Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Stigla gom'la :)
Evo se instalira, videćemo šta je kad sazri ... ako sazri :)

PS. sazrelo :) Za sada vidim samo da je 10586.29 i nikakve druge promene.
Patch za sigurnosne rupe, ima info za taj cumulative.
Takođe je mobile na .29, tako da se verzije sada podudaraju.

P.S.
Ima li neko bug da mu Bluetooth stoji aktivan u Action Centar iako kompjuter ni nema, i ne može da se isključi. Mislim ništa ne kvari, samo me nervira.

Poslednja izmena:
Da, i ja se pitah isto to za BT. Izgleda neki bug.

Patch za sigurnosne rupe, ima info za taj cumulative.
Takođe je mobile na .29, tako da se verzije sada podudaraju.

P.S.
Ima li neko bug da mu Bluetooth stoji aktivan u Action Centar iako kompjuter ni nema, i ne može da se isključi. Mislim ništa ne kvari, samo me nervira.
Da nemas nesto priljuceno na usb tipa za bezicnog misa, tastaturu?

Imam problem sa instalacijom nadogradnje, jednostavno je stala na verziji 10576.0 verzija 1511. I neće dalje ☺

Hvala vam svima sto ste izdvojili vreme da napisete poruke. Sutra cu na bratovom kompu da uradim upgrade i malo da cackam da vidim kako je, a on ionako obara sistem stalno, nznm zasto. Klinac igra igrice pa ga vrvt puni virusima i ko zna sta sve :). Pa ako mi se svidi ubacicu ga na moj laptop koji mi inace sluzi samo za surf i gledanje filmova preko hdmi :)

Ne pojavljuje se update, insider podešen na fast. Do pre par nedelja sve radilo besprekorno

Takođe prodavnica stoji i ne mogu da 7 aplikacije nadogradim.

Ne pojavljuje se update, insider podešen na fast. Do pre par nedelja sve radilo besprekorno
Ulogovan si na nalog? ne bi trebalo da nema..
Ja na drugom hardu imam 32-bit win 10 insider, nisam podizao par meseci.
Kada sam usao skinuo mi sam th2 i ostale update po redu.
Mozda da odradis reset update?

Nisam ga jos odradio, nisam kuci...nista do sutra.
Pratim vas kako ide...:)
@Jurke je izbacio da je 10586.29

+ 1 for all - that's it...

win_new_update.jpg

refresh = overwrite samo sto ce (C) particija (verovatno) biti puno vise zauzeta...
nikada nisam razumeo - "moram da uradim upgrade i sl."...imam tu neke "vazne" apps itd.koje necu (nesmem) da brisem - ne mogu clean install itd...
Pa ja svezu instalaciju + all apps uradim za 1-2 h a neko vidim "pati se" danima i ceka neko "fantomsko" resenje - nikako mi nije jasno...
any explain ?

Sve si rekao sa tim postom.
Jedino ako neko nema instalacije tih programa pa dok ih skine i instalira i sve to onda može da potraje..

Meni je lično trebalo maksimalno sat vremena za clean install.

Igrao sam assassins creed syndicate na 7.sad sveza instalacija 10 64 bit,svi driveri,zakrpe,igra mnogo bolje radi. Na istim grafickim podesavanjima mnogo bolje radi na 10. Bili su oni artifekti na 7,i to bas izrazeni kad pridjem nekoj kuci,zidu i pocnem kamerom gore dole,to ovde nema,sve je drasticno bolje.
Jedino sto sam se malo razocarao sto nema neka aplikacija za vremensku prognozu da se nakaci na desktop,samo oni prosti gedzeti sa sedmice mogu da se instaliraju,ocekivao sam da ce biti nesto modernije.

Takodje koristim sky star hd 2 kartu,sve radi super,cak su i HD kanali bolji sa ovim MS kodekom.

Ae daj te neki link ili neka napise neko fazon kao neki tips and trick. Sta je korisno ugasiti upaliti podesiti itd.

Igrao sam assassins creed syndicate na 7.sad sveza instalacija 10 64 bit,svi driveri,zakrpe,igra mnogo bolje radi. Na istim grafickim podesavanjima mnogo bolje radi na 10. Bili su oni artifekti na 7,i to bas izrazeni kad pridjem nekoj kuci,zidu i pocnem kamerom gore dole,to ovde nema,sve je drasticno bolje.
Jedino sto sam se malo razocarao sto nema neka aplikacija za vremensku prognozu da se nakaci na desktop,samo oni prosti gedzeti sa sedmice mogu da se instaliraju,ocekivao sam da ce biti nesto modernije.

Takodje koristim sky star hd 2 kartu,sve radi super,cak su i HD kanali bolji sa ovim MS kodekom.
Imaš za vremensku prognozu app, koju možeš da staviš na start meni i love tile, tako da čim otvoriš start, se pojavi kakvo je trenutno vreme.
Mislim da bi UA trebale da dobiju opciju pinovanja u određenoj veličini na desktop kao gadget/widget.

U sustini je najbolje ostaviti tako kako jeste, ne gasiti nista.
Win 10 u prvom periodu ce se prilagoditi masini, kolicini memorije, kesiranju...

To je razlog vece aktivnost hard diska u prvom periodu, sto bi neki rekli da "drlja".
Kako vreme prolazi primetno je da sve bolje i brze radi iz navedenih razloga.
Zato sam protivnik ciste instalacije, sistem vucem jos od win 8.1 preko dve godine.

Jedino sta sam promenio to je kolicina virtuelne memorije, ucinilo mi se da je
sam sistem dodelio premalo, ja stalno stavljam duplo vise u odnosu na kolicinu instalirane memorije.

Da pomenem da imam 100gb instaliranih programa, svega i svacega, starih i novih sve radi odlicno.
Neki stariji programi ce mozda zahtevati instalaciju u compatibility mode.

Poslednja izmena:
refresh = overwrite samo sto ce (C) particija (verovatno) biti puno vise zauzeta...
nikada nisam razumeo - "moram da uradim upgrade i sl."...imam tu neke "vazne" apps itd.koje necu (nesmem) da brisem - ne mogu clean install itd...
Pa ja svezu instalaciju + all apps uradim za 1-2 h a neko vidim "pati se" danima i ceka neko "fantomsko" resenje - nikako mi nije jasno...
any explain ?
Ostaceš uskracen za objašnjenje. Nekog prosto mrzi i da dava objašnjenja na glupave primedbe.

Sa poslednjim update-ovima meni su nestala dva problema koja su me užasno iritirala: vreme potrebno za podizanje sistema (sa oko minut na desetak sekundi nakon što prođe BIOS, a nemam SSD), kao i buđenje monitora nakon gašenja posle zadatog vremena neaktivnosti. Možda je ovo drugo rešeno i novim AMD drajverima, ali bitno da je sređeno.

any explain ?
Pa ti neces razumeti druge zato sto mislis da to vreme koje ti imas da odvojis za tako nesto ima svako, e pa nema, tj nemam svaki x vremena za to.
Naravno da treba naci laksu varijantu ako postoji i ako je bezbedna.

Ostaceš uskracen za objašnjenje. Nekog prosto mrzi i da dava objašnjenja na glupave primedbe.

pa ja sam vec dobio odgovor - a I podrsku...
mislim da svi (pravi) Win 10 korisnici dele moje misljenje....

e sada,mozda nisam dobro razumeo : zasto je moja primedba "glupava" - koja I nije primedba vec cinjenica...
Mislim da "glupava" samo prikazuje tvoje "kucno vaspitanje" (ako ga uopste imas ?),pozz...

Sa poslednjim update-ovima meni su nestala dva problema koja su me užasno iritirala: vreme potrebno za podizanje sistema (sa oko minut na desetak sekundi nakon što prođe BIOS, a nemam SSD), kao i buđenje monitora nakon gašenja posle zadatog vremena neaktivnosti. Možda je ovo drugo rešeno i novim AMD drajverima, ali bitno da je sređeno.
+1 i kod mene se mnogo brze dize sad. :D

Nazad
Vrh Dno