Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

U sustini ja sam zadovoljan i ovim, koristim ga za dz odkako se pojavio.
Neka je samo na kraju legalan meni dosta.

Poslednja izmena:
Ja sam zadovoljan sto moj matori HW jos uvek sljaka :) a za sistem, oduvek je bilo: Lako cemo.

Ovo se odnosi na free upgrade sa ranijih verzija OS, a kako stoji situacija sa nama koji koristimo TP ali nismo se nigde registrovali kao insiders (valjda sam dobro razumeo da je trebala...)?

Ovo se odnosi na free upgrade sa ranijih verzija OS, a kako stoji situacija sa nama koji koristimo TP ali nismo se nigde registrovali kao insiders (valjda sam dobro razumeo da je trebala...)?

Registrujete se... Drugi nacin je da se kupi ,treci ako imas legalnu 7,8.1 uradis upgrade i zadnje je pirat

Najpostenije bi bilo da daju besplatno za insajdere koji testiraju od prosle godine :). Ona silna statistika koliko se koristi sa raznim "zadacima" verovatno nije bez razloga.

U svakom slucaju videcemo kad izadje RTM.

Poslednja izmena:
Zanimljiv trenutak sa 10kom. Juče sam menjao MB i zaboravih da prebacim na AHCI, 8.1 ni da mrdne a 10ka nije ni trepnula, radila perfektno u IDE i AHCI modu. Oba su naravno instalirana u AHCI pre toga (odavno). Isti AMD drajveri na oba Win-a.

Znam da je već negde pisano ali ne mogu da pronađem, nekoliko dana mi je normalno radio internet ali od danas se ne mogu povezati. Ustvari povezan sam na net ali piše "no internet". Ako može pomoć.

Znam da je već negde pisano ali ne mogu da pronađem, nekoliko dana mi je normalno radio internet ali od danas se ne mogu povezati. Ustvari povezan sam na net ali piše "no internet". Ako može pomoć.
Pogledaj u wireless adapter ili vec kako si povezan idi properties idi na Internet Protocol Version 4 pa properties.
Da li je prebaceno ovako?

Screenshot (214).png Screenshot (213).png

Poslednja izmena:

Prilozi

• WIN_20150603_144802.JPG
    WIN_20150603_144802.JPG
    769.1 KB · Pregleda: 159
Jeste, inače pokušavam i wifi i ethernet, evo greške koju izbacuje. Pokušavam sa dve wifi kartice i jedan ethenet ali ništa.

Imao isti problem ali nisam mogao da nadem resenje obicno mi se dogadalo kad sam prelazio sa verzije 10122 na 10125 i sa verzije 10125 na 10130 morao sam u oba slucaja da uradim cistu instalaciju windowsa 10 da bi proradilo .

Ja sam odlučio da kao i za Windows 7, instaliram 10 čim bude finalan.
A onda da možda žalim. :D

Vec je postavljena izjava ali su za sad veoma konfuzni jedni iz M$ govore da nemoze drugi tvrde da ce moci, izgleda ni oni samo neznaju jos :)

Ali ono sto je sigurno to je vezivanje upgarda za HW ID racunara, cak moguce forsiranje koriscenja microsoft naloga sa kojim ce ista aktivacija biti vezana, realno tako mogu da dopuste reinstall na istom HW-u jer ce u microsoft nalogu biti zabelenena konfiguracije koja je validna

E sad na Tehcnical preview je postojao offline nalog kao i do sad na 8.1... ali dok ne vidimo RTM i kako radi upgrade moze samo da spekulisemo, ja ocekujem da ce ove koji rade upgrade naterat sve da otvore microsoft nalog

Poslednja izmena:
Ima tu prostora za crack ;) vec rade vredni ljudi na tome, ispituju ceo sistem :)

Poslednja izmena:
Ali ono sto je sigurno to je vezivanje upgarda za HW ID racunara, cak moguce forsiranje koriscenja microsoft naloga sa kojim ce ista aktivacija biti vezana, realno tako mogu da dopuste reinstall na istom HW-u jer ce u microsoft nalogu biti zabelenena konfiguracije koja je validna
Na to nece pristati niko, ni privatne ni drzavne firme i institucije a i privatni korisnici bi se bunili.

Na to nece pristati niko, ni privatne ni drzavne firme i institucije a i privatni korisnici bi se bunili.

Govorim o upgradu, on vazi za u ovom obliku samo za privatne korisnike, vlasnici firmi (nemislim firmi su jadnim kompom vec one sto kupuju VL licence itd) i VL licenci ionako nisu obihvaceni ovim programom vec ce imat zaseban

A privatni korisnici isto moraju za pis$#5 iphine da imaju apple nalog pa ih bas ne vidim da se bune, generalno mislim da ce M$ uvesti slicno resenje

Ja bi to ovako uradio, nakon upgarade-a na win10 izbacio bi poruku da otvaranjem microsoft naloga mogu da backapuju svoju win10 licencu koja ce im omogicit reinstall, plus neke dodatne pogonosti iz storea kao vise prostora na onedrive, itd...

Poslednja izmena:
Pa i OEM i privatni (kucni) kupci novih licenci bi morali na isti nacin da budu licencirani a to nece moci! iTunes nije vezan za HW ID.

Tek mi sad stigao konfirmacioni mail,da sam se prijavio za win 10.Mnogo im je trebalo.:d

Taj mail nije obavezan, sace ti samo stizati promocije i reklame... Ko je rezervisao, WU ce automatski da skine 10ku i ponudi da se instalira.

Pa i OEM i privatni (kucni) kupci novih licenci bi morali na isti nacin da budu licencirani a to nece moci! iTunes nije vezan za HW ID.

Pa sto nece moci, ako ne zele niko ih ne tera, ioano je ta oem licenca "uglavnom" vezana samo za taj laptop

A sto se tice laptopo-va sa 10-kom oni ce verovatno imati slic 3.x koji nije krekovan u bios-u encriptovan

Inace slobodni ste da proedjete na linux u desktop svetu isti zna samo da "jede" zivce, ako vec nisam instalirao 30 build-va i uvek isti problemi na svim kompovima, od katastrofalnih AMD i ostalih GPU drivera do pre alpha finalnih aplikacija... a da ne pricam da su wiki i forumi puni GLUPOSTI koje vazi za specificnu verziju distribucije

Poslednja izmena:
Зато изабереш један линух и не боли глава. Јесте да мора мало да се размишља али за онога ко не игра игрице и ко не мора да користи конкретан програм, линух је конза. Интернет, млатимудија ... антивирусе да и не помињем.

Ипак, не значи да нећу да пробам и све нове пенџере који се појаве. ;)

Pitanje za ljude koji već koriste Win 10 insider preview: kakva je situacija sa drajverima, tj. koje drajvere koristite za 10-tku? Znam da su grafičke (Nvidia i AMD pokrivene drajverima). Pre svega me zanimaju razni drajveri za MB, zvučne, gaming komponente i slično. Konkretno moja mašina iz potpisa koristi solidan broj relativno matorih drajvera (koristim Win 7 64bit), pa ne bih tek tako prelazio na 10-ku, a nemam dovoljno slobodnog vremena da instaliram dual-boot i da detaljno istestiram.

Pitanje za ljude koji već koriste Win 10 insider preview: kakva je situacija sa drajverima, tj. koje drajvere koristite za 10-tku? Znam da su grafičke (Nvidia i AMD pokrivene drajverima). Pre svega me zanimaju razni drajveri za MB, zvučne, gaming komponente i slično. Konkretno moja mašina iz potpisa koristi solidan broj relativno matorih drajvera (koristim Win 7 64bit), pa ne bih tek tako prelazio na 10-ku, a nemam dovoljno slobodnog vremena da instaliram dual-boot i da detaljno istestiram.
Sve sam windows ce ti instalirati osnovne drajvere

Koriste sta stignu, pre svega one sa widnwos update-a ili samog windows-a pa dalje sta proradi ako ima problema

Za mrezu i zvuk ne skidaj sam ce ti naci , ovi sa sajta tvoje ploce Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 su stari par godina , 90% ce ti naci drajvera!

Sta kog djavola, od jednom mi fali vise od 3GB na C particiji (win 8.1) el to ovaj RTM W10 I=unapred rezervisao za sebe kad bude spreman za skidanje??

niko ovaj ScreenShot da podeli :D

Capture.GIF

Poslednja izmena:
dejane proveri system restore koliko je dodeljeno gb za restore point:

Capture.PNG

Za mrezu i zvuk ne skidaj sam ce ti naci , ovi sa sajta tvoje ploce Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 su stari par godina , 90% ce ti naci drajvera!

Za mrežu ok, ali za zvuk mi je neophodan SB Z-series control panel, a poznato je da Creative zna da kasni po par godina sa drajverima. Takođe imam instalirane neke matore Intel Rapid Storage drajvere koji su u paketu sa ostalim MB drajverima a iskreno ne znam ni da li su potrebni više (ako se dobro sećam mislim da su bili vezani za ACHI mod zbog SSD-a svojevremeno). Ista situacija je i sa Marvel USB 3.0 drajverima. Tu su još drajveri i razni upravljački softveri za Logitech, Roccat, TrackIR i slične periferije, MFC HP štampač... Sve u svemu meni više vremena treba da poinstaliram sve drajvere nego da odradim sam reinstal sistema.

@Darkodar
A nije to , ladno je malo pre bio update igrice na Steamu ali update od 500mb a on je rezervisao citavih 4GB kolika je cela igra...

Hvala brzo sam ukapirao, nego mi bilo cudno...prvo sto sam pomislio je da W10 sebi rezervise space za instalaciju (iso) ...

Nazad
Vrh Dno