Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koji antivirus instalirati da radi na win 10 ? Probao sam avg 2015 ali mi kaze da nije kompatibilan sa win 10,dajte preporuku za neki antivirsu koji radi na win 10 ?
Nijedan...defender je dovoljan.
Od win8 ne koristim ni jedan...ni na jednom kompu, nikakvih problema nisam imao.

pisah pre,bukvalno bilo koji od izvikanijih bekapa.zadnje vreme koristim active disk image,samo zato sto je spakovan na strelec usb-u,perfektno radi,jednostavan i razumljiv GUI.

Ne mogu da sprže karte, jer imaju fail safe zaštitu od pregrevanja, al' ajde.
To je sitan kiks koji je rešen, nVidia na default je imala probleme. Još njeni drajveri izazivaju integrity violation za Windows i OpenCL.

Zaštita od pregrevanja na akutelnim generacijama AMD karti počinje da obara takt kada temperatura udari 95C i pokušava da održava tu temperaturu trotlovanjem. Ako uspe da obuzda na ~95c teraće i dalje uz trotlovanja, jedino ako počne da probija tu barijeru za par stepeni doćiće do gašenja. Reddit je pun ljudi sa spaljenim kartama, jer ima onih koji su opalili sesije od po par sati, a nisu obraćali pažnju ni na temperature, ni na trotlovanje...

Ako misliš da konstantna temperatura od 95C nije opasna slobodno opali vent na 20%, stvori uslove u kućištu takve da karta udara 95C pod maksimalnim opterećenjem, pošto 99% korisnina ni ne razmišlja o protoku vazduha, temperaturama, kvalitetnim kućištima i pusti neki gpu bench da vrti to 6-7 sati. Ili jednostavno ostavi 20% od sada pa na ubuduće i uzdaj se u zaštitu od pregrevanja. :)

Poslednja izmena:
95C? neka hvala...ne zelim ni da vidim tu cifru a jos da teram kartu u iberu?
Ja kada vidim da je 65C ja se vec mrstim.
To meni ne bi moglo da se desi...znao bi po CPU kuleru.

Zaštita od pregrevanja na akutelnim generacijama AMD karti počinje da obara takt kada temperatura udari 95C i pokušava da održava tu temperaturu trotlovanjem. Ako uspe da obuzda na ~95c teraće i dalje uz trotlovanja, jedino ako počne da probija tu barijeru za par stepeni doćiće do gašenja. Reddit je pun ljudi sa spaljenim kartama, jer ima onih koji su opalili sesije od po par sati, a nisu obraćali pažnju ni na temperature, ni na trotlovanje...

Ako misliš da konstantna temperatura od 95C nije opasna slobodno opali vent na 20%, stvori uslove u kućištu takve da karta udara 95C pod maksimalnim opterećenjem, pošto 99% korisnina ni ne razmišlja o protoku vazduha, temperaturama, kvalitetnim kućištima i pusti neki gpu bench da vrti to 6-7 sati. Ili jednostavno ostavi 20% od sada pa na ubuduće i uzdaj se u zaštitu od pregrevanja. :)
Aha, takođe se ugase kad se pregreju. Što zna svako ko je radio OC, ne znam kako ih spržiš. Kao što i CPU već duže vreme ne možeš da spržiš jer se ugasi.

Ako su tako spalili kartice onda su sami krivi. Ako kartica dostize vec tu temperaturu, to znaci da je iskoriscena, i kad trotluje ako ne provali da mu opadne fps i nastavi da igra ko manijak a ne pogleda zasto, onda nemam reci. Sa tim ljudima nesto nije u redu, ne znam sto se zale. Ja cak ni pre 5-6 godina nisam uspeo totalno da sprzim karticu kad je nV izbacila jedan od boljih whql drivera za prodaju novih kartica, mada ne mogu da kazem da nisu ostale posledice. Kad se na to doda da su danasnje kartice zasticenije od pregrevanja od tadasnjih nV9xxx, ne znam koliko je mucenja potrebno da bi se GPU ostetio ili sprzio.

@umart. zanimljivo, ali apex hub resio problem sa misem pod win10. Jedino sto se tastatura u win10 pali tek kad pritisnem nesto, ali to vec nije problem, ne moram da je cupam :D Eh, win10 i bagovi.

@Crazy Serb nemoj da kukas vec idi da glasas u anketi i da zaokruzis br.1...pratim te. :D

Instalirao sam Win na novom ssd ali zaboravih da stari skinem prije toga. Sad ne mogu da podignem sistem sa novog ssd-a, neko mi je ranije prepoucio programcic koji "popravlja" boot mgr . Moze repost?
Doduse sad dobijam poruku Can't find operating system - tako nesto.

Instalirao sam Win na novom ssd ali zaboravih da stari skinem prije toga. Sad ne mogu da podignem sistem sa novog ssd-a, neko mi je ranije prepoucio programcic koji "popravlja" boot mgr . Moze repost?
Doduse sad dobijam poruku Can't find operating system - tako nesto.
EasyBCD Community Edition skini.

^^ Hvala, rijesio problem upravo sa Easy BCD nego mi bio stao mozak za ime aplikacije

Koja je razlika kad se ide sa svezom instalacijom ili kad se odradi update sa 7 na 10?

Vidim iskace mi ova poruka:

2d82e8j.jpg

Pa se razmislajm sta mi je ciniti,da li ice sa svezom instalacijom ili na ovo iznad?

Upgrade i imas aktiviran windows...
Posle mozes i cistu, aktivacija ostaje.

Obavezno apgrejd ako hoćeš regularno licenciran Windows, posle odradi clean install ako baš želiš ili bude bilo potrebe

Ja sam instalirao svezu verziju win 10 pro i windows je aktiviran.Sedmica je imala u sebi neke viruse pa nisam hteo nista da rizikujem i da radim upgrade na win 10 nego sam odradio odmah clean install.

Kolika tema. Ovaj, ne znam da li je vec pominjano ali da pitam - da li je moguce raditi regularni update preko usb modema? Pokusavao sam da nadjem resenje preko neta, medjutim, samo se prica o tome kako se wifi veza moze podesiti da bude metered connection ili ne, pa samim tim samo kako time onemoguciti tj. kako zastiti troskove od update-a. A te opcije nema za celular connection, koliko sam ja video. Na 8.1 nisam imao problema sa ovim, bila su klasicna podesavanja za update.

Preporučujem "clean install" Windows-a 10 jer sam ja dva puta pokušao da odradim "apgrejd" sa Windows 7 na Windows 10.

Odradi se upgrade/update, ali nije to to. Nešto tu ne valja. Migracija podataka je uspešna, programi i podešavanja sačuvani.....sve super.

Dok nisu počela brljanja....lupim Refresh, sve ikone na desktopu pobegnu na levu stranu monitora. Odjednom Tiles View u exploreru je postao Extended Tiles View i sl.
Čudne, ali zaista čudne stvari su se dešavale same od sebe.

Da ne bi ste gubili živce kao i ja...savetujem formatiranje C particije i čistu instalaciju.

Prezadovoljan je podmetanje od pitanja. Malo ljudi je glasalo, ja sam pod dva.
I koliko vidim ovi što kukaju van svake mere su u manjini sva sreća.
Ali su i najglasniji.

Prezadovoljan je podmetanje od pitanja. Malo ljudi je glasalo, ja sam pod dva.
I koliko vidim ovi što kukaju van svake mere su u manjini sva sreća.
Ali su i najglasniji.
Zasto podmetanje? pa treba imati i najvisu ocenu...
Jedini moguci stepenik iznad bi glasio..."Zadovoljan kao Vuk40" :d

To nema sanse pod 1. Da su bili realisticni i stavili i optimalnu konfiguraciju (pretpostavljam win8 ready ploca) mozda bi bilo pod 3, ovako je pod 4. Trash-old (morao sam :D) je malo poboljsao stanje sa jump listama (iako je lose izvedeno, bar postoje bez 3rd party app) inace bi bila cista petica. Bar se se potrudili da nadju nesto u svom "djubretu".

Stvarno, vuce, ja sam mislio da ti dajes sve petice za win10, razocarao si me :D

Poslednja izmena:
Možda je petica sa faxa ? Anywhoo, ja mogu i u jajetu dlaku da nađem, ne radi se o tome nego da je 10ka najbolji win do sada.

Jedini razlog tolike kuknjave je taj sto bi zarko zeleli da ga koriste.
Da im je svejedno lepo bi probali, ako nece...nista vrate se na win7.

Aman ljudi, meni metro app su nekako mrtve, sta da radim mail se ne sinhronizuje, fb app ne roka notifikacije, nema wu notifikacija sve mrtvo gore nego xp, dead os... Sve je podeseno ali ne radi... :mad:

Nazad
Vrh Dno