Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Onda stvarno ne znam u cemu je problem. Meni je to resilo taj problem.

^ Problem sa slikom naopacke je sto pojedine kamere imaju jedno socivo manje i senzor hvata sliku naopacke, a onda je softwareski okrece.

Ja sam imao taj problem na Asus K50IE sa Win8.1 64bit. Na 32bit verziji su radili drajveri i automatski ispravljali sliku.

Imas par resenja:
- nadjes driver koji radi
- neki regedit hack koji ce default driveru reci da treba da rotira sliku
- nadjes software koji ce biti posrednik izmedju preko svoje virtual kamere i on ce okretati sliku. (nije preporucljivo jer ce se smarati sa paljenjem dodatnog software-a)
Zaboravio sam kako bese, mozda Asus Virtual Camera ima ta podesavanja.

Hvala na pomoći, uspeo sam rešim problem :)
Preko ID sam potražio i ispalo je da bi to mogla biti Chikony kamera. Nađem nekoliko drajvera i posle par pokušaja uspelo sa nekim univerzalnim, kao ono za All windows. Ali, koliko je trajao restart, ja sam mislio da je lapče ''ge crht'' :)

Ostalo što ne radi ću verovatno isto tako rešiti ... budženjem :)

Najveća fora je u tome što je taj ''novi windos'' kod druge babe ustvari Ubuntu :D Kud nisam to odmah saznao, bar bi sve radilo u momentu.

Extra :)

I u mom slucaju je bila Chicony kamera. :D

Najveća fora je u tome što je taj ''novi windos'' kod druge babe ustvari Ubuntu :D Kud nisam to odmah saznao, bar bi sve radilo u momentu.

Pa ovo je biser! :D

Btw, dok nisam dao taj lap mojima, jedno vreme sam koristio Ubuntu i Kubuntu. Sve radilo perfektno. :)

Na laptopu imam instaliran Windovs 10 najnoviju verziju zadnja dva dana kod paljenja laptopa kad dode logo Windowsa 10 izade mi obavestenje "scanning and repairing drive c" on odradi skeniranje 100% i upali se Windows. Skeniranje dosta brzo odradi oko 1 minut.Sad me interesuje sta moze tu da bude problem jel ima veze sa hardom ili operativnom sistemu, ranije mi se ovo nikad nije pojavljivalo Win 10 koristim vec par meseci skoro od prve verzije.

Može li omanja pomoć? :)
Naime, pre nekog vremena sam na jedan laptop instalirao Win7. Međutim, donese ga gospoja danas i ''videla baba kod komšiku ovi novi windos pa, velim, da gi turiš na njuma'' :) Oću, što da neću. I, sve to lepo prođe, radi 10-ka sve kako treba ali, avaj. U skajpu, za šta se ustvari laptop jedino i koristi, kamera prikazuje obrnutu sliku :d I ne umem to da namestim da bude normalno ... Menjao drajvere, neka, inače vrlo skromna, podešavanja iste ali, rezultat je i dalje isti. U 7-ici je sve normalno funkcionisalo.
Dakle, postoji li neka caka za ovaj model lapatopa, ili ću morati da instaliram neki dodatni SW sa kojim će kamera normalno funkcionisati? Laptop je ASUS K50IJ
ASUS ima taj problem.
Imam lap ,isto Asus, resavam problem tako sto Windows certificated pregazim sa originalnim Camera Camera_Suyin_VISTA64_WIN7_64_6585377012 driver-om.
..postoji resenje u softw. obliku, instaliras..I pronađeš opciju da ti flipuje sliku.-

Poslednja izmena:
Nova prijava, od 1511 apdejta, Intel HD Graphics drajveri mi često krešuju bez vidljivog povoda. Ništa spec se ne dešava, browsing. Pre Thresholda mi video drajveri nijednom nisu mrešovali, ni Intel ni nVidia.

Generalno primećujem smanjenu stabilnost video podsistema od apdejta naovamo. Pre toga su bili rock solid, sada više nisu. I igrice mi krešuju tu i tamo dok pre nisu nikada maltene, ne sećam se nijednog kreša pre apdejta.

Poslednja izmena:
Probaj reinstalaciju istih. Nisam imao problema sa Intel grafikama.

Svakako. Cak je i kompatibilnost bolja kod W10 nego kod W7.

Probaj reinstalaciju istih. Nisam imao problema sa Intel grafikama.
A šta mi drugo pa preostaje? Nakon apdejta evo već 12 dana radim troubleshooting, svakodnevno otkrivajući nove sitnice koje ili ne rade kao ranije ili generalno ne rade kako treba.

Igrica mi krešuje u meniju, znači ne krešuje u toku igranja - u akciji, nego dok se šetam po meniju, što je svakako bolje nego da pukne u sred igre ali je opet glupo, kako može da radi normalno dok se forsira a onda padne u menijima.

Samo što sam u nedoumici koji da instaliram, da li Intelov generički koji je noviji, ili sa Asus support download stranice koja ima taj drajver u sekciji Windows 8.1 i nema nikakav apdejtovani drajver za Windows 10, za razliku od Intel downloada.

P.S. Jel zna neko da dešifruje šta ovo znači: "Installs the HD Graphics Driver for Windows* 7, 8.1, 10** version 15.33.39.4276 (10.18.10.4276)"?
Tj. šta je 15.33.39.4276, pošto je ovo drugo oznaka verzije drajvera, bar ja mislim?

Poslednja izmena:
Heh, instaler za Intel HD Graphics 4600 gore napomenute verzije, u toku instalacije prijavi treću oznaku verzije, tako da meni ama baš ništa nije jasno šta je šta između informacija sa Intelovog sajta i Intelovog instalera.
P.S. P!$#im kad mi instalira kontrol panel na hrvatskom, pa dobijem stavke tipa "Konzervativno morfološko zaglađivanje nazubljenosti", a nigde ne vidim opciju za promenu jezika. "Tray icon" je inače "Ikona pladnja", ako nekoga bude zanimalo :)
Intel HD Graphics 4600 Installation.JPG

Poslednja izmena:
druze ne zameri,s' obzirom kakve i koliki broj problema imas,sumnjam da je to samo do win10.to sto instalacija nije na engleskom je najverovatnije do tvojih regionalnih podesavanja i/ili lokalizovanog iso-a koji si i ako si skinuo.drajvere za intel iGPU skini ili sa guru3d-a ili preko intel update utility-ja,stoji da je njihov support sajt stvarno los i konfuzan,ali to nema veze sa win10 vec sa intelom koji je na tom polju uvek bio rogobatan.

Hvala puno.

Asus z170 pro gaming imam problem sa usb 3.0 driverima.

Da li ima neko slican problem?

Windows 10 samo.

insistiraj na drajverima sa support stranice,ne posezi za driver update programima,pa po cenu da isprobas verzije drajvera i za prosle verzije windows-a.

Poslednja izmena:
Hvala puno.

Windows 10 samo.
Na mom Asusu se USB 3.0 drajveri instaliraju sa Intel čipset drajverima, ako se ne varam. Znači potraži na support stranici da li imaju apdejtovane čipset drajvere za Windows 10, ili ih potraži na relevantnom sajtu (Intel, ako ti je intel platforma).

cipset,ME i sata drajvere za intel redovno kaci drug clan Rock,imas ih na predhodnim stranicama.

druze ne zameri,s' obzirom kakve i koliki broj problema imas,sumnjam da je to samo do win10.to sto instalacija nije na engleskom je najverovatnije do tvojih regionalnih podesavanja i/ili lokalizovanog iso-a koji si i ako si skinuo.drajvere za intel iGPU skini ili sa guru3d-a ili preko intel update utility-ja,stoji da je njihov support sajt stvarno los i konfuzan,ali to nema veze sa win10 vec sa intelom koji je na tom polju uvek bio rogobatan.

Sumnjao ti ili ne, upravo je do Windows 10, jer je pre 1511 apdejta, kako neko ovde voli da kaže "sve radilo", a nakon toga milion sitnica...

Znam da je do regionalnih podešavanja, ali mi sve druge aplikacije omogućavaju izbor jezika, nijedna mi ne instalira hrvatski bez mogućnosti promene.

Poslednja izmena:
Hvala puno.

Windows 10 samo.

Što se tiče te ploče, ploča poseduje 2 USB 3.1 kontrolera. Prvi je Intelov (u samom chipset-u), a drugi je AS Media.

ASMedia USB 3.0/3.1 Drivers 1.16.29.1 WHQL (ručna instalacija iz device manager-a): http://www.station-drivers.com/inde...a5fe4216b3e6d064af9b3daa0ee&no_html=1&lang=en

Intel USB 3.1 Drivers 15.2.30.11 WHQL (ručna instalacija iz device manager-a): https://mega.nz/#!ARUDVDoY!ciqxBsAAuNNNGKw_CAKVoMqTSuO5Uhn0cl0kfpWHJno

Vidis li da si u konfliktu sa vise ljudi, ko ti je trazio savet?
Vidis li da si u konfliktu sa vise ljudi, ko ti je trazio savet?
trazite savet - pomoc a posle ovako pises - mislim da nije u redu...
procitaj brate svoj post (molbu)..ili navedi od koga ne zelis pomoc(hurts me for your thoughts)...
sa kim sam ja to u "konfliktu" kako kazes,stvarno ne znam,pozz...
_________________________________________________________________________________________________

Ne delimo tvoje mišljenje, al ko zna, možda ja nisam "pravi win10 korisnik". Možda je ovo što koristim neki lažni Windows, a možda sam i ja lažan. (pravi win10 korisnik - smešno!)

U svakom slučaju, ja bih zabranio savete tipa "uradi clean install" za svaku sitnicu. To je toliko glupavo da nemam reči.

I ovi što skidaju neke kung-fu "disable windows spying" programe, pa posle traže ovde odgovor zašto im ne radi Windows Store... mislim stvarno... idi na forum DWS pa pitaj tamo.
"Ne delimo tvoje mišljenje" ili "NE DELIS" moje misljenje su dva pojma - ti dajes neka svoja (vidim neproverena) "nagadjanja"...
mozda me ne poznajes - ja ne volim da "pametujem" ali :
Ja ne radim (copy-paste) - sve sto ja napisem ovde na forumu je testirano (i provereno na moj komp) svidelo se to nekima ili ne...
retrospektiva :
svojevremeno (davno jos) je kolega @Vuk40,@darkodar etc. dali savet da budete "insajder" i otvorite MS nalog...
necete - ko vam je kriv ? - sada je mozda kasno...
svaki put (on a clean installation) Win 10 je aktiviran (with my MS - OneDrive) nalog...
Bukvalno sada mogu da se "igram" - uvek kada uradim cistu (svezu) insalacuju Win 10 je aktiviran,pozz...
______________________________________________________________________________________________________________
I apologize to colleagues from the forum but I have to react to dirty comments - (Do not find fault with anything) - prijatelj.v the heart and soul always...

titlovi.jpg

there is always the enemies ("dusmana") pozz...

i meni u zadnje vrijeme dolazi do pucanja igre, konkretno igram pes i na samom pocetku zablokira moram komp da gasim....intel hd 4000 grafika (i53570K). sta da ubacim od drivera?

hvala rock86, evo skida se pa cu da ih probam odmah.... inace sada gledam kod mene su bili neki od jula a konfuzna im je stranica pa nisam uspio da se snadjem gdje da nadjem drivere najnovije :D

Imao problema sa zvukom iz nekog razloga, i još par njih mi se požalilo. Vraćam se na sedmicu

Ako se covek slaze, mislim da bi trebali okaciti njegov post na pocetku teme.

Da li je ljudima toliko dosadno u životu, da prave nove naloge, samo da bi spamovali po forumu...:D

Mislim da je vec daleko...pomalo je tuzno.
Ali ne gubi nadu, mozda od onih par neko navrati.

Nije ovaj nov ovde, ovo je neciji alter ego.

Poslednja izmena:
da li će ova "šema" sa dazom na win 7 pa upgrade na win 10 th2 šljakati do jula iduće godine? znam da niko ne zna provereno, ali recimo nagađanja? do tada meračim da kupim neki solidan novi laptop bez OS

Prvo, pre jula će biti nova verzija na proleće.

Nazad
Vrh Dno