazem nema sanse sad da znamo kad tek sa RTM Microsot ubacuje/updatuje sistem aktivacije

I sta ce da rade ljudi koji moraju da obore sistem?
Da kupe drugi windows?

U blazem prevodu: promenis plocu - pozdravilo te.

Da kupe drugi windows?

Otkud ja znam, mozda ce biti legalnog nacina na isti hardware da se reinstalira a mozda i nece, nigde ovde nepise da ce doveka imat windows 10 vec lepo pise dok "uredjaj zivi" pa sad tumaci sta misle pod tim

U blazem prevodu: promenis plocu - pozdravilo te.

normalno da dopuste promenu HW-a vise niko ne bi kupovao legalne sistema kad bi svi imali kljuceve od upgrada

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce ostati imuni na probijanje zastite, koliko god bila jaka.
Koliko je window 10 prisutan, do sad su ga izvrnuli na postavu.

Ne verujem da ce ostati imuni na probijanje zastite, koliko god bila jaka.
Koliko je window 10 prisutan, do sad su ga izvrnuli na postavu.

aktivacija/zastita nije updatovana u T.P., vec ram rekao da se ubacuje tek u RTM, a microsoft da zeli da unisti pirateriju odradio bi to bez muke, ali to bi ga unistilo

Znam to, mislio sam na slabe tacke koje ce iskoristit.

Da kupe drugi windows?
Trenutno izgleda da je najbolja opcija clean install Win 8 -> upgrade na Win 10 -> system image backup
Inače, vezanost za jedan računar je čisto sa pravne strane (EULA i sl.). Možeš ti da menjaš šta hoćeš, sve dok ti poreska ne pregleda računar. A čisto sumnjam da će oni ići po kućama i gledati da l' si menjao ploču i disk.

Kako napraviti butabilni flesh?
1. Prvo apdejtujem win 7 na win 10
2. Pa onda napravim butabilni flesh ili ...

Ono sto mene zanima je sledece ukoliko hocu na novi ssd da instaliram novi win 10 trebace mi neki butabilni usb ili dvd. Da li cu moci naci taj ISO fajl ili cu morati instalirati 7 pa onda uraditi apdejt na 10.

Nista ne kontam osim da samo postojecu vreziju windowsa cu moci za dzabe da apdejtujem na win10.

Kao prvo-dali imas original win,ili ne?

Skini

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

Pravljenje butabilnog drajva je prosto,mozes da biras dali pravis butabilni USB ili DVD.

Ako nemas original ti ne moras da prvo apdejtujes win7 na win 10.Mozes odmah da instaliras win 10.Naravno da ces moci naci ISO kada izadje finalni,pa da ga "narezes".

A to "dzabe apdejtovanje" ti bas nista ne znaci ako nije original,to mozes sad i sam da uradis.Ne daju ti oni dzabe windows,nego samo dzabe "apdejtovanje".

Poslednja izmena:
Jedino što 99% formalno ima originalni windows sve sa onim geniue logom......naravno oni to sigurno mogu da provere ali tolike godine to nisu radili pa što bi i sada...tako da praktično svi i sa originalom i sa piratom mogu da dobiju win 10 bez problema.

A hoćemo li moći da rezervišemo licencu mi koji smo trenutno na TP?

Kao prvo-dali imas original win,ili ne?

Skini

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

Pravljenje butabilnog drajva je prosto,mozes da biras dali pravis butabilni USB ili DVD.

Ako nemas original ti ne moras da prvo apdejtujes win7 na win 10.Mozes odmah da instaliras win 10.Naravno da ces moci naci ISO kada izadje finalni,pa da ga "narezes".

A to "dzabe apdejtovanje" ti bas nista ne znaci ako nije original,to mozes sad i sam da uradis.Ne daju ti oni dzabe windows,nego samo dzabe "apdejtovanje".

Hvala na odgovoru Gorgi :)

Inače, vezanost za jedan računar je čisto sa pravne strane (EULA i sl.). Možeš ti da menjaš šta hoćeš, sve dok ti poreska ne pregleda računar. A čisto sumnjam da će oni ići po kućama i gledati da l' si menjao ploču i disk.
Са правне стране можда ако имаш фул верзију али је већина ОЕМ везана за хардвер па замениш 2-3 компоненте и онда мора да се решева са њиховим представништвом. Нисам сигуран али мислим да заменом плоче одмах пада док замена неких ситнијих делова даје мали луфт. Ја сам мењао нешто ситно и ништа није брљало, онда заменим мрежну и трас, лиценца више не важи. Вратим стару мрежну, опет све у реду.

Kako da skinem ovu reklamu dole ? rezerviso sam, a reklama jos stoji..all done for now kaze da je ready za mene poslao sam na svoj email i to je to :D windows 10 upgrade reserved u uptade pise tako super bre idemooo :D

Poslednja izmena:
Trenutno izgleda da je najbolja opcija clean install Win 8 -> upgrade na Win 10 -> system image backup

Pogresno bice vezan takon/aktivacija za HW racunara a ne samo EULA...

Za windows 10130 , koje drajvere instalirate za graficku karticu r9 270x. Nesto nece da radi kod mene.

ok idem odma, pa javim.

win10.jpg

Ja bi pre rekao da ce ici na drugu verziju, jer ce im biti jednostavnije i nece imati problem sa preprodajem kljuceva

Vuce 40,
Radi ko bombona.:p

Prva verzija da ce delit COEM kljuceve, sto ja neverujem a druga da ce ljudima govorit da ako im sistem pukne odrade "reset system" opciju iz win10, u principu reinstalacija ali pod uslovom da je sistem koliko toliko ziv i HDD

Sad cu jos jednom napomenut da M$ nemoze proveriti legalnost win7 sa oem kljucevima a to je 99% piratckih kompova, znaci mogucnost zloupotrebe ogromna cak i da nadju nacin da detektuju loader (jako tesko ostvarivo a da je pouzdano) opet ostaje BIOS slic koji 100% nemogu datektovati, zato i nema mi logike da nekom ko ima piratcki kljuc daju COEM kljuc ali videt cemo

Tek ako neko leakuje derivat RTM win10 videt cemo vise

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno