Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pozz...kada restartujem laptop, pojavi se login screen koji pokazuje dva naloga, oba se isto zovu, ali je jedan spojen sa microsoftovim, a drugi nije, na taj sto nije ne mogu da se ulogujem, a na ovaj sto jeste, mogu, ali moram stalno da kucam sifru...sta da uradim da mi se vise ne pojavljuju oba naloga i da vise ne kucam sifru? :)

Takodje, kucao sam u search netplwz i izasao mi je onaj prozorcic gde pise da odcekiram da mi trazi sifru za microsoft account, ali on je i dalje trazi, ali samo kada se komp restartuje ili pali iz pocetka, kada je u hibernaciji ili speep modu, onda ne trazi. :)
U netplwz nije dovoljno samo da ocekiras da trazi sifru.
Tamo gde treba da upises 2x sifru gore imas na koju e-mail adresu.
Tu ukucaj onu pravu od MS naloga.
Ma ti to pišeš već 68mi put. Treba otvoriti novu temu "kako da vam ne traži šifru". :) Niko ovde ništa ne čita.

Pozz...kada restartujem laptop, pojavi se login screen koji pokazuje dva naloga, oba se isto zovu, ali je jedan spojen sa microsoftovim, a drugi nije, na taj sto nije ne mogu da se ulogujem, a na ovaj sto jeste, mogu, ali moram stalno da kucam sifru...sta da uradim da mi se vise ne pojavljuju oba naloga i da vise ne kucam sifru? :)

Takodje, kucao sam u search netplwz i izasao mi je onaj prozorcic gde pise da odcekiram da mi trazi sifru za microsoft account, ali on je i dalje trazi, ali samo kada se komp restartuje ili pali iz pocetka, kada je u hibernaciji ili speep modu, onda ne trazi. :)

Zavisi šta si radio.
Scenario 1.
Ako si samo importovao Child nalog na aktivni M$ nalog, onda, prilikom boot-ovanja, start screen prikazuje dva account-a. Jednom si dodelio prava da bude korisnik, a ti si Mature, tj. nadgledaš..tj. kontrolišeš decu.

Scenario 2.
Promenio si domain ili workgroup naziv..zbog toga ti se, prilikom start up-a, prikazuju dva account-a, za login.
U tom slučaju, u jednom imaš Admin prava, a drugi je u 'radnoj grupi' ili u 'domenu', zavisi kako si ih definisao.

btw, netplwiz rešava problem manuelnog ukucavanja pass-a,samo za aktivan profil..prilikom startup-a.

U netplwz nije dovoljno samo da ocekiras da trazi sifru.
Tamo gde treba da upises 2x sifru gore imas na koju e-mail adresu.
Tu ukucaj onu pravu od MS naloga.

Pročitaj iznad, što sam napisao..

Poslednja izmena:
Vuče, Očigledno se ne razumeš.

Elem, dao sam, najiskreniju, šansu Edge-u.. ali on se ponaša nenormalno [bolje reći poremećeno].
Imam gadan osećaj da se nalazi u beta fazi.
Čitav taj minimalistički interface uliva nadu u brži startup, browsing..secutiry..kad ono, prc..sve obrnuto..sve šljašti od banner-a i adver-a..
Ume itekako da prsne kao zvečka, što mi se nikada se Chrome nije deislo..a nabudžen je, za razliku od Edge-a, kao spaceshuttle.

..ne, ipak odustajem od analize..jedino se pitam šta ti ljudi u M$-u rade tolike godine, kad za tih aprox.20godina nisu umeli da naprave kršten browser.

***, onda se povlači pitanje i čemu Windows 10.
Koja se uloga Cortane,kad ne radi ako disable-uješ Windows FW? Čak i da je prerutuješ preko addon-a da pokreće Google Search na Chrome-u.., što ,kroz neko kratko vreme, vodi ka totalnom prekidanju komunikacije Cortane i korisnika.

Dakle,ako krenemo od vrha ledenog brega..uz promenjen Start, tj. ostavljena opcija za Windows 8.1 ili Windows 10 Start menu,..pa preko Sync-a..pola aplikacija nije u Sync-u..što navodi na razmišljanje..da, ili prihvataš totalno M$ politiku..uvezeš u Edge sve bookmarks i tu si zaključan _va vjeke vjekova_..ili tražiš drugi OS, na kojem će ti sve raditi, osim M$ aplikacija.

Poslednja izmena:
Vuče, Očigledno se ne razumeš.

Elem, dao sam, najiskreniju, šansu Edge-u.. ali on se ponaša nenormalno [bolje reći poremećeno].
Imam gadan osećaj da se nalazi u beta fazi.
Čitav taj minimalistički interface uliva nadu u brži startup, browsing..secutiry..kad ono, prc..sve obrnuto..sve šljašti od banner-a i adver-a..
Ume itekako da prsne kao zvečka, što mi se nikada se Chrome nije deislo..a nabudžen je, za razliku od Edge-a, kao spaceshuttle.

.

Sredi host file i Edge ima da leti, meni se nije srušio nijednom od novembar update-a .

Poslednja izmena:
Upravo to sam i rekao..koja svrha M$ OS-a, ako sve funkcioniše kako funkcioniše ?
HOSTS sam editovao samo u extremnim situacijama, kada je DNS promenjen.etc..

Pored hosts , na black listu bih stavio i Bing file indexiranje,Cortana NSA, Onedrive NSA, MSpyware NSA , Permanentnu konekciju na M$ servere..dakle, lista je bogata :D

Ako ti se to sve desava, ne cudi me takvo misljenje.

Objasni, šta mi se to dešava, ako umeš?
:D

Objasni, šta mi se to dešava, ako umeš?
:D
Kako da ti ja kazem sta ti se desava? to moze samo da ti kaze
neko ko je te probleme imao i resavao ih.
Ja mogu samo da ti iznesem misljenje iz mog iskustva.
A moje iskustvo sa ovim OS nije vezano za probleme.

Upravo to sam i rekao..koja svrha M$ OS-a, ako sve funkcioniše kako funkcioniše ?
HOSTS sam editovao samo u extremnim situacijama, kada je DNS promenjen.etc..

Pored hosts , na black listu bih stavio i Bing file indexiranje,Cortana NSA, Onedrive NSA, MSpyware NSA , Permanentnu konekciju na M$ servere..dakle, lista je bogata :D
Mani se toga ostavi kako jeste inace ces morati kao i ja da osvezis w10

Kako je proslo?
E sve ok, mada to je klasican reinstall sistema, nesto na foru kao kada gazis staru verziju w10 sa novom, imas opcije da ostavis user app a i ne moras, stvari poput drajvera i par nekih app je potrebno ponovo instalirati, i ne diram nista, ako i budem cackao, obavezno pravim restore point.
Hvala za savet, mada lakse bi sve to bilo kada bi imali neki tweak ili tacno sta je problem u vezi tog AC, tj sta je tu zaebao DWS, firewall rules ili??

Kako je proslo?
E sve ok, mada to je klasican reinstall sistema, nesto na foru kao kada gazis staru verziju w10 sa novom, imas opcije da ostavis user app a i ne moras, stvari poput drajvera i par nekih app je potrebno ponovo instalirati, i ne diram nista, ako i budem cackao, obavezno pravim restore point.
Hvala za savet, mada lakse bi sve to bilo kada bi imali neki tweak ili tacno sta je problem u vezi tog AC, tj sta je tu zaebao DWS, firewall rules ili??
A jeli ti to resilo problem sa notifikacijama?

Ljudi, mnogo stranica ima. Krenem od prve i procitam prvih 20 i sve je vezano za izlazak 10-ke, msm manje vise. premotam na 100-u str procitam par strana i vidim kad se uhvatite za jednu stvar da diskutujete da tu nema kraja, premotam jos sto strana i isto :) . Tako i ovih poslednjih dvadesetak :D. Jel moze neko ko je upucen u celu ovu diskusiju i ima ili je imao 10-ku da mi kaze valja li to i da li da je instaliram. I ako moze da navede neke mane i prednosti :). Inace imam sedmicu i nisam nikada imao 8 i 8.1 :) Hvala unapred!

Ljudi, mnogo stranica ima. Krenem od prve i procitam prvih 20 i sve je vezano za izlazak 10-ke, msm manje vise. premotam na 100-u str procitam par strana i vidim kad se uhvatite za jednu stvar da diskutujete da tu nema kraja, premotam jos sto strana i isto :) . Tako i ovih poslednjih dvadesetak :D. Jel moze neko ko je upucen u celu ovu diskusiju i ima ili je imao 10-ku da mi kaze valja li to i da li da je instaliram. I ako moze da navede neke mane i prednosti :). Inace imam sedmicu i nisam nikada imao 8 i 8.1 :) Hvala unapred!
Pogledaj prvo ovde...http://forum.benchmark.rs/showthrea...adovoljni-Windows-10-OS&p=4451461#post4451461
Licno toplo preporucujem upgrade.:)

Najbolje je da bekapuješ postojeći win 7 i instaliraš i isprobaš win 10.
Niko ti ne može reći da li će tebi win 10 odgovarati.

Svako će ti reći kako njemu paše win 10 i šta on o njemu misli, ali ti od toga koristi imati nećeš.
Instaliraš, probaš, doneseš svoj sud... jedini način.

Koristim Windows 10 od jula, sa 8.1 sam prešao na 10. U samom startu sam imao 2 problemčića. Prvi je bio vezan za Google Chrome - kidao je procesor dok su otvoreni tabovi sa stranicama koje imaju flash sadržaj (bar kod mene). Problem je rešen posle par dana u novoj verziji Chrome-a. Drugi problemčić je vezan za Viber. Pucao mi je Nvidijin OpenGL drajver dok koristim Viber za Windows Desktop (još uvek ne postoji zvanična Viber aplikacija za Windows 10 pa sam osuđen na Desktop verziju). Nakon poslednjeg komulativnog update-a, problem se više ne manifestuje (bar za sad).

Prednosti Windows-a 10 u odnosu na Windows 7:

1. Bolji RAM management
2. Bolja optimizacija sistema za višejezgarne procesore
3. Mogućnost korišćenja Windows Store tj. univerzalnih aplikacija
4. DirectX 12 (potrebno je imati DirectX 12 grafičku, DX11 kartice rade takođe bez problema)
5. Lepši korisnički interfejs (kako kome)
6. Jedna od prednosti je i nativna podrška za mount-ovanje ISO fajlova, dakle nije potreban više Deamon Tools i sl. programi za mount-ovanje ISO fajlova

Mane u odnosu na Windows 7:

1. Nema desktop gadget-e., ali postoji rešenje za to (nisam probao, ne treba mi): http://8gadgetpack.net/ .

Poslednja izmena:
Jel moze da se namestim u podesavanji kao na win 7 transparent windows taskbar? Da bude skroz providan ?

И ја сам се дуго двоумио јер сам слушао разне приче али се нисам покајао када сам прешао са 8.1 на 10.

Kako se smanjuju ikonice? Na 7 sam to znao,ovde lutam vec pola sata...
Kako da se ugasi ukucavanje sifre pri paljenju ili restartu?

Nekako mi je sve krupnije i vece ovde,od slova,prozora,ikonica,tabova... Lcd Tv je monitor,to je sve na 7 bilo bolje...

Poslednja izmena:
Kako se smanjuju ikonice? Na 7 sam to znao,ovde lutam vec pola sata...
Kako da se ugasi ukucavanje sifre pri paljenju ili restartu?

Nekako mi je sve krupnije i vece ovde,od slova,prozora,ikonica,tabova... Lcd Tv je monitor,to je sve na 7 bilo bolje...
Desni klik na desktop- display settings imas slider "change the size of..."
Za autologon imas na zadnjim stranama teme.

Poslednja izmena:
Meni su dve zakrpe danas stigle , upravo ih skidam.

Pola sata mi vec skida , meni je paket 30mb internet brzina oko 3.5mb u sekundi , ocigledno je veliki fajl ili su serveri preoptereceni.

Poslednja izmena:
Stigla gom'la :)
Evo se instalira, videćemo šta je kad sazri ... ako sazri :)

PS. sazrelo :) Za sada vidim samo da je 10586.29 i nikakve druge promene.

Poslednja izmena:
Koristim Windows 10 od jula, sa 8.1 sam prešao na 10. U samom startu sam imao 2 problemčića. Prvi je bio vezan za Google Chrome - kidao je procesor dok su otvoreni tabovi sa stranicama koje imaju flash sadržaj (bar kod mene). Problem je rešen posle par dana u novoj verziji Chrome-a. Drugi problemčić je vezan za Viber. Pucao mi je Nvidijin OpenGL drajver dok koristim Viber za Windows Desktop (još uvek ne postoji zvanična Viber aplikacija za Windows 10 pa sam osuđen na Desktop verziju). Nakon poslednjeg komulativnog update-a, problem se više ne manifestuje (bar za sad).

Prednosti Windows-a 10 u odnosu na Windows 7:

1. Bolji RAM management
2. Bolja optimizacija sistema za višejezgarne procesore
3. Mogućnost korišćenja Windows Store tj. univerzalnih aplikacija
4. DirectX 12 (potrebno je imati DirectX 12 grafičku, DX11 kartice rade takođe bez problema)
5. Lepši korisnički interfejs (kako kome)
6. Jedna od prednosti je i nativna podrška za mount-ovanje ISO fajlova, dakle nije potreban više Deamon Tools i sl. programi za mount-ovanje ISO fajlova

Mane u odnosu na Windows 7:

1. Nema desktop gadget-e., ali postoji rešenje za to (nisam probao, ne treba mi): http://8gadgetpack.net/ .

Windows 8 je jos 2012 mogao dizati ISO fajlove bez dimon tula , samo dvoklik na ISO fajl , to nije novina.

Windows 8 je jos 2012 mogao dizati ISO fajlove bez dimon tula , samo dvoklik na ISO fajl , to nije novina.

To sam naveo samo kao prednost u odnosu na trenutni sistem što koristi (Win 7). Naravno da je i Windows 8 nativno podržavao mount-ovanje ISO fajlova. :)

Vrh Dno