Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pa po ovome sta pise ne moze neki od programa da sacuva i da ih
prepise, u onoj fazi kada treba da ide u restart i instalaciju.
Mozda neki AV? imas li sta instalirano ESET, AVAST...?

Poslednja izmena:
Pa po ovome sta pise ne moze neki od programa da sacuva i da ih
prepise, u onoj fazi kada treba da ide u restart i instalaciju.
Mozda neki AV? imas li sta instalirano ESET, AVAST...?

Jok, Windows defender all the way :D Ne znam koji bi program mogao biti, bar kada bi mogao da mi kaze bio bih srecan :)

Moze da bude svasta bluetooth, wireless..
Povadi sve sto imas prikaceno na usb.
Tipujem na neki program koji je "third-party software"

Nesto sto je pravljeno i moze da radi na vise OS.
iTunes ili Orgin, ProjectX... ne znam sta sve imas instalirano.

Poslednja izmena:
Kod mene prilikom svakog upgrad-a windowsa,prestanu da rade side-bar gadgeti.Mislim oni su kao i dalje instalirani,ali ne reaguju.I svaki put moram da ih de-instaliram i ponovo instaliram da bi radili.Yebiga kad sam navikao na njih,jos od sedmice.

:) znaci dobro rade na W10? Ja ih koristim na 8.1 :)

@Marko1996 probaj da se setis kada si nesto instalirao
a windows nije bas odobravao a ti isao "Run anyway"..

Moze da bude svasta bluetooth, wireless..
Povadi sve sto imas prikaceno na usb.
Tipujem na neki program koji je "third-party software"

Nesto sto je pravljeno i moze da radi na vise OS.
iTunes ili Orgin, ProjectX... ne znam sta sve imas instalirano.

Project X je video koji sam uradio za izborni predmet (zavrsava se srednja :p), pa mogu da povadim, nije problem, a sto se tice third party programa, ne znam ocistio sam neke, sad cu probati ponovo da pokrenem instalaciju...

Project X je video koji sam uradio za izborni predmet (zavrsava se srednja :p), pa mogu da povadim, nije problem, a sto se tice third party programa, ne znam ocistio sam neke, sad cu probati ponovo da pokrenem instalaciju...
Pocisti registry sa ccleanerom za svaki slucaj da nisu ostali repovi od tih programa...

@Vuk40 I dalje isto, dodje do 59% kopiranja fajlova I nece dalje... Uglavnom nema veze, strpicu se do final verzije 10-tke, pa cu onda da odradim normalan install I to je to, a I ovaj build za sada sljaka dobro, tako da I nije velika steta :p Hvala na pomoci!

Pa trebalo bi danas sutra da izadje Build 10134, mozda je "srecnije ruke".
Mada bar ja imam instalirano sve i svasta pa nije bilo problema.
Nesto tu drugo zapinje...

Poslednja izmena:
@Vuk40 I dalje isto, dodje do 59% kopiranja fajlova I nece dalje... Uglavnom nema veze, strpicu se do final verzije 10-tke, pa cu onda da odradim normalan install I to je to, a I ovaj build za sada sljaka dobro, tako da I nije velika steta :p Hvala na pomoci!
Udji u sources u iso fajl pa setup.exe pa umesto custom idi upgrade!

Hvala, probacu sutra!

Izgleda da samo ove verzije mogu upgrade:

4j3e9SH.png

Da li je neko dobio upgrade notification a da nema ove verzije windows? Recimo ko Ima Windows 8.1 Enterpise i Windows 7 SP1 Enterprise ili Windows 8.1 Bing po ovome ne bi trebao da dobije poziv za upgrade i te verzije nemaju prava na upgrade?

Nadam se da ce u finalnom buildu naci mogucnost da prozorei nebudu ovako bezlicni kao sto su sada.
Kao u bolnici, sve neke isprane , bele, boje.

Bing dobija posto se vodi kao klasican 8.1, ja dobio notification na dve masine. Enterprise ne dobija, to su vec rekli.

Sve verzije od W7 pa na ovamo (izuzev Enterprise) će moći da se besplatno upgrejduju ali je samo pitanje dali preko net-a direktno ili sa ISO-a.

E ovako, sestra je uz Netbook dobila preinstalirani w7 starter, sta sa time, i tu ce biti isto kao za ostale? Obican upgrade kod traje hw ona ce moci da koristi tu verziju?
Koliko sam shvatio verzija sa kljucevima se dobija iskljucivo uz kupljeni win?

Da li ima neko oficijalni link za skidanje x64 8.1 core verzije i x86 8.1 bing verzije windowsa, ako moze ovde da postuje u temi.

Udji u sources u iso fajl pa setup.exe pa umesto custom idi upgrade!

Jok nece, kaze This upgrade path is not supported. Please close Setup and re-launch from the root of the media or go back and pick a different installation choice. A sta da se radi, kada izadje zvanicna verzija odradicu ono da zadrzi slike video klipove itd, a da pobrise ostalo, sto bi se reklo polu-clean install :p Zasluzuje osvezenje :d Hvala inace!

Poslednja izmena:
Da li vredi da update radim na Win 10? Dobio sam da rezervisem besplatno update sa 8.1 na Win 10

Izgleda da samo ove verzije mogu upgrade:

Pogledajte prilog 171813

Da li je neko dobio upgrade notification a da nema ove verzije windows? Recimo ko Ima Windows 8.1 Enterpise i Windows 7 SP1 Enterprise ili Windows 8.1 Bing po ovome ne bi trebao da dobije poziv za upgrade i te verzije nemaju prava na upgrade?
Ja na poslu imam legalan Windows 7 Home Premium, i još uvek nije stiglo obaveštenje za nadogradnju. Kod kuće Windows 7 Professional, ali ista priča. Kod matorih instaliran taj isti Windows, a njima se pojavila ikonica u donjem desnom ćošku. Lud zbunjenog...

Ja na poslu imam legalan Windows 7 Home Premium, i još uvek nije stiglo obaveštenje za nadogradnju. Kod kuće Windows 7 Professional, ali ista priča. Kod matorih instaliran taj isti Windows, a njima se pojavila ikonica u donjem desnom ćošku. Lud zbunjenog...
Nisu ti uklucjeni windows update mora da bide uklucjen za da bi dobio poruku za nadogradju

Uključeno je da instalira automatski, čak sam ga i ručno pokrenuo u par navrata, instalirao sve optional updates i onda restartovao i pokretao update ponovo. Od 10ke ni traga ni glasa...

Ja uopšte nisam zadovoljan kako radi build 10130 i mislim da je 10125 bio manje bagovit!

Osim problema da start menijem kad se nakon klika ništa ne vidi, javio se i problem velikog procesorskog zauzeća od po 50+ posto gde skoro ništa nije uključeno i gde razni windows servisi troše procesor koji radi ko lud a cpu temp ode na 70+C i tako radi dok ventilator vrti ko lud. Takođe tu je i problem sa gašenjem gde se konstantno javlja neka explorer.exe greška zbog koje ne kreće da se gasi, a čak i kada sklonim taj prozorčić on se ponekad ne gasi već moram hardverski, na dugme da ga ugasim!

Ja uopšte nisam zadovoljan kako radi build 10130 i mislim da je 10125 bio manje bagovit!

Osim problema da start menijem kad se nakon klika ništa ne vidi, javio se i problem velikog procesorskog zauzeća od po 50+ posto gde skoro ništa nije uključeno i gde razni windows servisi troše procesor koji radi ko lud a cpu temp ode na 70+C i tako radi dok ventilator vrti ko lud. Takođe tu je i problem sa gašenjem gde se konstantno javlja neka explorer.exe greška zbog koje ne kreće da se gasi, a čak i kada sklonim taj prozorčić on se ponekad ne gasi već moram hardverski, na dugme da ga ugasim!

Meni se isto javljala ta greska,uradio sam reinstalaciju drajvera i radi super. Start radi normalno.

'vataj skrinsot u resource monitooru pa okaci da vidimo te procese.

Drajveri graficke se pomesali, izbrisi sa DDU pa instaliraj ponovo.
Ne trose nista servisi, sem prvih 10-15 min po instalaciji.
Evo sve je normalno nista gaseno od app ili servisa...

Screenshot (215).png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno