Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Cek sad mi nista nije jasno...ja sam mislio da od dana preuzimanja imas godinu dana da vidis da li ti odgovara win 10 i onda platis ako zelis dalje da koristis.
Pa ono sto je postovao @ djalf sa njihovog sajta, znaci to da u roku godinu dana od
oficijalnog izlaska imas vremena da upgrade na win10, ali samo za taj pc.
I naravno nista ne placas nikada, samo imas to ogranicenje da to vazi za taj PC
na kojem uradis upgrade i ne moze se preneti na drugi.

Poslednja izmena:
@kosta10 jesi li probao da pustis neki H265 na win 10, el kida procesor?

kako da probam kad još NISAM nikada ni instalirao Windows 10. Kad probam javiću se u x265 temi, mogao bi i ti malo da probaš a ne samo da peckaš. ok ? Please. :)

Toliko nemam vremena zadnjih tri meseca da ne sedam nekada po 4 dana za komp, zato nisam ni stavio ni novo napajanje koje sam kupio niti novi Windows...nadam se da ću za vikend najzad uhvatiti vremena za to.

Ajde navedi nam neka poboljsanja u odnosu na 8.1 ili 7icu. Ja osim sminke (teme i starta) i grdane ne vidim nista.

A evo ti 2 nacina da napravis live usb:
1. http://www.tenforums.com/tutorials/3373-windows-10-setup-run-usb-flash-drive.html
2. http://www.easyuefi.com/wintousb/

Hvala, ali meni treba Live DVD, jer moja trenutna mašina iz 2008. NE PODRŽAVA uopšte butovanje sa USB diska...dakle pitanje tebi je sledeće: da li se ovim može napraviti i Live DVD ???

Izasle OEM verzije na prodaju pro 150$..na Newegg.com

Ko hoce da obrise notification u windows 7 i 8.1 za upgrade na windows 10 , dovoljno je obrisati KB3035583!

Hvala, ali meni treba Live DVD, jer moja trenutna mašina iz 2008. NE PODRŽAVA uopšte butovanje sa USB diska...dakle pitanje tebi je sledeće: da li se ovim može napraviti i Live DVD ???
To nece da moze posto mora prvo da se instalira da bi radio. Nego gde su ta poboljsanja?

trebaju tek detalji da izadju za te OEM licence.i uvek su one izlazile pre,jer firmama treba neko vreme da se donese odluka dal da kupuju ili ne,nije kao za fizicko lice 'de ti se cefne jedno jutro kupis i instaliras.takodje,nije bas detaljno pojasnjeno ni u FAQ ni u ostatku za sta ce biti vezana validacija 10tke,ne treba zuriti sa zakljuccima koliko ce da traje,dal' ce moci da se menja hardver itd.puno zabuna unosite sa tim halucinacijama i predvidjanjima,sacekajte majku mu da oni objave nesto pa na osnovu toga davajte misljenje,ne "oni su lukavi,sigurno ce biti ovo ili ono",to stvarno nikom ne koristi.

Capture.JPG

HHAHAHHAHHAHA za najpoznatiji BT nece biti drajvera po ovom tool-u a u W10 radi sve lepo, kapiram da su im problem pojedini bt profili pa im je lakse da napisu da nece raditi... BZv

trebaju tek detalji da izadju za te OEM licence.i uvek su one izlazile pre,jer firmama treba neko vreme da se donese odluka dal da kupuju ili ne,nije kao za fizicko lice 'de ti se cefne jedno jutro kupis i instaliras.takodje,nije bas detaljno pojasnjeno ni u FAQ ni u ostatku za sta ce biti vezana validacija 10tke,ne treba zuriti sa zakljuccima koliko ce da traje,dal' ce moci da se menja hardver itd.puno zabuna unosite sa tim halucinacijama i predvidjanjima,sacekajte majku mu da oni objave nesto pa na osnovu toga davajte misljenje,ne "oni su lukavi,sigurno ce biti ovo ili ono",to stvarno nikom ne koristi.

Nema tu nikakve zabune da si pazljivo citao i sitna slova video bi:
A free upgrade from 7 or 8 and free for "the life of the machine"

Takodje firme imaju VL licence i oni nece biti obuhvaceni ovim programom vec ce zasebno dobijat ponude

Ja sam vec rekao da ce clean install jedino biti moguc ako neko provali backup aktivacije win10-ke, DAZ je danas izjavio da nece to radit jer masa ljudi prodaje njegov loader i da se zato vise nece izbacivat iste... tako da ostaje na nekom drugom da provali shemu aktivacije 10-ke kad se pojavi RTM

Kakav smarac ovaj antena. Ajde oladi druze, pojavio si se juce na forumu, i svaki post ti je neko pametovanje.

DAZ loader je piraterija , sad se DAZ danas izvlaci kao nesto izjavljuje...

HAHAHAHAHA sta tebi vredi sto si se pojavio pre 11 i po godina kad ne znas da procitas par strana pre nego sto lupis za medalju!

Sta lupim? Pitam sam najlepse sta je to, jer ne pratim ovu temu uopste, a ima 200 strana. Ja ili da gatam da se ta informacija na jednoj od zadnjih 2 kao sto ti kazes, ili da procitam svih 200. Al sreca pa imamo viska tih pametnih kao sto si ti. Zato i jesmo tu gde jesmo.

Sreca pa imamo tako inteligentnih gotovana na milione, zato i jesmo tu gde smo.

Poslednja izmena:

Takodje firme imaju VL licence i oni nece biti obuhvaceni ovim programom vec ce zasebno dobijat ponude

Ja sam vec rekao da ce clean install jedino biti moguc ako neko provali backup aktivacije win10-ke, DAZ je danas izjavio da nece to radit jer masa ljudi prodaje njegov loader i da se zato vise nece izbacivat iste... tako da ostaje na nekom drugom da provali shemu aktivacije 10-ke kad se pojavi RTM
Daz nije provalio prvi system,posto Vista i 7 imaju ist princip na aktivacije sa oem slp prvi su provalili Grupa Paradox oni su orkrili taj nacin aktivacije inace i oni su bili clanovi my digital life :)
Ovo je prvi aktivator za Vista slp
26ce89ac970f6442f8f7a747c7fe462e.jpg

Da secam se, u principi ljudi rade zajedno po frumima, emuliranje slic tabele je bilo relativno jednostavno, vec su se 8 i 8.1 vise mucili, ali poenta je da niko od njih ne ocekuje da ce M$ biti lud i dati svima kljuc...

Takodje ono sto ovde nismo puno kometarisali a to je da je win10 pun spyware-a.... e sad neki su tu sa "razlogom" bili u T.P. ali zasigurno ne bi bilo lepo da ih sve prenesu u RTM :(

Kada se kupi ta licenca za 8.1 na koliko računara može da se instalira?

sve licence su za jedan komp, osim ako ne kupujem VL licence koje kostaju u zavisnosti koliko komada kupis i sa kojim dil-om....

inace sad je ludost kupovat 8.1, pogotovo sto upgrade iako besplatan nije nov kljuc koji mozes koristiti kad ti se cefne vec bas to upgarde na jednoj masini sa koju se veze

WZor kaze da ce RTM tek 16. jula https://twitter.com/WZorNET/status/605368250600464385. Ne znam kako misle da stignu da do 29. izbace racunare i tablete? Izgleda u M$u leva ruka ne zna sta radi desna.

Pa bice gusto, za WU nije problem mogu da ga puste istog dana kad izadje RTM
Inace mislim da Wzor opet vadi informacije iz guza... RTM izlazi tek kad prodje sva glasanja i tacan datum se do sad nikad nije znao... jer ako glasanje omane prolongira se za par dana sa novim build-om

Poslednja izmena:

drugar,ja jos cekam onaj skrinsat "drljanja" hdd-ova.da ne pominjem da si sam priznao da nemas dokaze,tako da mislim da slabo vise ikog zanimaju tvoja tumacenja i predpostavke.

drugar,ja jos cekam onaj skrinsat "drljanja" hdd-ova.da ne pominjem da si sam priznao da nemas dokaze,tako da mislim da slabo vise ikog zanimaju tvoja tumacenja i predpostavke.

Ti si stvarno dosadan da ne kazem ko sta........ uzivaj u svom alfa technical buildi kao final kad sve super radi TEBI i koliko sam zapazio jos SAMO vuku40 i njegovih 20 alibaba razbojnika :d

sve licence su za jedan komp, osim ako ne kupujem VL licence koje kostaju u zavisnosti koliko komada kupis i sa kojim dil-om....

inace sad je ludost kupovat 8.1, pogotovo sto upgrade iako besplatan nije nov kljuc koji mozes koristiti kad ti se cefne vec bas to upgarde na jednoj masini sa koju se veze
Hvala na odgovoru. Na dva računara sam odradio sa daz verifikacijom. I danas mi je izbacio ovo kao rezervisanje što sam i odradio. Da li da otkažem to ili ne? Imam na jednom licencu za home premium ali je nisam iskoristio...

Zeljko, ako se zna tacan datum izlaska finalne verzije (29.07.) onda se sigurno vec zna i datum RTM verzije, ali je to jako malo vremena. Iz nekog razloga M$ sabotira OEM proizvodjace, daje jako kratke rokove i povecava cenu. Da li planiraju da pocnu da prodaju hardware (kao sa Windos Phone tj. kao Apple) ne znam, ali ovo nije dobro ni po OEMe ni po nas korisnike!

Hvala na odgovoru. Na dva računara sam odradio sa daz verifikacijom. I danas mi je izbacio ovo kao rezervisanje što sam i odradio. Da li da otkažem to ili ne? Imam na jednom licencu za home premium ali je nisam iskoristio...

Pa to niko zasigurno nezna, moguce da sva piraterija koja prolazi windows genuine ce dobiti win10 bez problema, negde sam procitao da mozda nakon upgrade-a kad se win10 instalira da isti obrise win7 loader i win8 kms server i opet odradi neku proveru i da trazi da platis kljuc za 7/8 ali ja ne verujem u to.... posto je i sam Microsoft izjavio da je jedino potrebno da predjes Windows genuine check, ali niko to nece znati zasigurno dok se ne pojavi

@antena
Izlazak RTM NEMOGU danas znati osim ako vec RTM nije spreman :)
Mogu jedino da se nadaju da ce ga izglasat pre 16 jul-a i drzat u tajnosti do tog dana... jedino tako mogu garantovat izlazak bas za taj dan :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno