Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ljudi, zna li neko kako da omogucim admin shares pristup posle Threshold 2 update-a?

Ona fora sa registry kljucem vise ne funkcionise izgleda

Jel primetio neko da mu se baterija više troši u sleep modu od kad je uradio update? Mislim na one koji imaju tablet/hibrid.
Pre ovog update tokom noći nijedan procenat baterije nije opao, znaci kako ga ostavim, sa toliko procenata ga ujutru i uključim, a sad preko noći više od 10%, gore nego Android OS. A nista mi ne radi u pozadini, znaci problem je u update-u, posto se od tad javio problem.

Jel primetio neko da mu se baterija više troši u sleep modu od kad je uradio update? Mislim na one koji imaju tablet/hibrid.
Pre ovog update tokom noći nijedan procenat baterije nije opao, znaci kako ga ostavim, sa toliko procenata ga ujutru i uključim, a sad preko noći više od 10%, gore nego Android OS. A nista mi ne radi u pozadini, znaci problem je u update-u, posto se od tad javio problem.
Jesi li ukljucio "Battery Saver Settings"? imas tu podesavanja i za jos vise opcija.

Battery saver mi se uključuje tek na 15%, tako da ga samostalno nikad ne palim, nego se automatski aktivira. Ali pre nisam nista cackao, samo ga zaključam i do ujutru ostane isti procenat, bez uključivanja battery saver-a.

Ni nema nekih posebnih opcija u "battery saver"

Poslednja izmena:
Battery saver mi se uključuje tek na 15%, tako da ga samostalno nikad ne palim, nego se automatski aktivira. Ali pre nisam nista cackao, samo ga zaključam i do ujutru ostane isti procenat, bez uključivanja battery saver-a.

Ni nema nekih posebnih opcija u "battery saver"
Nemas Battery saver settings? ako to nemas ne znam sta da ti dalje pricam?
O povratku na win 8.1 mozda?

Imam, ali nema nekih posebnih opcija. Kad da se uključi battery saver mod, za notifikacije, i kojim programima je dozvoljeno da rade u pozadini, kod mene su samo kontakti odabrani, i njih sad uklanjam.

Ko je jos imao problema da je morao unositi šifru prilikom uključivanja kompa, neka proba u battery options, da isključi traženje šifre prilikom uključivanja i wake up, i mislim da mu više neće tražiti. Ja sam pokušavao ono što su mi preporučili u ovoj temi, pa mi je tako nekad tražio šifri, nekad ne. Kad se ovo odčekira ne bi trebao više da traži.

Kontam da bi u tom slucaju nekako cancelovao sve nove poruke na "starom" nalogu i sve vezano sa moj sadasnji acc ili gresim?!
U prvom on kao local user ne bi mogao da pristupi tvom nalogu i ne bi mu nista stizalo.
Mozes da prijavis vise masina na jednom nalogu.
U drugom bi morao da pravis novi nalog za tebe.

Ono sto je neverovatno za jedan savremeni OS a to je da pri gasenju racunara nije sposoban da ugasi jedan jedini excel proces :) Koristim cesto excel tabelu i cesto mi ostane neugasena, onda odem na shutdown i ovaj glupan Win 10 ne moze da se ugasi dok ja licno ne pogasim sam file, stvarno posle 150 gasenja valjda je trebao da skontao da ga sam ugasi. Koliko se secam Win7 sam ugasi sve ??

Poslednja izmena:
Ono sto je neverovatno za jedan savremeni OS a to je da pri gasenju racunara nije sposoban da ugasi jedan jedini excel proces :) Koristim cesto excel tabelu i cesto mi ostane neugasena, onda odem na shutdown i ovaj glupan Win 10 ne moze da se ugasi dok ja licno ne pogasim sam file, stvarno posle 150 gasenja valjda je trebao da skontao da ga sam ugasi. Koliko se secam Win7 sam ugasi sve ??
To je zastita od takvih sto gase nesmotreno, mozda si nesto vazno radio?
Ne zeli da sve upropastis jednim klikom...odbija da ucestuje.
Vidis kako je lako? samo promenis ugao gledanja.:D

Nakon celog hajpa oko Windowsa 10 i nekoliko meseci korišćenja, i iskrene želje da stvarno bude najbolji Windows do sada, ipak hladne glave mogu da zaključim da je ipak u pitanju jedan veliki HOT MESS.

Bagovi, apdejti koji kvare sistemsku konfiguraciju, drajvere, deinstaliraju aplikacije, a za početak su podešeni po defaultu da restartuju računar kada oni smatraju za shodno, bez pitanja.

Windows Universal Apps - ne postoje. Windows 10 Mobile - DOA (Dead On Arrival). Ako ništa drugo u prošlosti si mogao da se pouzdaš u Windows da će biti pouzdan i da neće samovoljno raditi ono što ne želiš. To sada više nije slučaj. Threshold mi nije srušio sistem, ali ga je dobrano uneredio. To se prosto ranije nije dešavalo sa servis pakovima, ako ništa nakon njih je sistem bivao stabilniji a ne pokvaren.

Savetuju da se Threshold instalira kao Clean instalaciija "ko može"? (priznajem da sam za to čuo samo na ovom forumu od korisnika umart i nigde drugde, l ajd da mu verujem). To je neviđena glupost, i ukazuje na potpunu dezorijentisanost Mikrosofta u pogledu polise apdejtovanja. U buduće ću očito drhtati prilikom svakog major apdejta da li će sistem raditi kako treba i kako je radio ili ne.

Windows Store apps su potpuno izlišne za desktop. Ne postoji aplikacija koja radi bolje od desktop pandana, čak ni blizu isto. Windows 10 Mobile - nadao sam se da će biti dovoljno dobar da mogu da pređem sa Ajfona na njega, međutim vidim da od toga nema ništa za sada. Toliko "reklamirane" funkcije koje omogućavaju lako portovanje Android i iOS aplikacija su u tišini stavljene u 10-ti plan. Android podrška je potpuno izbačena, a na iOS-u radi tim od 5 ljudi. Da ne govorimo o tome da je Windows 10 Mobile toliko bagovit da ni izbliza nije spreman za prajmtajm release - izbacili su praktično betu.

Tako da drugari navijači za Windows 10 (i ja sam bio jedan od tih), moram da vas razočaram. Windows 10 nije ono što je Mikrosoft obećavao da će biti, ni trenutno a ni u bliskoj budućnosti kako stvari stoje.

Ljudi koji su furali WP7-8, željno išćekujući Win 10 Mobile, sada vide da će morati da prelaze na Android otprilike.

Ja ću nastaviti da koristim ovaj Win 10, ali sa mnogo kritičnijim stavom prema njemu, umesto entuzijastičnog koji sam gajio do pre neki dan. Na drugom laptopu ću ipak zadržati Windows 7, jer što je sigurno sigurno je. Bar jedan računar da radi onako kako ja hoću a ne onako kako Mikrosoft hoće.

Nisi nas razocarao...nismo ni racunali na tebe.
Ima nas cetvorica, i do sada nam sve radi.
Ko ostane zadnji pobednik...

Čuj "sve vam radi", to je valjda pozitivno s obzirom na to da je sve radilo i na prethodnim verzijama Windows-a. Znači vaša očekivanja su se svela na to da li radi ili ne. Bravo za visoka očekivanja od Mikrosofta.

Pa skromni smo...i na Microsoft takodje ne racunamo.

i ukazuje na potpunu dezorijentisanost Mikrosofta u pogledu polise apdejtovanja. U buduće ću očito drhtati prilikom svakog major apdejta da li će sistem raditi kako treba i kako je radio ili ne.
Složio bih se sa ovim.

Ja lično nikada nisam imao problema sa win 10, to jest sa "samim po sebi" win 10 nikada nisam iskusio problem.
Koristim ga od zvaničnog izlaska.

Ali posle raznih updatea ih je bilo, više puta i najrazličitijih problema.
Isto tako sam ih vidjao i na tudjim računarima sa win 10.
Što naravno nikako ne bi smelo da se dešava na operativnom sistemu čiji prosečan korisnik i ne može isključiti update.
Operativni sistem kod koga korisnik treba da razmišlja da li će se nešto desiti posle update-a ima prilične probleme... i to je fakat.

Koristim win 10 i dalje, ali LTSB verziju sa potpuno isključenim updateima i svim onim što se za sada može isključiti (a nije mi potrebno i/ili ne želim ga).
Sve radi ok, za ovih 2 meseca nijedno negativno iznenadjenje bilo koje vrste.
So far, so good.

Skajp se upravo apdejtovao dva puta u roku od 5 minuta. Oba puta mi je tražio da se ponovo ulogujem iako je u pitanju isti account s kojim se logujem na Windows - nije mogao da ga isčita? Ili bar da me pita da li želim a tim acc-om da se prijavim pa da mi ne traži da kucam lozinku stalno.
A prvi apdejt je pokušao opet da mi uvali Bing default search i MSN default homepage.

Ne razumem, nije mogao sve u jednom apdejtu nego dva zaredom? Smešno!

Nekome skajp a nekome slicice...eto vidis iz prostog primera
sta je skromnost?

Screenshot (43).png

Kako da ne budem zadovojan? citava armija ljudi radi da nama cetvorici
odrzi ovo u punom pogonu.

Ovo je desktop Skajp klijent a ne Windows Store, koji je btw. ukinut

Pa tebi je ukinut, ja oduvek imam ovaj klasicni...ostao sa win 8.

Meni je ukinut? haha, ne ukinut je iz Windows Stora - nema više Skajpa tamo. Ima samo Skajp Wi-Fi

Vrh Dno