Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hvala na odgovorima.. To me je zanimalo. Čitam i čitam ali nikako da nađem među tolikim postovima...

Izlazak RTM NEMOGU danas znati osim ako vec RTM nije spreman :)
Mogu jedino da se nadaju da ce ga izglasat pre 16 jul-a i drzat u tajnosti do tog dana... jedino tako mogu garantovat izlazak bas za taj dan :)
Onda ne bi mogli znati ni da ce 29. biti spreman. Ali naravno da znaju, pa kad neke male linux distribucije izbacuju nove verzije tacno predvidjenog datuma moze i veliki M$! Nisu toliki *****i, znaju da proracunaju koliko jos imaju posla i kojim tempom rade.

Onda ne bi mogli znati ni da ce 29. biti spreman. Ali naravno da znaju, pa kad neke male linux distribucije izbacuju nove verzije tacno predvidjenog datuma moze i veliki M$! Nisu toliki *****i, znaju da proracunaju koliko jos imaju posla i kojim tempom rade.

Pa do sad je RTM izlazio 2+ meseca pre datuma prodaje tako da su datum prodaje davali sa dosta lufta, ja sam pratio win8 kad je ulazio u RTM fazu mislim da je glasanje bilo ponavljano 2 i vise puta tako da se RTM prolongirao i za 10 dana ali tada datum izlaska RTM nije dat vec je samo dat datum pustanja u prodaji
Inace uvek mogu da zbrzaju i te sto glasaju da nagovore da daju zeleno svetlo bas 16-tog pa posle da krpe sa windows update-om

Poslednja izmena:
Sace izgleda veci deo izmena ostaviti za jesen samo da sto pre izbace kakav-takav. Otprilike kao da izbacuju beta verziju, pa ce tek posle da je finalizuju.

Sace izgleda veci deo izmena ostaviti za jesen samo da sto pre izbace kakav-takav. Otprilike kao da izbacuju beta verziju, pa ce tek posle da je finalizuju.

Pa sta ja znam do sad nisu imali vecih pehova, mada je i za win 7 i win 8 bila preporuka da se odradi windows update nakon instalacije

Kako god, jednom ce izbaciti i tu finalnu verziju.
Koliko vidim hoce da ovo zbrzaju, da nahvataju sto vise korisnika.
Zato su ovako nedoreceni i dvosmisleni sa izjavama.
Kao sto @zeljko rece ja i mojih 20 razbojnika se ne brinemo.:D

Каква је ситуација са хардверском захтевношћу? Оно што сам прочитао ми делује ниско, да ли је неко пробао ове билдове на старијим конфигурацијама?

Каква је ситуација са хардверском захтевношћу? Оно што сам прочитао ми делује ниско, да ли је неко пробао ове билдове на старијим конфигурацијама?
Pa ja teram na ovoj kanti dobro, najslabija konfiguracija na kojoj
sam instalirao mislim da je athlon "kuma" Athlon X2 7750 sa 2gb ram.
Moja integrisana graficka na ploci HD4200 moze da radi.
Mislim da 32-bitna moze na 1gb ram.

Pa ja teram na ovoj kanti dobro, najslabija konfiguracija na kojoj
sam instalirao mislim da je athlon "kuma" Athlon X2 7750 sa 2gb ram.
Moja integrisana graficka na ploci HD4200 moze da radi.
Mislim da 32-bitna moze na 1gb ram.
Ок хвала наравно мислио сам на 32бит верзију.

Pa naravno da ima.Mozes preko windowsa,a mozes da napravis i butabilni flash.

Kako napraviti butabilni flesh?
1. Prvo apdejtujem win 7 na win 10
2. Pa onda napravim butabilni flesh ili ...

Ono sto mene zanima je sledece ukoliko hocu na novi ssd da instaliram novi win 10 trebace mi neki butabilni usb ili dvd. Da li cu moci naci taj ISO fajl ili cu morati instalirati 7 pa onda uraditi apdejt na 10.

Nista ne kontam osim da samo postojecu vreziju windowsa cu moci za dzabe da apdejtujem na win10.

Poslednja izmena:
Kako napraviti butabilni flesh?
1. Prvo apdejtujem win 7 na win 10
2. Pa onda napravim butabilni flesh ili ...

Ono sto mene zanima je sledece ukoliko hocu na novi ssd da instaliram novi win 10 trebace mi neki butabilni usb ili dvd. Da li cu moci naci taj ISO fajl ili cu morati instalirati 7 pa onda uraditi apdejt na 10.

Nista ne kontam osim da samo postojecu vreziju windowsa cu moci za dzabe da apdejtujem na win10.
Ako hoces tu legalnu verziju windowsa, moras preko upgrade.
Znaci prvo win7 ili win8.1 pa upgrade.
Ne znam bilo je govora da moze i cista instalacija ali sa vec registrovanim
kljucem ali za tu masinu na kojoj je bio win7 ili win8.1.

sve licence su za jedan komp, osim ako ne kupujem VL licence koje kostaju u zavisnosti koliko komada kupis i sa kojim dil-om....

inace sad je ludost kupovat 8.1, pogotovo sto upgrade iako besplatan nije nov kljuc koji mozes koristiti kad ti se cefne vec bas to upgarde na jednoj masini sa koju se veze

Jel isto vazi ako imam retail verziju windowsa 8.1?

Ukljucio sam windows update, skinuo sve sto treba (i KB3035583), ono obavestenje se i dalje ne pojavljuje.Pokusao sam i sa sheduled tasks (to sam nasao na internetu), medjutim nista! Tako da me BAS BRIGA za njihovu rezervaciju vise! Ne znam ni sta im to znaci, voleo bih da neko objasni? Rekli su da prvu godinu mogu svi besplatno da predju na win10, sta im koji djavo znaci rezervacija?

Izgleda da ni oni ne znaju sta ce, izgubljeni u prostoru.Vidim da ce home licenca da kosta oko $110, a pro $199?! Bas povoljno! Najbolje resenje ce biti, kao i do sad, torrent!Skines, instaliras i uzivas!

Ta rezervacija je genralno samo vid rekalame i tool da vidis da li ti je HW/SW kompatibilan, to je sve

Ukljucio sam windows update, skinuo sve sto treba (i KB3035583), ono obavestenje se i dalje ne pojavljuje.Pokusao sam i sa sheduled tasks (to sam nasao na internetu), medjutim nista! Tako da me BAS BRIGA za njihovu rezervaciju vise! Ne znam ni sta im to znaci, voleo bih da neko objasni? Rekli su da prvu godinu mogu svi besplatno da predju na win10, sta im koji djavo znaci rezervacija?

Izgleda da ni oni ne znaju sta ce, izgubljeni u prostoru.Vidim da ce home licenca da kosta oko $110, a pro $199?! Bas povoljno! Najbolje resenje ce biti, kao i do sad, torrent!Skines, instaliras i uzivas!
Imas li account?

Што се старог хардвера тиче, пробао сам на крш лаптопу (Amilo Pro са целероном 1,86 и гига рама, стар бар 8 година) и ради, јесте да се вуче и да тупи али мрда. Додао сам пола гига рама и живнуло је. Мислим да ће са два гига да буде солидно, мада можда потражим бар мало бољи процесор.

imam problem sa zvukom na 10130, instalirao kao upgrade preko 8.1, instalirao drajver za zvuk sve pise svi drajveri su okej u onom menadzeru za zvuk namesteno kako treba dole ikonica pokazuje da imam zvuk playback device mi je speakers, i nemam zvuk uopste sta da radim?

imam problem sa zvukom na 10130, instalirao kao upgrade preko 8.1, instalirao drajver za zvuk sve pise svi drajveri su okej u onom menadzeru za zvuk namesteno kako treba dole ikonica pokazuje da imam zvuk playback device mi je speakers, i nemam zvuk uopste sta da radim?
Sta kaze troubleshooter?

To mu ne treba.

@alphablue597, jesi pogledao da nije mozda u Windows Update u Control Panelu?

Lepo ne treba, ponudu salju genuine Windows masini a ne korisniku.

Samo na win 7 trazi mail, za 8.1 koristi account detalje tj na koji si mali registrovan..
Zanimljivo da su spakovali tu rezervaziju u kb namenjenom za Security update (defender) :D

Nazad
Vrh Dno