Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Да, мислим на тај ресет.
http://www.cnet.com/how-to/clean-install-windows-10/

Немам неке проблеме већ систем нисам реинсталирао већ скоро 2 године, имао сам осмицу коју сам недавно надоградио на десетку. Рекох можда мало да освежим систем...
Nema zašto ako je sve u redu. To se radi ako imaš probleme.

evilmc:

pre bih skinuo cist .iso sa media creation tool pa rezao na dvd ili muckao butabilni USB sa rufusom nego petljao sa esd i rezanjem,mislim da direkt ni nemere da se nareze taj folder,tj nece biti butabilan.
Tako sam i uradio. Skinuo preko media iso fajl i narezao. Odradio reinstalaciju, ubacio novi key i sve full. :)

И ја исто размишљам шта да радим? Да ли је ресет довољан? Имам две партиције, "C" где ми је WIN и "D" где су ми подаци. Да ли ће ресет избрисати "D"?

Imas da biras da li ces da ti brise sve ili ces da ti sve ostane!

Пошто су драјвери честа тема, да питам овде. Имам неку TP-Link wireless картицу и два проблема, један од њих је везан за windows 10. Одмах у старту показује да је картица инсталирана али ништа не ради, као да је нема. То се исто дешавало са Седмицом, скинуо сам драјвере са сајта, инсталирао (било је пријављено да драјвери нису потписани или нешто тако али сам прескочио) и картица је прорадила. Када пробам да инсталирам те драјвере на 10, одбије и пожали се да нешто није у реду и да не може да их инсталира. Наравно, за линух није требало да се ништа ради, све је одмах било ОК.

У питању је картица са Atheros чипом, мислим да је ознака 550G док Десетка пријављује нешто типа Atheros 5005. Потрага за драјверима није донела резултате, једино ако постоји начин да убедим ОС да ипак прихвати оне драјвере.

Други проблем нема везе са ОС, картица без антене ради нормално али слабо хвата сигнал а када ушрафим антену, све се шлогира и морам да ресетујем ОС. Исто је са свим ОС и нема везе са драјверима. Не знам да ли антена нешто брља (никада није имала прилику да се оштети) или према неким идејама постоји неслагање па када антена појача сигнал, то збуни плочу. Картица је радила у старом компу, пробао пар дана пре неку годину и од тада је картица у кутији, није ми била потребна. Никако да стигнем да је пробам у старом компу па ако ради, да елиминишем антену а ако брља, онда да тражим другу антену.

Има ли неко идеју и за овај проблем, мада већ није за ову тему?

Probaj da skines onaj "utility" softver, iako bi moralo da radi i bez njega.

Capture.JPG

kako da nadjem ove bt profile_ drajvere za njih ili sta vec_

Пошто су драјвери честа тема, да питам овде. Имам неку TP-Link wireless картицу и два проблема, један од њих је везан за windows 10. Одмах у старту показује да је картица инсталирана али ништа не ради, као да је нема. То се исто дешавало са Седмицом, скинуо сам драјвере са сајта, инсталирао (било је пријављено да драјвери нису потписани или нешто тако али сам прескочио) и картица је прорадила. Када пробам да инсталирам те драјвере на 10, одбије и пожали се да нешто није у реду и да не може да их инсталира. Наравно, за линух није требало да се ништа ради, све је одмах било ОК.

У питању је картица са Atheros чипом, мислим да је ознака 550G док Десетка пријављује нешто типа Atheros 5005. Потрага за драјверима није донела резултате, једино ако постоји начин да убедим ОС да ипак прихвати оне драјвере.

Други проблем нема везе са ОС, картица без антене ради нормално али слабо хвата сигнал а када ушрафим антену, све се шлогира и морам да ресетујем ОС. Исто је са свим ОС и нема везе са драјверима. Не знам да ли антена нешто брља (никада није имала прилику да се оштети) или према неким идејама постоји неслагање па када антена појача сигнал, то збуни плочу. Картица је радила у старом компу, пробао пар дана пре неку годину и од тада је картица у кутији, није ми била потребна. Никако да стигнем да је пробам у старом компу па ако ради, да елиминишем антену а ако брља, онда да тражим другу антену.

Има ли неко идеју и за овај проблем, мада већ није за ову тему?

Probaj ovaj drajver: http://www.station-drivers.com/inde...ory&Itemid=353&func=startdown&id=1767&lang=en

Na linku ima i spisak podržanih kartica.

@calexx

atheros.JPG

Je li ova karta u pitanju? Ako jeste, imam ja potpisane drajvere za W7 x64 pa mogu da ti ih posaljem na mail da probas sa njima.

Ima li neko problem sa povremenim resetovanjem pozadine na crnu/blank ? (u pitanju je original win 10 pro)

Ljudi, hoću da uradim clean install win 10, pošto sam već uradio upgrade sa win 8.1. Rekoše mi da nakon upgrade mogu da radim clean install sa mojim win 8 ključem, ali sada kada sam proverio sa kojim ključem mi je aktiviran win 10, vidim da to nije isti ključ sa kojim sam aktivirao osmicu. Pa sada ne znam šta da radim, da li da koristim taj novi ključ koji sam našao na sistemu, ili da probam sa ovim starim, za win8.

sa starim,a ako je vec odradjena aktivacija win10 na tom racunaru ni ne moras da ga unosis,preskocis taj stupanj instalacije,kad se instalira sam ce se aktivirati i bice sve okej.

E to ne kapiram, kako on prepozna da je bio aktiviran win 10?

Hardware ID tvoje mašine je zapisan na Microsoft-ovim aktivacionim serverima. Jednom kad aktiviraš Windows 10, ne moraš da unosiš ključ tokom sledeće reinstalacije sve dok ti je živa postojeća matična ploča.

Hardware ID tvoje mašine je zapisan na Microsoft-ovim aktivacionim serverima. Jednom kad aktiviraš Windows 10, ne moraš da unosiš ključ tokom sledeće reinstalacije sve dok ti je živa postojeća matična ploča.
Aha, kapiram. A ukoliko promenim ploču? Pošto planiram sada da uzimam novi računar, zanima me da li ću moći da aktiviram windows onda. Sa ovim ključem sam aktivirao samo na ovoj konfiguraciji.

Nakon instalacije sistema..pokrenuh update aplikacija iz Store-a i Store puče..krenuo par aplikacija da update-uje..i puče.
Od tada ne mogu da pokrenem GetSkype,Store,Mail,Calendar,Calculator,Alarms and Clock..

Gledah neka rešenja na Google-u,ali ništa.
Nekom se dešavalo?
Ima leka?

Aha, kapiram. A ukoliko promenim ploču? Pošto planiram sada da uzimam novi računar, zanima me da li ću moći da aktiviram windows onda. Sa ovim ključem sam aktivirao samo na ovoj konfiguraciji.

Kontaktiras Microsoftov korisnicki servis, oni ce ti izdiktirati novi aktivacioni kod za novi racunar nakon sto im ti das tvoj stari kljuc. Stari naravno pri tom gubi aktivaciju.

Ja cu da skrenem sa Win10, Intel i nVidia grafikama. Cas crashuje jedna, cas druga. Probao razne kombinacije starih/novih drajvera, TH2 update i nista.
Cekao da intel fixira drajver, cekao da nVidia fixira drajver, cekao da Windows popravi neki njihov shit.

Za sada, vracam se na 8.1.

Koliko puta mogu isti ključ za desetku sa Dreamspark naloga da iskoristim? Mislim da sam do sada tri puta, najviše četiri, drug me je zamolio pa da se ne ispalim tad..

OEM ključevi su vezani za jednu mašinu. U tom slučaju kontaktiraj Microsoft podršku.

Ako imaš Retail ključ, neće biti problema, samo prethodno obriši Windows sa starog računara.

Je li ova karta u pitanju? Ako jeste, imam ja potpisane drajvere za W7 x64 pa mogu da ti ih posaljem na mail da probas sa njima.
Тако је потписује у device manageru иако је 550G али бих свакако и то пробао.

Иначе сам данас пробао utility, драјвери су исти као они које сам имао а setupwin7 или како се зове није пролазио, пријави да не подржава ОС. Онда сам пробао и оне за висту и ХР ... као прођу али ништа не ураде ... а онда случајно видим да се променила иконица и да сада показује ону за wireless. Ко је шта ту урадио немам појма али делује да ће да ради што ћу да проверим касније.

После сам пробао и овај други драјвер и он пролази ... како год, дај и тај трећи.

OEM ključevi su vezani za jednu mašinu. U tom slučaju kontaktiraj Microsoft podršku.

Ako imaš Retail ključ, neće biti problema, samo prethodno obriši Windows sa starog računara.

Ja sam kupio oem kljuc, instalirao kod mene i kod sestre na lapu, sa istim kljucem i sve radi za sada bez problema.

Ja sam kupio oem kljuc, instalirao kod mene i kod sestre na lapu, sa istim kljucem i sve radi za sada bez problema.

Postoji mogućnost da Microsoft blacklist-uje ključ..

Ako si kupio na netu OEM ključ (bez računara ili hardvera) , znaj da nije legalan i da si bacio pare. OEM licenca je legalna samo ako se prodaje uz novu mašinu ili hardver s kojim se može sklopiti mašina. Dokaz legalnosti je račun za OS sa kupljenim hardverom/računarom i OEM nalepnica.

Nisi trebao da bacaš pare. Isto bi postigao da si odradio updrade aktiviranog Windows-a 8.1 ili 7 na 10. Ovako, em si bacio pare, em postoji velika mogućnost da Microsoft blacklist-uje OEM ključ.

Da li ovo znaci da cu moci da upisem i drugi hotmail nalog? Recimo prodam laptop na kome mi je win 10, odradim format zbog podataka, podesavanja itd i onda kad dignem win 10 sa iso da mogu da upisem nalog (tj osoba koja kupi) koji nije bio u prvom slucaju?

Da li ovo znaci da cu moci da upisem i drugi hotmail nalog? Recimo prodam laptop na kome mi je win 10, odradim format zbog podataka, podesavanja itd i onda kad dignem win 10 sa iso da mogu da upisem nalog (tj osoba koja kupi) koji nije bio u prvom slucaju?

Aktivacija nije vezana za Microsoft account, već isključivo za matičnu ploču računara. :)

Pre prodaje promenis nalog na tog lika kome prodajes.
I sato bi prodavao sa win10, hoces da odbijas kupce?
lepo mu instaliras win7, ima da se razgrabi...

Koliko puta mogu isti ključ za desetku sa Dreamspark naloga da iskoristim? Mislim da sam do sada tri puta, najviše četiri, drug me je zamolio pa da se ne ispalim tad..
Moguce da je samo jednom, ako ne pise drugacije. Za win7 je meni bilo naglaseno da se kljuc moze iskoristiti 50 puta, secam se kad sam uzeo da je tako pisalo.

Nazad
Vrh Dno