Pa nekom logikom sa kljucem od win7 ili win8.1 koja je upgrade na win 10
trebalo bi da moze, ali samo na toj masini sa koje je upgrade odradjen.
Na to sam mislio, taj generisani kljuc posle upgrade+HW/token.Vecina sa 7-com na milione njih svi imaju iste OEM kljuceve... nema sanse da radi sa istima... upgrade ce se vezat za HW/token to ce biti u sustini i aktivacija, e sad da li ce kljuc moci da se iskopa na upgradeu to cemo tek videt 29-tog, kao i da li ce isti moci koristiti za ponovnu aktivaciju bez neke intervencije backup stare aktivacije
Na to sam mislio, taj generisani kljuc posle upgrade+HW/token.
Mora da ce moci cista instalacija, koliko ljudi ce morati iz mnogo razloga
da obara sistem.
I sta ce da rade ljudi koji moraju da obore sistem?
Da kupe drugi windows?
U blazem prevodu: promenis plocu - pozdravilo te.
Ne verujem da ce ostati imuni na probijanje zastite, koliko god bila jaka.
Koliko je window 10 prisutan, do sad su ga izvrnuli na postavu.
kaze ovo
edit: nasao resenje svasta, koja glupost http://microsoft-news.com/heres-how-to-fix-sound-drivers-issues-on-windows-10-build-10130/
Trenutno izgleda da je najbolja opcija clean install Win 8 -> upgrade na Win 10 -> system image backupI sta ce da rade ljudi koji moraju da obore sistem?
Da kupe drugi windows?
Kako napraviti butabilni flesh?
1. Prvo apdejtujem win 7 na win 10
2. Pa onda napravim butabilni flesh ili ...
Ono sto mene zanima je sledece ukoliko hocu na novi ssd da instaliram novi win 10 trebace mi neki butabilni usb ili dvd. Da li cu moci naci taj ISO fajl ili cu morati instalirati 7 pa onda uraditi apdejt na 10.
Nista ne kontam osim da samo postojecu vreziju windowsa cu moci za dzabe da apdejtujem na win10.
Kao prvo-dali imas original win,ili ne?
Skini
https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool
Pravljenje butabilnog drajva je prosto,mozes da biras dali pravis butabilni USB ili DVD.
Ako nemas original ti ne moras da prvo apdejtujes win7 na win 10.Mozes odmah da instaliras win 10.Naravno da ces moci naci ISO kada izadje finalni,pa da ga "narezes".
A to "dzabe apdejtovanje" ti bas nista ne znaci ako nije original,to mozes sad i sam da uradis.Ne daju ti oni dzabe windows,nego samo dzabe "apdejtovanje".
Са правне стране можда ако имаш фул верзију али је већина ОЕМ везана за хардвер па замениш 2-3 компоненте и онда мора да се решева са њиховим представништвом. Нисам сигуран али мислим да заменом плоче одмах пада док замена неких ситнијих делова даје мали луфт. Ја сам мењао нешто ситно и ништа није брљало, онда заменим мрежну и трас, лиценца више не важи. Вратим стару мрежну, опет све у реду.Inače, vezanost za jedan računar je čisto sa pravne strane (EULA i sl.). Možeš ti da menjaš šta hoćeš, sve dok ti poreska ne pregleda računar. A čisto sumnjam da će oni ići po kućama i gledati da l' si menjao ploču i disk.
Trenutno izgleda da je najbolja opcija clean install Win 8 -> upgrade na Win 10 -> system image backup
Inače, vezanost za jedan računar je čisto sa pravne strane (EULA i sl.). Možeš ti da menjaš šta hoćeš, sve dok ti poreska ne pregleda računar. A čisto sumnjam da će oni ići po kućama i gledati da l' si menjao ploču i disk.
15.5 beta, deinstaliraj trenutne pa sa DDU pobrisi ostatak, ccleaner obrisi registry x2, instaliraj 15.5 beta.Za windows 10130 , koje drajvere instalirate za graficku karticu r9 270x. Nesto nece da radi kod mene.
Sta kaze ?Pogledajte prilog 171549
Ja bi pre rekao da ce ici na drugu verziju, jer ce im biti jednostavnije i nece imati problem sa preprodajem kljuceva
Sta kaze ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari