Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Vajda bice neki aktivator ne verujem da win 10 ostanane ne kraknut :)

Vajda bice neki aktivator ne verujem da win 10 ostanane ne kraknut :)

Pa nije to bas tako prosto, na win 8 samo je KMS server zaobidjen oni to lako mogu da upgraduju i tu rupu zapuse, na primer OEM nacin aktivacije na win8 nije razbijen jer je u bios-u licenca i kljuc encriptovana tako isto mogu i KMS da radikalno izmene

I tada svakako neko ce uspesti da cracku-je isti ali crack je UVEK jako lose resenje jer se preko WU moze detektovat!

Pa nije to bas tako prosto, na win 8 samo je KMS server zaobidjen oni to lako mogu da upgraduju i tu rupu zapuse, na primer OEM nacin aktivacije na win8 nije razbijen jer je u bios-u licenca i kljuc encriptovana tako isto mogu i KMS da radikalno izmene

I tada svakako neko ce uspesti da cracku-je isti ali crack je UVEK jako lose resenje jer se preko WU moze detektovat!

Samo jednom detektovaju,jednom je bilo na Vista i posle to za jedana nedelja iskocio je drugi aktivator koj uspesno prolazi genuine, isto je bilo i sa Win 7 samo jedanput orkrili i odma je nakon jedna nedela iskocio update pa od tada i vise ga ne diraju, kako znam windows 8.1 do sada ic ga ne diraju :) bice aktivacije za win 10 samo malo cemo da pricekamo, na kraju idemo na varijantu mod na bios sa slp kluc :)

Poslednja izmena:
Ti updatovi su detektovali crack-ve, loader i KMS server emulator nije crack windows-a... i kao takve ih nemogu detektovat jer je zastita razbijena "van windows-a" (drugim recima windows instalacija nije modifikovana)

Poslednja izmena:
Ti updatovi su detektovali crack-ve, loader i KMS server emulator nije crack windows-a... i kao takve ih nemogu detektovat jer je zastita razbijena "van windows-a" (drugim recima windows instalacija nije modifikovana)
I po tvom mislenju sta mislis da nece nikad da bude krakovan windows 10

I po tvom mislenju sta mislis da nece nikad da bude krakovan windows 10

Pa nemam pojma, u nekoj formi ce verovatno biti crackovan, Microsoft ide na to da legalizuje i korisnike piraterije, a moguce i da oteza ilegalnu upotrebu, verujem da i oni vagaju sta da rade, jer 100% zabrana piraterije bi momentalno unistila windows tako da sigurno moraju neki balans da naprave, mada to javno tesko da ce reci

Nece se microsoft toliko braniti, odgovara im da imas win10 pa kako kod.
Ne gube mnogo, a na duze staze ce opet zaraditi.
Glavnu kintu ce uzeti od firmi i pravnih lica kao i uvek.

Ja mislim cim izadje rtm da u rok od mesec dana bice vise aktivacije ili najkasno do September bi trebalo vise da bude full cracked, ima dosta kvalitetnih programera na MDL vajda ce najdu nacin uspesnu altivaciju cim jednom bio peobijen odna je vise lako za drugi put ako ms pusta posebne apdejte za detekciju aktivatora

Pa nemam pojma, u nekoj formi ce verovatno biti crackovan, Microsoft ide na to da legalizuje i korisnike piraterije, a moguce i da oteza ilegalnu upotrebu, verujem da i oni vagaju sta da rade, jer 100% zabrana piraterije bi momentalno unistila windows tako da sigurno moraju neki balans da naprave, mada to javno tesko da ce reci
Microsoft (trenutno) ide na to da konsoliduje korisnike, poveca njihov broj i navikne ih na novi (eko)sistem, kako bi za par godina mogao da pocne da naplacuje servise umesto proizvoda. Da li ce to biti Windows (malo verovatno ali moguce) ili sve ostalo (Office, cloud, mail, store, news, ...) jos nije zvanicno odluceno, ali to je neki pravac.

Ja sam danas upalio racunar i dobio obavestenje da cu dobiti nadogradnju na win 10 ( posedujem legalan windows 8.1 skolska verzija) nisam mogao odmah da ga instaliram prvo sam trebao da ga rezervisem tako sto sam ukucao e:mail pa ce da me obaveste evo i slika ako nekog zanima Screenshot_3.png

Za amd 15.5 beta sa guru 3d ( rade i na 8.1 a i na TP) ...

Nije mi jasno zasto ljudi srljaju da instaliraju w10 ako im w7 ili w8 radi kako treba, i ako se ne igraju na kompu.Ako rade ozbiljne stvari apsolutno im ne treba w10 ODMAH , nego ce lepo sacekati da vidi kako ce to izgledati,ponasati se ...... a ovde ima izgleda bas dosta entuzijasta koji samo cekaju da izadje novi win pa da imaju sta da cackaju ,bas im je jako bitno da odmah preuzmu ponudjenu rezervaciju,kao da im posao zavisi od nove verzije . A mnogo puta do sada se ispostavilo da je pametnije sacekati RTM pa jos malo videti kako to radi pa onda resiti da li uzimati ili ne. Pozdrav entuzijastima....

Poslednja izmena:
Ocekivano. Mada ce za 12 meseci verovatno izaci novi Windows (11 ili 10.1) pa ce dozvoliti free upgrade na tu verziju.

otpozdrav i tebi,oni koji su duze na temi i na win10 wagonu (a ima nas koji su i prosli ciklus sa win 8 prosli) od starta pricaju da su ovi build-ovi samo lepa alternativa ko nema oridji win ili kao sto si rekao imaju vremena,volje i zivaca da prckaju.sam sistem je stabilan i od starta broj krupnih bagova koji uticu na samu funkcionalnost je bio minimalan,narocito ko je bio na slow circle-u.naravno da postoje ljudi koji zele zadnji build i koji ce dici larmu zbog neke gluposti,ali ja licno se ne bih nesto preterano obazirao na njihovo pisanije.

@kolik a kako bi se komsijama falili sta oni imaju i sta znaju da instaliraju :)

Inace evo definitvne potvrde onog sto sam tvrdio, nakon 12 meseci i ciste reinstalacije morate kupiti win10.... znaci upgrade traje dok traje sistem/hw

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/what-if-i-require-a-clean-install-after-a-year-has/ef8bdcc0-b84b-4c16-a690-1bf0aa803ab8

djavo je u detaljima,a detalj ovde je da on u sustini rekao da ako ne apgrejdujes postojecu licencu u okviru godinu dana,moras da je platis. :) naravno da nece sad eksplicitno sve reci,preozbiljna su oni firma za tako nesto.

To je samo marketing, kao sa OS X. Naravno da za godinu-dve niko nece instalirati Windows 10 iz jula 2015. pa raditi update od nekoliko GB vec najnoviji build.

da ali ko je kupio 10-ku ta licenca ce biti i dalje validna i windows nece menjat ime ako to ista znaci osim za licencu

Ako je u julu RTM bilo bi logicno da sad u junu vec bude RC? Hoce li biti preskocen RC?

Ako je u julu RTM bilo bi logicno da sad u junu vec bude RC? Hoce li biti preskocen RC?

Jedino ako neko leakuje neki build RTM-a, vise ne koriste RC imenovanje... posto zvanicno pre RTM buildove sigurno nece pustat javno
inace finalni RTM negde sam procitao da se mozda izglasa jos 28 jun-a, verovatno tog datuma krece glasanje pa dok svi ne daju zeleno svetlo

Nije mi jasno zasto ljudi srljaju da instaliraju w10 ako im w7 ili w8 radi kako treba, i ako se ne igraju na kompu.Ako rade ozbiljne stvari apsolutno im ne treba w10 ODMAH , nego ce lepo sacekati da vidi kako ce to izgledati,ponasati se ...... a ovde ima izgleda bas dosta entuzijasta koji samo cekaju da izadje novi win pa da imaju sta da cackaju ,bas im je jako bitno da odmah preuzmu ponudjenu rezervaciju,kao da im posao zavisi od nove verzije . A mnogo puta do sada se ispostavilo da je pametnije sacekati RTM pa jos malo videti kako to radi pa onda resiti da li uzimati ili ne. Pozdrav entuzijastima....

Nekad je zlatno pravilo bilo da stavljaš novi OS tek kada izađe Service pack, a sada nas ubeđuju kako je ok trčati što pre ko muva na vnago na novu verziju OSa ili programa. Ja da im budem beta testet za dž neću, niti će firme u kojima održavam računare biti zamorčići.

То за фрај копије инсајдерима ће да буде занимљиво, не би ме чудило да дају ту и тамо некоме ко се и потрудио а није само користио.

Моје златно правило је да имам проверен ОС а нови иде на други хард или партицију па га испробавам. Ако се покаже, онда га све више користим а претходни и даље остаје ту ... за сваки случај. Како некад давно за пенџере (мада их и даље инсталирам да видим како изгледају) тако сада за разне линухе. Никад досадно.

@bachi a da si malo vise citao onda bi znao da oni koji su insideri da dobijaju besplatnu licencu za isti, tako da ako stvarno odrze obecanje i daju free windows ok a ako ne daju opet jedna lepa avantura koja ce se zavrsi na ovaj nacin i preci u legalne vode ili se vratiti u ilegalu.

To bi bilo lepo :) inace nikad vise insider...mi smo im dosta pomogli,koliko god to neko mislio da je nebitno posto je MS gigant moze sve sam...jeste do juce..

Zanimljiv slucaj u ovoj temi, dolaze ljudi da se iskukaju na win10
a nemaju ga cak ni instaliranog?
I to dosli da nas savetuju posle 8 meseci...:d

za sad zvanicno je bilo jedino ono da ce biti specijalan poklon za insajdere.na grdilo mesta se suskalo svasta,od toga da ce biti fraj,pa do nekih mizernih 10-15 dolara manje od ful ritejl cene ako ide apgrejd sa ovih bildova na ful verziju (u tom slucaju ja licno bih bio neuporedivo zadovoljniji sa prostim tenk ju videom nekog developera nego da mi vredjaju inteligenciju sa tih 10-15 dolara).sve je to radio mileva,previse neozbiljno,treba cekati zvanicnu objavu pa donositi sud.

inace skroz mi je realno i posteno da bude raslojavanje na ko je koliko ucestvovao i/ili ko je koliko dugo insajder (sto mislim da hintuje ono "insider since taj i taj datum" u notifikacijama sto se pojavi s' vremena na vreme).

Nazad
Vrh Dno